Co si ohlídat před otěhotněním? Nějaké očkování?

hojda
19. srp 2010

Chystáme se začít se snažit o mimi a tak bych ráda věděla, co si mám ohlídat než se do toho pustíme. Beru kyselinu listovou, půjdu na prohlídku na gyndu. Mám se nechat ještě na něco oočkovat než otěhotním? Vím, že dobré ohlídat si očkování na tetanus. Co dalšího bych si měla ještě ohlídat? Díky.

ninouche
20. srp 2010

Je dobré mít v pořádku očkování proti zarděnkám, nebo mít v dětství prodělané zarděnky - v těhotenství jsou nebezpečné. 😉

sambucca
24. srp 2010

Zuby! Nech si spravit vsechny plomby a vytrhnout osmicky pokud je riziko ze zacnou rust v tehotenstvi (zubar pozna jak moc je mas prorizly pod dasni). V tehotenstvi z tebe miminko sosa vapnik a zuby se tak mnohem snaz kazi, stejne tak jsou casto problemy s krvacejicima dasnema a podobne - pak je to dost sileny, nemuzes brat zadny leky proti bolesti, umrtvit jde minimalne - ver mi mluvim z vlastni zkusenosti. Ja si s osmickama v patym mesici zazila hotovy peklo, nepreju nikomu ani zivotnimu nepriteli.

lamarika
24. srp 2010

Asi to bude znít jako klišé, ale stravu a správný stravovací návyky 😉 To je ale důlěžitý i v době těhotenství a kojení. A z vlastní zkušenosti ti doporučuji se ještě stavit na gyndu na kontrolu abys měla jistotu, že nemáš nějaký zánět ani jiné problémy.