Grafy BT. Vložte své taky
Zakládám toto téma, aby si sem snažilky vložily své grafy...vím, že už jedno podobné téma existuje, ale kočky asi nepochopily o co tam přesně jde.
Proto vás všechny MOOOOC PROSÍM aby jste sem vkládáli POUZE své grafy pro zajímavost 😉 🙂
A ještě jedna poznámka: GRAFY SE V ODKAZECH KTERÉ SEM DÁTE SAMI AKTUALIZUJÍ A PROTO JE SEM U6 NEMUSÍTE VKLÁDAT ZNOVU !!!
Jedna snažilka = jeden odkaz ( v přadě dvou programů i dva odkazy)
Diskuse prosím rozvíjejte na: Měření bázální teploty od Len nebo na Snažilky - grafy od Lauritky
Moc vám všem předem děkuji
🙂 😉
@mana_
Ahojky, už jsem stáhla to co mate tady vy 😂 a ukazuje mi to, že ovulace už byla 🤨
Holky co myslíte, ze bych takhle mohla mít brzy ovulaci? 😂 prosím jak zadat stupně Celsia? ☺️ Jsem nějaká vadná, nemůžu to najít 😔
@meliname Z poovulačních poklesů prosím nestresuj. Nejsme stroje, aby byla teplota stále stejná, ona různě kolísá a jeden pokles nic neznamená. Také prosím opusť mýtus, který koluje po internetových diskuzích - nic jako nidační pokles neexistuje. Pokud dojde k nidaci, tak teplota roste, aby bylo miminko v teple. Co se může stát, tak že dojde k zašpinění či lehkému zakrvácení při nidaci, to už mýtus není ;) Ať to vyjde ;)
@petula.bir Zkus se ještě měřit dál. Je možné, že bude ovulace v zápětí po MS, ale tento záznam se mi nezdá. Píšeš, že se měříš ve stejnou ranní hodinu každý den, tak uvidíme, jak se dál teploty vyvinou. (Zapisuju na papír, ne do appky, takže neporadím s nastavením.)
@hermij
Ahoj, už jsem na to přišla 😂
No, podle výpočtů bych měla mít plodné dny od včera a ovulaci cca čtvrtek - pátek, dneska si nejspíše koupím ovulační testy 🙂
@petula.bir Ovu testy jsou vyhazované peníze, pokud si měříš BT kvalitním teploměrem (pokud digi, tak je třeba měnit po roce baterii + záleží i na technice a místě měření), tak je mnohem spolehlivější k určení ovulace. Plodné dny začínají ve chvíli, kdy začíná hlenová sekrece děložního čípku (začíná se něco objevovat na toaleťáku při utírání nebo na kalhotkách), neexistují na to žádné výpočty. Aplikace vychází z nahraných cyklů jiných žen, takže "cosi" předurčují, ale vůbec to nemusí být spolehlivé pro Tvůj individuální cyklus. Lepší je koukat pak na své vlastní teploty a učit se rozumět svému vlastnímu tělu 🙂
@hermij
Právě, cca 3.dny na sobě pozoruji, že jsem víc “mokrá” včera dost 😂🙈
Teploměr koupím teď nový, mám do od ledna ale merim až poslední cca 2.tydny 🙂
@petula.bir jj, mokro je superplodnost :D 😂
@hermij
😂😂😂🙈
Bože můj to je diskuze 😂😂😂 ale je to vtipný tohle 😂 je mi 32 a připadám si jako kdybych chtela otěhotnět poprvé 😂
@hermij no je fakt, že je to stejně vabank. Dnes mě zase trápí už 3. den neustálá potřeba na malou. 😞 Koupila jsem si čaj s brusinkovou a teď mě začaly bolet snad i ledviny(záda). Tak se bojím, aby to ještě ke všemu nebyl zánět močáku 😞😞 a navíc dnes teplota opět 6DPO klesla dolů 😞
@petula.bir Já až teď koukám na Tvůj profil :D z fotky vypadáš na dvacet, ženská 💃😉😝
@meliname Takto, jak to FF ukazuje, je to dobře. Ovulace proběhla někde mezi 10.-12.DC - je to v souladu s teplotou i hlenovým příznakem. Ty poklesy dál nevadí. Horší jsou nyní příznaky, co popisuješ... zkus ten brusinkový čaj nebo i sirup, ten má větší sílu. Snad to rychle přejde.
@hermij
Juuu tak to děkuji 😂
Jinak já si měřila teplotu před 10.lety a po ovulaci jsem tam měla takový pokles jako ty teď a je z toho 10.letý syn 😂 a to jsem měla cyklus dlouhý 37dnů
Nyní mám taky pokles :D ale uvidíme další dny měření 😄
@petula.bir tak to bych byla velmi mile překvapená, kdyby tento cyklus vyšel 😍😍
@hermij brusinkový čaj beru od včerejška a dopoledne to byl docela masakr jak je asi močopudný, teď už je to fajn. Dokonce i ty záda, asi jsme měli v práci průvan. Ale fakt jsem se lekla. Ale jinak žádné pálení, bolení či svědění se nekoná, tak možná to zánět nebude nebo jen lehčí forma? Spíš jestli to třeba nemá i vliv na BT, protože takové poklesy jsem nikdy v grafu neměla. Nanejvýš tak o 0,2. Prostě fakt nejsme stroje a když člověk na něco čeká, chytá se každého stébla nebo se děsí kdejaké abnormality
@meliname
Zítra nám to musí jít nahoru 😂😂😂
@petula.bir taky jsem měla pokles a byla jsem těhotná..
@hlasimse Jak co. Něco už ze školy, zbytek odborné kurzy, semináře a odborná literatura. Asi se ptáš k té bazálce a poklesu, nic takového opravdu není. Jako důkaz mám stovky (i tisíce možná 😨) záznamů, kde poovulační poklesy jsou a v žádném z cyklů ženy nebyly těhotné. Takže když pak těhotná jsi, tak samozřejmě tam ten pokles taky může být ;) Ale neznamená to nidaci. Co se znalostí o symptotermální metodě týče, tak jsem lektorka, takže hromada zahraničních zdrojů, absolvované kurzy a několik let zkušeností.
@hlasimse
Já právě taky, pak jsem byla těhotná 😂
Ale říkám si ovulace 9DC 😂🙈 no uvidíme 🙂
@hermij jasně, nic to neznamená, ale prý (trochu) častěji je to u těhotných, rozhodně to ale není vypovídající. https://www.verywellfamily.com/implantation-dip....
@hlasimse jj, všechno tohle znám, taky jsem si to dřív myslela, než jsem si udělala certifikovaný kurz, kde jsme to řešili ve skupině a zkušenosti byly opačné. Respektive, že pokud se to vyskytuje i v normálních záznamech netěhotných, tak to přece u těhotné nic výjimečného neznamená. A implantace by měla být spojena s teplem. Zárodek se zavrtá a potřebuje být v teple. Některé těhule mají jen "jeden vzestup teploty", teploty se drží nahoře a je to tak v pořádku, jiné mají dokonce dva vzestupy (tzv. trifázická křivka), ale zase to nemusí být pravidlem. Důležitější než sledování poklesů, které mohou a nemusejí nic znamenat, je důležitější sledovat celkový vývoj křivky. Anebo nesledovat nic. Po potvrzení ovulace již není třeba měřit se. Jen se čeká, jak dlouhá bude luteální fáze 🙂 🤰
Tak holky, trosku spinim 😳
@petula.bir Může to být teprve ovulace, anebo pokud jsi po ovulaci, tak TO by mohla být nidace, ne teplotní poklesy ;) Jak vypadá záznam BT?
@hermij
Tak dneska jsem měla 36.4 a tak jsem si koupila ovulační test a spis negativní, slabá čáreka tam je ale pidi.
Tohle jsem měla myslím právě syna 😂
@petula.bir a jak dlouhou máš běžně luteální fázi? Já se taky bojím, že zase začnu brzy špinit 😞 jsem 7DPO, teplota se zvedla zase nahoru na 36,9. @hlasimse Hodně krát jsem si říkala, že po ovulaci si už bazálku měřit nebudu, že se na to vykašlu. Ale pokaždé to bylo silnější než já a zase měřila 😁
@petula.bir aha, teď vidím, že se to týká nejspíš ovulace (to špinění) 😁
@janickazabicka ano to patřilo tobě, ten dotaz, já jsem se přehlídka 😊 píšu to na mobilu 😁
@petula.bir Tak pokud dnes bylo jen 36,4, tak rozhodně ještě nejsi po ovulaci. Špinění by mohlo znamenat, že právě nyní probíhá, anebo jde jen o dočištění po MS, něco z poranění při milování... kdo ví 🙂 Měř se dál a ovulaci jistě brzy potvrdíme 🙂 Bazální teplota je k určení ovulace skvělá, ale bohužel ji neumí predikovat, ale určujeme (potvrzujeme) ji zpětně, že už proběhla. Ale i to je důležité, třeba pro výpočty luteální fáze a délky těhotenství, výpočet termínu porodu atd 🙂

@mana_
Ano, mám ještě od WomanLog 🙂
Děkuji 🙂