Dítě bez svatby
Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...
Neni idealni zit na hromadce bez oddaciho listu? A to rika kdo?:D kde to je napsany? To mozna rikaji stary babky v horni dolni:D
@sisstin pokud je to u vasich doma takto, nejsou to spolecne finance. Tedy spis otec je povazuje za vlastni. To je velky rozdil. My doma mame finance spolecne a nic si nevycitame, nakupujeme co je potreba a co kdo z nas uzna za vhodne. Mame spolecne cile. Nejake zpovidani nebo obhajovani utraty neexistuje.
A spolecne finance nejsou o zavislosti. To prece nijak nesouvisi.
@hop_ita To jsem se divila já. Na mě to působí, že neplánuje společnou budoucnost, když si sám pořídí dům a ještě ti to řekne ex post. Mohl třeba půl roku počkat, vidět, jak se vztah vyvrbí, a pak řešit nemovitost na dlouhá léta. Nehledě na to, že pokud tam plánuje život vás obou, tak co když ti to místo/dispozice nevyhovuje?
@sisstin takhle nejak jsem zila na vysoke se spolubydlicimi. Tohle pro me neni partnerstvi. Pevne doufam, ze jsi tak skutecne stastna, ale pro me je to odstrasujici rodinny model. Kamaradky rodice to takhle meli. Matka si nasetrila na favorita a jednou rocne vzala deti na tyden pod stan, zatimco muz mel velmi hezky plat, zadne domaci povinnosti a jezdil si po dovolenych. Matka samozrejme zajistovala domacnost, jak jinak.
@sisstin No já si jen představila svýho milýho novýho robota, peču 3x týdně, na dny marianne jsem si dopřála, ale kdybych měla prachy odděleně, chlap by mi třeba řekl, že to pro něj není důležité, že to můžu ušlehat ručně, tak bych měla prostě smůlu. Takhle koukneme na společný peníze, uděláme plán kdy co velkýho koupit a já si ho koupím. Příště si třeba muž koupí elektroniku atd.
@hop_ita Já se nepodivovala, že si koupil domek. Ja jen zmiňovala, že tento model - nesezdany pár, ona doma s dětmi a on si SVÉ peníze cpe do SVÉHO domu - může být pro zenu do budoucna rizikový. Kdyby ona zminovana žena byla proziravejsi a trvala na tom zbytecnem papíře, dum by byl financován ze společných penez a musel by ji v pripade rozvodu vyplatit..

@kacca11 Pokud spolu někdo vydrží 30 a více let, tak to asi funguje... znám takových opravdu hodně a i z rodiny. Obě moje babičky a dědečkové to tak měli a že to byly vztahy s velkým V. To že by to nevyhovovalo tobě, ještě neznamená, že jinde to fungovat nemůže, ach jo.