icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

kacca11
2. lis 2016

@blahova_andrea 7ja treba neuvazuji tak, ze by muz odesel za mladsi nebo kamkoli jinam. Na vztahu pracujeme. Stejne tak nepremyslim nad tim, ze by dite treba uteklo z domu nebo skoncilo v base a podobne.

A nikdy bych si nedovolila soudit zenu podle toho, koho ma v extremni situaci zachranit. To je neco naprosto sileneho

drzticka81
2. lis 2016

@sisstin ja ti chci jen napsat, ze ti uplne rozumim a fandim!!! dulezite je, ze jste vsichni spokojeni 🙂)) vidim, ze mas priority uplne jinde 🙂)) pro tebe jsou nejdulezitejsi lide kolem tebe-a vis, co jde!!!!

hop_ita
2. lis 2016

@nunacek my se o dite nesnazili, prislo neplanovane 🙂

sisstin
2. lis 2016

@drzticka81 pro me jsou dulezity hlavne deti ;) urcite jsem nadelala milion bot, ale proste se z toho hrabu, jak nejlip umim. Kdybych uz v tech 22 neplanovane neotehotnela, mohlo byt vse jinak, ale ze mam syna nelituju, pres nej jsem se dostala k profesi, ktera me bavi. Holt ne kazdy ma vse perfektni a promyslene, ja holkam, co tady maji po zrale uvaze super vztahy fandim. Ja tohle nedokazala a ono ve 30 s ditetem bez majetku clovek ma trosku jinou startovni pozici...

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin my na to taky nemáme. budeme muset šetřit několik let. třeba místo blbostí pod stromeček dávat peníze do obálky. už jsme velcí. dětem koupíme dárky a sobě to uložíme a pak někam vyrazíme. taky je teď alfa a omega dům a pořád bude něco. ale chceme od života víc. a chceme to dopřát i dětem. doma se moc neužijeme. to se pak vždy najde nějaká práce, velký nákup nebo jiná povinnost. ale když někam společně odjedeme, tak vypadneme ze stereotypu, zažijeme a vidíme a zkusíme něco nového, užijeme se vzájemně...bohužel si nemůžeme dovolit jezdit několikrát za rok jako někteří. ani kvůli financím ani kvůli dovolené v práci. ale kašlat na to úplně? nemít žádné sny a přání? za ničím se nepídit? jen tak přežívat? to je fakt tvá představa spokojeného života?

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea ja to beru tak, ze holt nekdo ma vse a nekdo nic. Ja mam dve uzasny deti a to je hlavni. A mam klid bez stresu a strachu, po dlouhych letech je to fakt balzam na dusi.

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea ja si uzivam malou, je uplne uzasna a co se synem neslo, ona vse umi a jde to tak snadno. Syn je ted velkej pomocnik, je strasne hodnej, vedem spolu super debaty. Co je vetsi stesti?

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin no a on si tu hypo vzal jen čistě na koupi? na reko už nic?
@babanci no my jsme v kuchyni tak na půl. on teda vaří výborně a já vůbec nepeču, peče on a nemá to chybu. ale i já ač nejsem hospodyňka roku, tak toužím mít kuchyni podle svého. budu v ní léta vařit, on taky, tak by měla vyhovovat oběma. rozložením, vybavením, výškou...prostě jako aby on zařizoval kuchyni a pak do ní vůbec nevlezl a v nevyhovující kuchyni mu posluhovala přítelkyně...to je pro mě šílená představa :-/ já dostala kuchyni sice na starosti, ale vše spolu probíráme. fakt ji chceme pro nás oba. on sice vybírá spotřebiče po technické stránce a vyjádří se i k barvě či výšce, ale zas je mu jedno, kde bude skříňka či šuplík a co si do něj dám, to si zvykne. prostě oba máme svou představu a své potřeby a chceme to spojit do jedné "dokonalé" kuchyně 🙂
@sisstin na to prostě nelze říct nic jiného než že ho opravdu nepovažuješ za životního partnera. já taky nejsem naivní a nevěřím na lásku na celý život, ale aspoň to chci zkusit, bojovat, ty se rovnou vzdáváš. navíc teda pokud se on dostane do vážných průserů, tak to ovlivní i tebe. přijde o majetek, o peníze a nakonec s dětmi fakt můžeš zůstat sama a budeš z něj roky násilím tahat alimenty. přece nejde říct, že je ti jedno, že dělá dluhy a nemluví s tebou o důležitých věcech jen proto, že nejste manželé. bydlíš s ním ve společné domácnosti, navíc je vše na něj, si piš, že se tě to dotkne a chudáci děti. ty se s tím popereš, když si samostatná, ale ti prckové...prostě nejde o ten následek jako takový, to přijít může i nemusí, ale jde o ten princip...o to, že spolu nemluvíte, nic neřešíte a nevěříte si, nesdílíte své životy.

drzticka81
2. lis 2016

@blahova_andrea tak treba jeji nejvetsi sen byly deti??? a je statsna, ze ma syna, dceru -jeji novy partner ma jejiho syna rad, nenuti ji do veci, ktere ona nechce - .....mi to prijde v poradku.....
pro me jsou nejvetsim snem taky moje deti a muz -a domov pro ne🙂)) to ostatni je pro me nedulezite.....mam svuj byt-jine hmotne statky nepotrebuji, mam muze-a vim sama za sebe, ze jineho nechci - je pro me ten nej, a deti -snad i to treti............a to jestli pojedu k mori? tam me to stejne nebavi.....mame chatu, stan, auto - ale pro me to neni dulezite....... jen rodina....

blahova_andrea
2. lis 2016

@tulena to je ideální smrt mnoha mužů, to nevíš? 😉 😀
@sisstin já vím, jak jsi to v tomto ohledu měla, pamatuju si 😉 já taky nejsem nymfomanka a nucení mi vadí, ale...

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea na reko ma dalsi uver, pak na podnikani. Proto tu pisu, ze je rad, ze je rad a rozhodne si tisice na uctu nesysli ;)

tulena
2. lis 2016

@sisstin Je fajn, že jsi šťastná, akorát se vlivem špatné zkušenosti ochuzuješ i o to hezké, co partnerství přináší. Děti se odstěhují a co vy pak, půjdeš do garsonky a chlap si bude dál jezdit s kamarády a bydlet ve svým domku...? Já taky nevěřim na velkou lásku, sama o sobě nic nezaručí, partnerství se musí budovat, někdy to bolí, ale stojí to za to. Vy jste se sešli zrovna dva lidi, kteří nemají prioritu v tom, že by chtěli spolu žít, spolu budovat, mít děti jako "povýšení vztahu nás dvou", u tebe jsou děti na jiné pozici.

japona
2. lis 2016

@drzticka81 Nikdo tu neprahne po hmotnych statcich, jen mně udivuje, že po zkušenosti, kdy skončila po rozchodu bez ničeho skoro na ulici, má k tomu dost nakročeno znova. Misto aby se o dítě staral i chlap a ona si dělala rezervu na horší časy (nebo tu dovolenou treba), raději "hrdinně" vše plati sama a chlap si stavi barák..
A ze pro ni jsou priorita lidi kolem? Milujícího muže si představuji jinak..

sisstin
2. lis 2016

@tulena jo, ja si myslim, ze on chtel zenu a dite, protoze jako jedinej z party to nemel a byl za "divnyho".

drzticka81
2. lis 2016

@japona no ja si myslim, ze to ma promyslene - psala, ze ma mit garsonku (v pripade odchodu ma kam jit), zvysuje svou kvalifikaci, aby mela vetsi penize v budoucnu.......takze je pripravena na spatnou eventuailitu - lepsi, nez byt ze dne na den prekvapena necim jako dluhy manzela, sisstin nechce mit s majetkem sveho partnera nic spolecneho -ja to mam taky tak nastavene-mam svuj byt, on ma sve majetky-sezdani nejsme, ja po tom netouzim a presne jednim z duvodu je-ze bych se nechtela dozit nejakych dluhu z te druhe strany..............a to, ze je ve vztahu potreba duvera -ano je, ale........takovych pripadu bylo, je a bude - a zbylo jim oci pro plac 🙂)) jeden takovy priklad mame tedka v muzove rodine - nektere zenske jsou az prilis duverive 🙂))

drzticka81
2. lis 2016

@japona navic proc ji tu vsichni pisou -a ty nechces drahou kabelku??? jezdit na dovolenou??? asi nechce-.... ja po tom treba taky netouzim.....kazdy to ma jinak ne???

karlajasmine
2. lis 2016

@sisstin Uvedomujes si, ze kdybyste se rozesli, tak vezmes igelitku a jdes, a jemu zustane barak, do kteryho jsi leta investovala? A kde mas zaruku, ze vezmes s sebou i deti? Staci, aby se partner obratil na soud s tim, ze on ma barak a je zabezpecenej, a ze ty nemas nic... a komu myslis, ze soud sveri tvoji dceru. Pod zastitou zdanlive ''svobody'' jsi na nem daleko vice zavisla, nez kdybys byla jeho manzelkou.
Ja mam svuj ucet a manzel ma svuj.. kazdy z nas vlastni polovinu naseho bytu, kazdy z nas utraci penize tak, jak uzna za vhodne s tim, ze o vetsich vydajich se spolu vzajemne radime. Kafe a levny tricko si treba zajdu koupit aniz bych mu to rekla, naopak u bot za 1500Kc mu to reknu a pokud k tomu ma vyhrady, tak se ozve.. Ale vzajemne se ve svych zalibach podporujeme. Pokud si manzel chce koupit z nasich spolecnych penez pocitac za 40.000Kc, tak mu to bez problemu odkyvu, protoze vim, ze on mi taky odkyve nakupy spodniho pradla, dovolenou dle meho vyberu a podobne. Obcas se kvuli utrate nebo necemu jinemu pohadame, ale i to k zivotu patri.
Jak to udelas v pripade, ze bys nedejboze nebyla schopna pracovat, kdyz nemas jistotu, ze vas partner podpori?
Pripada mi, ze mas natolik v sobe zabudovany strach z chlapu, ze se radeji spokojis s malem a budes riskovat, ze v budoucnu fakt nebudes mit vubec nic, nez abys vyzadovala partersky vztah se vsim vsudy. Uvedom si, ze chlapi jsou lide stejne jako my zeny. Neni duvod mit z chlapa strach nebo respekt, je to clovek stejne jako ty. Pokud ty chces mop a on doplnek k autu, obe prani maji stejnou vahu.
Byt tebou, necham si prepsat polovinu domu na sebe, pobavim se s partnerem o tom, kolik vydelavas ty a kolik vydelava on, zalozim si s nim nejaky sporici ucet a zacnu trosku planovat budoucnost. A hlavne bych ho i zapojila do pece o dceru. Jedna moje znama skoncila nepredvidane v nemocnici a najednou se musel 3 tydny o plne kojenou holcicku starat chlap. Reknu ti, to si teda zkusili, jak chlap, tak moje znama, tak ta holcicka. Meli byste byt s partnerem v tomto zastupitelni, aby dcera z takovych situaci nemela trauma, pokud nedejboze nastane. Samozrejme, ze partner nemuze nakojit, ale mel by byt schopny dceru nakrmit a dat ji napit, prebalit ji, oblect ji, vzit ji ven, vratit se domu, svlect ji, uspat... Nikdy nevis, co nastane za situaci. Prehnana zavislost na matce muze byt pro dite dost spatna vec. Ja jsem hodne kontaktni maminka, syna nosim, kojim, spime spolecne, ale manzel je schopny obstarat kolem syna kompletne vsechno a kdyz jsem sla nedavno s kamaradkou ven, tak jsem prisla domu, a syn s tatinkem vecer spokojene spinkali.
Nedovol, abys kvuli svemu strachu dobrovolne prichazela o veci, ktere maji byt v partnerstvi samozrejmosti. Chlapu se neni duvod bat, a pokud ti Ex jednu vrazil, tak je to ubozak a chudak a rozhodne si nezaslouzi tu poctu, aby ses kvuli nemu po zbytek zivota v dalsich vztazich omezovala.

kajalka
2. lis 2016

Holky, pardon, já trochu odbočím, jak to čtu, padá na mě šílená depka, kam jsme to jako společnost dopracovali. Místo, aby lidé tvořili šťastné rodiny, důvěřovali si, milovali se, tak intrikují, kalkulují, vydírají. Žijeme víceméně v blahobytu a díky tomu se řítíme akorát tak do pekla. Nezbývá, než věřit, že generace po pekle, si tohle uvědomí a bude opravdu žít v pravém smyslu toho slova.

sisstin
2. lis 2016

@karlajasmine jelikoz vim, jak to chodi, tak soud opravdu nesveri dite tomu bohatsimu :D ja mam garsonku a kvuli tomu mi dceru fakt neodeberou ;) to musi byt matka fetacka nebo alkoholicka ;)

tulena
2. lis 2016

@kajalka A té nové generaci dáváme vzory my.

sisstin
2. lis 2016

@karlajasmine a pro me to neni prehnana zavislost, ale normalni pouto mezi matkou a ditetem, ktery nadilne rozhodne pretrhavat nebudu. Az dozraje, tak odpadne. Ale to uz jsme mimo tema a nechci vest debatu na tema, zda moc kojim, moc nosim atd.

japona
2. lis 2016

@drzticka81 Jakou garsonku? To jsem nějak nepostrehla. Dědictví?

sisstin
2. lis 2016

@karlajasmine a chodit ven s kamoskama bez dcery opravdu nemam potrebu a nechci.

sisstin
2. lis 2016

@japona garsonku mam ted po dedovi, predtim byla psana na nej.

japona
2. lis 2016

@sisstin Aha, tak to je super, aspoň něco🙂

sisstin
2. lis 2016

@japona jo, to mam az ted. Ale je uplne mimo nas soucasny domov a je to fakt takova posledni zachrana, kdyby byl fakt pruser ;)

ayperi
2. lis 2016

@kajalka přesně tak :D. Já být Teda chlap, tak začnu mít strach že ženských přečíst tuhle diskuzi 😂😂😂😂.

drzticka81
2. lis 2016

@sisstin ale zase ji muzes pronajimat a presne, pro pocit jistoty, ze neco mas 🙂))

sisstin
2. lis 2016

@drzticka81 pronajima ji zatim deda, s tim, ze kdykoliv se tam muzu nastehovat. Pro ne je to zatim prijem na prilepsenou. Ja pokud mozno ji vyuzit nechci, fakt to je jen KPZ :D

drzticka81
2. lis 2016

@kajalka no, cim to je? protoze spolecnost vidi vse v konzumu a v pomijivych vecech....drive meli lide nejsilnejsi vztah k pude-tu predavali z generace na generaci-chteli ho rozsirovat pro dalsi generace...ted kazdy mysli na sebe, aby si uzil sveho zivota, ale uz se nediva na budoucnost.............co, kdyz tak ty dluhy zaplati muj parner-hlavne, ze mam krasnou televizu a auto, ze na to nemam???
taky se mi to nelibi......zrovna jsem dneska rikala mamce......tu pudu po praprarodicich neprodavej-je to cast nasi rodiny....treba bude jednou treba..........ja ted taky bydlim v byte kde zila moje babicka, vyrustala ma mamka-a predam ho dale svym detem.....proste to pouto...............

Strana