icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
tez83
21. srp 2020

Já asi dobrý...být jsem měla dojem,že testy násilí,tak tomu mozna-snad není.A dneska bych to chtěla říct přítelovi...👍

nagojka
23. srp 2020

presne tohle same sem rekla tento mesic taky...Overila sem si ze ovulace probehla(coz u me pry neprobiha kdyz mam pcos) a ze lutealni fazi mam 14dni...Takze sem vesla hrde do dalsiho cyklu a budu doufat,ze to vsechno klapne tak jak v cyklu predchozim...Drzim palce vsem a doufam ze si zase dame vedet jak na tom sme🙂

autor
25. srp 2020

@nagojka určitě, budu jen a jen ráda🙂 já už končím MS pomalu a vydávám se na další cestu 😀

autor
27. srp 2020

@nagojka ahojky tak v jaké fázi jsi?🙂

autor
27. srp 2020

@tez83 a co ty kočko? Vše ok? 😻

pajasala
27. srp 2020

Holky já jsem 6 dc MS trvala jen 2 a půl dne a už se mi pomalu hlásí ovu. Měli jste také někdy také brzy?

tez83
27. srp 2020

Ale vůbec...biochemické tehu.Testy sílily,ale jen pár dní,na digi testu bylo +1-2,ale začali odcházet tehu příznaky...a teď už mám ms.

pajasala
27. srp 2020

@tez83 to mě moc mrzí.

autor
27. srp 2020

@tez83 to mě mrzi, myslela jsem, že alespoň tobě to vyšlo 😔

autor
27. srp 2020

Tak holky, tento měsíc to vyjde všem. Budeme mít všechny květnové miminko 🍀😍

pajasala
27. srp 2020

To by byla paráda

tez83
27. srp 2020

@pajasala holky to je v pohodě.Mam podezření,že i minulý měsíc proběhlo biochemické tehu.Ale jedeme dál...Teda takhle hodně mi bylo líto,jak to mrzelo přítele...😟Měl z toho hroznou radost.

nagojka
27. srp 2020

jsem 11DC..ovu minuly mesic byla az 27DC cyklu takze ja zatim porad cekam...Sem zvedava jak dlouhy budu mit tento cyklus...Predchozi byl poprve od doby co mam MS 41dni...tak uvidime...to by bylo skvely mit kvetnove mimi ja jsem taky kvetnova🙂ja uz zacinam mit podezreni ze mi snad praskaji jen prazdne foliky bez vajicek...drzim vsem palecky...

nagojka
27. srp 2020

@pajasala podle ceho se pozna biochemicke tehu?

tez83
27. srp 2020

Tak já teda te tvé předpovědi budu věřit...😉🍀Já už mám jedno jedenáctileté květnové "miminko."

nagojka
28. srp 2020

Ahoj holky..chtela bych se jeste zeptat...par dni v mesici nastava situace kdy musim merit teplotu o hodinku driv...Je to sice hodka driv,ale i tak je to po duslednem a peclivem 5hodinovem odpocinku a spanku...Mam tyro dny do teplot pocitat?jednou sem si zkousela merit teplotu hned vecer,potom o hodku dyl a pak rano...Teplota o hodku dyl a ranni byla porad stejna,tak si myslim ze pokud je radny odpocinek hodinka neni zas takovy problem?

levandulka_fialova
28. srp 2020

@nagojka Já pokud výjimečně měřím dřív, třeba se vzbudím na záchod a je to o hodinu dřív, přičítám 0,1. Nemá se to dělat každý den, ale pokud je to občas, může se takto prý upravit.

nagojka
28. srp 2020

@levandulka_fialova no ja bohuzel pracuju na smenny takze 5-6 do mesice bohuzel musim merit driv...jakmile vstanu mam pak uz bohuzel velkou fyzickou zatez takze pak uz merit nemuzu...parkrat uz sem to tak udelala v minulem cyklu ale nic jsem teda nepricitala...🤔🤔🤔

levandulka_fialova
28. srp 2020

@nagojka Tak bych asi zkusila aspoň 1 měsíc zapisovat to, co naměřím, i když dřív, a bokem na papír ty navýšené, abych viděla ten rozdíl (případně pak změnit v aplikaci, abych viděla, jak to ta aplikace vyhodnotí). Já u sebe mám vysledované, že před ovulací je to prostě 36,3 - 36,5 a po ovulaci 36,7 - 36,9 (37 velmi výjimečně), takže pak nějaký menší rozdíl v čase měření by mi vlastně ani nevadil, prostě to spadá do toho rozmezí.

nagojka
28. srp 2020

@levandulka_fialova dobre...🙂to je skvelej napad dekuju za radu....pricitat tedy 0.1...diikyyy...

autor
30. srp 2020

@nagojka pošli nám grafik 🙂

nagojka
30. srp 2020

Ahojky,neni tam ted nic moc videt...Lrvni cyklus sem zacala merit az 17DC...no sem zvedava zda bude taky takhle dlouhej ale ovulka zatim v nedohlednu.Co vy?

nagojka
30. srp 2020

ted koukam ze se mi dnesni teplota neulozila...

autor
30. srp 2020

@nagojka já po MS měřím teď teprve 4 den, a ovu očekávám tak ke konci týdne, dám vědět 🙂

nagojka
1. zář 2020

Ahojky kocky...Muzu se prosim zeptat,k teplote zkoumate i hlen a cipek?co se tyce hlenu tak jeho konzistenci a kdy je jako nej fakt nedoakzu odhadnout,ale dneska sem zpozorovala ze mam v gatich tak trochu vlhko..no tak sem se trochu proskoumala a cipek mam teda dost nizko a celkem otevreny ale hlenu moc nebylo a spis takovi bili vodovejsi...Kdy se vam pred ovu cipek otevira a kdy se tvori hlen?ja jen ze byl chlap ted 4 dny mimo vrati se zitra tak bych nerada zjistila ze sem ovu prosvihla.😁podle teploty v jedne apce to vychazi na 7.9 a podle fertility 12.9.ted mam 16DC...dnesni ovu testik nega a teplota zustava nizka tak budu doufat ze jeste zitra bude...a vecer uz je mi to jedno🙂

levandulka_fialova
1. zář 2020

@nagojka Já zkoumám jen polohu čípku, kolem ovulace je vysoko (nedosáhnu na něj), v době MS zase nízko. Otevřenost nebo zda je měkký, tuhý, tak to nejsem schopna poznat 🙊. Hlen se "snažím zjistit" jen ten bílkový ovulační, ale spíš jen pro potvrzení toho správného období.
Malá vsuvka, jak jsme řešily, že mi FF vyznačenou ovulaci z plné čáry změnila po pár dnech na přerušovanou, tak jsem přišla na to proč. Jak nasadím Utrogestan, hned to změní na přerušovanou čáru.

nagojka
1. zář 2020

@levandulka_fialova aha...a jak ta apka pozna ze mas ustrogestan?to si tam zapisujes?ja do grafu zapisuju pouze teplotu protoze v jinejch vecech se neorientuju vubec...Ustro beres kazdej mesic?ten je na predpis?

levandulka_fialova
1. zář 2020

@nagojka Ano, zapisuju, je to tam jako progesteron. Mám neplacenou verzi. Píšu si tam teplotu, MS, sex a léky. Beru ho teď 3.cyklus po ovulaci společně s Clostylbegitem. Je na předpis. Brala jsem ho i při prvním snažení před X lety. V podstatě "pro jistotu".

nagojka
1. zář 2020

@levandulka_fialova aha...tak ja mam taky neplacenou verzi ale porad mi to nabizi naky clenstvi tak se bojim aby mi to nezrusili..no clostil sem ja mela brat v srpnu...ale nevzala sem si ho protoze sem zjistila ze mam prave ovulaci az koncem cyklu...coz sem nevedela a pocitala sem to proste podle kalendare. .jenze ted sem zase zjistila ze ovulace je v podstate prasknuti folikulu pricemz muze byt i prazdny bez vajicka a toho se obavam ze je to muj pripad...ja zila v domeni ze ovulace je uvolneni zraleho vajicka..takze pristi MS si ho asi zkusim vzit...

levandulka_fialova
1. zář 2020

@nagojka S Clostylbegitem je ovulace dřív. Měla bys jít pak 10.-12.DC na kontrolu UTZ. U prvního jsem měla folikul jen 15mm, injekce Pregnylu a povedlo se napoprvé. Teď folikul větší 22-26mm a zatím nic. Taky mě napadlo, že sice folikul je, ale prázdný, jenže to jde zjistit jen při IVF a na to nepůjdu.

Strana