Děti 2 roky od sebe. Jste s tím spokojené?
Ženy, ty z vás kdo mají děti v rozmezí kolem 2 let od sebe, jak to zvládáte? Máte pocit, že je to lepší, když mají děti parťáka blíž věkově k sobě? Nebo naopak na sebe žárlí a vy jste toho měly plně brejle? A jak to zvládly dětičky, když jste byly v porodnici? Byly by od sebe něco mezi 26 - 30 měsíci.
Děkuji za odpovědi ☺️
PS. Nepotřebuji slyšet komentáře typu chci mít na děti více času a tak bych do toho nikdy nešla.
@cherie24 Nase deti jsou od sebe 23 mesicu a denne si s muzem rikame, ze jsme nemohli udelat lepe. Jsou to partaci, hraji si spolu, maji se radi, maly se uci od vetsiho. Nezarli na sebe vubec, ale snazime se je ucit, ze jednou treba neco dostane jeden, pak druhy, ne ze vse musi byt presne rovnym dilem. Denne se teda o neco pretahuji, ale to je asi normalni 😀. Zacatek byl narocnejsi, ale ted jsou fakt zlati.
Za me tez dobre rozhodnuti. Mam dva kluky od sebe neco malo pres dva roky a jsem rada, ze jsem nepodlehla tlaku okoli, ze budou prilis blizko sebe. Jsou to partaci, nezarli na sebe, krasne si spolu vyhraji. I pece o ne jde zvladnout, neni to zadne drama. A to nemame k dispozici v blizkosti ani jednu babicku
Za mne dobrý. Chtěli jsme mezi dětmi asi 2 roky a jsou 22 m. Starší byla poprvé přes noc skoro na týden u babičky, když jsem měla termín . Tedy měla tam být asi jen 3 dny, ale pak jsem začala rodit... Ten den jsem se tam ještě stavila cestou do porodnice. Hned jak mladší začal lézt, tak si spolu začaly hrát - honit se. Neplechy a zlobení a časem dost řev a rvačky - to k tomu prostě patří. Když chtějí, tak jsou parťáci 🙂
Mame dva kluky. Vsechno v pohode. Nerikam,ze je to nejak moc narocne,ale verim,ze s vetsim vekovym rozestupem by to pro me bylo snazsi. Jenze my matky to zvladneme levou zadni a verim, ze pro deti cim mensi rozestup tak tim lepsi 🙂 cekala jsem to uprimne horsi a neni to nic strasneho,ale musim rict,ze druhy syn byl hodnoucky, nenarocny miminko tak o to to bylo snazsi. 🙂 zarleni u starsiho syna neprislo, ihned brasku prijal. Myslim,ze to bylo prave tim, ze mu byli teprve dva roky. Takze super 🙂 sla bych do toho znova 😉
První rok je náročnější, ale pak super, jsou to kámoši, nedají na sebe dopustit.
Děti už mi vyrostli, je jim 17 a 19. Ale moc ráda na to vzpomínám, když byly malý. Nejlepší rok byl ten, když dceři byli 2 a syn se narodil. Byla to pohodička, pak už to bylo trochu horší, když se začaly dohadovat o hračky. Jinak si spolu moc vyhrály, jak k sobě měly blízko. Takže za mě, 2 roky rozdíl je dobrý 😊
@cherie24 Máme tři děti po cca roce a půl, a super. Pro mě to byla samozřejmě větší zátěž, když byli úplně malí, ale teď už jsou nejmladší 3 a je bezva, že jsou parťáci, docela se i spolu zabaví... Žárlivost v podstatě nebyla, v porodinici jsem bylajá, manžel doma s dětmi. Víc se stýskalo asi mě =) Samozřejmě není vše vždy sluncem zalité, ale neměnila bych. Jako nevýhodu vidím nemocnost - starší to nosil domů ze školky, mladší to chytnou, byli jsme doma takto vkuse i hodně přes měsíc...
Ahoj ja mam deti 17 mesicu od sebe, bylo to narocne, obcas jsem toho mela plny brejle, syn celkem zarlil. Ted uz si spolu hraji, ale i se dokazou pekne pretahovat o pozornost i hracky. My jsme to takhle chteli, aby byli partaci a verim ze cim budou starsi tim bude lepe. Navic kdyz jsme nekde s kamaradkama ktere maji treba jedinacky tak docela zavidi, jak se deti zabavi spolu uz takhle malicke a nemusim jim porad asistovat a delat partaka ja 🙂 a cekame 3. detatko, budou od sebe 27 mesicu s mladsi dcerou.
Máme holky 3 a 1 rok, jsou od sebe 23m a za mě je to super, neměnila bych, starší má tu mladsi v oblibě, furt je u ní, drží ji za ruku, hrají ji spolu, prostě si rozumí. Mají se rádi a doufám že to dlouho vydrží 🙂
O co náročnější to pro rodiče je, když jsou děti malé, o to jednodušší to pak mají, když jsou větší. První cca 2 roky je to opravdu záběr, ale potom je to už za odměnu, protože děti jsou parťáci (v dobrém i zlém samozřejmě). Věková blízkost často vyhovuje i v rámci rodinných aktivit - vyjížďky na kolech, výlety, spol.hry apod.
A v této zvláštní době to je výhra i v tom, že se děti zkrátka doma mají - je s kým se hrát, škádlit, bojovat, ...
Rok od sebe je podle me blby.. ale 2-3 ideální..
Za mě je super, když jsou děti blízko a jsou stejného pohlaví. Já mám kluka a holku od sebe 2,5 roku a jako...I když mají 10 a 8, tak se divím, že jsem přežila já i oni :D Tak možná jsou parťáci, ale vytočit nás umí každičký den :D
Mám děti 2,5 roku od sebe a naprostá pohodička.Od narození mladšího žádné žárlení nebylo,teď jsou z nich supr parťáci.Vyhrajou si,vyblbnou,mám většinu dne klid si dělat svoje.Jako tahaj se o hračky,nebo se hádaj,ale tak nějak v normě.To je asi všude.
Já mám děti od sebe 2 roky a 4 měsíce. Teď je mladší 13 mesíců a staršímu 3 roky a 5 měsíců. Prvních 6 měsíců to bylo úplně super. Malá hodně spala, prdiky ji netrápily, tak jsem měla čas na staršího. Od té doby co byla mladsi trosku pohyblivější a méně spala tak to začalo být náročnější. Ted je to ale dost masakr. Dcera od 11 měsíců chodí, je to hrozná dračice, vztekla, šílený závislák na mě. Nemůžu jít ani na zachod, to řve jako když jí někdo vraždí. Když si chci hrát se starším tak nám pořád něco bourá, bere, trhá knížky. Syn je na ní ošklivý, protože ho pořád otravuje, tahá ho za vlasy atd. No je u nás neustále řev, scény. Ted jsme ještě už skoro 14 dni v karanténě a nemůžeme tedy nikam a já už jsem na pokraji sil. Do toho se malá budí co hodinu až dvě na kojení, starší taky ještě nespí celou noc, tak jsem nevyspalá a to celou situaci ještě zhoršuje. Věřím že budou časem fakt parťáci, až bude mladší starší a bude mít rozum. Když mají světlé chvilky tak se mají opravdu rádi ale je to fakt náročné. Za mě bych ještě počkala, už bych do tak malého věkového rozdílu nešla. Za mě ideal 3 roky a víc. Ale je to samozřejmě individuální, záleží i na povaze dětí, na možnosti hlídání atd
@goovana malá je teda taky šikulka, u všeho pomáhá, vytírá se mnou, vysává, venku hrabala hlínu, pračku zapíná a má z toho vždy hroznou radost, jsem zvědavá jak dlouho ji to vydrží 😄 a jak vidí děti a miminka, tak úplně zlaté dítě. Doma se vzteká a je na zabití, protivná k nevydržení (rostou jí teda i zuby teďka), ale jak přijde do kontaktu s dětma, tak všechno jde stranou a milionové dítě. To pak nikdo nevěří, že se před chvilkou válela vzteky na zemi 😀
2 a půl roku - za mě úplný ideál 🙂.
Starší děti jsou od sebe 22 měsíců. Těhotenství byl záhul, to mám nějak v mlze 😀, první měsíce po porodu byly taky dost náročné, ale po pár měsících jsem si to už nemohla vynachválit: děti jsou jako dvojčata, skvěle si rozumí, mohou mít společné kamarády, mají podobné až stejné zájmy a potřeby.
Mladší dcera má pak odstup 3 roky a 2 měsíce od prostředního dítěte. A to už byla naprostá pohodička, syn byl velký a rozumný, dobře si uvědomoval, co příchd miminka bude znamenat pro něj, takže žádné problémy s žárlivostí nebo pocity odstrčeosti nepřišly. Ale ten odstup je už přeci jen větší, dcera sice zapadla a hraje si s nimi, ale už přece jen znamená omezení starších - ti by chtěli lyžovat a jezdit na kole, ona sotva přešla z kočárku na odrážedlo...
deti jsou od sebe 20 mesicu a za me super. jo tehotenstvi s Eliskou a pak prvni rok byl docela masakr, ale prijde mi, ze Jirka Elisku hodne tahl a on se zas snazi,l kdyz je ten starsi, aby byl lepsi. Eli je narozena v zari a protoze je sikovna, tak sla do skoly o rok driv, takze jsou ted ve 3 a 2 tride, tak je super, ze co se naucim z jednim, tak pristi rok hned zase pouziju. Je super ze je bavi stejny veci a jsou podobne i fyzicky zdatny, takze na vylety, dovolene je to idealni.
Mezi mými dětmi je rozdíl 2 roky a 7 měsícu a úplná pohoda. Čekala jsem že dcera bude žárlit až se jí bráška narodí ale ona si ho hned zamilovala, pořád ho pusinkuje a pořád se sním mazlí. Nevím jaký to bude za pár let ale myslím si že si budou rozumět. Ja třeba jsem si se sestrou o 5 let a vůbec si nerozumíme.
Rozdil presne 2 roky, 2 holky a nemenila bych.Prvni rok byl ficak, ale zvlast ted kdyz jsou obe doma (6 a 4) tak si hrajou spolu a ja muzu makat (jen jsem se musela naucit odfiltrovat jekot😁)
Ještě poznatek, mezi prvním a druhým dítětem máme věk.rozdíl téměř 5 let a je to fakt moc. Od začátku nás ten pětiletý rozdíl jako rodinu rozděloval - příklad: já se starším na lyže, manžel na bobách u sjezdovky s mladší, manžel se starším na delší cyklo trasu, já s mladší okolo komínu. Najít deskovku či pustit pohádku, která by bavila oba, byl taky úkol pro Sherlocka.
Další naše děti s menším věk.rozdílem jsou parťáci, mladší brzy dohnaly starší, podnikáme s nimi aktivity/výlety dohromady a jeden z nás se věnuje nestaršímu, ten už má jiné zájmy než mladší sourozenci 😉
Souhlas, u rozdílu 2 roky je ten starší pořád ještě dost maly a miminko ho nijak neomezuje v rozletu a za chvilku už si hrají spolu ❤
Máme rozdíl 3 roky a pohoda zatím dřív jsem nechtěla se ségrou jsme o 1,7 měsíců a žádný extra vztah moc nemáme mamka říkala že mě brala jako vetřelce ted když ji je přes 30 se blízká na lepší časy snad manzel ma bráchu stejně a taky nic moc vztah takže jsme nespěchály ale upřímně se těším až bude malá větší a ja se vyspím 😃
Mam děti od sebe přesně 24 měsíců. První měsíce byl boj... Svým způsobem jsem nevěděla, co dříve a bylo mi líto syna (starší), že se více musím věnovat malé. Postupem času jsme to nějak zkloubili všechno dohromady, a nikdo nebyl o nic ošizeny. První rok jsem byla opravdu strhana a neměla jsem svým způsobem čas na sebe (malá byla hodně náročná, trpěla na břicho, a do toho byl i reflux). Ale teď, když jim je skoro 3 a 5, vím, že to stálo za to. Úžasní parťáci, vyhrají si spolu i dvě hodiny. Malá je hodně šikovná, a malý úžasný. Ona se jej snaží ve všem dohnat, on ji zase se vším pomáhá, včetně třeba oblékání. Neříkám, občas si vjedou "do vlasů", ale neměnila bych 🙂
Máme rozdíl 17 měsíců a je to super. Teď je mladší 22 měsíců a opravdu si hodně vyhrajou a hodně se zabavi sami. Malá už i hodně povídá, tak se různě při hrách baví, kibicuji... sranda sledovat. Nejhorší období pro mě bylo, kdy se malá začala pohybovat (plazit) a zajímat se víc o svět. To jsem jí měla pořád na ruce nebo mi řvala u nohou. A k tomu korigovat dvouleťáka, který nutně potřebuje se vším pomáhat... uf... ale zlepšilo se to, jak malá začala stabilněji chodit. Jinak za necelé 3 měsíce se nám narodí další parťák. A jsme na to zvědaví, děti vypadají, že se těší. Tak snad to vše bude zase dobré.

Perfektní, vždycky jsem si to chválila. Ač jsou povahově jiní, strašně moc si vždy vyhráli spolu, i teď (15 a 13 let), kdy už má každý svůj okruh kamarádů, dost času tráví spolu.