icon

Gynex kapky - kdy užívat? I když cyklus není rozházený?

kristyyn
30. črc 2015

Holky jsem čerstvá snažilka (1. měsíc), beru listovku a hodně jsem se na MK dočetla o kapkách Gynex. Většina holek to brala na ustálení cyklu. Já mám sice od vysazení první mrchu, ale rozházený cyklus teda nemám. mrcha došla 26. den cyklu. Mám sice šílené křeče a bolesti :(
Prosím najde se mezi Vámi někdo, kdo by mě řekl své zkušenosti? Kdy začít užívat, zda jste jej braly i když cyklus nebyl rozházený? Na podporu těhotenství??? Děkuji

marmazel
•
30. črc 2015

Brala jsem na rozházený cyklus, podporu těhu, ale asi na mě nefungoval nebo to prostě chtělo svůj čas, za mě na úpravu cyklu kontryhelový čaj a pít bez přestávky, přestala jsem, až byli na testu //, a taky sem omezila pití kafe 🙂 ( z 6 na 3 🙂 )

kristyyn
autor
•
30. črc 2015

@marmazel děkuji za příspěvek 🙂 tak s kávou problém nemám 🙂 Piji max 2x za den 🙂 Prozatím si teda myslím, že ho rozházený nemám. Uvidím do dalšího příchodu menstruace. Čaj zřejmě taky vyjde asi levněji jak kapky ne?? Je u toho čaje určeno dávkování? Má nějakou specifickou příchuť?

lenbela
•
30. črc 2015

Já jsem přesvědčená, že nám Gynex pomohl k // už po měsíci užívání 🙂 . Předcházelo 8 měsíců marné snahy. Měla jsem nepravidelný cyklus. Kontryhelový čaj mi moc nepomohl, i když si ho mnoho holek chválí.

marmazel
•
31. črc 2015

@kristyyn je to bylinka, takže chutná bylinkově 🙂 což já nemám problém. Hodně říkají pít jen do ovulace, cca půlku cyklu, ale jelikož se mi to vysazení ha fakt rozhodilo, tak sem pila 2x denně pořád, i dr. mi to tak řekla, že mi to neublíží, a až zjistím, že sem těhu, tak přestat.
@lenbela já si spíš myslím, že to chtělo čas, brala sem duphaston, ale nepomohl, gynex kapky, taky nic, pak sem začala asi po půl roce pít kontryhel a po dalších 2 měs si někde přečetla, že nadměrné pití kávy snižuje plodnost, tak sem to omezila a za další 3 měs. byla těhotná.
Taky říkají na to nemyslet, což de těžko, ale asi na tom taky něco bude, otěhotněla sem, když sme přišli ze sestřenky maturáku 😀 vůbec nic si nepamatuju 😀

alcar
•
31. črc 2015

Pokud je vaznejsi problem, nepomuze ani Gynex, ani kontryhel. Mne nepomohlo nic z toho.

kristyyn
autor
•
31. črc 2015

@marmazel tak já jsem si dneska koupila kontryhelový čaj a samozřejmě ho hned vyzkoušela 🙂 a čekala jsem teda horší příchuť, mě chuťově chutná. Já si totiž vždy při vyslovení bylinkový čaj vybavím chuť Pelyňku co nám vařívala babička....... Takže mohu ho pít i přes ovoluaci ? Na té krabiččce je totiž akorát napsáno lohovat 15 min a pít 2x denně...... Někde jsem se dočetla, že ho mám pít jen do ovulace, potom přestat a začít pít zase až s prvním dnem cyklu. Tak jsem z toho nějaká zmatená 😕

marmazel
•
1. srp 2015

@kristyyn jj, hodně se píše do ovulace, nebo jen do 15. dne cyklu, ale mě dr. normálně řekla, ať piju klidně pořád, že je to bylinka a ublížit mimi nemůže, pač, až ´´to´´ nedostanu, tak ho pít hned přestanu, nebo až bude pozitivní test. Takže já bych pila klidně pořád, záleží jak chceš. Ale jak říká @alcar , pokud je vážnější problém chce to dr., ale to ty asi nevíš, pač začínáš , ne? 🙂 Mě dr. narovinu řekla, že pokud neotěhotním za rok, tak to budeme teprve pak řešit, do té doby sme řešili jen rozházený cyklus po vysazení HA, no a já otěhotněla po 11 měs. Takže se pak víc řešit nemuselo. Akorát mi UTZ zkontrolovala spodek, jinak nic. Jo, ale kdyby mi bylo ke 0, tak to prej budem řešit dřív 😀 Takhle tomu můžem nechat čas. Takže klid, pozitivní myšlení a mimi přijde 🙂

kristyyn
autor
•
1. srp 2015

@marmazel Moc děkuji za radu 🙂 Já byla na pravidelné kontrole v červnu a to jsme se už bavili o to, že se s přítelem začneme snažit a neříkal, mě nic, že by mohl být problém. tak já doufám, že žádný nebude 🙂 navíc se snažíme teprve druhý cyklus 🙂 takž ještě pořádně není co řešit 🙂 Budu jíst listovku a popíjet čaj 🙂

zuzanka_13
•
10. srp 2015

@kristyyn
@marmazel
Ahoj holky, v květnu jsem vysadila HA, a s manželem jsme si řekli, že tomu tak nějak necháme volný průběh... nicméně po vysazení prášků jsem MS normálně dostala (předpokládám ale že to bylo právě z vynechání) a pak už ne, shodou okolností jsem šla v době MS k Mudr. na kontrolu a říkala jsem jí že jsem měsíc po vysazení prášků a MS nikde a těhotná nejsem, dělala mi ultrazvuk a nakonec že mi píchne vyvolávací injekci ... MS jsem potom dostala (sice jen asi 3-4dny, ale byla) a od té doby nic, MS nikde a těhotná nejsem (aspon dle testu)... myslíte že bych měla jít zas k Mudr na vyvolávačku? nechce se mi tam chodit aby mi vždy jen pichla injekci ... ale zas nevím, jestli to tak můžu nechat a třeba pít ten kontryhelový čaj jenom? (ten jsem si koupila a hodlám začít)... co se týká gynexu - jak dlouho by se měl brát aby se cyklus srovnal? díky za vaše rady 🙂

marmazel
•
10. srp 2015

@zuzanka_13 já vybrala gynexu celou lahvičku, jinak bych asi k dr. šla a poradila se co s tím, přece jen je to už po druhý, ale klidně můžeš pít kontryhel a počkat cca 14 dní co to udělá.

barunkastastna
•
10. srp 2015

brala jsem sedm let ha, pak v listopadu 2013 vysadila, menstruace se objevila az za asi sedm měsíců a pak byla ruzna - někdy co dva měsíce, někdy dvakrát za měsíc atd.proste naprosto rozhozeny cyklus..v září 2014 jsem začala brát tyto kapky, brala jsem asi měsíc a byla jsem těhotna. . možná to byla náhoda, možná k tomu pomohly kapky;)

zuzanka_13
•
10. srp 2015

@marmazel Děkuji, no zkusím asi ten čaj, uvidím cca těch 14 dní co bude, a když nic, tak tam radši zajdu...

cl8ireh
•
10. srp 2015

Gynexu už beru třetí lahvičku a začala jsem i když mám cyklus pravidelný jako hodinky. Beru jej na kvasinky (výborně pomohl) a podporu těhotenství. Dneska jsem se dokonce bavila s kolegyní v práci a ta mi říkala, že jí to doporučila sama gynekoložka se slovy, že by to doporučila každé ženě 🙂 A bere to právě na kvasinky (taky se jí vyléčily) a na podporu menstruace, kterou neměla nebo právě ne pravidelně.