Co když je manžel neplodný? Nechce změnit životní styl
Ahoj holky. S tímhle mi asi nepomůžete,ale chci znát váš názor. S manželem se pokoušíme dlouho o mimčo,já dostala od doktorky clostík a duphaston na 2 měsíce,s tím že když neotěhotním,manžela pošle na test plodnosti. Já si dělala naděje,že už otěhotním,jenže... Doteď těhotná nejsem,zbývá mi 5 tabletek clostíku,a já jsem zoufalá,propadám pořádný depresi, a začínám si být jistá,že je chyba u manžela.Taky s jeho stylem života by byl zázrak kdybych otěhotněla. A teď mě napadá otázka-když se zjistí že je vina u manžela,jak se k němu chovat? Neříkám,kdyby za svou neplodnost nemohl,tak bych samozřejmě stála při něm,ale když on by si za to mohl? Říkám mu pořád ať omezí alkohol,kouření,ať jí vitamíny,atd.,ale on nic. Říkám mu že já pro mimčo dělám dost,a on mě odbyde tím,že na testy půjde,ale žije si dál ve svých špatných kolejích. A je to hnusný,ale začínám ho nenávidět,a bojím se že kdyby byl neplodný,nesnesu ho vedle sebe. Já mu své obavy naznačila,ale on to bere tak že mi jen hrabe z těch hormonů. Co byste dělaly na mém místě vy?
@myska26 tady ale nejde o tu bokovku, ale o to, že si chceš pořídit dítě s manželem, se kterým evidentně vztah neklape... nedává to smysl, proto se tu všichni divíme 😉
jinak za mě pokud nejsou děti, tak proč bych zůstávala ve vztahu kde to neklape a došlo to tak daleko, že spím s někým jiným? z jakého důvodu?? 😕
@myska26 jinak vysvětlovat něco tím, že bokovku má každý druhý... připomíná mi to jak jedna moje kamarádka dostala trojku ve škole a maminka se jí zeptala co má a ona, že trojku... maminka neměla radost, protože to byl důležitý test, kamarádka hned "no jo, většina měla trojku, však co"...
a maminka jí tehdy řekla něco na co často vzpomínám: "jestli chceš, abys sama sebe mohla respektovat a Tvůj život za něco stál, tak se nepoměřuj s takzvanou většinou, ale s těmi nejlepšími... a pracuj na sobě"
přemýšlela bych o tom co tomu dítěti chceš předat... morálně, intelektuálně, prostě jaké hodnoty mu jako maminka přineseš jednou... dítě by mělo k rodičům vzhlížet, měl by to být jejich vzor... a to je denodenní práce, člověk leckdy musí zatlačit sám na sebe... a musí setsakra rychle dozrát po narození dítěte pokud není zralý před jeho narozením 😔
@myska26 HM,omluvit se dá všechno statistikou. Ano,prý 60% mužů a 40% žen bylo někdy nevernych.. A co,člověk snad žije sám za sebe ne? Vztah kde jeden má bokovku není zdravý,funkční a spokojený a uvažovat v tomto případě o dítěti je nerozum. Vím o čem mluvím, druhé dítě se ne úplně plánovaně povedlo těsně po velké krizi. Znovu bych to neudělala, protože jsme neměli mít další dítě,ale jít od sebe. Brzy jsem na to přišla,ale ne dost brzo. Do takového vztahu dítě přicházet nemá,natož to první a když si to člověk může pořádně rozmyslet.
@myska26 Nevím jestli jsi fyzicky nebo psychicky zdravá, ale rozhodně jsi politováníhodná žena. Nepíšu to jako urážku, je mi tě doopravdy lidsky líto.
😔
No, já nevím, co chceš slyšet, děvče zlatý. Jak se chovat k manželovi, který by byl neplodný? No, to ti těžko někdo poradí. Pokud to tu prezentuješ tak, že hlavně chceš dítě, tak se s manželem rozveď a nechej si od někoho udělat dítě. Ale netahej do toho manžela, už tak bude zdrcen dost tím, že neplodný je.
Jinak, ještě to potvrzeno od mudry není, tak nemaluj čerta na zeď. Spíš řeš s manželem to, že ti vadí, jak se chová (pití, kouření, pc atd.) a zda je ochoten to nějak korigovat. Pokud není a ty to nepřekousneš, je to důvod k odchodu. Jak už tu psali ostatní, 27 není žádný věk.
Kamarádka poznala manžela ve 29 letech, dnes (je jí 35) mají 2měsíční miminko a jsou totálně happy. Dřívější vztahy jí prostě ztroskotaly, jak už to chodí. Nikdy není na nic pozdě. Naopak, čím jsi starší, tím mají věci většinou rychlejší spád, protože už oba víte, co v životě chcete.
Pokud jde o toho milence, to je tvoje věc. Můžu tě ale ubezpečit, že normální to není, např. já svého manžela nikdy nepodvedla a troufám si tvrdit, že on mne také ne. Ani v okolí od kamarádek nevím, že by svým protějškům zahýbaly.
Snad si dokážeš dobře srovnat priority a ublížíš co nejméně lidem. Pokud chceš hlavně dítě, rozveď se, nech se někde zbouchnout a měj ho, ale netrap tím ještě ostatní.
Tak tahle diskuze je fakt p*del 😀 😀 😀 😀
Docetla jsem se, že jsm šťastná.. Tzn i manžel a i deti. Muj názor je... V tvém případě, udelej si dítě s kym chceš, ale musi mit slušného otce. 😎
😀 Tak já nevím, co řešíš, udělej si dítě s milencem, vychovávej ho s manželem, co sedí u PC s flaškou a cigárem a máš po starostech. Jenom teda budeš mít asi docela nešťastnej život, ale s tím asi počítáš.
@myska26 Tak to je teda diskuse... Ne, já milence nemám a nikdy jsem neměla - sice jsem rozvedená, ale nerozvedli jsme se kvůli nevěře, se svým současným partnerem jsem začala chodit něco málo přes rok od rozvodu. A ani ten mi nezahnul a já jemu taky ne, a nemáme ani potřebu. A budeš se divit - jsme šťastní. Můj ex má partnerku, taky si nezahýbají, i když spolu zatím nežijí, každý pracuje jinde a mají to k sobě celkem daleko - taky nemají tu potřebu... Čím to asi bude?
Upřímně - chudák případné dítě, do takového zmatku ho přivést. Pokud Ti nevyhovuje současný manžel, tak se rozveďte, děti nemáte, takže to půjde relativně rychle, a najdi si někoho, s kým budeš šťastná i bez nevěr. Ve Tvém věku máš, na rovinu, ještě hromadu času, já se rozváděla, když mi bylo víc, než je teď Tobě.
@myska26 A k tomu dotazu, jak se chovat k manželovi, kdyby byl neplodný - polož si otázku obráceně. Jak bys chtěla, aby se k Tobě choval manžel, milenec, partner, se kterým by ses snažila otěhotnět a ukázalo by se, že je chyba u Tebe? Chtěla bys, aby se ten dotyčný na Tebe úplně vykašlal, protože proč by s Tebou byl, když jsi neplodná?
@myska26 a co když jsi neplodná ty? Dva měsíce braní Clostylu je jako prd.
Chodila jsi na folikulometrii? Víš, že se Ti po něm tvoří folikuly? Víš , že máš průchozí vejcovody? Víš, že nemáš imunoproblémy?
Možná budeš za chvíli řešit otázku "Můj muž mne chce opustit, protože jsem neplodná".
To jen tak na zamyšlenou.
@myska26 teda, pokud takhle vnimas sveho manzela, jsi si opravdu jista, ze s nim chces mit dite? Protoze jestli to mas takhle nastavene i v podvedomi, tak oba muzete byt v poradku a stejne budes mit problem otehotnet... On se zmeni jen pokud on bude chtit, ty ho mas jako partnerka brat takoveho jaky je, a co ti vadi jsi mu jiste uz sdelila.... Ja bych o otci svych deti takhle nikdy nemluvila a to ted nemyslim jako utok proti tobe, ale spis jako zamysleni, ze na ty deti je opravdu spravny cas s tim spravnym clovekem, otec jde svym chovanim prikladem svym detem, je tohle to, na co chces aby se tve deti kazdy dne koukaly a jednou byly taky takove? Jestli s nim nejsi spokojena ted, tak nepocitej, ze se to po narozeni ditete zlepsi, dite je nejvetsi parnerska zatez co muze byt, zvlaste male dite, dokazes si predstavit jaky bude vas zivot az budete mit deti? Budete zit spolu nebo vedle sebe? Pred ditetem je dobre mit takovy vztah, kde je o co stat i kdyby do nej ty deti nikdy neprisly, jinak vetsinou stoji zivot za starou backoru a bud se budes muset prekonavat kvuli detem, nebo skoncis jako samozivitelka....
@myska26 jsi sobec ... chceš dítě, nic jiného tě nezajímá ... s manželem spokojená nejsi, ale přesto s ním to dítě chceš, jen proto že se bojíš, že by ti utekl čas než by sis našla někoho jiného s kým to dítě mít ... manžela ale vlastně ráda nemáš, protože nemáš chuť řešit váš vztah ... manžel evidentně ví, že vám vztah neklape, proto se ani nesnaží nic měnit ... a co dělat kdyby byl neplodný? no co asi, kopnout ho do zadku a poohlédnout se po někom jiném kdo by tě oplodnil ... a doufám že on totéž udělá tobě v případě že by se zjistilo, že neplodná jsi ty ... příroda je naštěstí chytřejší než vy dva a v zájmu dítěte vám ho nechce dopřát! 🙄
@myska26 upřímně, souhlasím s příspěvkem výše.... Tvůj přístup mi přijde přinejmenším zvláštní.... vadí Ti jak se Tvůj muž chová a přesto s ním chceš dítě? Umíš si představit jak by to vypadalo, až se dítko narodí?
Myslím, že máte výrazně větší problém než to, zda muž bude plodný nebo neplodný.... My se snažíme skoro rok, manžel na vyšetření plodnodti šel (má senzační žvotní styl, nekouří, nepije, sportuje) a přesto než jsme se tam vydali, mnohokrát jsem ho ujistila, že ať to dopadne jakkoliv miluju ho a nic se na tom nezmění. Výsledky má excelentní, takže je problém zřejmě u mě.... a? Promluvili jsme si o tom, naplánovali co dál a jsme šťastní a šťastní budeme s dítětem i bez...
tak to jsi si odpověděla sama,zbal se a od něj co nejrychleji mužeš,nebo chceš až by se vám to dítě narodilo abys byla na všechno sama,dítěti hulil pod nos,to by bylo pak pořád nemocné,samozřejmě by došli hádky o penize,a bylo by to čím dál horší a nemysli si že by ho dítě změnilo,dříve nebo později by jsi s dítětem zustala sama,spíš bych to brala že nemužeš otěhotnět jako varování že ním dítě rozhodně ne.
Tak si udělej dítě s milencem, nic pí něm nechtěj a od může jdi pryč. Pro mě přijatelná varianta, kdybych neměla pohodu
@myska26 Nečetla jsem celou diskuzi, ale moje rada: Pokud se snažíš JEN TY, trávíš se léky apod. a on není schopný ani přestat pít, kouřit, tak bacha na to!! Já to měla úplně stejně, partner nemohl mít děti přirozenou cestou (katastrofální životní styl, sezení u počítače, k jídlu dokola smažený sýr a hranolky..), musela jsem tedy kvůli němu podstoupit IVF (mraky léků, injekcí, hormonů, vyšetření).. Co ti budu povídat, náročné fyzicky, psychicky, finančně. Když jsem se ho ptala, jestli jí vitamíny, které mu předepsali na zlepšení nulového spermiogramu, tak mi řekl, že zrovna zapomněl/že je zrovna doužíval a zapomněl koupit/ že jsou drahé (80Kč!!!!). Co tím chci říct: Pozor na takového člověka-není schopný se přizpůsobit vaší SPOLEČNÉ cestě.. jak si myslíš, že se přizpůsobí miminku, kolem kterého se bude vše točit? Dej na to varovné červené světlo, co ti bliká nad hlavou.. já nedala, omlouvala jsem ho a dopadlo to tak, že jsem po všech peripetiích zůstala s dítětem sama, zatímco on si pořád sedí u počítače a jí smažený sýr. Nečekej, že se kvůli tobě změní. Snad se mýlím, moc bych ti to přála..
@josefina79 Jo,vím že se mi po tom folikuly dělají. Vše je v naprostým pořádku. Možná jsem ve vzteku ten dotaz napsala bez okolků,ale takovou tvrdou odpověď jsem si od tebe nezasloužila. Jenže to nemůžeš pochopit,jestli marně netoužíš po miminku.
Já jsem teda taky byla přesvědčená, jak jsem zdravá...i doktoři mě o tom přesvědčovali! Nikdy žádný výkyv v cyklech, menzes jako hodinky, ovulace taky každý měsíc potvrzena. Brala jsem vitamíny, gynex, čaje a nevím co ještě...manžel kouří, takže mě to taky napadlo, ale je to muj muž a i kdyby byl neplodný, tak bysme to řešili spolu a určitě bych ho proto neopustila, protože bych nechtěla, aby on totéž třeba jednou udělal mě! Manžel šel hned na spermio, které bylo nadprůměrné! Zkoušeli jsme to dva roky...pak mě doktorka pro jistotu poslala na laparoskopii, aby věděli, co a jak dál...na ultrazvuku bylo vše v pohodě! A ejhle...našli mi endometriozu v pánvi a na vejcovodech! Doktorka mě strašila, že bez umělého to nepůjde, že ty vejcovody jsou špatné! Najednou tu byl problém...MŮJ problém! Já zdravá, stoprocentní, zastánkyně zdravého životního stylu, štíhlá, nikdy žádnou nemoc, operaci a já nemůžu otěhotnět!? Naštěstí mi ta laparoskopie pomohla, že se ty vejcovody roztahly a vajíčko prošlo a já za 14 dní po ní zjistila, že jsem těhotná...přirozeně! Život má svůj scénář, tak si nesnaž vytvářet svoje úsudky! On ti ukáže, že je to všechno jinak!
nevim, jestli je tahle diskuse zabavna nebo k placi..
no mě by zajímalo, proč má vdáná ženská ve 27 letech milence, proč zůstává s manželem, který ji už teď - docela brzo po svatbě, nevyhovuje tak, že to vyvrcholilo nemaželským vztahem? Co je manželovi tak super, že to neřeší a zůstává s ním, co je na tom milenci tak super, že s ním je, ale zároveň s ním nechce být stále? I pokud je v tom jen sex, tak bych to řešila rozchodem s manželem, protože to po sexuální stránce půkde doma jen dolů a já bych nechtěla mít furt někoho bokem. Jiná situace by byla, pokud by byl můj manžel nemocný a sex by nešel, ale jinak by to byl muž snů a stále bych ho milovala a milenec by jen řešil "přírodu". Ale dle tvého popisu to tak není. Proto to nechápu. Jsi mladá, 27 je poměrně málo a máš spoustu času najít někoho bez kompromisů a vše v jedné osobě (sex i vztah). Tvůj příběh prostě nevypadá normálně, kdyby ti bylo třeba 37+ a ještě jsi neměla dítě a strašně po něm toužila, tak bych měla určité pochopení, ale takhle je to fakt divný. Jo a ještě by mě zajímalo, od kdy je podle tebe ženská stará? Co je podle tebe ještě morálně v pořádku? Podle mě jsi už hodně za čarou, alespoň dle mého pojetí morálky... Jo a manžel o mileci ví? A souhlasí se svoji oplodňovací úlohou? Je mi z toho spíš smutno...
@myska26 folikulu můžeš mit třeba 10, ale pokud jsou prázdné, pokud mas neprůchozí vejcovody nebo imuno problémy, není ti to nic platné.
První dítě mam po 5 IVF. Rádi bychom druhé, takže mam za sebou dalších 8 IVF. Dle běžného gynekologa jsem zcela zdrava, nicméně v CARu odhalili několik vážných problemu na moji strane. Muž je OK.
Jsem na něj hrdá, ze mne neposlal k šípku poté, co se zjistilo, ze asi nikdy nebudeme mit deti.
Tak mám pocit,že vy byste rády abych byla já ta neplodná. A ohledně milence-to není jen kvůli sexu,s manželem nám to v posteli klape výborně...jen mám ráda mužskou pozornost,a nikdy jsem nedokázala zůstat věrná. V tom je problém zas u mě...

@myska26 za mě bys tu otázku měla položit jinak - Jak se chovat k manželovi, když s ním nejsem spokojená a mám milence?
opravdu přivést na svět lidskou bytost není drobnost... jednou by Ti to dítě mohlo vyčíst do jakých poměrů se narodilo...
pokud to doma neklape, tak si zařiď život jinak, ale člověk musí být sám dospělý než si pořídí děti...
tohle pak není fér
- vůči dítěti - bude vyrůstat bez otce (a ne, opravdu ho matka nenahradí plně) nebo s otcem, který nebude jeho a nebude mu dobrým příkladem vůbec, navíc bude mít i špatný příklad toho jak to má vypadat v manželství, takže možné potíže s jeho vztahy do budoucna
- vůči milenci - ten tam pak bude hrát jakou roli?? to mu nevadí, že budeš mít dítě s manželem? nechce s Tebou být, chce jen sex? 😕
- vůči manželovi - ten má jakou úlohu?? dárce sperma, ale když nedodá, tak opovržení... nebo bude vychovávat případně dítě, které by nebylo jeho (ale milencovo)
- vůči Tobě - může se Ti stát, že muž i manžel i dítě vše jednou prohlédnou a budeš sama...
nemysli si, i třeba 4 nebo 5-tileté dítě už dokáže velmi jasně formulovat jak moc ho něco bolí, jak osamělé se cítí, jak něčemu nerozumí - až z toho někdy mrazí 😔