Důvody absence menstruace po antibiotikách a nemoci
Snažíme se o mimco skoro 3 roky (mezitím sem otěhotněla a pak revize :( pak očkování 2x na covid,kdy jsme se nesnažili. Je mi 36let, jedno dítě již mam(vše normalni). Dělali mi před 4 mesici hormonální profil a v pořádku. I nějaký ten test na množství vajíček a tak také v pořádku. Od léta sem měla asi 4 cykly ideálně dlouhé, ovulace podle papírku byla,i MS přišla téměř ve stejný den.
Jenže teď byla poslední MS 17.11 a od té doby ani tuk. V prosinci sem měla angínu. Moje první antibiotika v životě a za 14 dní streptokok takže opět atb. Od té doby nic. Jen teď mám rýmu. Tak nevím zda to prisuzovat nemoci a atb. Na vyvolavacku nechci(asi před rokem a půl sem na ni byla),ale pride mi že mi to pak rozháze a je to začarovaný kruh.
Co myslíte vy?
@sangina test sem si dělala x krát a nejsem těhotná.
Očkování na covid bylo naposledy v lete 2021.
Píšu kontryhel a papulkovy olej...zavolám tento týden doktorce.
@svobodka86
je ti 36let a neumíš si koupit a udělat těhotenský test, a když je negativní tak už bych dávno v tvém věku a je mi stejně tolik co tobě, byla na kontrole u gynekologa...
A jen pro zajímavost mě právě kontryhel totálně rozhodil menses, takže fič k doktorovi....
Ja uz by som bola davno u doktora. Za rok (12mesiacov) mas mat 11-13 MS cyklov v rozmedzi 21-35dni, tebe uz vynechali 2 co je dost vela... Nehovoriac o tom, ze s MS uzko suvisi aj ovulacia bez ktorej neotehotnies.
@svobodka86 měla si jít dávno k dr hlavně, injekce je pořád lepší než nemít 3 měsíce ms
@svobodka86 nejít k dr je dost velká chyba, kolikrát ta ms he základ pro všechno
Já měla na začátku prosince těžkou angínu a moje první antibiotika. A hned na silvestra další antibiotika,měla sem streptokoka. Takže v tuto dobu jsem si říkala,že to je nemocí a antibiotika,které jsem do té doby nikdy nemela. Dohrála jsem je okolo 10.1. Proto nyní jsem si také už říkala, že k doktorce zavolám. Psát mi že si mám udělat TT je asi zbytečné. To bylo logicky první co jsem udělala. Chtěla jsem se tu pouze zeptat na vaše zkušenosti. A ne pomalu vynadani abych honem běžela k doktorovi. Budu ji tento týden volat a domluvím se na návštěvě. Šla jsem si sem pro vaše zkušenosti.
@svobodka86 pozor kontryhel se nepije furt...ovlivnuje ovulaci
@sangina aha to jsem třeba nevěděla.
@svobodka86 pije se od prvního dne menstruace po deset dní

NO ..JE HEZKÉ ŽE SE TADY PTÁŠ...ALE CO TAK ZKUSIT TEST?NEBO JEŠTĚ LÉPE,JDI K LÉKAŘI...JE DOCELA MOŽNÉ ,ŽE JSI TĚHOTNÁ ANEBO TVÉ ONEMOCNĚNÍ I OČKOVÁNÍ PROTI COVIDU ROZHÁZELO CYKLUS