icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

Strana
z20
japona
2. lis 2016

@drzticka81 Nikde není psáno, že se musí brát (pokud se boji dluhu manžela). Ale nepřijde mi fer, aby vše financovala skoro sama a chlap si syslil do svého baráku. Mel by si uvědomit, že dítě a pece o dítě něco stojí a třeba ji mesicne posílat nějakou částku (nebo nechtít pulku nájmu). Sisstin by si mohla spořit na horší časy/dovolenou/krouzky pro deti.. Čemu pomůže, že po nem nic nechce? Bude si ji za to vic vazit? Ne, bude ji buzerovat čim dal víc, a ve svým baráku tuplem.. a jsme zase na začátku s igelitkou v ruce. Zaplatpanbu za garsonku..

drzticka81
2. lis 2016

@sisstin aha, tak to jo.....je proste fajn, ze mas zadni vratka 🙂))

drzticka81
2. lis 2016

@japona ja bych pulku baraku pro sebe nechtela, kdyz do toho neinvestuju sve penize, ale v tomto pripade byc h chtela, aby pravnicky patrila cast jejich spolecne dceri - proste az prijde cas, ze to zdedi ona-jako jeho dedicka.....

tulena
2. lis 2016

Ja mam srovnani moje a manzelova mamka, obe stastne v manzelstvi pres tricet let, jedna byla ale programove matka jak @sisstin a druha matka a partnerka a v jednom, a jednoznacne vede druha moznost. 🙂

japona
2. lis 2016

@drzticka81 Já bych tedy v situaci, co je sisstin (spolecne dítě, ja zajišťuji komplet servis a vzdávám se své prace, budujeme dum pro společný zivot) pulku chtěla🙂.

tulena
2. lis 2016

@japona Ale dum je na dluh a ten sisstin nechce. 🙂

japona
2. lis 2016

@drzticka81 Ok a nebo to napsat na dceru - jestli je to mozne. Proste se vyvarovat situace, že ja budu podporovat partnera a on me za pár let vyhodí na ulici..

kamino
2. lis 2016

Já se nestačím divit.. tolik katastrofických scenářů - to je na několik dílů Ordinace 🙂 @sisstin obdivuju tě, ta masírka je slušná 🙂 Baví mě, jak některým maminkám leží na srdci tvůj osud a jaksi neberou v potaz, že vám to pravděpodobně funguje. My máme podobný model a funguje už 9 let v pohodě s tím, že nadstandardy platí vždy ten, kdo to vymyslí a má víc peněz 🙂

sisstin
2. lis 2016

Holky, diky za nazory, vazim si toho. Strasne jsem se tu zasekla jak uz dlouho ne na nejake diskuzi, uz tu travim moc casu. Diky a mejte hezky den ;)

blahova_andrea
2. lis 2016

@drzticka81 ale jo, ale přece normální je, že když dosáhnu jednoho snu nebo cíle, tak vyhlídnu další. mě to přijde lidské, přirozené. nejde o to jak velké sny, jak velké plány. ono se z toho často mnoho nesplní, ale snění je zadarmo, je to hnací motor, tak to beru 😉 rozhodně pokud jsou všichni v rodině spokojení, tak je to super a je jedno, na jakém základu toho dosáhli a co si o tom myslí ostatní. je fakt, že každá jsme jiná, máme jiné priority i ty startovní pozice, dost nás tvaruje i rodina a nabité zkušenosti a s tím pak holt dál pracujeme a bojujeme.

karlajasmine
2. lis 2016

@sisstin Nee nemyslim si, ze moc kojis ani ze moc nosis, to ani nejde 🙂 A ven s kamaradkama taky moc nemusim, myslela jsem to akorat tak, ze si (ja osobne) myslim, ze je fajn, kdyz partner muze maminku maximalne zastoupit, protoze obcas se to muze hodit. A ten chlap pak i vidi a ocenuje vic to, co ty delas. Heled' hlavne at jsi spokojena a jestli jsi, tak je to dobre. Akorat jsem ti chtela napsat svuj pohled na vec, protoze ja bych to takhle mit nemohla 🙂

sisstin
2. lis 2016

@karlajasmine jo, to urcite jo. Ono to tak nejak vyplynulo i tim, jak neni doma no. Ale kdyz jsem ve skole, tak s ni cas travi. Asi kdyby musel, tak by zvladnul i to prebaleni atd. Ale mas pravdu, ze treba noc by byla katastrofa, to si predstavit neumim a i kvuli tomu odkladam operaci zlucniku. No to doufam, ze proste nenastane. Proste v urcitych vecech jsem ja nenahraditelna zatim a nezastoupi me fakt nikdo. O syna se postara v pohode od zacatku, i s nim jezdi sam pryc na nekolik dni.

drzticka81
2. lis 2016

@sisstin ja jsem sla taky na operaci zlucniku az v dcerinych skoro dvou letech (prvni problemy uz po jejim narozeni), kdyz jsem si byla jista, ze to zvladne 🙂)) a zvladli to s muzem v pohode-i kojeni pokracovalo -kojim doted, ma 2.5 🙂))

blahova_andrea
2. lis 2016

@drzticka81 tak dcera je dědička automaticky ze zákona, to nemusejí teď nijak ošetřovat 😉

drzticka81
3. lis 2016

@blahova_andrea jj to vim........tam je blbe, ze vsechny pripadne deti budou dedici.....vlastne i u vas......s tim pocitate? ze i vasi nevlastni budou mit narok na vas barak?

lenka5731
3. lis 2016

@kamino možná holky sisstin píšou proto, že jim zas až tak spokojená nepřijde? 🙂 Přijde mi, jak dřív týraný pejsek, co se nesměle krčí u dveří a za to, že na něj páníček nekřičí, nekope ho a nechá ho uvnitř domu, mu oddaně líže ruku. 🤐 Se přiznám, že její příběh je na MK jeden ze dvou, který mě baví sledovat. Jen si občas říkám, jestli je opravdu skutečná... 🙂 Ale jelikož je konzistentní už asi 8 let, tak asi bude 🙂

blahova_andrea
3. lis 2016

@drzticka81 no a právě proto musíme majetek pořešit. protože je rozdíl jestli moje nebude nic a vše půjde dětem, takže :4 a nebo jestli teda půlka je moje a až druhá půlka chlapa se bude dělit mezi mě a 4 děti. proto říkám, u nás svatba a majetek...vyloženě z rozumu. nehodlám budovat a platit, aby to pak shrábla ex.

drzticka81
3. lis 2016

@blahova_andrea takhle to resil muj tatka- mam dva o dvacet let starsi sourozence -s mou mamkou koupili dva byty a aby nedostali oni nic ( sestra je bohata a zaobstarana, bratr zije v kanade a taky se nema zle)- byty byly ihned prepsany do vlastnictvi moji mamky s tatkovym svolenim - ted mam oba uz ja (jeden je bratra, ale toho by urco nekdo oskubal).......

blahova_andrea
3. lis 2016

@drzticka81 no tak to u nás zas až tak nebude. rozhodně je nehodláme vydědit, ale oni mají i svou další rodinu, moji mají jen mě. já na ně musím myslet a zajistit je, takže je potřeba, aby v případě neštěstí v rodině byl většinový podíl domu můj a mých dětí. jednou se to bude muset řešit dál. buď je vyplatit my, aby měli děti pak klid nebo teda děti, kdybychom to my nestihli, ale to už je moc daleko, na to teď nemyslím. musíme se dopracovávat postupně 😅 na mě to celé asi ani napsat nemůže, když hypo je na něj, ne?

Strana
z20