Děti 2 roky od sebe. Jste s tím spokojené?
Ženy, ty z vás kdo mají děti v rozmezí kolem 2 let od sebe, jak to zvládáte? Máte pocit, že je to lepší, když mají děti parťáka blíž věkově k sobě? Nebo naopak na sebe žárlí a vy jste toho měly plně brejle? A jak to zvládly dětičky, když jste byly v porodnici? Byly by od sebe něco mezi 26 - 30 měsíci.
Děkuji za odpovědi ☺️
PS. Nepotřebuji slyšet komentáře typu chci mít na děti více času a tak bych do toho nikdy nešla.
Jsem s tim naprosto spokojena, mame 3 deti s rozestupy 21/23 mesicu od sebe a nevidim negativa. Hraji si spolu, prvni a treti maji stale dobry rozestup (3 a tri ctvrte roku) a prvni a druha jsou jak dvojcata 🙂 Je to fajn v tom, ze jsou i na podobne vyvojove urovni, takze nemusime vymyslet ruzne programy. Nejmladsi ma ted rok, tak te se zatim aktivity tykaji spise jako pozorovatele.
Ženy děkuji za reakce, já s tím právě dost otálím, protože malá konečně je teďka taková samostatnější, už to začíná být pohodovější, večer už se aspoň o maličko lépe vyspíme a už mám občas čas i pro sebe, když nemusím řešit, že musím nakojit v tolik a tolik, což si hrozně užívám. Partner by si další miminko moc přál a mě se hrozně líbí, když jsou děti blízko u sebe, ale jde o ten masakr po porodu. Než se prťata k sobě přiblíží, jak s vypořádat s tím, že teď zas půjde všechno stranou a bude se to točit kolem dětí 🙄 říkám si, jestli je každá matka na to psychicky vybavená nebo si mě odvezou do blázince 😀 protože občas na mě ta mateřská a karanténa docela doléhá 😔
Já jsem nekoukala nalevo ani napravo, hecla se a porodila tři děti za necelé čtyři roky, první dva mají rozestup rok a půl a pak ještě třetí za dva roky a za mě čím menší rozdíly, tím lepší pro všechny. Kdo to protahuje, užije si možná větší klid zkraje, ale pak to má dlouhé roky náročnější.
@cherie24 pokud nebudeš mít nějaké moc uplakané miminko, tak ten začátek třeba u nás byl úplně úžasně v klidu. Malá se budila co 3 hodiny na kojení a jinak spala/koukala. Když jí víc začal zajímat svět, tak většinu času trávila na hrací dece a koukala se na nás, jak si hrajeme, jak kolem poletuje bráška. Zlom nastal opravdu až když se začala plazit a dožadovat se chování, aby viděla, co dělám. To jsem si v klidu nedala vařit ani vodu na čaj. Ale zase to preslo. A ano, seš zase víc vázána doma/u miminka, ale to budeš tak jako tak, pokud další prtě chcete, a za mě pak je lepší ten menší rozdíl, kdy jsou si děti blíž a i jejich aktivity jsou podobné/
Může to být super nebo taky sakra náročné (nebo se prolíná obojí) 🙂 Starší máme od sebe 26 měsíců. Řekla bych, že mají pěkný vztah, a nelituju. Ale mít pak dítě s odstupem dalších 3,5 let mělo taky něco do sebe 😉

Mám děti 2,5 a 5 mesicu, je to hodne narocne, ale konecne vidim krasnou zacinajici interakci mezi nimi 🙂
Starsi si konecne vsima a chce si hrat a mladsi je uplne zamilovany do starsi 🙂 je to fakt zahul, ale budou to partaci!