Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Jinak musím říct, že díky drmku se mi nakonec podařilo luteální fázi prodloužit. Těhotná jsem bohužel nebyla. Ale dokud jsem nevysadila drmek, žádná MS a ani prsa nebolela. Podbřišek ano, jako na MS. Zkouším tento měsíc brát sóju místo Clostilbegytu a také po ovulaci zkusím drmek... Jestli dokáže prodloužit LF i když se bude brát až po ovulaci 🙂
@gracelove ahoj, ani se neptej... Vcera jsem byla na UTZ a doktor nevypadal moc nadšeně. Si myslel že už uslyší srdeční ozvy, jako na konci 3tt je slyšet srdce? To mi připadá brzo. Byl vidět jen žloutkový váček a plod neviděl. Mám divnou předtuchu. Jsem objednaná ke své gynekolozce za 14 dní, a tam už by prý srdeční akce být vidět měla, tak nevím? Žeru prášků jak nějaká babka v 70letech... Aspoň, aby to k něčemu bylo.
@katmo22 3tt by jsi byla teprve týden po zpožděné MS, asi spíš myslíš 5tt? Ale to srdíčko být ještě nemůže. Je ještě brzy, takže i ten žloutkový váček je v pořádku myslím.
@gracelove Já jsem tento cyklus nic nebrala, ani vitamíny a jsem 11.DPO, teplota už klesla a špiním, takže zítra tu je MS jako na koni. LF jen 11 dní 👎. Zrovna jsem četla jinde, že drmek se na prodloužení opravdu doporučuje, jak jsi předtím už psala, takže místo B6 zkusím po ovulaci drmek a uvidím, jestli se LF prodlouží, ať to prostě nemám co 24 dnů a méně. Jinak jsem ve fázi, kdy to snažení vzdávám.
@levandulka_fialova jak to u tebe vypada? Pujdete do toho ivf nebo zatím ne??
@clo1
@levandulka_fialova tak možná to počítám blbě?😀 Poslední MS byla 23.3., a ovulace byla cca 15DC. Takže mi to vychází na 3tt+5 je to tak? Ted jsem vlastně 42DC.
@levandulka_fialova mě utrogestan prodlužoval LF, ten si nezkoušela?
Já 1.DC.
@gracelove Kolik jsi prosím tě toho drmku brala po ovulaci a jaký? A o kolik dnů ti LF prodloužil?
@levandulka_fialova a proč nezkusíš ten utrogestan? Ten ti určitě lf prodlouží. I když 11dnů není zase až tak málo. 🙂
@levandulka_fialova to mě mrzí 😥Tak vzhůru do dalšího měsíce, tentokrát třeba když už na to kašlete, se to povede. Kéž by! Aspoň se zabavíš se svým prvním dítkem, určitě aspoň trochu odpoutá myšlenky 🙂 A příští cyklus držím palce 🤗
Jinak můj graf podle Fertility Friend - ani nevím, zda vypočetl ovulaci dobře... Možná byla až teda 4.5. (tedy včera). Jen se obávám, že z toho zase nic nebude 😑 Ale nasazuju drmek, ať si aspoň můžu užít o týden déle bez MS, protože mít ji po 22 dnech je peklo... Snad tedy drmek zafunguje i když ho tentokrát nebudu brát od začátku cyklu 🤔
@clo1 Zdravá LF je 12-16 a i těch 12 je prostě spodní hranice. Nechci, protože bych ho musela brát pořád, co 2 měsíce si říkat o recept, při polykání se mi motá hlava a zavádění = nekomfort, další "plánovaný sex" před zavedením,opruz (když zázrakem otěhotním, budu ho brát určitě), takže zobnout drmek mi přijde praktičtější a jednodušší.
@gracelove tohle je další těhotenství po ZT v březnu roku 2020. Předtím byl plod viděl, ale srdíčko už ne.
@clo1 Šla jsem tak brzo na kontrolu, protože sestra chtěla. A to mě napsala ještě dřív, já jsem si kontrolu sama od sebe posunula o týden. Nevím co by tam dřív viděli, asi nic? 😃 Jen mi asi chtěli dřív předepsat prášky proti srážlivosti krve, který beru až teď. Zřejmě jsem je měla brát mnohem dřív...
@levandulka_fialova já měla vždy LF 11dnů a otěhotněla jsem bez problémů, až po 2porodu se mi LF protáhla na 13dnů. Takže pro mě 11dnů naprosto dostačující.
@clo1 Tak otěhotnět se dá, ale nemusí se stihnout včas pořádně zavrtat... Navíc teplota mi pomalu klesá už od 9.DPO, což značí, že progesteron prostě už v té době klesá.
@levandulka_fialova tak než zkoušet pokusy, šla bych raději do utroše. Taky jsem ho kdysi brala(jen tedy na špinění v těhotenství), ale dalo se to. Žádná hrůza, však se to bere jen v druhé půlce cyklu. A když si dáš tabletku nebo dvě na noc, tak je to ok. Třeba 0-0-2, dá se to tak brát.
@clo1 Nemůžu si přece dalších 5 let, než přestanu třeba úplně menstruovat, na noc zavádět Utrogestan 😉 a dost pochybuju, že by mi ho dr. takto dlouho předepisoval. Nejde teď jen o udržení případného těhotenství (se kterým už nepočítám vzhledem k okolnostem), ale o to, že menstruuju každých cca 22-24 dnů a to je fakt opruz, takže potřebuji dlouhodobé řešení.
@levandulka_fialova 5 let ne, ale po dobu snažení o dítě. Zavádění nebo polknutí utroše na noc, je úplně ok. Není to každý den, pouze 10dnů v druhé polovině cyklu. Ale každá to vidíme jinak no 🙂
@clo1 Já aktivní snažení už vzdala. Nemáme moc šancí a už se nechci stresovat. Rok a půl mi stačil.
@levandulka_fialova a tobě klesá teplota i s utrogestanem? Já ji měla vysokou i 4-5 dní po vysazení utroše. Třeba už si na něj tvoje tělo zvyklo a už se ten jeho účinek neprojevuje...?
@katmo22 Utrogestan neberu.

@gracelove Diky, ty zuby me vubec nebolely 😆🙈 v pondeli jdu na vytahnuti stehu 👍