icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 tak dle me bych je vyuzivala, kdyby mi komplet bydleni a ziti platil ;) takhle je on i ja na tom lip a kazdy platime min ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Jasne, chápu, že barák je jeho sen. Ale vzhledem k tomu, že jste "zvyklá" za sebe platit nájem a ještě se starat o domácnost, to má typek skvěle vymyslene: uklizecka, ktera ještě plati najem🙂 On nemá vůbec co ztratit. To vy se (čkoliv se tomu bráníte svou jakoby nezavislosti) časem dostanete přesně k tomu "držet hubu a krok", a nenaštvat ho, aby vás náhodou nevystěhoval..

sisstin
1. lis 2016

@japona znovu, ja to tak chci, ne on. On by na me pulku domu klidne prepsal ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin ve spolecnych financich by ti nic komplet neplatil. Platili byste vse spolecne.

Takhle mas zdanlivy pocit samostatnosti, ale spis se mi zda, ze je to presne naopak.

sisstin
1. lis 2016

@japona stejne tak bych nemusela platit pulku najmu a jidla, chci to ja ;)

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja ti rozumim, ale ja takto premyslet neumim. Chlap by klidne platil bydleni atd, ale mel by uz problem s mymi "rozmary" a to by nedelalo dobrotu.

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Budoucnost řeším kvůli dětem, děti nemůžou za blbost svých rodičů. Děti musí někde bydlet, musí mít zázemí, kde se budou cítit doma a v bezpečí. Když už si děti pořídím, tak s vědomím, že jim tohle musím zajistit. A pro mě je priorita úplná rodina, ať už jsou ti dva svoji nebo nejsou, ale jednou jsem se už rozvedla a i když jsme se s mým ex dokázali na všem domluvit a rozvod proběhl opravdu v klidu a bez hádek, tak nejstarší dcera tím stejně trpěla. Ty děti vnímají, když je doma něco v nepořádku, vnímají i to dělení na moje/tvoje. U nás platí prostě "naše".

Jo, a kdybych to se svým mužem nemyslela vážně, tak si s ním třetí dítě fakt nenaplánuju, to bych s ním neměla žádný.

sisstin
1. lis 2016

@somalicats ja kam jit mam ;) z myho pohledu nam to funguje. Tohle je desne subjektivni ;)

sisstin
1. lis 2016

@somalicats ja prece nemuzu vedet, co bude za pet deset let ;) jako ano, chci s nik byt, ale jestli si nenajde jinou, nebo nam to prestane klapat, to prece nemuzu vedet ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin pokud by mel muz problem s mymi rozmary, nebyla bych s nim. Muj muz me podporuje a chce abych si delala radost, i kdyz danou vec treba nechape. A ja stejne tak podporuji jeho. Jsme zase u toho... nedivila bych se, kdyby byl tvuj soucasny pritel odrazem toho predchoziho. Proto si ho nepustis k telu.

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Nejde o to mít kam jít, to já mám taky. Jde o to, že jestliže tomu druhému nevěřím, tak si s ním především nepořídím děti. Nebo myslíš, že to Tvoje děti ponesou lehce, když se jednoho dne sebereš se svejma igelitkama a odejdeš s nima od svého partnera? Že tomu mladšímu sebereš tátu bez mrknutí oka?

japona
1. lis 2016

@sisstin No vidíš, ja využívám manžela, že plati bydlení (spolecné), nezbytnosti do domacnosti a on me, že nemusí řešit, kde máme vysavač, jak se pouští pračka, nebo meni plenky detem.. fakt si jako vyzirka nepripadam🙂 Naopak bych si připadala jako služka, kdyby požadoval vyse zminene a ještě financování napůl..☹

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ne, jiny fakt uz ani snad nemuze byt ;)

sisstin
1. lis 2016

@japona uzuaaa, asi po sty, on to nepozaduje :D

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Jistě že to nemůžeš vědět, a proto se na vztahu pracuje, aby se to riziko, že se vztah rozpadne, minimalizovalo. Já to se svým ex poprvé nezvládla, to přiznávám bez mučení. Tentokrát ale doufám, že to zvládneme.

sisstin
1. lis 2016

@somalicats ja neverim obecne nikomu. Nemuzu vedet, co bude, ani u nej, ani u me. Neverim zadne osobe tak jako sama sobe ;)

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Tak to je mi Tě opravdu líto a nejvíc je mi líto Tvých dětí.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin pevne doufam, ze se nepletes. Bohuzel tomu nejak neverim.

Nepremyslela jsi nad navstevou odbornika?

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja si k telu nepoustim vubec nikoho ;) krom deti ;)

tulena
1. lis 2016

@sisstin Ty jo, mně to taky přijde jak smutný nedořešený posttrauma, se kterým by se dalo pracovat. ☹

sisstin
1. lis 2016

@somalicats jasne, mas pravo na nazor. Kazdej jsme jinej a vidime stejne veci odlisne ;)

tulena
1. lis 2016

Děti za pár let budou žít svoje vlastní životy, ale s manželem chci zestárnout. 🙂

sisstin
1. lis 2016

@tulena ja to tak mam odjakziva, ne jen po vztahu s ex. Obecne se na lidi moc neupinam, abych nebyla pak zklamana. Ale to jsme off topic uplne ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin chudaci deti. S takovym vzorem nebudou ani ony schopne mit laskyplny partnersky vztah. Clovek by cekal, ze kdyz se dva rozhodnou mit dite, bude to vysledkem jejich spolecneho zivota. Ne toho, ze si kazdy hraje na svem pisecku.

tulena
1. lis 2016

@sisstin Jojo, akorát se strachem z ošklivýho ochuzuješ o spoustu hezkýho.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja pro svoje deti ziju, to je jediny, na co jsem pysna ve svym zivote 🙂 a ted jsem fakt stastna asi nejvic, co jsem kdy byla 🙂

japona
1. lis 2016

@sisstin
"na dovolenou nejezdime, spotrebic se sem koupil na pul, co on povazoval za dulezity. Co ne (mop od Leifheit , smoothie maker atd), to si platim plne sama."
Takže on si nechce nechat nic platit, ale řeší, který spotřebič se "může" koupit? Přece kdyby mu bylo placení jedno, tak mop koupi bez mrknutí oka jen z titulu, že vám to udělá radost, ne?

sisstin
1. lis 2016

@japona pro nej to je zbytecnost ;) pinda na to, ze je to kram i tak, pry staci vzit hadr a kybl :D on je takovej brblal, ja ho neberu vazne a neresim :D

somalicats
1. lis 2016

@japona "co on považoval za důležitý". Co jeho partnerka považuje za důležitý, není podstatný. Tak nějak mi to připomíná tu debatu ohledně vynucování sexu, kde zrovna @sisstin psala o svém ex jako o manipulátorovi a tom, kdo ve vztahu rozhodoval...

kacca11
1. lis 2016

@sisstin to je strasny... zkus otevrit oci...

Strana