icon

Děti 2 roky od sebe. Jste s tím spokojené?

cherie24
15. bře 2021

Ženy, ty z vás kdo mají děti v rozmezí kolem 2 let od sebe, jak to zvládáte? Máte pocit, že je to lepší, když mají děti parťáka blíž věkově k sobě? Nebo naopak na sebe žárlí a vy jste toho měly plně brejle? A jak to zvládly dětičky, když jste byly v porodnici? Byly by od sebe něco mezi 26 - 30 měsíci.
Děkuji za odpovědi ☺️
PS. Nepotřebuji slyšet komentáře typu chci mít na děti více času a tak bych do toho nikdy nešla.

Strana
z2
crutela
16. bře 2021

Mám děti 2,5 a 5 mesicu, je to hodne narocne, ale konecne vidim krasnou zacinajici interakci mezi nimi 🙂
Starsi si konecne vsima a chce si hrat a mladsi je uplne zamilovany do starsi 🙂 je to fakt zahul, ale budou to partaci!

sudylichozrout
16. bře 2021

Jsem s tim naprosto spokojena, mame 3 deti s rozestupy 21/23 mesicu od sebe a nevidim negativa. Hraji si spolu, prvni a treti maji stale dobry rozestup (3 a tri ctvrte roku) a prvni a druha jsou jak dvojcata 🙂 Je to fajn v tom, ze jsou i na podobne vyvojove urovni, takze nemusime vymyslet ruzne programy. Nejmladsi ma ted rok, tak te se zatim aktivity tykaji spise jako pozorovatele.

cherie24
autor
16. bře 2021

Ženy děkuji za reakce, já s tím právě dost otálím, protože malá konečně je teďka taková samostatnější, už to začíná být pohodovější, večer už se aspoň o maličko lépe vyspíme a už mám občas čas i pro sebe, když nemusím řešit, že musím nakojit v tolik a tolik, což si hrozně užívám. Partner by si další miminko moc přál a mě se hrozně líbí, když jsou děti blízko u sebe, ale jde o ten masakr po porodu. Než se prťata k sobě přiblíží, jak s vypořádat s tím, že teď zas půjde všechno stranou a bude se to točit kolem dětí 🙄 říkám si, jestli je každá matka na to psychicky vybavená nebo si mě odvezou do blázince 😀 protože občas na mě ta mateřská a karanténa docela doléhá 😔

antoinet
16. bře 2021

Já jsem nekoukala nalevo ani napravo, hecla se a porodila tři děti za necelé čtyři roky, první dva mají rozestup rok a půl a pak ještě třetí za dva roky a za mě čím menší rozdíly, tím lepší pro všechny. Kdo to protahuje, užije si možná větší klid zkraje, ale pak to má dlouhé roky náročnější.

tynka9
16. bře 2021

@cherie24 pokud nebudeš mít nějaké moc uplakané miminko, tak ten začátek třeba u nás byl úplně úžasně v klidu. Malá se budila co 3 hodiny na kojení a jinak spala/koukala. Když jí víc začal zajímat svět, tak většinu času trávila na hrací dece a koukala se na nás, jak si hrajeme, jak kolem poletuje bráška. Zlom nastal opravdu až když se začala plazit a dožadovat se chování, aby viděla, co dělám. To jsem si v klidu nedala vařit ani vodu na čaj. Ale zase to preslo. A ano, seš zase víc vázána doma/u miminka, ale to budeš tak jako tak, pokud další prtě chcete, a za mě pak je lepší ten menší rozdíl, kdy jsou si děti blíž a i jejich aktivity jsou podobné/

korin
16. bře 2021

Může to být super nebo taky sakra náročné (nebo se prolíná obojí) 🙂 Starší máme od sebe 26 měsíců. Řekla bych, že mají pěkný vztah, a nelituju. Ale mít pak dítě s odstupem dalších 3,5 let mělo taky něco do sebe 😉

Strana
z2