Endometrióza, jak se na ni dá přijít?

jajda2011
7. říj 2012

Ahojte, jak se dá přijít na endometiózu? Už přes 2 roky se snažíme o mimi. Byli jsme na spoustě vyšetření a to i u MUDr. Ulčové - Gallové. V prosinci jsme měli neúspěšné IVF ICSI. Říkám si,že jsem prošla tolika vyšetřeními,že snad endometiózu nemám,ale podle informací z netu mám skoro všechny příznaky. Mám dost bolestivou MS. Budu ráda za každou zkušenost a informaci.

werinka1
7. říj 2012

Ahoj, bohužel endometrióza se jen tak nedá na 100% diagnostikovat pokud nepůjdeš na laparku. Až když se ti podívají do bříška, tak uvidí jestli tam nějaká ložiska jsou nebo ne. Co by mohlo nasvědčovat je zvýšený marker CA125 a někdy se prý dá i při vyšetření zespoda usoudit, že by tam mohla být, ale to taky ne v každém případě.

jajda2011
autor
7. říj 2012

@werinka1 No v pátek se chystáme do CARu tak se na to hned pozeptám. A ta laparoskopie je vlastně asi jako operace?

werinka1
7. říj 2012

@jajda2011 Jj, to je operace, ale taková ta šetrnější. Jen dva tři vpichy. Pokud jdete do CARu navrhnou vám nějaké řešení a nemyslim, že tě poženou hned na operaci. Pokud k tomu nebude pádný důvod.

modena11
7. říj 2012

Ahoj ve spolek,mám diagnostikovanou endometriozu díky laparoskopii,tři měsíce byl odpočinek ale je prý dobré,snažit se o mimi hnedle poté🙂

ifus
7. říj 2012

@modena11 Tak to je vic nez jasny 🙂

modena11
7. říj 2012

Aha tak pardon!

ifus
7. říj 2012

@modena11 Jeeezis, neomlouvej se, ja to nemyslela zle 🙂

niccky.z
7. říj 2012

@jajda2011 ono to moze byt endometrioza anebo PCO.
Skus se zeptat fakt na laparku??

jajda2011
autor
8. říj 2012

@niccky.z V pátek se zeptám a dám vědět co mi řekli.

jajda2011
autor
15. říj 2012

Tak nevím mám smíšené pocity. Pan doktor mi řekl,že pokud mám velmi bolestivou menstruaci tak je to dobře znamená to prý,že jsem ovulovala. A že pokud mám endometriózu tak s tím nic neudělám. No a včera otervřu časopis a tam se byl napsaný článek,že pokud mám bolestivou menstruaci a doktor tvrdí,že je to normání tak není :( Ach jo!
Je endometrióza překážkou při IVF?

ifus
15. říj 2012

@jajda2011 Ahoj, pri IVF by nemel byt problem...ja endo mam, a IVF budu podstupovat..naopk pri endo je IVF na miste🙂 Hodne stesti🙂 A nech se laparoskopicky vysetrit, budes tak vedet, na cem jsi🙂

consti
18. říj 2012

@jajda2011 Jak už psaly holky, dá se to zjistit jen laparoskopicky. Mně na ní přišli taky jen díky laparce. A to jsem žádné příznaky neměla, mrchu mám bolestivou, ale tak jen ten první den, pak dobré a ty bolesti nejsou nic hrozného 😎 . Takže pokud máš hodně bolestivou menstruaci, tak by to klidně endometrioza mohla být! Nemluvě o tom, že co jsem si dělala průzkum po doktorech a kamarádkách, tak bolestivá menstruace není normální. Dost kamarádek mi řeklo, že při menses vůbec bolesti nemají! 😕 Tomu, co ti řekl tvůj doktor bych teda moc nevěřila 😅 .
Jinak endometrioza je indikací k IVF, které nás také čeká 😉 .

leikkka
7. kvě 2013

me ji diagnostikovali, kdyz uz jsem 14 dni lezela v nemocnici a nevedeli co se deje - vysoke teploty pres 40, antibiotika nezabirali, testy ukazovaly na vysoky zanet krve, pak na UZ uvideli to co uvideli - na vajecniku velikanskou cystu o velikosti detske hlavy a zacal kolobeh. Operovali me klasicky rezem za 5 minut 12 a po 3 nedelich jsem se dozvedela diagnozu endometrioza 4 stupne, pri dalsi operaci i endometriozu delohy. Lekar ktery se na to specializuje rikal, ze Bolestiva a nepravidelna MS je toho priznakem, ze to tak daleko nemuselo dojit a mohli mne jeste zachranit - co vzali. Takze rozhodne byt vami bolestivou a nepravidelnou MS bych resila a kdyz lekar nechce, tak hledat jineho, nestoji to za to. Endoska je opravdu silene svinstvo, uz se ji nezbavite. Tehotensvi je jen oddaleni problemu, stale se muze kdykoli vratit. Mne se po prvnim tehu vratila hned po 3ti MS po porodu a ted uvidime, zda po dalsim porodu zautoci ci nikoli. Rozhodne IVF je jedine reseni jak co nejrychleji otehotnet, pokud je stesti, nam se to povedlo na 2 pokus IVF, dalsi dcerka hned na 1. pokus 2. cyklu - bohuzl autohavarie nam ji vzala a 3. kluk je 1% prirozene otehotneni. Takze zaraky se deji.

bernicka
7. únor 2014

Ahoj holky, chci vás pozvat do skupiny o endometrióze. Pokud vás tato nemoc trápí, pojďme si o ní popovídat a sdílet navzájem své zkušenosti: https://www.modrykonik.sk/group/5856/