Duphaston, PCOS možné těhotenství, menstruace při těhotenství. Kdy poznám, že jsem těhotná?

andyskarsgard
4. zář 2019

Ahojky,

píšu tady po dlouhé době, nic se nezměnilo stále se snažíme o miminko už 6 let, beru Duphaston celou dobu.

Clostybegid nepomohl, před 2 lety,...

Mám diagnostikované PCOS, nemám podle lekaře moc sance otehotnet normalne, ale asistovaná reprodukce ty ceny jsou hrozné, ja chci stasně moc celou dobu otěhotnět a pořád nic.

Ted se mi vsak stala divná věc..

V době ovulace (nevím skutečně zda jsem jí měla) - nedělala jsem si test.
V té době plus mínus 7 dnu jsme měli pravidelný styk, normálně beru duphaston, a přišla mi menstruace v čas jako vždy jen byla hodně slabá a neměla jsem ani bolesti a trvala jen několik dní třeba 3 -4.
Po menstruaci jsem začalá mít dívné pocity, nadýmaní,bolesti hlavy, únava, emotivní moc, nevolnosti všechno... uplně divné...
Udělala jsem si test ale byl negativní, psala jsem dotorovi a ona mi řekla, že si mam dělat test každy tyden do druhé menstruace..

Jenže v době další ovulace, jsem začala mít další pocity začalo mi byt víc zle, bolesti prsou a dělohy, a pravý bok vaječníku.

Dneska jsem dělala další test opět negativní, ale mam porad pocity bolesti prsou, a dělohy.

dalsí menstruaci mám mít 14.9 to je za 10 dní.

tak ja vubec nevím, jestli můžu byt těhotná nebo ne, když test je negativní.

Bolesti v podbřišku jsou zvlaštní někdy pychlavé, jindy tlak, bolesti prsou jsou ted v kuse, nevolnost už tolik nemam, ale mam i zvlaštní chutě na veci co vím, že nemam rada, a uplne nutkaní je sníst, ackoliv jím ted víc tak jsem nepřibrala ale zhubla.

loylii
4. zář 2019

@andyskarsgard já též brala Duphaston, a spoustu jiných povzbuzovadel a to co popisujes, jsou proste hormonální výkyvy... já jsem teď rok po porodu a to co pises, mám taky i když vím, ze těhotná byt nemůžu. Nikdy před tím, jsem to neměla. A kdy jsi byla na pravidelne kontrole? Tohle klidně muže dělat cysta.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@loylii Ja chodím na pravidelné kontroly, a když jsem tam byla naposledy nedavno, měla jsem jen male, tak nevím. Ale děkuji za názor.

werumka
4. zář 2019

@andyskarsgard Pokud bereš Duphaston a nemáš potvrzené, že ho bereš až po ovulaci, tak ovulaci nemusíš vůbec mít - nenaroste pak ani sliznice - menstruace je slabá - dochází k hormonálním výkyvům. Duphaston není lék na pravidelný cyklus. Je to hormon, který když se bere příliš brzy, tak funguje jako spolehlivá antikoncepce.

katka_nedo
4. zář 2019

Mne taky rekla tenkrat mudr,ze mam pcos a nebudu mit deti.Jak mas dlouhe cykly?Ja se synem otehotnela v dobe,kdy bych mela mit tu tabulkovou ms.Takze byl o 14dni jakoby jinde.Od porodu jsem vzdy poznala ovulaci,asi to to tehu se synem srovnalo a byly to podobné bolesti jako u ms.Nez jsem otehotnela se synem,tak jsem zjistila,ze jsem.ji mela a nekdy ne.Podle toho hlenu.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@katka_nedo mě přijde že nekdy ovulaci mam a nekdy ne, spís jde o to , že to je třeba asi jednou za par měsícu tak vlastně nevím, duphaston beru 16-25 den cyklu, uz radu let. celou tu dobu se snazíme ale jeste ani jedno tehotenství nebo potrat nic.. tak treba je neco hodne blbe..

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@werumka ja mam vzdy menstruaci stejnou za tech 6 let, vzdy 5-6 dnu a uprostred 2 dny hodne silné, a pak to slabne, a tohle je poprve za tech 6 let co mam takové divne pocity a vsechno, je pravdepodobne ze nejsem tehotna, jelikoz testy vysly negativní, a od styku uz je to měsic. I tak mě to mrzí. ... .... jak jsem psala ted výse beru duphaston 16-25 den cyklu.

werumka
4. zář 2019

@andyskarsgard Jak dlouho teď ten Duphaston bereš? Pokud Ti blokuje ovulaci už déle, tak bude slábnout i menstruace. Navíc se může udělat cysta z neprasknutého folikulu, který nestihl dozrát. Jak dlouhé cykly jsi měla před braním Duphastonu?

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@werumka ja ho beru už 6 let, stejně dlouho se o to pokoušíme, normalně chodím i na kontrolu k lekaři 2 do roka, a vždy doktorka říka. Před duphastonem jsem měla menstruaci 2 do roka.

katka_nedo
4. zář 2019

Ja mela cyklus klidne i 50dni nebo 40dni a nekdy 35dni.

katka_nedo
4. zář 2019

@andyskarsgard a jak mas tedy dlouhe cykly?

werumka
4. zář 2019

@andyskarsgard A míváš na té kontrole někdy potvrzenou ovulaci? Duphaston Ti dělá umělý cyklus, stejně jako antikoncepce....

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

bojím se že mi jí asi nepotvrdily, ani jednou, vzdy rekla ze slyznice vypada jako by ovulace byla predtím, ale nikdy jí skutecne nevidela.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

parkrat mi vysel ovulacní test co se da koupit ale byla to jen slaba carka, nikdy to nebylo tak jak to ma byt.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@katka_nedo ja vubec si asi uz nepamatuji.. co bylo předtím.

dunkap
4. zář 2019

Já mám cyklus dlouhý 42 dní a ovulaci až 28 den. Mě ho doktor napsal jen na jeden cyklus pro srovnání po HA, kdybych ho brala jako ty tak nikdy neotěhotním. Poté jsem brala Fertipronu a třetí cyklus otěhotněla. Přeji hodně štěstí

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@dunkap gratuluji.

werumka
4. zář 2019

@andyskarsgard Ta sliznice je ovlivněná tím Duphastonem, to není úplně jasný ukazatel. Pokud jsi neměla potvrzenou ovulaci před braním Duphastonu, je možné, že většinu času z těch šesti let vůbec neovuluješ ☹

uzivatelkapetra
4. zář 2019

Určitě běž do caru když se ti tvoje dr zmůže na 6 let braní duphastonu, taky jsem od takové odešla, jinak bych ještě dnes netušila co a jak. Moje nová dr mi udělala hormonální profil a zjistila, že prostě neovuluji nikdy, takže jsme v caru zkusili inseminace s clostilem a laparoskopii a když ani to nepomohlo, tak ivf ze kterého mám syna

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@uzivatelkapetra ja jsem byla na nejakých testech v CARU ale manzel uz pak dal nechtel, odebíraly mi tam krev, a taky jsem tam byla na ultrazvuku, ale když jsem poprosila manžela, dal nechtěl spolupracovat, a řekl, že určitě se nám to podaří. no a po 2 letech od nastevy CARu nic..

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@werumka to je vysoce možné

werumka
4. zář 2019

@andyskarsgard Možná by stálo za to prostě jeden cyklus ten Duphaston nenasadit a čekat. Měřit bazální teplotu a čekat na ovulaci. Smířit se s tím, že může přijít za 30, 50, 60 dní...a když ani za tuhle dobu ne, tak to můžeš ukončit zase Duphastonem.
Máš teď sice krásně pravidelný cyklus, ale ne skutečnou menstruaci. Je to jen krvácení ze spádu hormonů, jako když bereš hormony. Ale k těhotenství se prostě bez ovulace nedostaneš...

vitezove
4. zář 2019

No... být váma tak si našetřím na to ivfko. Mám taky PCOS a prostě s tím to může trvat mnoho mnoho let. To otěhotnění. Máme pomohl Clostibegyt. Ale u nás je to horší protože manžel nemá ideální spermiogram. Celé jedno IVF nás stálo 21 tisíc i se zamražením spousty embryí. Na to jste si za ty 2 roky mohli našetřit. Lepší než čekat do chvíle, kdy už vám pojišťovna nic neproplatí :(.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@vitezove me clostibegyt nepomohl před dvěma lety jsem jej měla, bohužel nic.

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@werumka premyslim nad tím. 😔

kkacca
4. zář 2019

6 let beres v kuse duphastnon na kontrolu chodis dvakrat do roka?pane bože, co to mas za doktorku..bez někam do car, kde vedi, co delaji, tohle je evidentní ztráta casu..

loylii
4. zář 2019

@kkacca no taky ziram, je to hormon.. 6 let v kuse a nikdo se nepozastavuje nás tím, ze nezabírá.. to jsou léky na podporu otěhotnění a ne dlouholeté braní. U me zabral po 4 měsících. Už po roce max bych chtěla změnu léku a hlavně s tím hnout..

andyskarsgard
autor
4. zář 2019

@loylii manžel odmítá jít do centra asistované reprodukce, jelikož asi se bojí, nebo nevím. Ale prostě tam nechce.

martaskaaa
4. zář 2019

Ahoj, já jsem taky s PCOS. Podstoupila jsem laparku drilling vaječníků a 3x inseminaci, stimulace Clostilbegytem a nic... A dlouho. Dr taky, že nemám moc šancí otěhotnět přirozeně a navrhovali IVF. Nechtěla jsem a vykašlala se na ti. No a představ si, já jsem otěhotněla přirozeně. Trvalo to celkem 6let po vysazeni HA, nechráněného styku... No a nakonec neplánovaně. Tím chci říct, že není vyloučené, že se to nepovede přirozeně. Vždycky se může stát nějaký zázrak. Ten můj teď oslaví 1.rok.
Hodně štěstí

loylii
4. zář 2019

@andyskarsgard já vím, ze se to sem asi nehodí.. já měla to samé, 8 let vztah a poslední 4 roky kvůli tomu hádky, přítel taky nechtěl. Bal se výsledku.. pro mě mateřství ale bylo vic. Mě v ty doby 34, jemu taky. Ujížděl mi vlak, jemu ne, chlapi můžou byt plodný cely život. Jak to dopadlo? Rozešli jsme se. On? S novou partnerkou po 3 letech vztahu zjistili, ze je neplodný. Tím te nechci strašit, ale normálně byt tebou, dupnu si!

martaskaaa
4. zář 2019

Jinak na dupuaston se vyprdni, pij od 1.dne cyklu třeba kontryhel. Pokud si vzpomínám,ten dupuaston jsem měla brát až po ty ovulaci myslím. Po tom clostilu ti nějaky folikuly (vajíčka) vyrostly?