icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
nicoltom
29. dub 2021

@gracelove Diky, ty zuby me vubec nebolely 😆🙈 v pondeli jdu na vytahnuti stehu 👍

gracelove
4. kvě 2021

@nicoltom @levandulka_fialova @katmo22 @nagojka ahojky, jak jste na tom? 🙂 @katmo22 už asi bude mít průkazku, tak snad je vše v pořádku ♥️

gracelove
4. kvě 2021

Jinak musím říct, že díky drmku se mi nakonec podařilo luteální fázi prodloužit. Těhotná jsem bohužel nebyla. Ale dokud jsem nevysadila drmek, žádná MS a ani prsa nebolela. Podbřišek ano, jako na MS. Zkouším tento měsíc brát sóju místo Clostilbegytu a také po ovulaci zkusím drmek... Jestli dokáže prodloužit LF i když se bude brát až po ovulaci 🙂

katmo22
4. kvě 2021

@gracelove ahoj, ani se neptej... Vcera jsem byla na UTZ a doktor nevypadal moc nadšeně. Si myslel že už uslyší srdeční ozvy, jako na konci 3tt je slyšet srdce? To mi připadá brzo. Byl vidět jen žloutkový váček a plod neviděl. Mám divnou předtuchu. Jsem objednaná ke své gynekolozce za 14 dní, a tam už by prý srdeční akce být vidět měla, tak nevím? Žeru prášků jak nějaká babka v 70letech... Aspoň, aby to k něčemu bylo.

levandulka_fialova
4. kvě 2021

@katmo22 3tt by jsi byla teprve týden po zpožděné MS, asi spíš myslíš 5tt? Ale to srdíčko být ještě nemůže. Je ještě brzy, takže i ten žloutkový váček je v pořádku myslím.
@gracelove Já jsem tento cyklus nic nebrala, ani vitamíny a jsem 11.DPO, teplota už klesla a špiním, takže zítra tu je MS jako na koni. LF jen 11 dní 👎. Zrovna jsem četla jinde, že drmek se na prodloužení opravdu doporučuje, jak jsi předtím už psala, takže místo B6 zkusím po ovulaci drmek a uvidím, jestli se LF prodlouží, ať to prostě nemám co 24 dnů a méně. Jinak jsem ve fázi, kdy to snažení vzdávám.

clo1
4. kvě 2021

@katmo22 podle mě jsi měla jen později ovulaci, proto ještě není srdíčko, ani plod. Ale 3tt nejsi, budeš min. 5.týden. Kdy jsi měla poslední ms?

clo1
4. kvě 2021

@levandulka_fialova jak to u tebe vypada? Pujdete do toho ivf nebo zatím ne??

katmo22
4. kvě 2021

@clo1
@levandulka_fialova tak možná to počítám blbě?😀 Poslední MS byla 23.3., a ovulace byla cca 15DC. Takže mi to vychází na 3tt+5 je to tak? Ted jsem vlastně 42DC.

katmo22
4. kvě 2021

@levandulka_fialova mě utrogestan prodlužoval LF, ten si nezkoušela?

pajasala
4. kvě 2021

@katmo22 ne není. Dle MS to vychází 6+0 tt

katmo22
4. kvě 2021

@pajasala Jo tak už to chápu, je to od prvního dne poslední MS. Čili jestli jsem v 6tt, tak když je vidět jen žloutkový a gestační váček, tak to není vůbec dobré znamení...

levandulka_fialova
4. kvě 2021

@katmo22 Měla jsem, fungoval, mám i zásobu, ale chtěla bych něco, co můžu brát pořád a bez dr., ne abych chodila jenom pro léky.
@clo1 Nepůjdeme. Nechci. Začínám se smiřovat s tím, že mi to druhé není prostě souzeno.

clo1
4. kvě 2021

@katmo22 jestli je už žloutkový váček, tak za pár dnů už bude vidět plod i se srdíčkem, buď v klidu 😉.
Nestresuj se, prostě si šla k dr.zbytečně brzy, kdyby jsi šla o týden později, už jsi mohla vidět srdíčko 🙂

pajasala
5. kvě 2021

@katmo22 je to úplně v pořádku

levandulka_fialova
5. kvě 2021

Já 1.DC.

@gracelove Kolik jsi prosím tě toho drmku brala po ovulaci a jaký? A o kolik dnů ti LF prodloužil?

clo1
5. kvě 2021

@levandulka_fialova a proč nezkusíš ten utrogestan? Ten ti určitě lf prodlouží. I když 11dnů není zase až tak málo. 🙂

gracelove
5. kvě 2021

@katmo22 jej, tak snad srdíčko už bude vidět na příští kontrole! Moc držím palce. Však se zadařilo asi také po delší době snažení, že? Naděje přece je, když je to teprve 6.týden 🙂

gracelove
5. kvě 2021

@levandulka_fialova to mě mrzí 😥Tak vzhůru do dalšího měsíce, tentokrát třeba když už na to kašlete, se to povede. Kéž by! Aspoň se zabavíš se svým prvním dítkem, určitě aspoň trochu odpoutá myšlenky 🙂 A příští cyklus držím palce 🤗

gracelove
5. kvě 2021

Jinak můj graf podle Fertility Friend - ani nevím, zda vypočetl ovulaci dobře... Možná byla až teda 4.5. (tedy včera). Jen se obávám, že z toho zase nic nebude 😑 Ale nasazuju drmek, ať si aspoň můžu užít o týden déle bez MS, protože mít ji po 22 dnech je peklo... Snad tedy drmek zafunguje i když ho tentokrát nebudu brát od začátku cyklu 🤔

levandulka_fialova
5. kvě 2021

@clo1 Zdravá LF je 12-16 a i těch 12 je prostě spodní hranice. Nechci, protože bych ho musela brát pořád, co 2 měsíce si říkat o recept, při polykání se mi motá hlava a zavádění = nekomfort, další "plánovaný sex" před zavedením,opruz (když zázrakem otěhotním, budu ho brát určitě), takže zobnout drmek mi přijde praktičtější a jednodušší.

katmo22
5. kvě 2021

@gracelove tohle je další těhotenství po ZT v březnu roku 2020. Předtím byl plod viděl, ale srdíčko už ne.
@clo1 Šla jsem tak brzo na kontrolu, protože sestra chtěla. A to mě napsala ještě dřív, já jsem si kontrolu sama od sebe posunula o týden. Nevím co by tam dřív viděli, asi nic? 😃 Jen mi asi chtěli dřív předepsat prášky proti srážlivosti krve, který beru až teď. Zřejmě jsem je měla brát mnohem dřív...

clo1
5. kvě 2021

@levandulka_fialova já měla vždy LF 11dnů a otěhotněla jsem bez problémů, až po 2porodu se mi LF protáhla na 13dnů. Takže pro mě 11dnů naprosto dostačující.

levandulka_fialova
5. kvě 2021

@clo1 Tak otěhotnět se dá, ale nemusí se stihnout včas pořádně zavrtat... Navíc teplota mi pomalu klesá už od 9.DPO, což značí, že progesteron prostě už v té době klesá.

clo1
5. kvě 2021

@levandulka_fialova tak než zkoušet pokusy, šla bych raději do utroše. Taky jsem ho kdysi brala(jen tedy na špinění v těhotenství), ale dalo se to. Žádná hrůza, však se to bere jen v druhé půlce cyklu. A když si dáš tabletku nebo dvě na noc, tak je to ok. Třeba 0-0-2, dá se to tak brát.

levandulka_fialova
6. kvě 2021

@clo1 Nemůžu si přece dalších 5 let, než přestanu třeba úplně menstruovat, na noc zavádět Utrogestan 😉 a dost pochybuju, že by mi ho dr. takto dlouho předepisoval. Nejde teď jen o udržení případného těhotenství (se kterým už nepočítám vzhledem k okolnostem), ale o to, že menstruuju každých cca 22-24 dnů a to je fakt opruz, takže potřebuji dlouhodobé řešení.

clo1
6. kvě 2021

@levandulka_fialova 5 let ne, ale po dobu snažení o dítě. Zavádění nebo polknutí utroše na noc, je úplně ok. Není to každý den, pouze 10dnů v druhé polovině cyklu. Ale každá to vidíme jinak no 🙂

levandulka_fialova
6. kvě 2021

@clo1 Já aktivní snažení už vzdala. Nemáme moc šancí a už se nechci stresovat. Rok a půl mi stačil.

nicoltom
6. kvě 2021

@gracelove u me nic novyho 🤷‍♀️ Nesleduju, nemerim a neresim. Pockam do konce mesice a od cervna zacnu brat metformin.

katmo22
7. kvě 2021

@levandulka_fialova a tobě klesá teplota i s utrogestanem? Já ji měla vysokou i 4-5 dní po vysazení utroše. Třeba už si na něj tvoje tělo zvyklo a už se ten jeho účinek neprojevuje...?

levandulka_fialova
7. kvě 2021

@katmo22 Utrogestan neberu.

Strana