icon

Co děláte pro to, abyste otěhotněla?

zetpee
25. bře 2018

Ahoj, chtěla bych se zeptat co se děláte pro otěhotnění. Sex je mi jasný ale co dál?! 😂 Už jsem z toho docela na nervy.. Jsem půl roku po SP a teď to prostě někde vázne. Beru kyselinu listovou, jim ovoce, zeleninu, prostě zdravá a vyvážená strava. Myslet na to, myslím furt protože nemyslet prostě nejde.. Vyzkoušela jsem i vitamíny na podporu otěhotnění a nic 🤷‍♀ Přemýšlím o kapkách gynex ale bojím se, že nepomůžou ani ty :( Co proto děláte vy? Děkuji 🙂

Strana
z2
sumitra
26. bře 2018

Ovulacni testy. Krasne ukazi, kdy je nejvhodnejsi doba k poceti

oveckaluky
26. bře 2018

po půl roce od potratu, kdy se nedařilo, jsem si řekla "a dost!"...jen mě to stresovalo. Dala jsem si ještě jeden měsíc s tím, že pak už to zkoušet nebudeme. Zkusili jsme ten poslední měsíc jako poslední šanci (po gelu Conceieve plus, drmku v tiktuře, vitamínu E, gynexu,...mezitím poslední měsíc jen listovka) jiné tobolky, bylinné - já brala ráno 1 Drmek forte + 1 listovku + 1 vit. C a muž 1 Maca forte, večer jsme brali oba po 1 Maca forte. Začali jsme 4. DC, kdy nám dorazily, 12. DC oboustranná ovulace a 9 DPO první duch na testu, dneska končím 12. tt dle MS, 13. tt dle UTZ (což taky nechápu) a čekáme dvojčátka...myslím, že to bylo hlavně v hlavě, a povedlo se právě v okamžiku, kdy jsem si řekla, že když nebude třetí prcek, tak se spokojím i s těmi dvěma velkými princeznami, co doma mám...

oveckaluky
26. bře 2018

@evikmi
@zetpee Tak já teda o gynexu nebásním...cyklus jsem měla pravidelný 28 dní, 11.-12. DC ovulace, a gynex mi ho jen rozhodil :-/

bachovy_esence_poradna
26. bře 2018

@zetpee po SP může být něco v nepořádku, otázkou je také proč proběhl, to může být náhoda nebo to také může na něco poukazovat...

bylo by dobré podívat se na celkový zdravotní stav, nejlépe celostní medicínou...
a také zvážit nakolik tam hraje roli psychosomatika - jednak stres z téhle konkrétní situace kdy se nedaří otěhotnět... druhak jak je na tom psychika dlouhodobě

biedronca
26. bře 2018

@zetpee Snažíme se ROK o 1 mimi, 27 let oba zdraví, mladí.Nekouříme, nepijeme...
Po 8 měsících se zadařilo,ale nakonec samovolny potrat bez revize. Hned po skončení potratu jsem se snažili dál. Já porad naivně věřím,že to brzo výjde, 🙂
Už jsem měla období, kdy jsem jedla listovku, Fertipronu, dělala Ovu testy, hlídala se ... -NEVYŠLO TO. Pak nastalo období, kdy jsem REZIGNOVALA, uplně se vykalšla na vše, ani jeden test, ani listovka nic -TAKY TO NEVYŠLO.
Ted po potratu, jsem začala na ovulací jít Drmek, dělám Ovu testy, sleduju, do toho bylinkové čaje... taky se nedaří.
Je to v 90% v hlavě... asi jo..
Ted jsem šla na gyn to řešit, chtěla jsem žadanku na spermiogram (at se nejdříve vyloučí chlap), a chtěla jsem zadanku na rehabilitaci na cvičení dle Mojžíšové. Ted se děj vule boží... Potřebuji nějaký zachytný bod , ujistit se, že se to řeší, je vše ok 🙂
MOje gyn, je ale i laická, - vše nechat volně, plynout, nerešit, netlačit na pilu.... No ja nevim, jsme mladí lidi, 27 let, a do roka se nedaří???

lstuchlova
26. bře 2018

Přímo pro otěhotnění jsem nedělala nic, ale pár měsíců před vysazením antikoncepce jsem začala brát kyselinu listovou a manžel nějaké vitamíny. S vysazením jsem začala brát obden kys. listovou a obden Mamavit, 2 týdny jsem každý večer pila kontryhelový čaj. 28 dní po vysazení byly na testu 2 čárky.

coreprincess
26. bře 2018

Ja používala listovku, gynex, kotryhelovy caj, chytré miminko plánování , a pak ovu testy dva roky sem počítala ovu a snažila se mít sex na ten den.. jednou jsme měli styk až o dva dny později než sem počítala ovu a zadarilo se. Jo a to podotýkám sex byl jeden za ten úspěšný mesic

bachovy_esence_poradna
26. bře 2018

@biedronca po roce je už dobré se podívat na to proč se nedaří...
Určitě děláte dobře, že to nenecháváte být. Na jednu stranu je dobré to moc neanalyzovat a zbytečně se třeba nestresovat, ale na druhou stranu nad tím po roce ani nemávnout rukou. Může tam být potíž ve spermiogramu nebo třeba v genetice apod.
Jinak cvičení Mojžíšové je dobrá věc určitě, nechte si zkontrolovat kostrč.

motomischel
27. bře 2018

@biedronca moje byvala doktorka to taky brala takto - nemyslete na to, sak v klidecku, vaseho posleme na vysetreni a pak se uvidi, ale rekla, ze neco zacneme resit az po roce co to nepujde. Ted mam jineho skveleho doktora a byla jsem po 8 mesicich nedareni se a hned zacal vysetroval a zkouset. A ta jeho snaha a to ze vidim, ze ma nekdo zajem ten problem resit mi hodne pomohlo i psychicky😉 zkustit jinou doktorku, nebo si vysetreni vyptat, ale to ke podle me blbe:-/

motomischel
27. bře 2018

@coreprincess takhle se to stalo i kamaradce, ze jednou za mesic a po tom co snazeni vzdali🙂 navic vzdycky tvrdila, ze presne vyciti kdy ma ovulaci, ze ji pichne na jedne strane podbrisku a tohle se povedlo uplne v jiny den🙂

lillyh
27. bře 2018

My se s manželem snažili přes půl roku a jasně každý řekne půl roku je nic ale pro mě to bylo dlouho. Začala jsem řešit ovulaci skrze papírky a AHA jak chceš mít dítě bez ovulace. Žádné pilulky ani vytaminy prostě nic jsme nejedli. Zašla jsem tedy k doktorce že teda mam i nepravidelný cyklus bez ovulace. Dala mi hormony abych je teď jedla pak bych to měla normálně dostat a už by to mělo být na dobré cestě že teda asi málo hormonů. No a čekali jsme a nic. Volala jsem na gyndu že teda zatím nic šla jsem na kontrolu a už jsem měla celou prokrvenou dělohu připravenou no a nakonec se ukázalo že jsme počali asi 4 den při braní těch hormonů. A příští měsíc je to rok od narození naší malé vytoužené holčičky. 🙂 Bylo to v hlavě? Možná. Začala jsem se těšit více na to že budu mít v pořádku tělo než že budeme rodiče. Ale v mém případě to budou ty hormony.

zelenaesmolda
3. dub 2018

Ja nevim ale nejlepsi co muzu udelat pro otehotneni bude asi sex :D

klea81
25. říj 2018

@jessulka chodila jsem hned do sprchy a 3x jsem otěhotněla bez problémů 😉

klea81
25. říj 2018

@biedronca 27 už ale není mladí 😉

kristyna2002
17. lis 2020

My se treba snažíme 4 roky a nic a vsechny kontroly mame obehane a vse v poradku

Strana
z2