Co když je manžel neplodný? Nechce změnit životní styl
Ahoj holky. S tímhle mi asi nepomůžete,ale chci znát váš názor. S manželem se pokoušíme dlouho o mimčo,já dostala od doktorky clostík a duphaston na 2 měsíce,s tím že když neotěhotním,manžela pošle na test plodnosti. Já si dělala naděje,že už otěhotním,jenže... Doteď těhotná nejsem,zbývá mi 5 tabletek clostíku,a já jsem zoufalá,propadám pořádný depresi, a začínám si být jistá,že je chyba u manžela.Taky s jeho stylem života by byl zázrak kdybych otěhotněla. A teď mě napadá otázka-když se zjistí že je vina u manžela,jak se k němu chovat? Neříkám,kdyby za svou neplodnost nemohl,tak bych samozřejmě stála při něm,ale když on by si za to mohl? Říkám mu pořád ať omezí alkohol,kouření,ať jí vitamíny,atd.,ale on nic. Říkám mu že já pro mimčo dělám dost,a on mě odbyde tím,že na testy půjde,ale žije si dál ve svých špatných kolejích. A je to hnusný,ale začínám ho nenávidět,a bojím se že kdyby byl neplodný,nesnesu ho vedle sebe. Já mu své obavy naznačila,ale on to bere tak že mi jen hrabe z těch hormonů. Co byste dělaly na mém místě vy?
@kacca11 A proč myslíš že nejsem dospělá? To že mám vůči manželovi a celkově k mužům chladnější přístup neznamená,že bych byla špatná maminka. Já prostě neumím někoho bezmezně milovat,důvěřovat a já nevím co ještě. Na nějakou lásku až za hrob vážně nevěřím,a nejsem naivní,život mi párkrát dal pěkné podpásovky,a podle toho jsem teď taková,jaká jsem.
@myska26 Proč si myslím, že nejsi dospělá? Protože myslíš jen na sebe, na svůj prospěch a jak sama pises, nedokazes milovat a dítě lásku potřebuje. Potřebuje i stabilní zázemí a rodinné vzory. Ale to tak nějak ignorujes, vidíš jen sobeckou touhu po dítěti, jakoby záleželo jen na tobě a ne na něm.
@myska26 a co si myslis, ze takove dite potrebuje? Bezmeznou lasku a casto obetovani se, coz je neco co vztah ani nevyzaduje, ale dite ano, aby sis nemyslela, ze ti ublizuje, kdyz te bude jako mimino treba tahat za vlasy nebo kdyz se nebude chovat podle tveho gusta a ty budes muset s trpelivosti a laskou najit cestu, jak ho korigovat a pritom ho nechat vyvijet se. Pokud s nim neco bude, budes muset byt doma a zit z ruky do huby, aby z ditete neco bylo, protze kdyz ho odbydes, tak bude bez sance uchytit se v zivote. Mluvis opravdu jako dite, mozna ti zivot nandal, kdo vi, ale ty ses z toho evidentne nepoucila a neposunula ses dal, ale zakrnelas v jakemsi stadiu pubertacky a i ty sou nekdy nazorove vyspelejsi... Fakt nechapu, proc ses vubec vdavala, kdyz mas takovy pristup, chlapovi se nedivim, taky bych hrala hry a pila, protoze zivot s nekym, s kym se zivot sdilet neda, aneb neumi se o zivot podelit, neumi milovat aniz by cekal neco nazpatek stoji za houby, protoze pak nezijete spolu, ale vedle sebe jako spolubydlici na koleji a evidentne si to obcas zpestrite prilezitostnym sexem, ale tot vse, coz je pro vztah zalostne malo. A jestli si ted poridis k tomu dite, tak to bude chudak, protoze vznika ze sobectvi, nebude mit zadny vzor v rodine a ty evidentne moc nevis co dite obnasi, ze nemusi byt vsechno v poradku a ty si ani nechystas dostatecne zazemi abys ho mohla za vsech okolnosti obstarat. Vychovavat male dite neni zadna prochazka ruzovym sadem, pokud se ti nenarodi spinkaci dite, co jenom ji a spi a malo breci, kterych je jen par procent, pak budes po porodu rozbolavela, do toho mit vecne rvouci mimino, dost mozna bolava prsa, nebudes zvladat domacnost, ani to dite, zadny cas pro sebe, pokud se narodi driv nebo bude mit zkraceny nejaky sval, tak v jeho zajmu s nim cvicit vojtovku, jestli se premuzes, coz se dela xkrat denne a dite u toho neuveritelne rve atd. Ona to neni panenka v kocarku, ale pekna fuska a chce byt k tomu aspon trochu vyspela a vyspelost se nepocita zrovna vekem, nektere zenske na to nemaji ani ve 40, zatimco jine dokazou porodit v 16 a vse zvladnout... Kazdopadne je mi z toho docela smutno, velmi dobre si vysvetlila, proc sou u vas veci takove jako jsou, lepsi byt nemuzou, vztah je povrchni, nemuze nikoho naplnovat nebo motivovat k jakemukoliv zlepsenia, ty nepripravena pro zivot, mozna si hold nemela doma dobry vzor, nebo sis z vychovy mnoho nepobrala a jeste si hodne budes muset nabit usta, nez trosku vyspejes, ale k prusvihum smerujes uz ted, tak treba te zivot tentokrate pouci, odlozis sebestrednost a ego a najdes v zivote aspon spetku pokory...
@akankeo Pěkně popsáno.Mimochodem,taky mě napadlo,kdoví proč se tak manžel chová.Možná ani není hlavní chyba v přístupu k životu a chování v něm,jako spíš v zakladatelce.
hele..přesně tohle jsem si myslela taky..přítel celkem dost pije,dělá s nebezpečnými látkami..Já jsem jak ty brala clostyl a duphaston a pořád nic..
A ejhle vyšel mu spermiogram na 98 % a může si pískat..No a zjistilo se až po roce a čtvrt snažení v caru,že chyba je přece jenom u mě..Nemám ovulaci..teď se to snažíme řešit..
Takže se nesnaž hned všechno házet na partnera, dokud nebudeš mít výsledky..To,že bereš clostyl, a duphaston ještě neznamená,že jsi to vyhrála a určitě už v tobě chyba není..
Některé páry se snaží klidně 10 let a nikdo jim ještě nepřišel na příčinu, proč nemohou otěhotnět, i když jsou oba dva zdravý...
@myska26 jestli teda je pro Tebe velkou hodnotou být obletovaná muži a mít jejich zájem, můžu se Tě na něco zepat?
Co budeš dělat, až Ti po porodu povolí prsa (můžeš klidně dávat UM, ono to je velmi často jenom o hormonálních změnách), přibereš pár kilo, kterých se třeba nezbavíš, zůstanou Ti na břiše strije a nebo se Ti na obličeji udělají tmavé pigmentové fleky, které nezmizí (např. tak to měla moje teta)?
Uvažovala jsi o tom?
@myska26 mna po precitani cele diskusie zaujima, preco si sa vlastne vydavala, ved dieta si vies spravit aj bez manzela 😅 ale ahaa, treba mat nejakeho, s prepacenim blbecka, ktory bude tym oficialnym otcom a aby si mohla pred okolim dobre vyzerat...
pred vyse troma rokmi sme zacali so snazenim. asi rok mal manzel zle vysledky, doktori nam davali sance iba cez IVF. a ani raz ma nenapadlo, ze by som sa mala zmenit a byt nanho zla. prave naopak. ten rok nam vela dal. a dobreho. ked sme dali manzelovi spg dokopy a uz sme sa tesili, ze je vsetko super, ten hore nam hodil polena pod nohy a mne sa dost zhorsili vysledky. napokon som teraz ja ta, ktora je navine... a ked mi bolo najhorsie a hovorila som manzelovi, aby ma nechal, nech si najde lepsiu, ktora deti mat moze, co sa stalo? este viac mi zacal davat najavo, ze ma lubi a ze ak nemozeme mat deti, nemeni to nic na tom, ze sme spolu. a stale je tu este moznost, ze ked sa so situaciou uplne vysporiadame, motyka vystreli...
Já ale neříkám že nedokážu milovat dítě. Tomu dám celou svou lásku a je mi jasný že budu muset obětovat hodně věcí,ale pro mě to žádná oběť nebude. A s těma chlapama... když jsem byla mladší,milovala jsem celým svým srdcem,myslela jsem si naivně že ve vztahu nemůže být nevěra,lež,intriky...ale ukázalo se že to tak bývá jen v pohádkách,a i člověk,kterého moc milujete,a on miluje vás,tak vás může podrazit. Tak jsem se naučila být sobecká a chladná,aby mě případné další zklamání tak nebolelo. Navíc se říká že potvory mají větší štěstí. A dětství jsem měla krásné,hodně jsem se od našich naučila,i když nemají nejlepší manželství. Myslím že kdo chce,dovede vychovat dítě dobře,ať už manželství je dobré nebo horší.
@myska26 jo někdy se člověk spálí... taky jsem si to zažila... ale není dobré se uzavírat... proč? protože se tím bráníš i tomu hezkému...
a všichni chlapi nejsou hrozní 😉 (všechny ženské přece taky nejsou)
pokud chce mít člověk dobrý vztah, tak je to každodenní práce.... umět mlčet když by se jen zbytečně rozdmýchával konflikt... umět ustoupit a vidět dlouhodobé perspektivy... umět pomoct, když je na tom ten druhý mizerně... umět rozesmát... myslet na toho druhého i když s ním nejsem... děkovat za to hezké.... atd. atd...
jinak děti dobře vychovat můžeš i bez manžela nebo v nefunkčním manželství
ALE
- bude to o dost náročnější (už třeba proto, že se s manželem hůře shodnete, takže bude nejspíš i více rozporů ve výchově a že těch výchovných rozhodnutí jsou mraky!)
- děti nebudou mít před očima každý den vzor jak se chovat k druhému pohlaví.. a je dost možné, že se to odrazí na jejich vztazích...
já osobně bych si nikdy nepořídila dítě s někým koho nemiluju... nebo ho alespoň nerespektuju....
myslím si, že budeš nešťastná časem jak Ty, tak to dítě, o manželovi nemluvě... 😔
mmch nevím jak před dítětem pak utajíš, že máš milence (tohohle nebo jiného).... děti se ptají na všechno možné a to už třeba ve 3 letech.... a jejich otázky nejsou nijak diplomatické....častokrát na ně opravdu není lehké odpovídat, protože děti to vidí jak to je, bez příkras, výmluv a omluv...
zkus to vidět dál než za horizont, že chceš chovat miminko... z toho miminka vyroste osobnost se vším všudy... a hodně se bude řídit tím co uvidí u Tebe, od morálky po motivaci nebo přístup k sobě samé....
holčička Tě bude v tomto kopírovat víc a může si pak vybírat muže, kteří se k ní nehodí a nežít ve funkčním vztahu...
za mě tohle opravdu není maličkost... člověk si zažije různé kotrmelce, nemoci, nedostatek financí, nezaměstnanost, potíže v rodině atd.....
Tvůj přístup mi trochu připadá jako kdysi když se lidi brali kvůli tomu, že to bylo domluvené a v manželství zůstávali prostě do smrti i když k sobě toho moc necítili 😉 .... chceš opravdu strávit vedle někoho koho nemiluješ celý život? 😨 proč? nutí Tě někdo?
co když onemocníš Ty nebo on? budete se umět podržet? budete tu pro sebe až bude nějaká krize?
člověk fakt v životě neví kolikrát do čeho "leze", ono už zdravé dítě je zázrak
@myska26 Tahle diskuze je k pláči. K pláči nad tím, jací mohou být lidé. Ty se tu prezentuješ jako ta dobrá, obětavá, prášky se cpeš, zdravě žiješ, prostě jednička. Ale já vidím člověka, který pořád říká JÁ JÁ JÁ .
Podívej, chtít dítě s takovým mužem, jako je tvůj, je nesmysl. Myslíš si, že se změní? Nezmění a ty budeš vychovávat prcka sama. A to dítě bude chudák. Navíc už ted říkat - to on je na vině je darebáctví, nevíš nic a tvrdíš to. To, že ty toužíš po dítěti je jasné, ale na to musí být dva - tvůj manžel po něm také touží? A ještě si seženeš milence s tím, že nakonec všechny ženské mají milence, ne? Takže co když se ti zadaří a otcem dítěte bude milenec? A muž, který ho třeba nechtěl, ho bude muset vychovávat a platit a starat se o ně, protože TY jsi prostě dítě chtěla. Smutné.
Seber se, od manžela odejdi, když je takový, a najdi si jiného. On si taky může najít jinou a budete třeba štastní všichni. Takhle se chováš jako pěkný haj.zlík.
@myska26 jeste si rikam, ze by bylo dobre si o te situaci popovidat s rodici a taky trochu pocit a osobne se trochu rozvijet, treba toto je velmi zajimavy clanek http://www.firstclass.cz/2014/10/12-tikajicich-... , tezko rict kolik z akteru toho trojuhelniku druhym jenom bere cas, ale je fajn si veci ujasnit. Porad mi prijde lepsi ze v teto situaci by bylo lepsi si spis poridit nejakeho noveho domaciho mazlicka nez dite, prece jen je to trosku jina zodpovednost.
@myska26 tak ty mas jako vzor pratetu, ktera by si radsi poridila dite s kdekym, nez aby prijala dite z decaku.... tak to je teda taky masakr. Tak se podivej....mas vztah, ktery ocividne nefunguje, kdyz uz ted nemuzes manzela vystat. Jak si myslis, ze on bude reagovat na pripadne dite? Ted se od svych aktivit nenecha vyrusit, ale dite ho odtrhne? Tak tomu never. Rozhodla ses, ze naprosto zbytecne znicis, zkomplikujes zivot diteti, ne-li sobe. Najdi si nekoho, kdo o tebe bude stat a s kym si budes rozumet a ne tohle. My se spoustu let marne snazili o dite, problem nenalezen. Jako priznam se, ze bych si prala prozit tehotenstvi, porod... ty co to maji za sebou me asi chapat nebudou 😀 , ale mame dva krasne kluky z decaku od miminek, brasky a i kdyz me casto privadi k silenstvi, nikdy jsem nezalitovala, ze je mame, ze jsme se tak rozhodli - my oba! Reknu ti, ze ta bezmezna laska k diteti nevznikne tehotenstvim ani porodem, ale zivotem. Nekdy nenaskoci hned, chvili to trva, ale s prvni nemoci nebo jakoukoli bolistkou tech mrnousu se prohlubuje a ty bys za nej bojovala jako lev bez ohledu, jestli jsi ho porodila nebo ne. Ale je pravda, ze k adopci proste musis dozrat, musis s ni byt smirena - coz tvoje prateta ocividne nebyla.... A co uz vubec nechapu,pises, ze myslis predne sama a na sebe...tak na sebe mysli a najdi si fungujici, perspektivni vztah! A ten tvuj pohled na zivot, jakoze nevera je bezna soucast zivota, je patologicky. Akorat sis tim potvrdila to, ze manzelstvi tvych rodicu nefungovalo.
@anelamates Já neříkám že je na vině manžel,já se ptala co kdyby...A můj manžel dítě chce,kolikrát mi tu brečel že ho ještě nemáme,ale dodává mi i sílu to nevzdávat,a bojovat.
@heduska82 Ale ano, já tě chápu, neumím si bez dětí svůj život představit, moje děti jsou to nej v mém životě - a taky vnoučata a ty děti, které si ty moje děti přivedly ( snachu a zetě)
@myska26 Podívej, děvče, jestli tohle, co tu píšeš, není jenom blbá pohádka a žertík, tak už fakt nevím. Ale moje rada je pořád jedna - jděte od sebe, ty si jdi třeba za milencem a manželovi přej, at si najde hodnou ženu, která si ho bude vážit, protože to ty tedy neděláš. Nemáš k němu ani za mák úcty a fakt jediné, co po něm chceš, je ta blbá spermie.
Mně přijde že dneska jsou lidi moc úzkostný. Ještě před 25 lety bylo normální,že se dva po škole vzali,automaticky si udělali děti,a žil se normální,rodinný život. Dneska si každý chce nejdřív užívat,pak se rozmýšlí nad tím jestli je dítě zrovna v tu a tu dobu vhodné,jestli se to zvládne,že se tím změní dosavadní život,že to bude zátěž na manželství...Naši rodiče,prarodiče a další předci tohle neřešili,možná i kvůli nedostatečné antikoncepci,ale co je jisté-dovedli lépe vychovat a zaopatřit děti,a chlapi nebyli takový srabové,že by od zodpovědnosti zdrhali. Kdysi byl 20 letý kluk už tátou,a dnes? Vymetají hospody,a něco jako rodina je nezajímá. A ta výchova je dnes taky hrozná,malé děti neumí ještě ani číst,hlavně že mu rodiče cpou mobil a tablet. K nějakému respektu taky výchova nevede,a kolikrát sedmileté dítě nadává tak sprostě,že člověk nestačí zírat. Nebo jsem nevěřila svým uším,když se nedávno dohadovali dva pětiletí kluci,a jeden tomu druhému vyhrožoval,že mu nakope koule. Jako kde to jsme? Hodně lidí možná myslí jak jsou zralí na výchovu dětí,ale je tomu vážně tak?
@myska26 vy jste jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
Tak ať nebrečí a něco dělá.
Oba dva máte na této situaci svůj podíl viny.
Ani jeden nejste schopni "pro to dítě" něco udělat.
On změnit životní styl, protože i kdyby to nemělo vliv na spermiogram, tak tak jako tak, jako otec bude stát za prd, pokud svůj volný čas tráví u PC a u piva.
A ani Ty nejsi schopná se chovat jako dospělá a o tom tady bylo napsáno už spoustu.
Zřejmě si představujete, že budete mít malou roztomilou holčičku, co jí budete hezky oblékat a ukazovat známým na Facebooku. Ale až Vás párkrát poblinká, pokaká, počůrá, první rok se nevyspíte a druhý rok se budete stydět kamkoliv chodit, protože bude mít hysterické záchvaty, tak Vás to přejde.
Bohužel pro to dítě :(.
@anelamates kdyby mi šlo jen o spermii,tak by bylo mnoho kandidátů,já mám manžela ráda,proto s ním jsem...
@josefina79 No tak nějaký chlubení na facebooku nepřipadá v úvahu,copak naše dítě bude cvičená opice? Ani facebook nemáme. A o těch hysterických záchvatech-nevím jak kde,ale já i manžel jsme byly děti klidné,žádné scény jsme nevyváděli,a co znám děti v okolí,většina jsou taky hodné.
@myska26 zkus se nad skutecnostmi trochu zamyslet, nez zacnes lidi a spolecnost soudit. Pokud tu davas za priklad dobu minulou, je videt, ze ti chybi prehled. To, ze si dva mladi lide udelali dite z nich nedelalo dobre rodice, to, ze tlak spolecnosti byl takovy, ze byl pro zenu rozvod nepripustny, znicil radr lidem zivot a diky tomu, ze deti vyrustali v nemilujicim prostredi, kde vztah nefungoval, nemeli vhodny vzor, je dnes spolecnost tam, kde je. Proto je tolik rozvodu, proto spolu lide neumi zit. To, co zvenku vypadalo jako normalni rodinny zivot byl mnohdy zivot plny bolesti, smutku a ponizeni.
To, ze se 20tilety kluk stal tatou bylo vetsinou prave tim, ze si chtl uzivat, to, ze dva mladi lide meli dite z nich nedelalo lepsi a zodpovednejsi lidi. Spolecnost je strhla, nedala jim moznosti a casto se delo, ze rodice sve deti vynili za zkazeny zivot. A kdyz se kouknes, jak manzelstvi fungovala - zena privazana k muzi a detem, chlap po hospodach s kamarady.
Opravdu tohle davas nekomu za pozitivni priklad? Neni to v nicem jine nez dnesni situace, jen se to dnes uz nemusi skryvat a clovek se muze rozhodovat sam za sebe pomerne svobodne.
Prosím Vás, má tu někdo dítě ve věku 2-3 roky, které se nevzteká??? Já jsem takové teda neviděla. 😀 😀 😀 😀
@josefina79 co ja bych za takove dala... 😀 😀 😀. Ale jedno je pravda, okoli ho zna jako andilka, zato doma je to peklo...
@josefina79 Moje 5,5 letá dcera se vzteká pořád 😀 Dělají to snad všechny děti v každém věku,a mimo jiné i dospělí.Třeba já jsem dost velký nervák,a syn už v 10m.Asi je po mě 😀
@josefina79 ne, mám úplně klasické děti, se kterými to bylo tak jak jsi psala výše. Vzteká se ten 5 letý i 3letý, ale občas se s nima už dá i někam jít a občas je to bez scén.
Přijde mi ujeté plánovat dítě s někým, komu zahýbám a vlastně na lásku vůbec nevěřit, na důvěru..chápu, že jsou špatné zkušenosti. Taky znám člověka, co se po těžkém období a zklamáních zatvrdil a pojímal to jako zakladatelka (naštěstí s žádnou neplánoval dítě), ale změnilo se to,když našel asi tu pravou (jakkoli na výraz ten pravý/ta pravá nevěřím, tak tohle byl fakt obrat v životě, v přesvědčení, ve víře v druhého). Je smutné že si mladá žena v ani ne 27 myslí,že tohleto stačí a že tak bude spokojená. A že je to dobré pro dítě.
Ale kdo chce kam...

@myska26 myslím, že ti nikdo nepřeje neplodnost, jen by možná bylo lepší, aby sis dítě pořídila teprve až dospejes.