icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja tam zit budu, ale budu prispivat na naklady a v pripade rozchodu nemam zadne pravo na cast domu ;)

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ja psala, ze kdyby bylo na mne, tak bych ten dum nekoupila. Ne, ze tam odmitam bydlet do budoucna ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Vy mu budete prispivat na JEHO dům a on vám neprispiva na SPOLECNE dítě? Tady je něco spatne☹

sisstin
1. lis 2016

@japona vis co, ja to nikdy neresila. Proste penize pro ni mam a nikdy jsem si o zadny prasule na ni nerikala.

sisstin
1. lis 2016

@japona zatim kojim, na pleny a obleceni penize mam. Vybavicku (moc toho jsem nepotrebovala) jsem v poho zaplatila z vyplaty. Zatim ty naroky jsou celkem nizky.

sisstin
1. lis 2016

@japona syn je ma uz vyssi, ale tam mam alimenty (ne uplne mrnavy), plus mam jeste svuj privydelek.

somalicats
1. lis 2016

@sisstin A teď si představ, že i ta holčička vyroste... Bude mít nějaké zájmy, bude chtít jet například na školu v přírodě, na jazykový pobyt... A Ty se strháš, jak budeš vydělávat na dvě děti a na příspěvek na bydlení.

sisstin
1. lis 2016

@japona asi kdybych si rekla "potrebuju penize na to a to", tak by asi po rozmluve dal. Ja nikdy nemela potrebu zatim si rict, vzdy jsem mela a prave kvuli tomu, ze on tomu moc nerozumi a vse mu prijde drahe, tak se mi nechtelo vest debaty na to.

sisstin
1. lis 2016

@somalicats no do budoucna zas budu chodit do prace, ted koncim skolu pro lepsi kvalifikaci, tak ocekavam lepsi platovy podminky nez to bylo pred touhle RD.

japona
1. lis 2016

@sisstin No jo, ale zatímco vy žijete "z ruky do huby" a rezerva do budoucna zadna, on si díky vám postavi barák..
Kdyby vám mesicne posílal nějakou částku na dítě/domácnost, to by nešlo? Nebo nejste schopna nic ušetřit a on se boji, že vše utratite?

kacca11
1. lis 2016

@sisstin a jsme zpatky u spolecnych financi - to by sis nemusela o nic rikat a nic vysvetlovat. Uprimne nevim, v cem jsi v takovemhle "vztahu" a svych postojich svobodnejsi...

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Tak se zeptám jinak: V čem je Tvůj současný partner tak špatný, že mu nechceš dát vůbec šanci na to být otcem? I s tím kojencem se dá navazovat kontakt...

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 to se podle me musi sejit lidi, co maji hodne podobnou predstavu zivotniho standardu.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin tak by to melo byt v kazdem vztahu. Lide s podobnymi nazory, predstavami a prioritami.

tulena
1. lis 2016

Neni nekde v konikovskych pravidlech uvedeno, ze si tykame? Nebo to vykani
@japona rusi jenom me? 🙂

sisstin
1. lis 2016

@somalicats ale tak on ma, cim je starsi mala, tim to je lepsi. Ale proste moc pracuje a treba sam s ni muze byt max hodinu. Mala se k nemu zene atd. Ale proste kojim, prebaluju, oblikam, uspim jen ja na prsu atd. To se synem toho muze podnikat vic ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Když vám bude posílat fixní částku na domácnost, odpadne diskuze, zda je to drahe či nikoliv. Jestli si nutne chcete hrát na hrdinku, a vše táhnout sama, je dobre si uvědomit, že i ta uklizecka a chůva není zadarmo, tak si partner holt zaplatí vás🙂

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 jo, to mas pravdu. Ja uz v 30 nemela cas zas nekoho x lez testovat nez bude druhe dite. Ale to je muj problem, o tom zadna ;)

sisstin
1. lis 2016

@japona na to on nepristoupi asi si myslim ;) on chce presne vedet na co bych to pouzila a resi i nakup treba prostredku na myti nadobi. Drogerku kupuju vesmes ja.

japona
1. lis 2016

@tulena sorry, ani nevím, že v pravidlech něco takového je, odted tykam🙂

tulena
1. lis 2016

@sisstin Jak pises, nejakou snahu ma/mel, ale ty ho de facto odmitas. To vase partnerstvi je podle toho co pises takovy zvlastni, jakoby bez vzajemny budoucnosti, coz asi neni uplne idealni prostredi a vzor pro deti.

sisstin
1. lis 2016

Me proste nebavi debata o kazdym prdu, zda to nejde koupit levneji, to bych z toho zesedivela.

sisstin
1. lis 2016

@tulena ja jako nepisu, ze snahu nema, s detmi ma pekny vztah, desne si ho vazim hlavne za vztah k synovi. Ale casu malo a proste jeho predstava nejakyho komfortu pro deti je jina nez moje ;)

somalicats
1. lis 2016

@sisstin Můj byl těžkej workoholik, s dětmi si práci přeorganizoval tak, aby s nimi mohl být víc, a najednou mu to vyhovuje. Já byla zvyklá chodit spát po půlnoci, takže spolu se vídáme dost, ale s dětmi by se nevídal. Vaší dceři je skoro rok, přebalovat může i on, na kojení si malá "odskočí" k Tobě, jinak by ji bez problému mohl zvládnout obstarat. Zvládají to jiní, i ten můj se to naučil, ač jsem mu ze začátku musela psát manuál 😀

japona
1. lis 2016

@sisstin V cem je ta uvadena svoboda, když chlap řeši, jaky typ prostředku na myti se muže koupit? Proboha, vždyť vás komanduje jak dítě: tohle je drahe, tohle SE koupi, tohle je zbytečne.. ? To můžete rozhodovat jen o dětech, protože si je financujete sama? To se pak nedivim, že se realizujete hlavně jimi..

tulena
1. lis 2016

@sisstin Nj, misto prace na kompromisu ale radsi utikate kazdy na svuj pisecek. Az se deti odstehuji, budete vubec potrebovat jeden druheho?

sisstin
1. lis 2016

@somalicats on to zvlada, kdyz jsem ve skole, vozi mi ji tam na kojeni a prebaleni co 2h, jako zabavit ji umi. Ale v bezny dny je proste furt v cudu kvuli praci a domu. Jinak prijde domu a lehne a spi uplne hotovej.

tulena
1. lis 2016

Ono nikdy nejde primo o penize, ale o moc. 😉

sisstin
1. lis 2016

@japona prave proto, aby neresil, tak si to radsi koupim sama za svy ;)

sisstin
1. lis 2016

On je proste "skrt" jak se to lidove rekne (i ve vztahu k sobe - kupoval by jidlo levny srajdy, obleceni ma treba 10 let jednu bundu, dokud se nerozpadne, nosi to atd). Dokud jsme randili a byli zamilovani, tak toto nebylo tak videt, kazdy jsme zil sam, sestehovali jsme se az v posledni tretine tehu do spolecnyho. Ja si jako nestezuju, opravdu oproti minulymu vztahu je toto uplny bajo..,

Strana