icon

Grafy BT. Vložte své taky

ljd
11. črc 2007

Zakládám toto téma, aby si sem snažilky vložily své grafy...vím, že už jedno podobné téma existuje, ale kočky asi nepochopily o co tam přesně jde.
Proto vás všechny MOOOOC PROSÍM aby jste sem vkládáli POUZE své grafy pro zajímavost 😉 🙂
A ještě jedna poznámka: GRAFY SE V ODKAZECH KTERÉ SEM DÁTE SAMI AKTUALIZUJÍ A PROTO JE SEM U6 NEMUSÍTE VKLÁDAT ZNOVU !!!
Jedna snažilka = jeden odkaz ( v přadě dvou programů i dva odkazy)

Diskuse prosím rozvíjejte na: Měření bázální teploty od Len nebo na Snažilky - grafy od Lauritky

Moc vám všem předem děkuji
🙂 😉

petula.bir
9. zář 2019

@kocila
Před ms nešpiním vůbec právě, na test se necítím. Vím, že by tam byla jen / - nějak to cítím. Myslím, že to přijde nejdéle v noci 😕 tak my se chystáme na 8.mesic. Po svatbě zajdeme do toho CAR-u
Třeba budou pod stromečkem // 😍🥰

kocila
9. zář 2019

@petula.bir uvidis, treba se nerozjede...
Snazili jsme se vice jak rok a ted jsme v CARu (zkousela jsem toho fakt hodne, ale vadu kterou mam bohuzel jen pochopeni sveho tela v podobe mereni BT nestaci,ale jsem rada sama za sebe,ze jsem si faze vitaminu, mereni BT, mojzisova metoda prosla a sama za sebe udelala max.)

hermij
9. zář 2019

@kocila Ona se ale může stále dál snažit 😉😝 Dokud nedorazí ovulace. Vyvolávačka by v tomto případě vůbec nic nevyřešila, jen by její děloha odkrvácela z falešných hormonů, které dostane, ale vyvolání ovulace to nijak nepomůže (leda by se stimulovala ovulace, to ale není vyvolávačka MS, jde o jiné hormony).

dendasubaristka
9. zář 2019

@kocila díky. Jj mám to v plánu 🙂 jsem se snad netěšila nikdy tak na ms jako teď :D

kocila
10. zář 2019

@hermij to ano,ale nemyslim ze doktor bude vyvolavat ovulaci, kdyz bude mit interval od posledni menstruace treba 60dnu (lekari takto nepostupuji).Vyvolaji menstruaci a pak budou treba sledovat rust folikulu v nasledujicim cyklu...Jedine co me teda zarazi,ze tazatelka ma dost vysokou teplotu...coz si myslim,ze je hormonalni nerovnovahy...nevim...

hermij
10. zář 2019

@kocila To ano, souhlasím. Ty teploty nelze brát absolutně, protože každá máme jinou hodnotu jako "vysokou" a "nízkou". Jsou cykly, kde mám před ovulací BT kolem 36,5 a po ovulaci 36,7 a jindy zase po ovulaci neklesnu pod 37,1 a těhu nejsem. Ono to hormonální nerovnováha bude už jen z důvodu, že ovulace stále nikde :( Těžko se radí, když do těla nevidíme.

petula.bir
10. zář 2019

Ahojky, tak u mě konečná 😕 dnes 1.DC
Můžeme se snažit další měsíc 🥰

kocila
10. zář 2019

@petula.bir to me moc mrzi...uzij si svatbu a pak zase bude sila..dej si neco dobreho na zlepseni nalady..drzim palce do dalsiho snazeni, BT ti pomuze odhalit ovu...

petula.bir
10. zář 2019

@kocila
Jojo, jak jsem říkala doma - mimi čeká na svatbu 😂😂😂🥰 tak k nám přijde až po svatbě 😂
BT určitě budu měřit zas, ať přesně vím co a jak je s mým tělem. Budu dělat i ovulační testy 🙂

juliemichal
10. zář 2019

@hermij ahojky můžeš se mi prosím juknout na tento graf?myslíš si,že je anovulační?dnes jsem byla v caru kde mi dr říkal,že se jedná o anovulační cyklus.v pátek folikul 10mm a dnes bohužel žádný folikul nenašel.děkuji,vím,že je tam jen pár teplot,ale jestli se to z toho zatím nedá nějak vyčíst?děkuji 🙂 🙂

hermij
10. zář 2019

@juliemichal Verdikt anovulační cyklus můžeme konstatovat až ve chvíli, kdy v průběhu určité doby nedorazí ovulace a na závěr tohoto období dorazí krvácení. Jakoby cyklus zakončený krvácením, ale bez ovulace. Třeba třicetidenní, i padesátidenní. Ty ještě cyklus nemáš uzavřený a ovulace stále může dorazit 😉 Takhle se v CAR vydělávaj penízky... nečeká se a předepisují se léky na pojišťovnu, anebo hrazené klienty 😢
V záznamu ovulace není patrná, ale ráda bych Tě podpořila, abys důvěřovala svému tělu, ona ta ovulace dříve či později dorazí. Já sama jsem nyní měla ovulaci 21. den cyklu. A jsem zcela zdravá. To by mě taky hnali a stresovali s anovulákem 😈 Když koukám na profil, tak přemýšlím, proč CAR. To jsou všechno vaše děti? 😅 Anebo jste pěstouni? Řešíš nějaké hormonální problémy, anebo v rámci snažení?

juliemichal
10. zář 2019

@hermij děkuji za vysvětlení 😀 😀 po dobu snažení jsem nezaznamenala právě ani jeden anovulační graf a to jsem měřila BT cca 2 roky když jsme se snažili o Matea.
no to jsou všechny naše děti,2 kluci byli přirozeně a ten poslední za pomocí gyncetra.
problém byl jak na mé straně (alergie na spermie) a na strašně manžela,morfologie a taky málo pohyblivé spermie a malý počet,teď je má horší než před 5 roky co jsme šli poprvé do caru.do čtvrtého dítka mě přemluvil manžel 😀 😀 přemlouval mě půl roku (což si už v tu chvíli vůbec nedával pozor).manžílek chtěl od prvního těhotenství holčičku,tak proto chce ještě čtvrté no a já mu pak podlehla a s tím přemlouváním je jak se to vezme zase rok snažení,nesnažení 😀 😀 takže jsem šla první cyklus do caru a dopadlo to takto,což mě zmátlo,protože jsem si myslela,že normálně ovuluji,tak jak jsem vždy ovulovala 😀 😀

hermij
10. zář 2019

@juliemichal Cykly jsou po porodech jinačí, než dříve. Ale nemusí to být nutně špatně. Zkus se dál sledovat a nenechat se hned něčím stimulovat. Ovulka dorazí 🙂 A možná sehrály roli i okolnosti - léto, začátek školního roku... Co bere muž? Můžu doporučit Fertilan, je v něm Maca, mateří kašička a hromada vitamínů a minerálů, může to kvalitě spermií hodně prospět. Ty rovněž hledej něco s mateří kašičkou na podporu ovulace. Znám Sarapis Plus+, příp. bio od včelaře, jestli někoho znáte. Samozřejmě, jen pokud není alergie na včelí produkty. Selen, zinek, hořčík, B6,9,12, vit. C, E - to vše a mnohem více hraje roli ve zdravém ovulačním cyklu. Pestrá strava a radši to pojistit nějakým doplňkem pro snažilky.

juliemichal
11. zář 2019

@hermij jé děkuji za rady,jsi úžasná ♥ tak ještě teda ten clostyl od dalšího cyklu brát nebudu a nakoupím si nějaké ty přípravky 🙂 manžel zatím na spermie nic nebere,ale holky mi psaly,že by mohl brát i ten gynex co jsem si objednávala.ten mi asi rozhodil cyklus,ale i tou školou to může být s tím stresem,to je fakt a proto je anovulační cyklus.teď toho bylo na začátku školního roku docela dost.nejstarší syn do 4 třídy,prostřední syn do 1 třídy a pak ten nejmladší do školky.

hermij
11. zář 2019

@juliemichal Tak to bylo aktivit a stresíků až až. To bude i tím 🙂 Chlapům se z bylinek doporučuje kotvičník. Gynex bych chlapovi asi nedala, ale ani sobě. Pokud jsi ho užívala, tak i on může za posunutí ovulace (znovu upozorňuji, že se zatím nejedná o anovulační cyklus, jen prostě dokazuješ, že nejsi robotka co ovuluje 14. DC 😝 ). Ovu dříve či později proběhne ;) Musíme přestat panikařit, že se vše neděje hned, jak bychom si přáli. Tělo ví co dělá 🤰 Mužská spermie zraje cca. 72 dní, tzn. že jakékoli změny, se kterými začne muž nyní, se projeví do 3 měsíců. Ženské vajíčko zraje 90-120 dní, takže taky se čeká na efekt.

juliemichal
11. zář 2019

@hermij děkuji 🙂 no ovu mívám 14-16DC,ale kdo ví třebas mi fakt ten gynex posune ovulku o hodně později,měřit budu stále,dnes BT 36,7 😀
a děkuji za vysvětlení,já jsem v tomto ohledu laik 😀 😀 nakoupím mu vitamínky,sobě taky a uvidíme jak to vše bude pokračovat 🙂 🙂 manžílek sypal kdysi olovo bez masky,takže jak jsem se bavili z doktorem,to olovo by taky mohlo být příčinou proč má manžel takové spermie.

kocila
11. zář 2019

@juliemichal pokracovala bych v mereni bazalni teploty,abys vedela jak tento cyklus vypada..klidne se ovulace muze objevit (ja mam treba az 16-17 dokonce i jednou 18DC).Jen ze sve zkusenosti vim,ze bych uz gynex nebrala,rozhodil mi ovulaci a jeste 3 mesice po vysazeni se to srovnavalo (posunul ovu drive a zkratil tim padem cely cyklus). Nekdy mene je více co jsem vypozorovala...
Jen az zacnes brat clostik, urcite chod doktorovi na kontroly, co se s vajecniky deje-mel by te lekar videt treba na 9-11DC (tento lek by mel byt bran pod dohledem lekare).A pokud mas zkusenost,ze ovulujes, nebrala bych ho,je to sajrat a radeji bych se zkusila pristi cyklus objednat znovu na sledovani rustu folikulu...

juliemichal
11. zář 2019

@kocila děkuji,gynex už taky neberu,u třetího prcka mi pomohl k otěhotnění a teď mi úplně rozhodil cyklus :( :( no clostyl si vezmu asi aspoň příští cyklus,protože pak by jsme měli jít na IUI jestli teda nastane ovulace.mám se objednat na 10-12DC a clostyl bych měla brát 2-6DC

hermij
12. zář 2019

@juliemichal Souhlasím s @kocila 👍 Kdyžtak sem nahraj po víkendu záznam bazálních teplot a uvidíme, jak se to vyvíjí. Pokud budeš tento cyklus ovulovat, tak bude Clostilbegyt zbytečný 😎 Celkově pak uvidíme podle záznamu cyklu, jak bude vypadat a třeba vymyslíme nějakou kloudnou radu 🙂

juliemichal
12. zář 2019

@hermij určitě moc děkuji ♥ ♥ po víkendu tu hodím teda grafík ať jsme moudřejší a máš naprostou pravdu pokud budu ovulovat tak ten clostyl brát zbytečně nebudu 🙂 🙂 necháme se překvapit

juliemichal
13. zář 2019

takže zatím to vypadá takto.tak asi gynex mi fakt rozhodil cyklus,no uvidíme zda vlastně ovu dojde nebo ne 🙂

hermij
13. zář 2019

@juliemichal Měřil jsi i minulý cyklus, anebo je toto první po delší době? Zatím bez ovu. Pokud zvenčí uvidíš i nějaký hlenový příznak, tak ho zapisuj do toho "CM" (cervical mucus) - bílý krém, tažný průhledný, vodnatý, kašička... v podstatě jakýkoli hlen viditelný na kalhotkách, anebo po utření na WC znamená startování plodnosti.

juliemichal
13. zář 2019

@hermij toto byl můj první cyklus,min cyklus jsem měřila jen po ovulaci,nemohla jsem najít teploměr.ale je fakt,že teď jsem zatím žádný hlen na sobě nepozorovala.

juliemichal
16. zář 2019

tak po víkendu takto.takže to beru fakt jako anovulační cyklus,ale nevadí 🙂 🙂

kocila
16. zář 2019

@juliemichal dneska sla teplota dost dolu, uvidis nasledujici den...jeste muze ovu prijit,coz by bylo fajn,aby mohlo proběhnout krvaceni,ktere je zavisle na ovulaci...
Nepozorujes treba ted bolesti v miste vajecniku,co hlen?
Nekdy se klido muze ovu posunout na 21DC a dele,jeste neni vse uzavrene...
Kdyz clovek potrebuje,tak se telo chova jinak..to znam

juliemichal
16. zář 2019

@kocila no prave ze bohuzel na sobe nic nepozoruji 😢😢😢 ale mela jsem migrenu jak vcera tak i predevcirem coz mivam den pred ms nebo den pred ovulkou.takze kdyby to fakt byl anovulacni cyklus tak mi nedojde tak jak ma ovu?😢😢😢😢 vim,ze musi byt ovu aby doslo ke krvaceni ale vubec netusim jak to je s naslednou ms kdyz je anovu cyklus?

hermij
16. zář 2019

@juliemichal Chjo :( Nezbývá, než se sledovat dál, ať vidíš, jak to dopadne. Dovolím si reagovat i na poslední příspěvek. Může a nemusí. Může přijít krvácení tak, jak ho zhruba očekáváš (např. po 30 dnech cyklu), bez ovulace půjde jen o spádové zakrvácení. Anebo se tělo bude dál snažit o ovulaci a je možné, že ovulace by mohla proběhnout za týden, dva i tři a cyklus by se tak natáhl až na 50 dní. Je možno i déle. Nechci tím strašit, ono je zas dobře, kdyby to vaječníky zvládly samy 🙂 A jak píše kocila, když člověk potřebuje... já jsem 2.DC, ovulace sice proběhla (u mě 19.DC), ale po několika krásných cyklech mi najednou nefunguje dostatečně žluté tělísko, takže jsem druhou fázi prošpinila a luteální fáze měla jen 11 dní 😢 Naštěstí si umím pomoct, takže nasazuji mateří kašičku, vitaminy a minerály, sport a další, ale naštve to 😠😇

juliemichal
16. zář 2019

@hermij přesně tak ach jo ☹ ty jsi fakt zlatá jak to tak krásně umíš vysvětlit a taky napíšeš jak to teď máš ty ♥ ♥ a ty se vlastně snažíš o miminko anebo tu BT měříš jen aby jsi věděla jak to tělo funguje? 🙂 🙂 mateří kašičku jsem měla taky když jsme se snažili o toho třetího 😀 😀 ale už ani nevím jak vypadá a jak jsem si jí dávala 😀 😀 no snad nebudu mít 50DC nebo tak,ale co i kdyby ano tak by to nevadilo,protože by si s tím tělo umělo vypořádat samo 🙂 🙂 a nemusela bych do sebe rvát tu chemii ☹ ☹ takže teď mám počítat třebas s tím,že mi dojde třebas 30DC?cyklus mívám nepravidelný 28-30DC a teď budu jen špinit jo? 😀 😀 děkuji moc,myslím si,že jsem ještě anovulačním cyklem neprošla 😀 😀 ale to si nejsem jistá 😀

hermij
16. zář 2019

@juliemichal Sleduj se a uvidí se. Nedá se předvídat, co Tvé tělo udělá, jak se zachová 😔🐻 Já jsem měla anovulák předloni v létě, bylo to velmi horké léto. Trval 70 dní, někde uprostřed proběhlo zakrvácení, asi 2 dny, ale pak dorazila ovulace až v další polovině, kolem 55. dne 😂 No moje nervy. Používám symptotermální metodu již několik let. Nejprve k pozorování svého cyklu a tedy zdraví, poté při vyhýbání se početí ("jakože antikoncepčně") a nyní při snažení o miminko, abych měla přehled opět o tom, jak cykly vypadají, zda jsou zdravé, zda není třeba něco přeléčit, zda ovuluji atd. Dá se říct, že jsem zdravá, mám jen lehkou hypofunkci štítné žlázy, která se ale téměř neprojevuje, protože se docela dobře stravuji, ale pak bum a zas nic, test sněhobílý. Prostě ani zdravým ženám se nemusí zadařit hned. Ono to miminko snad ví, kdy přijde jeho čas ❤
Kašičku mám v produktu Sarapis Plus+, pomáhá i hořčík a B6, tak si dělám hořčíkový olej z chloridu hořečnatého a vody a do polévky sypu lahůdkové droždí 😂

juliemichal
16. zář 2019

@hermij ty jo tak to jsi měla teda docela dlouhý anovulák,ale to tělo fakt ví co dělá hah 😀 😀
tě potěším moje maminka neplánovaně potěšila a měla poruchu taky štitné žlázy tu u které se přibírá a to měla 42 let jak otěhotněla 😀 😀 já jsem měla tu kašičku z bylinkářství,ale je to už fakt hodně dávno.no a ten sněhobílý testík,taky nemám ráda.
u mě ta porucha je a i byla když jsme se snažili o Matea,ale to jsem u Matea měla jinou poruchu a to alergii na spermie.teď má i manžílek horší spermie,takže zase otěhotním jedině pomocí IUI.
pak co se mi nelíbilo tak,že první cyklus co jsme začali chodit do caru byl hned tento anovulační cyklus... což nechápu a vypadá to asi podle mě hodně špatně,že první cyklus a hned anovulace,teda pokud fakt nedojde později tak jak u tebe.

a jak dlouho se vlastně snažíte?a o první dítko?nebo už nějaké máš? ♥

Strana