icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

hop_ita
1. lis 2016

@kacca11 Pokud spolu někdo vydrží 30 a více let, tak to asi funguje... znám takových opravdu hodně a i z rodiny. Obě moje babičky a dědečkové to tak měli a že to byly vztahy s velkým V. To že by to nevyhovovalo tobě, ještě neznamená, že jinde to fungovat nemůže, ach jo.

makronka222
1. lis 2016

Neni idealni zit na hromadce bez oddaciho listu? A to rika kdo?:D kde to je napsany? To mozna rikaji stary babky v horni dolni:D

sisstin
1. lis 2016

@japona mne to vyhovuje hlavne diky pulenym nakladum, samorne s detmi by se mi to hradilo hodne blbe ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin pokud je to u vasich doma takto, nejsou to spolecne finance. Tedy spis otec je povazuje za vlastni. To je velky rozdil. My doma mame finance spolecne a nic si nevycitame, nakupujeme co je potreba a co kdo z nas uzna za vhodne. Mame spolecne cile. Nejake zpovidani nebo obhajovani utraty neexistuje.

A spolecne finance nejsou o zavislosti. To prece nijak nesouvisi.

tulena
1. lis 2016

@sisstin My si takhle dorovnávali platby ještě na studiích za bezdětna, hned po škole už ale máme vše společné a evidujeme veškeré výdaje.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ne, nasi maji spolecne penize ve vsem. My fungujem viz vyse psane ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Takže vy se staráte o deti z 90%, předpokládám, že u toho "zfouknete" i péči o něj (úklid, prani, vaření) a on misto, aby se s vámi dělil o peníze, které díky ušetřenemu času vydělá, vám velkoryse snizi část nájmu v jeho baráku?

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 nasi maj jeden ucet, splati se, co musi a pak si kazdy koupi, co chce za zbytek ;)

kacca11
1. lis 2016

@hop_ita ja nikde nenapsala, ze to fungovat nemuze. Psala jsem, ze to vetsinou nefunguje. A to, ze spolu nekdo vydrzi desitky let nevypovida o kvalite vztahu zase tolik.

Ach jo, zkus cist to, co pisu a nedomyslet si to, co tam neni.

sisstin
1. lis 2016

@japona tak jsem to chtela ja, neni to z jeho hlavy ;) ex me vsim vydiral, takze ja uz proste od chlapa si nic nikdy platit nenecham ;)

hop_ita
1. lis 2016

@ayperi Přesně a taky nepotřebuju mít chlapa pod pantoflem. A jak už jsem psala, to je hlavně o výběru partnera. Může být manžel a akorát na to dojedeš, že naseká dluhy a může být jen přítel a o rodinu se postará za každou cenu.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin v jednom prispevku pises jak otec vsechno vycita, v druhem jak jim to klape. Co na to rict.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 ne otec, muj chlap ;)

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 psala jsem, ze nasim to funguje, ale u nas by to neslo ;) ze chlap by mi vycital, ze utracim ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin No ale logicky, když se nevenujete pracovní kariéře jako on (prostě a jednoduše na to nemáte tolik casu), nemůžete mit stejne penez jako on.. takže na dovolenou jede jen on? Nebo novy spotřebič do domácnosti se nekoupi, dokud neušetříte svou část?

kacca11
1. lis 2016

@hop_ita tohle zacina byt docela legrace... jaky podpantoflak zase? Ach jo, tady je debata marna.

sisstin
1. lis 2016

@japona na dovolenou nejezdime, spotrebic se sem koupil na pul, co on povazoval za dulezity. Co ne (mop od Leifheit , smoothie maker atd), to si platim plne sama.

ayperi
1. lis 2016

@japona postarala 🙂. I moje mamka se postarala sama se dvěma detma. Každopádně vaše názory jdou uplne mimo. Nesouhlasím snad ani s jedním ...
@tulena dam, zeptam se v neděli 🙂

hop_ita
1. lis 2016

@kacca11 Někdo se podivoval nad tím, že si můj přítel po pár měsících vztahu koupil za své peníze domek. Že to je fakt síla. Já jsem toho názoru, že v té době jsem mu do toho neměla co kecat.

tulena
1. lis 2016

@sisstin Tyjo tak to bych asi měla těžce smůlu v takovém modelu financování, chlap by měl prachy ladem na účtě a já bych po korunce léta šetřila z na kuchyňského robota, ještěže to tak nemáme. 🙂

ayperi
1. lis 2016

@japona a popravdě, kdybych si nebyla jistá toho, že se dokážu o děti postarat i sama, tak si je neporizuji ... Nikdy se nemůžete spoléhat na to, že ten druhý tu bude věčně ...

sisstin
1. lis 2016

@tulena mne je do jeho penez prd a jemu do mych, mne to tak opravdu vyhovuje ;) nemuze mit blby kecy, ze me zivi a ja musim drzet hubu a krok, co jsem zazila s exmanzelem ;)

tulena
1. lis 2016

@hop_ita To jsem se divila já. Na mě to působí, že neplánuje společnou budoucnost, když si sám pořídí dům a ještě ti to řekne ex post. Mohl třeba půl roku počkat, vidět, jak se vztah vyvrbí, a pak řešit nemovitost na dlouhá léta. Nehledě na to, že pokud tam plánuje život vás obou, tak co když ti to místo/dispozice nevyhovuje?

sisstin
1. lis 2016

@tulena tak chlap si ho kupoval, kdyz jsme spolu byli 2m. Mel to rozjednane uz davno ;)

sisstin
1. lis 2016

@tulena sla jsem sem kvuli nemu (vesnice, nikoho tu neznam), on me do toho nenutil, dite jsem si s nim poridila tez dobrovolne ;)

kacca11
1. lis 2016

@sisstin takhle nejak jsem zila na vysoke se spolubydlicimi. Tohle pro me neni partnerstvi. Pevne doufam, ze jsi tak skutecne stastna, ale pro me je to odstrasujici rodinny model. Kamaradky rodice to takhle meli. Matka si nasetrila na favorita a jednou rocne vzala deti na tyden pod stan, zatimco muz mel velmi hezky plat, zadne domaci povinnosti a jezdil si po dovolenych. Matka samozrejme zajistovala domacnost, jak jinak.

tulena
1. lis 2016

@sisstin No já si jen představila svýho milýho novýho robota, peču 3x týdně, na dny marianne jsem si dopřála, ale kdybych měla prachy odděleně, chlap by mi třeba řekl, že to pro něj není důležité, že to můžu ušlehat ručně, tak bych měla prostě smůlu. Takhle koukneme na společný peníze, uděláme plán kdy co velkýho koupit a já si ho koupím. Příště si třeba muž koupí elektroniku atd.

sisstin
1. lis 2016

@kacca11 jo, ja jsem opravdu spokojena zatim (2,5 roku). S mym manzelstvim se to neda srovnat ani v nejmensim ;)

sisstin
1. lis 2016

@tulena no kupuju si, na co mam no ;)

japona
1. lis 2016

@hop_ita Já se nepodivovala, že si koupil domek. Ja jen zmiňovala, že tento model - nesezdany pár, ona doma s dětmi a on si SVÉ peníze cpe do SVÉHO domu - může být pro zenu do budoucna rizikový. Kdyby ona zminovana žena byla proziravejsi a trvala na tom zbytecnem papíře, dum by byl financován ze společných penez a musel by ji v pripade rozvodu vyplatit..

Strana