icon

Grafy BT. Vložte své taky

ljd
11. črc 2007

Zakládám toto téma, aby si sem snažilky vložily své grafy...vím, že už jedno podobné téma existuje, ale kočky asi nepochopily o co tam přesně jde.
Proto vás všechny MOOOOC PROSÍM aby jste sem vkládáli POUZE své grafy pro zajímavost 😉 🙂
A ještě jedna poznámka: GRAFY SE V ODKAZECH KTERÉ SEM DÁTE SAMI AKTUALIZUJÍ A PROTO JE SEM U6 NEMUSÍTE VKLÁDAT ZNOVU !!!
Jedna snažilka = jeden odkaz ( v přadě dvou programů i dva odkazy)

Diskuse prosím rozvíjejte na: Měření bázální teploty od Len nebo na Snažilky - grafy od Lauritky

Moc vám všem předem děkuji
🙂 😉

luca16
6. pro 2018

Mám všechny možné příznaky (např. běžně mě před MS bradavky nesvědí apod.), ale test je negativní. Co si myslíte o grafu? Nidační pokles bývá přeci jen jeden den? Přijde MS,že?

hermij
6. pro 2018

@luca16 A máte i předchozí teploty? Pokud ne, tak bohužel toto nic neukáže. Nejspíš jde o pokles teploty jako indikátor příchodu menstruace, ale bez předchozích BT to bohužel nikdo neřekne 100%.

luca16
6. pro 2018

@hermij Vím, že je to poovulační teplota, takže jsem předtím neměřila, ovulaci navíc poznám. A začala jsem měřit až z důvodu různých "příznaků" těhotenství, které normálně nemívám. Myslela, jsem, že teplota poroste a ona klesá, tak asi si to teda namlouvám. Nechám to být a čas ukáže.

hermij
6. pro 2018

@luca16 Jak tu ovulaci poznáte? Pobolívá podbřišek? Prsa? Bývá tažnější hlenový příznak? Tyto projevy bývají i několik dní před vlastní ovulací. Viděla jsem už desítky, spíš stovky, záznamů žen, kde vypisují příznaky a ty bývají v době, kdy teprve folikul dozrává, praská, než dojde k samotnému vypuštění. Většinou. Některé ženy si žádných symptomů ani nevšimnou :D Nicméně, pokud jste předpokládala ovu 13.DC a menstruace dorazí teď do dvou dní, tak je hrozně krátká luteální fáze. V takovém případě bych doporučovala nasadit Sarapis Plus+, příp. minerály a vitamíny, které obsahuje, ze stravy, kdyby Vám to přišlo drahé. Anebo možná užíváte jiný doplněk stravy. Listovka na luteálku nestačí. Ale třeba se nic takového nestane a zadaří se 🙂 Držím pěsti 🙂

luca16
6. pro 2018

@hermij Při ovulaci mě bolí podbřišek. Nenapadlo mě, že může pobolívat před. Zkusím tedy příště změřit i ovulaci. Díky. Cyklus je dlouhý 27 dní +/- 1den. Ovulaci mívám (nebo jsem aspoň myslela že mívám) právě kolem toho 14. dne. Takže luteální fáze mi přijde dlouhá dost. MS očekávám až 11. 12. V min. těhotenství jsem vždy měla už // 10dpo. Proto jsem dělala i tentokrát test tak brzy.

vendelinka08
6. pro 2018

@luca16 ano..vypada to na predmenstruacni pokles...

janickazabicka
6. pro 2018

Ahoj holky po delší době. Já tento měsíc takto graf. Se snažením jsme se extra nepřetrhli. Ale dnes ještě zabojujeme 😁😁
Jinak nová práce náročnější. Takže už nebyla síla a pak ty zatracené směny že se kolikrát v podstatě setkáme ve dveřích 😂 ale jak se říká jedna správně načasována kapka a je z tebe mamka a taťka 😁😁😂😗😘

janickazabicka
7. pro 2018

Dobre rano děvčátka, tak je to jasný. Myslím že i z tohoto muže byt zaděláno 😂 musíme věřit 😁

Teď jen jestli někdo víte jaký je rozdíl mezi celou a přerušovanou čarou? Díky

hermij
7. pro 2018

@janickazabicka Jani, jestli pracujete na směny, tak si raději zapisujte do tabulky v excelu, anebo na papír, postačí čtverečkový papír. Např. zde: https://docs.wixstatic.com/ugd/6b9ccf_eeb410f91...
To proto, aby se mohl zapisovat čas měření (vždy se měří bazální T po vyspání, tzn. po noční klidně přijít domů, vyspat se, změřit v 13 hodin, ale zapsat). Je vhodné zapisovat i příp. okolnosti - pití alkoholu navečer, přerušované spaní, nemoc apod.). Nejde o "honění se" za ovulací, ale je to dobré i z diagnostického hlediska, aby se pak na křivce vidělo, zda je cyklus zdravý 🙂
Jak dlouhé bývají cykly?

ufounek
7. pro 2018

Zdravim vsechny, 7.9. jsem byla na revizi kvuli ZT v 7. tydnu, zadarilo se nam po roce a pul, mela jsem anoovulacni cykly kvuli vysokemu prolaktinu. Po revizi prisla prvni MS po 49 dnech. Pote jsem byla 18 DC na kontrole u sveho dr a ten mi aniz by me vysetril rekl, ze bych mela zacit brat duphaston,brala jsem ho i pred otehotnenim jeste spolecnes clostilem, abych si pry zase nerozhazela cyklus. Po prohlidce mi to jestezopakoval s tim,ze s clostilem zacneme v lednu, az budu mit zpravu z endokrinologie ohledne prolaktinu, dostinex uz jsem zase nasadila. Prikladam obrazek s bt predchoziho cyklu a pak z prvniho porevizniho cyklu...

janickazabicka
7. pro 2018

@hermij zdravím tak já nedělám směny to manžel. Já chodím od 9 do 20 jen denní ale různé dny a když na!zrovna noční tak se vlastně nepotkáme. Jinak cykly jsou do 34 dc ovu vychází mezi 16 až 20. Dc jinak vstávám v 7.45 a to měřím i.

luca16
8. pro 2018

Ahoj holky, jdu si vylít srdce. Po všech těch příznacích jsem si vsugerovala myšlenku, že jsem těhu, i když jsme nic neplánovali a teď jsem z toho smutná...Lepší si nic nenamlouvat, fakt. Ovu jsem si posunula o jeden den, pač mě podbřišek na ovu bolel jak 13dc, tak 14dc, ale ono je to stejně asi jedno.

janickazabicka
8. pro 2018

@luca16 a z čeho soudís že tak nemůže být? Třeba ještě může teplota vypadá dobře 😊

luca16
8. pro 2018

@janickazabicka Už je to dlouho po ovu, prsa nesvědí, test je negativní, občas zabolí podbřišek jako na MS...přestala jsem věřit, že to vyšlo☹ Všechny tady víme, že teplota je zrádná😉

janickazabicka
8. pro 2018

@luca16 ale tak 10 až 11 den dpo není zase úplně tak dlouho. Neříkám kdyby to bylo třeba 14 dni a déle. No však uvidíš. Spousta lidem se to ukáže i déle. Držím palce

luca16
8. pro 2018

@janickazabicka Teď jsem si všimla, že špiním. Pokud zítra klesne teplota, je to jasné. Díky za podporu.

janickazabicka
8. pro 2018

@luca16 ach jo každopádně člověk musí věřit stále 😊

luca16
11. pro 2018

Tak už jsem zoufalá. Kdyby ta mrcha chtěla aspoň přijít☹ Bolí mě podbřišek, jako kdybych to měla každou chvíli dostat (už x dní), občas zabolí levý vaječník. Že by cysta? Test by už měl být pozitivní, ale není, takže čekám a čekám na mrchu. Přijde nebo nepřijde?...🙂

natlinka27
11. pro 2018

Ahoj holky já stále čekám na ovu a stále nic nevím co se děje kdyby to byl anovulak bt by mě více lítala nebo ne? Stále několik dní cejtim podbřišek nejvíce levý vaječník a nejvíce vždy večer 3 měsíc beru inofolic.

luca16
11. pro 2018

@natlinka27 Anovuláky lítají (aspon podle meho nazoru). Jak vyvolat ovu nevim, asi nezbude nic jineho nez cekat.

natlinka27
11. pro 2018

@luca16 pave že si také myslím že anovulaky lítají ale že bych měla ovu až takhle pozdě no je to možné ono je možné vše 😁

hermij
11. pro 2018

@natlinka27 Čekat, měřit dál, nezoufat 🙂 Neměříte se kvůli ovulaci (nebo jen kvůli jejímu stopování), ale křivka má diagnostický význam, aby se vidělo, zda tělíčko pracuje, jak má 🙂 Hodně zdaru 🙂

@luca16 Luci, u Vás moc nerozumím té křivce, tím, že je až ve druhé fázi. Kdyby byla kolem toho 14. dne, tak máte do prvního pozitivního testu tak ještě dva dny. Do MS i týden. Takže vyčkávat. Kdyby se objevilo nějaké neobvyklé špinění, krvácení, zesílily bolesti, tak můžete navštívit gynekologa/žku, zda náhodou není někde cysta nebo myom, ale nenechat si píchat žádné vyvolávačky, nechte tělo pracovat přirozeně 🙂 A chtělo by to změnit smýšlení o menstruaci 🙂 Do sz Vám sdílím nedávný příspěvek, který jsem psala jiné paní, která to taky viděla hrozně černě 🙂 Hodně zdaru.

luca16
11. pro 2018

@hermij Děkuji za reakci. Pokud se za dva dny nezmění, zkusím test. Jinak počkám ten týden, co bude a pak kdyžtak navštívím doktora. Jsem z toho na větvi, protože celý rok mám pravidelný cyklus a teď toto.

natlinka27
13. pro 2018

Tak sem se asi snad dočkala 😁

hermij
13. pro 2018

@natlinka27 Kéž poleze ještě trochu nahoru, anebo se aspoň udrží na této úrovni spooooousty dní 🙂 Pokud od tohoto dne nedorazí do 18 dní MS, tak je to tam. TT nejdřív za 10 dní, dřív nemá cenu, neutrácejte zbytečně 🙂

natlinka27
13. pro 2018

@hermij no mohla by ještě trošku nahoru. Uvidíme testovat chci až těsně před vánoci 23.12. Když do té doby nepřijde MS. Je opravdu zbytečne testovat dříve 😉

gejbinka6
14. pro 2018

Ahoj holky,

co si myslíte o mým grafu. Je to nadějný?

hermij
14. pro 2018

@gejbinka6 Záznam je špatně vyhodnocený, ale je ukázkově ovulační. Ovulace se počítá od 6.12., takže jste 9.dpo. Zítra můžete zkusit test,spolehlivý bude až od 12.dpo.

gejbinka6
15. pro 2018

@hermij jj taky mi prijde, ze ovu ukazala aplikace driv nez mela. Ja si tedy myslela,ze probehla 4.12..a ne az 6.🙂 ale merim teprv 2.mesic od vysazeni..predtim jsem brala 7 let HA. Byla bych rada,kdyby to vyslo, ale jestli podle vas probehlo ovu 6.,tak to je asi malo pravdepodobny:/ jelikoz snazeni bylo 2.12..:( Nevim jestli uz mam testovat, celou dobu me sem tam picha v podbrisku. 5.12 me silene bolely vajecniky a min.vikend dva dny po sobe me rano tak na hodinu bylo spatne,jak kdyby mela prijit menstruace.

hermij
16. pro 2018

@gejbinka6 Tak to se tělo po vysazení hezky nastartovalo, že po vysazení ovulujete. Buďte jedině ráda 🙂 Jsou tu ženy, co se z těch sraček vyhrabávají i dva roky a nemůžou počít, protože tělo mělo roky uspanou plodnost a najednou se po těch vaječnících něco chce. Bolestivá ovulace je po vysazení normální. 7 let u Vás ovulace tak na 99% neprobíhala, takže se vaječníky probouzí a je to v pořádku. Můžete užívat pupalku - olej vnitřně na lžičku nebo tabletky, seženete v lékárně či zdravé výživě, ta harmonizuje cyklus a může Vám s tou ovulační bolestí pomoct. Tudíž jste mi i to vyhodnocení potvrdila, bolesti zjevně značily probíhající/startující se ovulaci a 6.12. se po/při ovulaci zvedla bazálka 🙂

Strana