icon

Dotazník - biostatistika: důvody pro to mít dítě

rao
8. únor 2015

Ahoj pomohly byste mi s dotazníkem? Jedná se o důvody jež vedou lidi v této době mít dítě a jelikož já sama na nějaké pouliční vyptávačky nejsem, mohly byste mi pomoci? Mě osobně nenapadá moc důvodů kromě chtění a pak "nehody", proč je mít...Každý to má jinak, ale co rozhodlo u vás? Nátlak okolí? Vaše touha? Věk? Patrner naléhal, i když jste nechtěla? Prostě to, že jste tradicionalista? Může existovat vůbec jiný důvod? Napište mi postoje klidně i vašeho okolí, o kterých víte..ať mám do ankety k těm procentům co dát. Díky předem 🙂

Strana
z2
vetyver
9. únor 2015

Správný muž, láska, vlastní byt a touha po dětech z obou stran 🙂

nonnni
9. únor 2015

@rao jak "o tom ten dotaz neni", kdyz to zaznelo v uvodnim prispevku? 😕

A opravdu si nedokazu v hostorii CR, Ceskoslovenska, Protektoratu, Rakouska Uherska a dale do dejin vybavit jedinou dobu, kde by zeny mely 4 roky zaruceneho RP, tri roky drzene misto zamestnavatelem, socialni davky (byt se tu na ne hromadne nadava, tak mnoho mist nema nic z toho), zily v dobe bez valek a nejvetsi problem bylo se povazovat za chudou, protoze neni na dovolenou v zahranici...

Zda nekdo resi, zda mit dite a je pri tom samozivitelka, tak se chyba stala nekde jinde, nez "v dobe"...mozna i v tom, ze klasicke pojeti rodiny je dnes nemoderni, kdo se bere bez tehotenstvi, nebo uz s detmi pomalu blazen...jojo, klasicke hodnoty jsou v riti, to ano.

nonnni
9. únor 2015

@rao a muj duvod...u prvni dcery, protoze bylo na case. U druhe, protoze to byl logicky krok, poridit starsi partaka. U nejmladsi to byl ciste kalkul, chteli sjme s manzelem velkou rodinu, ale nutne jsme nechteli tehotensti a novorozence, ale bez toho to nejde, takze mame mrnavku....tam to bylo ciste ve stylu "ted a nebo nikdy", opet me tlacil vek.

alen_ka
9. únor 2015

@pigpeppa tvoje odpověď tu asi nejlíp vystihuje moje pocity, taky nejsem zrovna mateřský typ, taky se nerozplývám nad kočárkama, ale nějak si nedovedu představit, že už byl ten život zůstat takový jaký je teď (i když mi jinak nechybí vůbec nic)

rao
autor
13. únor 2015

Díky všem 🙂

marsrutka
13. únor 2015

hlavně věk, touha pro co žít, jinak máme s manželem celkem vše a hezký život, takže se hroutit nebudu pokud to nevyjde

svetlanap
14. únor 2015

Prostě mi jednoho dne ruplo v hlavě. Měla jsem víc jak rok do dokončení studia na vš a tu dobu jsem nemluvila o ničem jiném, myslím, že kdyby mě manžel ještě 3/4 roku nebrzdil, vykašlu se i na školu, možná je to pro někoho nepochopitelné, ale já to tak, když začnete slyšet biologické hodiny není to jen nějaké tik ťak, ale pořádný řev, takže jsem titul bc dodělávala s prckem v břiše. Dnes mám 2 měsíčního kluka a jsem nejspokojenější na světě titul Mgr. počká

vilibalda
16. únor 2015

@rao Můžeš mi prosím poradit, kde se dá Biostatistika studovat? Zní to zajímavě. Díky

kataol
16. únor 2015

Na to v podstatě přijde žena až po narození dítěte, proč je vlastně dítě dobré 🙂 my teda jsme ti, co neplánovali, ale zpětně vím, že je to to nej, co se v té době mohlo stát...ale nebýt toho, tak bych plánovala dítě tak až o tři roky později a je možné, že to bych pak ještě i počkala a pokud jsem přemýšlela o dítěti, tak jsem o tom přemýšlela jako o takovém tom završení vztahu...být dva je fajn, ale dítě jsem brala jako určitý výsledek vztahu, lásky mezi mnou a partnerem, že to bude kousek mě i jeho a je to svým způsobem i určitá seberealizace na poli osobního života...ale samozřejmě důvod hlavní byl ten, že to tak prostě je, dva lidi se mají rádi, vemou se, postaví barák a pak dítě...nikdy mě nenapadlo, že bych děti neměla...ale byla jsem hodně ovlivněna tím, že mám o patnáct let mladšího bratra a viděla jsem, že ty malé děti jsou fakt skvělé a že to má něco do sebe, dívala jsem se na to jak roste, jak se učí, co všechno zvládá, ty pokroky a tak a prožívala jsem to spolu s mamkou, takže jsem se na to těšila i u vlastního dítěte...měla jsem přímo vzor toho, kolik radosti to dítě dokáže do rodiny přinést...

kataol
16. únor 2015

@alen_ka já taky nebyla mateřský typ, s dětmi jsem jednala spíš jako s parťákama, srandy a tak, ale nikdy jsem nepociťovala mateřský pud...i s malou jsem s tím bojovala, měla jsem pocit, že se k ní chovám spíš jako k mladší sestře, ne jako něžná, milující maminka, stále se s ní bavím spíš stylem kamarádským...ale můžu říct, že i když jsme neplánovali, bylo to fakt to nejlepší, co se mohlo stát a jsem za ní hrozně ráda..nic, opravdu nic o tobě nevypoví tolik, jako tvoje vlastní dítě, s ní jsem dozrála, dospěla, uvědomila jsem si mnoho věcí, naučila jsem se přemýšlet jinak a jednoduše ten život díky ní má opravdový smysl, vše co dělám, dělám i pro ni...ale je to těžké, být matkou, o tom žádná...

bajka33
9. bře 2015

Tak u me bylo duvodu nekolik: vek, dobre rodinne zazemi, touha zkusit nezname
Vek: Chceme mit s manzelem vetsi rodinu (tak 3 deti) a rada bych to stihla do 35, aby byli co nejzdravejsi.
Zazemi: Mam naprosto bajecneho partnera a myslim, ze bude skvely tatka. Ja se taky do role mamky tesila.
Touha: Myslim ze materstvi je skvela zkusenost, ze to cloveka posili.
Ehm... a pak je tu jeste neco... Stve me, ze vzdelani a inteligentni lide, maji casto jen malo deti (0-2) a myslim, ze je tu naopak spousta tech, kteri na detech jen vydelavaji, nebo se o ne spatne staraji a nevazi si jich. Chci aby pristi generace byla lepsi, nebo aspon stejna jako ta nase. Chci tomu trosku pomoct 🙂

bajka33
9. bře 2015

Jeste pridam, ze protoze jsem odesla na materskou jako studentka doktorskeho studia byla moje materska symbolicka, moje rodicovska minimalni a nemam ji v planu ani dobrat (protoze chceme dalsi ditko drive). Manzel je na tom pracovne jen o neco lepe nez ja. Vyjdeme i s malem 🙂 Myslim, ze deti na zacatku moc nestoji a casem na tom budeme urcite o dost lepe ;)

Strana
z2