Dítě bez svatby
Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...
@sisstin Proto jsem psala, ze by se Ti hodil nekdo, kdo by Ti pomohl zpracovat to, co sis zazila se svym ex, kdo by Ti pomohl zdrave nahodit sebevedomi, pomohl Ti s komunikaci. Dokud v sobe potahnes tu krivdu a podvedomou nesnasenlivost a neduveru k muzum, nebudes schopna svym detem ukazat, jak ma zdravy vztah fungovat.
@sisstin Ty jo, tohle si fakt nedovedu představit. Neuvažovala jsi nad psychologem alespoň? Ono pokud by to takhle "fungovalo" mezi dospělými, ok, ale pro děti je tohle naprosto patologický vzor partnerství. Mmch, ty nemáš nutkání dětem něco vybudovat, aby se měly líp než ty a měli to v životě aspoň materiálně snažší? Já taky odešla z původní rodiny s holým zadkem a nyní si myslím, se máme nadprůměrně dobře, i když s šílenou hypotékou, ale pořád to vrážíme do našeho a jednou to děti zůstane k dobru.
@babanci já se třeba nikdy nechtěla vdávat, ale být vdaná by mi nevadilo 😀 njn, taky nemusím ten obřad jako takový 😉
@drzticka81 Jenže vy (ac nesezdani) žijete modelem oddelenych uctu e společných penez:
".ja platim vse kolem bytu-je muj, a nejake sve poplatky na sporeni apod., muz mi dava penize na deti, on plati jidlo a dalsi poplatky...kdyz bych potrebovala-da mi"
To je diametralni rozdíl od: deri a domácnost financuju ja z materske a je super, že ušetřím díky chlapovi pul nájmu🙂
@sisstin Ty deti maji taky tatu. Sama sis je neudelala. A je logicky, ze i ten chlap se tak musi postarat 😉
@somalicats no dal mi v tehu 10 000 ma vybavu, jinak tak nejak vse platila a platim ja na malou z rodicaku a platu predtim. Na syna mam naklady ulehcene diky ex.
@somalicats ale po ex tez nic mit syn nebude, ten jen vydelava na svou rodinu, sam nema naprosto nic.
@blahova_andrea Obřad je záležitost par minut. Pozadali jsme oddavajici, aby to co nejvíc zkrátila. Kamarádi byli nadseni, že tak krátkou svatbu ještě neviděli, proslovy o ničem nemá rád nikdo. A party už závisí na vašem vkusu🙂. Manžel prohlásil, ze kdyby věděl, že to bude taková pohoda, že by si to klidne zopakoval🙂
@sisstin No a my davame na spolecny deti vse napul, na nejstarsi se skladam s ex. Deti jsem si sama neudelala, maji sve otce, kteri je miluji a udelaji pro ne prvni posledni. Kdyz neco koupim, automaticky dostanu od muze polovinu.
@somalicats ex plati alimenty, jinak syna vidi 3 dny v roce a kontakt nula. Nad ramec alimentu neplati, darky mu nedava a sam hmotny majetek nema, vydelava na alimenty, svou rodinu, ktera ho zadluzila.
@sisstin neberu ted ex, beru Tveho soucasneho partnera. Kdyz ex nechce fungovat jako otec, jeho volba. Tvuj partner by ale mel dostat moznost byt otcem a ne jen nekym, u koho bydlite a s kym cas od casu spis...
@somalicats on moc neni doma, vidime se tak 5 minut denne, chodi, kdyz uz spime, vikendy ma praci a sve akce. Ja jsem na deti dost sama. Pokud cas ma, tak se synovi venuje, dcera je prece jenom kojenec zavisla ve vsem na mne.
@sisstin A jsme u jadra pudla. On s vami neni (pritom spolu mate dite), cas spolu jako rodina netravite. Mel by vubec tu moznost? Nebo mu davas najevo, jak jsi extremne samostatna a jak si radsi k telu nikoho nepustis, takze on se ani nesnazi si cas na rodinu udelat? Tohle opravdu neni rodinny model, to je spolubydleni a takoveho chlapa bych ani nemohla povazovat za sveho partnera, kdyz se mnou a s detmi cas netravi...
@somalicats on je furt v praci nebo na tom baraku (reko dela svepomoci a je na to sam).
@somalicats plus jednou tydne pivko, obcas akce ve vesnici a zavody (je mechanik). Ja tu nikoho neznam a dcera je furt hodne moc kojena, bez ni jit nekam nehrozi.
To mi tak připomíná manželstvího našeho známého - s manželkou nemohli mít děti, vztah vyšuměl, po 15 letech se rozvádí, protože zjistili, že spíš žijí vedle sebe než s sebou. Ona - bývalá pracovnice v centrále OSN, on podnikatel ve výživě závodních kopytnatců (sobi, koně), mají na co si vzpomenou, ale není to manželství. Každý si kope "na svém písečku".
@sisstin Tak ono je drahe a drahe. Pro někoho je drahe dat za boty litr, pro někoho málo bůra..
Když to čtu, jak vše vpodstate tahnete sama (nejen financne ale i casove), nebylo by pro vás výhodnější nechat si vymerit alimenty na druhé dítě a pravidelne návštěvy, kdy se mu bude věnovat?

@somalicats jinak z myho pohledu fungujem, ale pro me to znamena bez hadek, kriku mezi sebou nebo na deti atd. Ja se proste realizuju jako matka, pak jako ucitelka a role partnerky je pro me fakt podruzna.