icon

Co snídáte?

15. únor 2026

Zdravím holky :D měla bych jen otázku, zajímalo by mě co snídáte? Já snídám roky sladký, ne vyloženě čokoládu ale sladké pečivo, většinou loupák s kakaem, sladké croisanty, koblížky apod. Chtěla bych otěhotnět a chci si trošku srovnat jídelníček, jelikož začínám už ráno sladkým, cpu do sebe samozřejmě sladký celý den 🤦🏼‍♀️nejen odpo ke kávě, ale hlavně večer. Váhu mám normální, takže nechci zas brutálně hrotit to, že si odpoledne dám kousek bábovky nebo večer sladký popcorn k Tv, akorát bych chtěla začínat den s normální plnohodnotnou snídani co mě nakopne a nebudu mít za hodinku hlad. Děkuju🙏

ivona67
15. únor 2026

Když jsem doma, tak si to vychutnám a dám si kaši s ovocem. V práci toho moc nestíhám, takže tam jen jogurt, případně něco drobného.

1pomnenka
15. únor 2026

Sladké nikdy nesnídám, nedělá mi to dobře, zrovna tak vločky, kaše., to bych byla celý den k nepoužití.Mám ráda 2 vejce nebo cottage s rajčetem, kapii se sýrem s kouskem chleba nebo křehký chléb s lučinou. Snídám po 10. hodině, obědvám ve 14h a večeřím v 17h.

jancazao
15. únor 2026

Přes víkend vajíčka, ry můžu i na večeři. Přes týden v práci tvaroh.

hana_mikes
15. únor 2026

Jogurt a vločky nebo ovoce. Pečivo nejím.

lv
15. únor 2026

Přes víkend vejce, v týdnu nejčastěji řecký jogurt, vločky, ovoce a semínka/oříšky (chystám večer).

biciklissie
15. únor 2026

Ve vsedni dny snidam v praci sladke a kavu. O vikendu si s rodinou delame vetsi pohodove snidane. Takze bud oblozeny talir, jednohubky nebo hemenex, k tomu pecivo. Pak taky sladke a kavu. Takze nic moc zdraveho, ale kompenzuji to jinak - prerusovany pust.

kristyn86
15. únor 2026

Ja nemam rada sladke snidane,rano musim mit slane a sladke si dam rada treba po obede. Snidam az v praci a nejcasteji tedy pecivo s necim. Se sunkou,syrem,delam si ruzne pomazanky,vajicko na tvrdo,zeleninka k tomu. Nebo zapecene tousty. vajickove muffiny. Mam rada brusinkovou bagetu s mozzarelou. O vikendu mam rada rada vajicka na vsechny zpusoby. Pokud nechces mit hned hlad,potrebujes mit ve snidani i bilkoviny,nikoliv jen sacharidy a vyzivove velke nic. Zkus zaradit recky jogurt,ovoce,ovesne vlocky. Na netu najdes spoustu tipu.

martivit92
15. únor 2026

Podívej se do mého alba Snídaně bez které nemůžu být 😊 .... Snídaně dělám většinou večer a ráno jen vytáhnu. Dělám snídaně jak sobě, přítelovi tak i synovi (11let) 🫶🏻 .

krtcice
15. únor 2026

Nejčastěji pečivo namazané něčím. Občas s dětmi si dám kuličky do mlíka, sem tam jogurt, ale ten mi nestačí samotný, takže třeba jogurt a rohlík s něčím ještě. Víkendy většinou sladké snídaně - palačinky, vafle... Nebo tosuty na slano.

zuzekk
15. únor 2026

Vločky. Mame namíchanou pikslu s nasekanými ořechy a sušeným ovocem + semínka všeho druhu, co je zrovna ve špajzu + kousek ovoce. ráno jen dám do misky s jogurtem.
Jim především sladké k snídani, ale “oslazeni” banánem nebo datlovým sirupem stačí.

lis6
15. únor 2026

Miluju snídaně, dávám si většinou 3chodové, pečivo na slano (šunka, teď řeřicha), pak něco do mléka, či jogurt nebo kaši,na závěr něco sladkého buď upečenou buchtu,nebo pečivo s marmeládou.

reeeza
16. únor 2026

Já jsem na slané snídaně. Kombinuju tyhle varianty:
Nejčastěji topinky+hummus+sýr( niva/ eidam/ čedar atp).
Nebo topinky+ avokádové guakemole ( rozmačkaný avokádo, oliv. olej, citron, pepř, sůl, česnek) + sýr + někdy na to i sázený vejce

K tomu si často dám misku zeleniny s fetou ( rajče, okurka, paprika, zálivka ocet, sůl, cukr, oliv. olej)

Někdy topinky s rajčatovou směsí ( nasekaný rajčata, oliv. olej, sůl, bylinky) + sýr
Nebo topinky + sýr+ k tomu přikusuju jablko
Nebo topinky+kozí sýr nebo tvaroh+ rajče či paprika
Nebo cottage + zelenina ( okurka, paprika, rajče)+ dochutím oliv. olejem, pepř, sůl, čerstvý bylinky

dostalka72
16. únor 2026

Doma i v práci si většinou dělám kaši. Nebo si něco zabalím z domu. Když jdeme někam ven na snídani, tak se úplně utrhnu ze řetězu 😀 Dám si jak zdravé, tak někdy i nezdravé věci, sladké i slané – střídám to podle chuti 🙂

pacinka12
16. únor 2026

Už x let si dávám 2 máslové tousty - topinky namazané lučinou a na nich plátky avokáda. To je věc, na kterou se těším už když jdu spát 😃

osaka_9
16. únor 2026

Tohle je můj věčný problém – snídaně. U mě není tolik důležité, co přesně sním, hlavně aby nějaká snídaně byla. Často mám až oběd jako první jídlo dne.

miryp
16. únor 2026

Miso polévky; zeleninové krémy se semínky a microgreens; vajíčka s pečenou bramborou/batátem a zeleninou; plněné tortilly, párek s fazolemi, vejcem a zeleninou; kváskové pečivo s hummusem, šunkou a zeleninou; avotoust s vejcem; apod. Když mám chuť na sladké, tak se snažím mít to jako doplněk k té slané snídani. Ale někdy na tu slanou nemám vůbec chuť a pak dělám bud proteinové lívance, proteinovou kaši, banánový chlebíček či mug cake. Kdyby se u nás mohlo mléčné, umím si představit xy dalších variant.

barmil
16. únor 2026

@anonym_autor začni si to házet někam do tabulek, podle popisu budeš mít málo bílkovin, vlákniny atd, sacharidy vše nespasí.
Když jdu do práce, doma vločky s chia zalité kefírem. O víkendu vejce, k tomu fazole, tmavý chléb, řapíkatý celer.