Grafy BT. Vložte své taky
Zakládám toto téma, aby si sem snažilky vložily své grafy...vím, že už jedno podobné téma existuje, ale kočky asi nepochopily o co tam přesně jde.
Proto vás všechny MOOOOC PROSÍM aby jste sem vkládáli POUZE své grafy pro zajímavost 😉 🙂
A ještě jedna poznámka: GRAFY SE V ODKAZECH KTERÉ SEM DÁTE SAMI AKTUALIZUJÍ A PROTO JE SEM U6 NEMUSÍTE VKLÁDAT ZNOVU !!!
Jedna snažilka = jeden odkaz ( v přadě dvou programů i dva odkazy)
Diskuse prosím rozvíjejte na: Měření bázální teploty od Len nebo na Snažilky - grafy od Lauritky
Moc vám všem předem děkuji
🙂 😉
@sykorkan v podstate na tehu testu uz by mohl byt dusik...nebo take nic..uvidis dalsi dny..zalezi jak dlouhou LF mas.
@fatal_error Hele, ovu testy si "nekorespondují", ale hlen napovídá, že by se BT mohla zvednout.
@vendelinka08 Právě že to ještě nevím, jak dlouhá LF je, jelikož to takhle zkoumám a měřím poprvé. Tak uvidíme 🙂 Počkám ještě do konce týdne a pak si kdyžtak udělám testík 🙂 Ale mám pocit, že prsa mám jak dojná :D Ale to vím, že nic neznamená, může to být to i to, tak uvidíme :D 🙂
@hermij myslis zitra? ja uz prave vubec nevim, minulej cyklus mel 58 dnu, byl anovulacni a od pristiho mam zacit brat clostilbegyt, tak bych nerada cekala vecnost. :/ samozrejme idealne kdyby zejtra vyskocila teplota nahoru s tim, ze ovulace dnes, coz by odpovidalo i tem testum. uz jsem trochu skepticka. na gynde mi tvrdili, ze mam pcos a ze je zazrak, ze mam syna, v CARu o pcos ani slovo, tam mi zase tvrdili, ze az na dlouhy a nepravidelny cykly jsem zdrava (akorat malinko nizsi progesteron), tak uz fakt nevim nic, ani co si mam myslet. 🙂
@fatal_error Záleží, co na gyndě vyšetřovali. PCOS nemohou diagnostikovat jenom z ultrazvuku, jsou třeba minimálně ještě krevní testy. Je to hodně komplexní problematika, týká se metabolických, hormonálních i reprodukčních obtíží. A rozhodně to není nepřekonatelná překážka v početí. Ale situaci rozhodně komplikuje, to jo. Nízký progesteron zapříčiňuje krátké poovulační fáze, kdy se oplodněné vajíčko nemá čas uhnízdit. Vit B6, hořčík, vit. D, K, mateří kašička, ... to vše dobře působí na podporu progesteronu.
@hermij byla jsem na hormonalnim profilu samozrejme a to tam i tam, abych mela 2 nazory. 🙂 v CARu 3. den cyklu, na gynde 6. den cyklu. ze budou ty nazory/vysledky takhle jiny, to jsem uplne necekala. 🙂 jen pro jistotu doplnim, ze z CARu chteli idealne 3. den (2.-5.) a na gynde nejak 5.-9.
no nic, ted cekam na to navyseni teploty, abych bud otehotnela doma, nebo se brzo dockala toho clostilu a nemusela na nej cekat treba jeste dalsich 25 dnu.
@hermij prosim, co myslis? Ze by? Aplikace nic nevyhodnotila, ale ja doufam!
@fatal_error Aplikace vyhodnotí až když jsou tři teploty vyšší, než 6 předchozích. Ještě jedna vysoká aspoň 36,6 a ovu bych potvrdila (z 25.DC, ale potvrzuje se zpětně).
@hermij diky, kez by!
@hermij je to tam! juchu! ovulace! 🙂 kez by se zadarilo, sex byl denne, ja se na ten clostilbegyt pristi cyklus totiz moc netresu.
@fatal_error Clostil Ti jen nastimuluje vaječníky, aby spustily ovulaci. Nevyživí spermie ani vaječníky, nepodpoří jejích splynutí, nezajistí, že otěhotníš, jen zajistí, aby ovulace proběhla. Ale pokud Ti probíhá přirozeně, tak je zbytečný. Tvé tělo samo plní úlohu, pro kterou byl tento přípravek vyroben. S dlouhými cykly máš v roce (12 měsíců) méně příležitostí počít, než některé jiné ženy s měsíčními cykly, ale Tvé tělo funguje (aspoň nyní), tak mu víc důvěřuj 🙂
@hermij z tvých odpovědí mi občas přijde, že asi působim jako totální idiot a nemyslim to teď zle. 🙂 protože už po xtý mi vysvětluješ něco, co vim a na co jsem se vůbec neptala. já se tě ptám, protože mám dojem, že fakt dobře rozumíš bazální teplotě a jejímu měření, zároveň dokážeš číst v grafech. za což ti děkuju.
vim, co je to clostilbegyt a co v těle dělá. to, že mám tento cyklus ovulaci, neznamená, že ji mám pravidelně (jinak bych z ní neměla takovou až dětinskou radost), já ovulaci totiž nemám každý cyklus, např. minulý dlouhý 58 dnů byl bez ovulace. čili 58 dnů v háji. kdybych neměla s ovulací problém, nikdo mi clostilbegyt nenapíše, ne? pochybuju, že zrovna tento sajrajt píšou někde na potkání a upřímně doufám, že nepíšou.
a vzhledem k tomu, že mi bude tento měsíc 35 let, tak tomu opravdu nehodlám nechat "volný průběh" s tím, že reálnou šanci na oplodnění mám třeba 5x za rok, to fakt ne, to by taky dost dobře mohlo dopadnout tak, že syn bude jedináček, protože mi najednou bude třeba 39, druhé dítě nikde a 39 už je třeba z mého pohledu věk, kdy je čirý neozum si dítě pořizovat.
@fatal_error Promiň a chápu. Jak tu fungujeme přes přezdívky, tak kolikrát ani nevím, že jsem už někomu něco psala a nesleduju všechny diskuze, tak neznám příběhy všech žen. Ale tohle Tvé vysvětlení beru ;) K předepisování Clostilu - bohužel se to opravdu děje. Žena neovuluje 14. DC a už už si někteří lékaři myslí, že je to konec, anovulák a lupnou jí od dalšího cyklu Clostil, aniž by se obtěžovali s nějakým delším sledováním. Nemohu generalizovat, ale gyndaři jsou ledajací (ovšem to platí o všech odbornostech).
@lenulinka10 Ke spolehlivému stanovení máme bohužel málo informací - málo teplot; navíc nejsou platné, ale ovlivněné nějakými (nám) neznámými faktory;, není zaznamenán hlenový příznak, zda nějaký pozorovala... Ať měří a sleduje se dál a uvidíme 🙂 A ať mrkne třeba sem - http://www.rodina.cz/serial27.htm
@beth92 Popiš prosím blíž, jak se měříš - čas, jak dlouho máš zasunutý teploměr, klasický lékařský (či bazální lékařský) anebo máš digitál - bazální či obyč? Pokud digitál, kdy jsi naposledy měnila baterii? Raději píšu hned víc dotazů :D Je to dost možné, že tam proběhla, ale potřebujeme znát víc informací. Čistě podle tohoto záznamu ovulace neproběhla a FF si vymýšlí.
@hermij jee 😂🙈 merim klasickym digitalnim co jsem doma mela, merim cca v 6:30, baterii jsem jeste nemenila, to je pravda, ale pouzivam ho druhy cyklus teprv a to mereni trva cca pul minuty 🤔 nejsem si jista..mela jsem i ovulacni hlen, byla jsem tam dole dost mokra 🙈 a pak jeden den ta bolest vajecniku, vecer to odeznelo a od te doby nemam ani ten hlen a vytok..
@beth92 Mokro je nejvyšší kvalita hlenu při ovulaci. Takže nejspíš ovu někdy v těch dnech (26-27.DC) proběhla. Snažíte se o mimi? Zkus za 10-12 dní TT, pokud nedorazí MS. Kdyby se zadařilo, tak na gyndě nahlásit korigované měsíčky!!! Automaticky většinou počítají s ovu 14.DC, takže se jim hlásí datum "den ovulace mínus 14 dní". Příp. klidně dál měř, ať vidíš, jak se křivka dál vyvine. Baterii bych určitě vyměnila a zkus zjistit, jestli měří i po zapípání. Některé teploměry zapípají, když je třeba 5s stabilní teplota, ale pak měří dál po zapípání. Doporučuje se měřit aspoň 2 minuty. Myslím si, že ta krátká doba měření je hlavní zdroj těch ostrých vrcholů.
@hermij jojo, dekuju, to jsi mi rikala i minuly cyklus, takze s tim pocitam, kdyby si naaahodou nejakym zazrakem zadarilo 😂 snazime se uz 13.mesic a furt nic, bud neni ovu, nebo ovu je az takhle pozde, na folikulometrii v tom 17DC zadnej dominantni folikul a prej stopro anovulacni a pak ten hlen a bolest a dnes uz teplota zas vzrostla, tak to nechapu, kdyz mel bejt anovulacni 😂😂 jinak teplota je porad stejna i kdyz necham dyl teplomer nez zapipal..
@beth92 Pardon, že se opakuji ;) No, super, ovulacéééé :D Nic si z toho nedělej, doktoři vyhodnocují "anovulák" ihned, když nedorazí ovulace do 16.-17.Dc... prostě mantra "14. den cyklu ovulka" 😞 Ano, lunární cyklus je ideální, ale žijeme v době plné umělého osvětlení a už dávno nežijeme v souladu s měsíčním cyklem. A nejsme roboti 😃
@janickazabicka Ahoj Jani, jak se Ti daří? Občas si na Tebe vzpomenu, jak asi válčíš... 🙂

Ahojky, tak hazim graf jen pro info.. i kdyz nechapu ty celkě viditelne carky na testech :(. Tak budu ocekavat ms :/ diky za pomoc holky 🙂