icon

Inositol - různé druhý, jaký je v nich rozdíl?

kaja2016
22. únor 2018

Holky vyznáte se někdo v tom? Při dceři jsem brala inofolic, ale byl hrozně drahy. Doktorka mi teď doporučila koupit na internetu, ale je tam hromada druhů, např.ten inocell je s nějakym IP6, bůh ví co to je🙂 Nevíte některá, který ten přípravek je nejlepší poměr cena/kvalita? Děkuji moc

beruda
22. únor 2018

@kaja2016 Nejjednodušší bude, když si koupíte úplně čistý. Odměrka je přiložená (hledejte, je opravdu maličká) a nemáte v tom žádná plnidla, stearany a podobné sra.ky.
https://www.myprotein.cz/sports-nutrition/inosi...

kaja2016
autor
22. únor 2018

@beruda děkuji, na ten jsem koukala. A v tom tedy není kyselina listová, ta je potřeba brát extra, že ano? A to IP6 znáte?

beruda
22. únor 2018

@kaja2016 Měl by to být nějaký poddruh samotného inositolu. Cituji: směs látek inositolu a IP6 (inositolhexafosfátu) se přirozeně vyskytují v potravě s vysokým obsahem vlákniny (celá zrna, obiloviny, luštěniny, ořechy, semena a celozrnné výrobky). IP6 a ostatní inositol fosfáty se přirozeně vyskytují ve většině buněk savců, kde se podílejí na řadě důležitých buněčných funkcí.
Já brala v prvním trimestru chvíli tuhle listovku - je spolu s b komplexem
https://www.docsimon.cz/zbozi/kyselina-listova-...

A pak jsem brala vitamíny pro těhotné z DM A-Z Mama, tam je listovka a spousta dalších vitamínů.

beruda
22. únor 2018

@beruda Jinak inositol je jeden z vitamínů skupiny B, akorát se do běžných "B komplexů" nedává.

kaja2016
autor
22. únor 2018

@beruda hm, tak si to nastuduji. Děkuji😉 nejsem těhotná, doporučila mi to na dozrávání vajíček...

kackacka37
22. únor 2018

Mě dr.doporučila přípravek Fertiprona. Do 3 měs jsem otehotnela. Teď jsme opět zkoušeli a po 2 měs opět těhotná.Zkuste si vygooglit

kaja2016
autor
22. únor 2018

@kackacka37 Ten jsem taky zaregistrovala. Me by spíš zajímalo, jaký je v tech přípravách rozdíl. Jako já otěhotněla bez jakékoliv prekoncepcni péče, to nemusí být zásluha toho pripravku😉 Co mi říkala dr., aby to ovlivnilo přímo to budouci oplodněného vajíčko, je dobré to brát alespoň 3 měsíce předem, jinak samozřejmě potom do 12.týdne to také pomaha...