icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

sisstin
1. lis 2016

@japona ja nejsem s chlapem pro prachy nebo jeho dum, to mi prijde vychcany no ;) ale to ma fakt kazdej jinak ;)

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
1. lis 2016

@tulena tak bez nej bych na tom byla hur, platila bych komplet vse sama. Takhle na pul. Prachy, co si vydela jsou jeho, ja se o ne nijak nezaslouzila.

japona
1. lis 2016

@sisstin A který spotřebič je důležitý (tj. na který přispěje pulkou, abyste ho nemusela platit celý) rozhoduje kdo?

sisstin
1. lis 2016

@tulena chlap ma hypo, dale pujcku na reko, sporeni, auto atd. Rozhodne mu nezbyvaji tisice na ucte ;)

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
1. lis 2016

@japona tak spolecne - cili pracka, lednice a trouba. Mop, parni cistic atd. uz jsou pro mou pohodu, ne nutne pro preziti.

sisstin
1. lis 2016

@tulena ja uz to po zkusenostech s ex proste takto nechci ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Není to nic vychcaneho sdílet radosti a starosti v manželství spolecne. Naopak by mi přišlo od partnera vychcane předpokládat, že ja budu doma s detmi a zabezpečovat chod domácnosti, kvůli tomu se vzdám svého příjmu a on si bude syslit na barák?

sisstin
1. lis 2016

@japona no jak pisu, to kazdy vidi jinak ;) ja nejsem zvedava opet na kydy, ze hovno delam a zivi me atd. On kazdy jedna i dle svych zkusenosti zivotnich ;)

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Ženská nemusí být s chlapem pro prachy a přitom využívají společné nebo aspoň částečné financování. Úplné oddělení financí se obávám, že dlouhodobě nebude moc fungovat. Ty jsi se svým partnerem zatím krátce, ale ve chvíli, kdy bude potřeba do něčeho investovat větší peníze, tak stejně pojedete napůl, respektive budete k tomu okolnostmi donuceni. My taky měli ze začátku úplně oddělené finance, to jsme ve chvíli, kdy jsme se rozhodli koupit společně dům, museli opustit - dům je psaný na oba, takže i hypo jedeme napůl, k tomu máme každý svoje příjmy z podnikání, které máme odděleně, ale už musíme plánovat větší nákupy nebo zařízení bytu spolu. Než jsme koupili dům, bydleli jsme v bytě mého muže (ten byt mu zůstal, neprodal ho), tam jsem hradila já energie, on si platil hypo sám (a dosud hypo platí sám ze svých peněz na tenhle byt), věci do domácnosti, které jsem chtěla, jsem si koupila sama. To už teď padlo, protože jestliže jsme společně koupili dům, tak už máme společný majetek, i když nejsme svoji. Takže už si pravidelně posíláme na společný účet hromádku na společné hospodaření. A neznamená to, že muž, který má momentálně příjmy vyšší než já, by mi něco vyčítal, naopak, kolikrát přijde s tím, že mi dá třeba na kadeřníka, abych to nemusela platit ze "svého". Stejně tak já neřeším, co si koupí on.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin diky svym predsudkum - vzpominkam na ex - nejsi schopna zit ve vyrovnanem partnerskem svazku.

Tvuj pritel toho vyuziva. A ty ze strachu odmitas cokoli sdilet. To, cos vytvorila, je vztah mezi spolubydlicimi, ne partnery.

sisstin
1. lis 2016

Ja jsem spis uz takova samostatna jednotka s detmi, uz nejsem naivni, necekam lasku do konce zivota a proste uz se chci postarat sama bez blbych kecu a vydirani. Chlap je fajn, nehadame se, mame si co rict atd., to je pro me to dulezity ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin pokud si myslis, ze by se tvuj pritel k tobe choval jako ex, proc s nim vubec jsi?

sisstin
1. lis 2016

@somalicats noversi penize ja do niceho investovat nehodlam, bo je nemam. Jsem odpurce hypotek a pujcek, nikdy jsem zadnou nemela. Pokud chlap neco takovyho chce, je to jeho boj a jeho prachy ;)

hop_ita
1. lis 2016

@japona ale uvadis jen to spatne, ja jsem jen rekla, ze od krachu te manzelstvi neuchrani. A ja mam svuj byt, takze jsem uplne v klidu. Btw.o svatbe jako o zbytecnem papiru jsem nikdy nemluvila..

japona
1. lis 2016

@sisstin Mne manžel živi a hovno delam (třeba na MK, že? 🙂), a nikdy by ho nenapadlo mi něco vyčítat. Dokáže pochopit, že pece o deti a komplet domácnost není uplna pohod (a rozhodne by to nechtěl vymenit🙂). Vubec by ho nenapadlo, že pokud by byla v planu koupě nějake nemovitosti, že by byla jen jeho.
To, že jste mela bývalého manžela debila, přece neznamená, že takoví jsou všichni.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja to vidim i kolem sebe model, ze chlap ma blbe kecy, ze zenska je doma a prd dela (ano, neni to vypovidajici vzorek), ale proste nemam obecne o chlapech v tomto valne mysleni ;) ale vim, ze nekdo to opravdu fungovat muze ;)

hop_ita
1. lis 2016

@tulena mohl, nemusel 🙂 da se na tom hledat spousta negativ, ja nemam duvod je hledat. Hlavni je, jak to pusobi na me a ja vim, ze to myslel dobre.

sisstin
1. lis 2016

@japona tak my se v tu dobu moc neznali a ten dum byl jeho sen, takze to jsem sla uz do toho vztahu s tim, ze je jeho a kvuli nekomu, koho zna 2m nebude menit plany ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin kdybych si myslela, ze je muj muz takovy jako "ti ostatni", nikdy by se nestal mym muzem. Pokud mas dojem, ze by se tvuj chlap choval prave jako ti ostatni, nechapu, proc s nim ztracis cas.

japona
1. lis 2016

@sisstin Ze vas současný partner využívá, mi přijde také. Co kdybyste mu navrhla, že vy budete chodit do prace, on bude zajišťovat kompletne domácnost a deti, a vy si budete vydelane peníze ulivat do svého baráku?🙂

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 protoze bez nej by se mi bydleni tahlo hodne na knop, je mi s nim fajn a to mi staci. Pokud se to posere, tak ja kam jit mam a nezatizena dluhy z manzelstvi ;)

sisstin
1. lis 2016

@japona znova, je to z me hlavy, ne z jeho ;)

hop_ita
1. lis 2016

A ja nechapu, procz vsichni maji potrebu rikat, jak neco nechapou 😀 muzete mit jiny nazor, muzete ho rict, ale stejne vzdy nepochopime jednani druhych 🙂

somalicats
1. lis 2016

@sisstin No, podle toho, co píšeš, s ním do budoucna evidentně moc nepočítáš. My s mým mužem máme dvě společné děti, já k tomu dceru z předchozího manželství, a když nám začal být byt malý, tak jsme holt museli pořídit větší bydlení, nebylo zbytí. To není o tom, že bych to chtěla já nebo on, k tomu jsme se jaksi dopracovali spolu. Jo, já bych zvládla, pokud by se něco stalo, utáhnout všechno sama, ale budu radši, když nebudu muset 😉. To není o tom, že bych očekávala nějakou extra lásku až za hrob, to je o tom, že jsme se spolu dopracovali k rodině a v tu chvíli se staráme oba společně. Ano, svoji v tuhle chvíli nejsme, o pár stránek dopředu jsem psala, proč. Rozejít se můžem, dopředu nevidíme ani jeden, i když já po svých zkušenostech z prvního manželství bych se spíš snažila víc na vztahu pracovat, pokud by to neklapalo. Ale to neznamená, že se sebou navzájem nebudem počítat už teď a jet si každej na svým písečku - to bychom ani ten dům neměli. Hypotéka byla nutnost, když chcem vlastní, zas tolik jsme na kontě neměli ani jeden, abychom mohli koupit barák zfleku, a nájmy jsou tu pomalu dražší, než hypotéky, to už se vyplatí si tu hypo vzít.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin jsi s nim tedy proto, ze bez nej bys sotva utahla najem?

A potom kdo tu je zavisly na partnerovi a potrebuje jeho penize. To je tedy sila.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ne, nejen proto ;) samo pokud by to bylo jen pro to, bydlim s nakou kamoskou ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin mne to jen prijde usmevne v tom kontextu, v jakem otacis zavislost a spolecne finance a vyuzivani partnerovych financi.

sisstin
1. lis 2016

@somalicats ja budoucnost moc neresim. Proste zatim to je ok, az nebude, tak balim deti a jdu. Pocitam se vsemi variantami. Ja proste neumim myslet, ze je vse spolecne, neumim to takhle nejak.

Strana