icon

Co když je manžel neplodný? Nechce změnit životní styl

myska26
3. srp 2015

Ahoj holky. S tímhle mi asi nepomůžete,ale chci znát váš názor. S manželem se pokoušíme dlouho o mimčo,já dostala od doktorky clostík a duphaston na 2 měsíce,s tím že když neotěhotním,manžela pošle na test plodnosti. Já si dělala naděje,že už otěhotním,jenže... Doteď těhotná nejsem,zbývá mi 5 tabletek clostíku,a já jsem zoufalá,propadám pořádný depresi, a začínám si být jistá,že je chyba u manžela.Taky s jeho stylem života by byl zázrak kdybych otěhotněla. A teď mě napadá otázka-když se zjistí že je vina u manžela,jak se k němu chovat? Neříkám,kdyby za svou neplodnost nemohl,tak bych samozřejmě stála při něm,ale když on by si za to mohl? Říkám mu pořád ať omezí alkohol,kouření,ať jí vitamíny,atd.,ale on nic. Říkám mu že já pro mimčo dělám dost,a on mě odbyde tím,že na testy půjde,ale žije si dál ve svých špatných kolejích. A je to hnusný,ale začínám ho nenávidět,a bojím se že kdyby byl neplodný,nesnesu ho vedle sebe. Já mu své obavy naznačila,ale on to bere tak že mi jen hrabe z těch hormonů. Co byste dělaly na mém místě vy?

Strana
z5
marcinek
13. srp 2015

@myska26 holka ona asi priroda vi, proc k tobe to dite ještě neposlala. Vůbec si neuvědomuješ, co to obnasi mit dite, jak je to nekdy tezke, a to zde mluvim o uplne zdravem diteti, ne tak s nejakou vadou nebo disfunkci. Nase první dite v sestinedeli silene brecelo a přitom bylo nakojene, prebalene, mělo veškerou peci a my dva na nej. Stridali jsme se ve dvou, když ten jeden uz padal unavou na hubu a stali při sobe, tehdy jsme uznali jak to musí mi tezke maminky,co jsou samy, dokazali jsme i pochopit, ze to psychicky neunesou a dite odlozi do babyboxu, protože na psychiku to byla zatez, když nevis jak tomu tvoreckovi pomoc a ono porad breci. Ale byli jsme na to 2 jako par a pomahali si jak jsme si to slibili na svatbe. A jak bych se chovala k muzi, kdyby byl neplodny? stejne jako předtím, podpořila bych ho a hledali bysme nove cesty. Nebo on by me mel jen jako chodici dělohu pro sve deti? nejsi zrala na manzelstvi natoz na dite. To není hracka, kterou ted chces a pak ji odhodis....

marcinek
13. srp 2015

@josefina79 kdybys mi tuhle otázku položila v zime, tak bych tu klidne mohla prohlašovat, ze ja mam 3-lete dite, kterej je absolutni klidas a pohodar. Ovšem s nastupem jara nastalo obdobi vzdoru a jsme s tim bojovali, vztekani na ulici, sceny ze tam chce zustat a jiné a dalo mi hodne práce- dokonce jsme zacla studovat kurz, abych vedela jak na nej a byl to zas ten hodny chlapecek, proto @myska26 je uplne naivni představa, ze když ty jsi byla klidne dite, tak to tvoje bude taky. Ja malinka jsem byla nejhodnejsi holcicka v rodine a presto tato obdobi prijdou, ze se deti vztekaji, stejne jako prijde puberta...deti budou tim, koho z nich vychovas a jakym smerem je vedes, rodice jim vždy musí ukazat tu pravou cestu...

nnell
13. srp 2015

@myska26 Já si myslm, že než dítě nebo domácího mazlíčka, by sis radši měla pořídit hodně dobrého psychoterapeuta. A to bez nadsázky.

myska26
autor
14. srp 2015

Jako já pracuju jako učitelka v mateřské školce,tak vím o dětech dost. Tady nevykládejte že o dětech nic nevím.

lesni_vila
14. srp 2015

Zajímalo by mě, co znamená "snažíme se dlouho" ..... mě se podařilo otěhotnět po 8 letech.

achjonetusim
14. srp 2015

@lesni_vila Snaží se "hlavně" ona, manžel vypije osm piv denně. Dotyčná se snaží naplnit své mnohačetné požadavky na více frontách zároveň, ale zrovna dítě by ráda spíš než se sexuálním partnerem právě s alkoholikem.
Dost epic, co říkáš 🙄

rara12
15. srp 2015

@myska26 Nejdůležitější je si uvědomit, jestli chcete po boku opravdu tohoto partnera. Pak bych řešila hned jeho spermiogram - je to otázka chvíle a až pak bych se cpala hormony nebo nechala do sebe jinak zasahovat. Jestliže se snažíte déle než rok, navštivte centrum asistované reprodukce, poradí vám profesionálové a budou se vám stoprocentně věnovat.

pavla19851985
Odpověď byla odstraněná
Strana
z5