icon

Jak otěhotnět, když chce partner volný průběh?

shannondrake
20. dub 2016

Chceme s přítelem miminko a partner chce volný průběh ve snažení. Máme sex cca 3x týdně, ale partner ne vždy ejakuluje dovnitř. Což ale značně snižuje naše šance na početí. Jenže když něco řeknu, tak se hned čertí, že jsme se přeci domluvili na volném průběhu. Jsem z toho smutná. Dle testů jsem měla ovulaci a přišla vniveč ☹ máte taky některá podobné zkušenosti. Jinak partner miminko chce, ale nechce abysme se snažili jen kvůli tomu, což samozřejmě chápu, ale já jsem spíš takový vědecký typ a nerada bych aby třeba půl rok přišel vniveč. Už taky nejsem nejmladší.

Strana
z3
martiniquest
20. dub 2016

@ajka198 Podle mě je mezi nimi problém v komunikaci. Protože se na něčem domluvili, ale každá strana očekává něco jiného. Jediné řešení je sednout si a opětovně si vyjasnit, co oba chtějí.

michaela___
20. dub 2016

@shannondrake Volný průběh = žádné testování a zjišťování ovulace a žádný sex na povel (a to mohu potvrdit, že ten je opravdu na ho*no). 😉 Jakmile začneš testovat, jsi v pasti a celkově je to v řiti. 😉 😀 Užívejte si jeden druhého, společných chvil a milování. 😉 Ono to přijde ..

ajka198
20. dub 2016

@martiniquest přesně tak, měla jsem to doma podobně. Domluvili jsme se, že druhé už teda ano, ale každý jsme to pochopili po svém a museli jsme to probírat znovu.

japona
20. dub 2016

@shannondrake Pod volným průběhem bych si představovala sex bez ochrany a hlavně BEZ MĚŘENÍ všeho možného i nemožného.. Ono to časem vyjde🙂

shannondrake
autor
20. dub 2016

Tak partner miminko chce, do ničeho jsem ho nenutila. Já nevím jak to napsat, prostě se rád dělá na obličej (ale to rozebírat nemusíme 😀 )

lajla
20. dub 2016

@shannondrake takže pokud chce on i vy...je potřeba si to ujasnit... Takhle vás to bude mrzet měsíc co měsíc, v době plodných dnů dle mého, mimo dle jeho.. Prostě fifty fifty, pokud dítě chce přistoupí na to...pokud až tak ne a je mu jedno jestli teď za rok nebo nikdy, bude po jeho
Mě by se to třeba nelíbilo a byla bych docela smutná☹

myjusiatko
20. dub 2016

@lajla tohle reseni se mi libi.

isabelafuentes
20. dub 2016

@martiniquest No jo, to je sice pravda, určitě je lepší chlapy do ničeho nenutit, jenomže když ono některým bez toho nucení trvá všechno sto let... takže trošku popohánět je nutný, protože jinak by nikdy nic nebylo 😀

martiniquest
20. dub 2016

@shannondrake Jestli dítě chce a otevřeně o tom mluví, tak si spolu vyjasněte, že alespoň v době ovulace bude ejakulovat dovnitř. Chutě máme každý různé a pokud on má rád tohle, proč ne, ale když chce zároveň dítě, tak je žádoucí, aby si to těch pár dní v měsíci odepřel.

martiniquest
20. dub 2016

@isabelafuentes Popohánět ano, ale je nutné to dělat fikaně, aby o tom nevěděli. Nesmíme jim ubírat jejich suverenitu, jinak z nich uděláme podpantofláky. Tedy pokud se mi nelíbí nějaké mužovo rozhodnutí, vysvětlím mu, jaké k tomu mám důvody a proč si myslím, že jiné řešení by bylo lepší. Ještě se mi nestalo, že by se sám dobrovolně nepřiklonil k mému názoru - a zároveň si tak zachová pocit, že o věci rozhodl on.

pita1
20. dub 2016

Já bych naopak "tajně" měřila, sledovala se, a když bude ovu (však on to nemusí ani vědět) i sexík "s", tak si pak ještě nenápadně pomožte prstíkama dostat sperma na čípek (vleže to chce určitě trošku cvik, ale jde to...tuhle radu jsem si přečetla myslím na womenzone tečka cz)...my jsme měli něco podobného a zadařilo se na poprvé...a když máte styk 3x týdně (což my jsme zdaleka neměli), tak to by bylo aby se nezadařilo a netrefili jste se 🙂 i kdybyste si prstíkama nepomohla, tak šance je při téhle frekvenci veliká...i když teda ještě záleží jak často se udělá dovnitř 🙂

michaela___
20. dub 2016

Ještě bych chtěla pdotknout, že by možní nebylo od věci partnerovi vysvětlit, jak funguje ženské tělo, že je možnost otěhotnění jen pár dní v měsíci. 😉 Co jsem zjistila, tak dost mužů si myslí, že se dá otěhotnět během celého měsíce. 😉 Hlavně spolu mluvit, komunikace je základ. 🙂

pita1
20. dub 2016

To každopádně...ani spousta ženských netuší, jak to všechno vlastně funguje...já měla štěstí, že chlapa to celkem zajímalo a chápal, že když chceme, tak se prostě musíme "překonat" a zkoušet to hlavně v ty správné dny 🙂

mrskato
20. dub 2016

@michaela___ správná připomínka

emem87
20. dub 2016

@mrskato Tak my jsme tomu s manželem nechali volný průběh, vysadila jsem HAK po 12 ti letech.
Volný průběh - tím stylem, že jsem nevěděla kdy mám ovulaci, nepila žádné čaje na podporu otěhotnění, milovali jsme se podle nálady tak 1x za 2-3 dny. A vůbec jsme nemysleli na to, jestli otěhotněním nebo ne. Menstruace byla po vysazení HAK ještě slabší než s HAK. Proto jsme byli po 2 měsících dost překvapení, když jsem na testu objevila dvě //. Teď jsem v 11. týdnu, těhotenství snáším suprově, vůbec mi nebylo špatně. A moc se na miminko těšíme. 🙂
Tak to je volný průběh, když tomu člověk nijak nenapomáhá. A je to podle mě nejlepší. Takhle to aspoń vnímám já. 🙂

myjusiatko
20. dub 2016

@michaela___ správna pripomienka. 🙂 Moj muz, ked som mu to vysvetlila, tak sa nebranil ani mojmu meraniu bazalnej teploty a sexu kazdy den. :D

jennnyg
20. dub 2016

@shannondrake My jsme se s chlapem domluvili, ze vysadim antikoncepci, respektive jsem ji dobrala a mela si jit pro novou. Prvni syn (s byvalym manzelem) mi zemrel skoro 4roky zpatky a ja jsem strasne touzila po miminku a byl to i duvod, proc jsem se musela s byvalym manzelem rozvest, odjet do jine zeme apod. Chlap znal celej ten muj pribeh a rekl taky, ze tomu nechame volnej prubeh, ze kdyz si k nam miminko najde cestu, ze je vitane, ale ze pokud se to nebude nejakou rozumnou dobu darit, tak je to taky v poradku. Asi to bude z moji strany znit hrozne, ale prvni mesic po vysazeni jsem presne citila, kdy mam ovulaci. Byla to uplne stejna bolest, jako kdyz zacina menstruace. Jelikoz jsem mela tyden po menstruaci, tak mi bylo jasne, co to je. Ten mesic nam to nevyslo, protoze uz bylo pozde a ja to pekne orvala, ale ten dalsi uz to vyslo, proste jsem zariskovala a spolehala na to , ze ovulace prijde ve stejny den. A prisla. Ted uz mi tady spinka 2.5mesice stara holcicka. Chlap mi na to rekl, ze lituje, ze nemel deti driv, ze je to neco uzasnyho. Ja jsem za to rada, ze je nemel driv a i za to, ze jsem dokazala odejit od manzela alkoholika do uplne jine zeme. Diky tomu mam ted rodinu, po ktere jsem tolik let touzila. Vsechno ale mohlo dopadnout uplne jinak, kdyby byval muj syn nezemrel.. Tim te chci povzbudit, abys vydrzela a snazila se to brat s nadhledem, jednou to opravdu prijde. Nekdo si holt musi to maximalni stesti zaplatit tou nejvyssi dani a musi cekat mnohem dele, treba jako ja.
4 roky.

mrskato
20. dub 2016

@emem87 no...my to měli u prvního dítěte téměř stejné, psala jsem to v dalším příspěvku. Jenže člověku, který takhle brzy otěhotní, se to lehce řekne. Řešila jsem pouze ty pojmy, samozřejmě jsem také zastánce "volného průběhu", ale musí se to dělat správně, což se v tomto případě neděje, když partner zakladatelky rád ejakuluje jinam než do ní.

emem87
20. dub 2016

@mrskato to máš pravdu. 🙂 z moji strany to bylo spíš jen takové konstatování, že je rozdíl mezi "snažením se o miminko" a " volným průběhem" 🙂

travnulee
20. dub 2016

Kdybychom tomu nenechali volný průběh, tak myslím, že dnes to naše miminko nemáme 😉 Zkoušeli jsme "snažení" dle ovu testů, a beztak to nepomohlo, pak jsme se na to vykašlali. Našeho synka jsme zplodili v době, kdy jsem ovulaci vůbec neměla mít a porušili jsme snad vše co se k početí doporučuje ... a beztak si nás ten náš kluk našel a teď tu leží vedle mě.

janinka_b
21. dub 2016

Takže jen dvě možnosti - nechat náhodě bez kontroly, měření, způsobu a častosti...nebo trik - mít to ve svých rukou a lstivě vědět kdy a být ta domina 🙂

isabelafuentes
23. dub 2016

@martiniquest Určitě, to s tebou souhlasím - když žena chce, aby něco bylo podle ní, tak není dobré nutit, protože by se stalo buď to, že se z chlapa časem stane podpantoflák (má-li k tomu sklony), nebo se naopak šprajcne a jde schválně proti. Je třeba mu nenásilně ukázat cestu.
Ale já jsem to spíš myslela tak, že jsou chlapi, kterým řekne ženská, že např. chce přidělat obraz na zeď, oni řeknou tak jo, no a potom mají pořád času dost, a kdyby jim to ženská nepřipomínala a nepopoháněla je, tak ten obraz nevisí ani v den jejich zlaté svatby! 😅 A obdobně to bude i u rozhodnutí mít dítě, muži na to chvátat nemusí, ale ženský v tomhle běží čas rychleji, takže na nějaké urážení a "volný průběh" ve smyslu sexu 1x do týdne a ještě s výstřikem ven, tak na to fakt není čas... Je to všechno o prioritách.

little_talker
24. dub 2016

Netlač na pilu, čím víc to budeš řešit, tím menší je šance, že se podaří. I pokud se udělá do Tebe při každém druhém sexu a budeš v klidu a nebudeš se na to upínat, tak je monhem větší šance, než když budeš plná spermatu a nebudeš myslet na nic jiného než na dítě, navíc on to bude vnímat jako tlak a nebude chtít sex tak často. Mluvím z vlastní zkušenoti, s bývalým přítelem jsme se snažili rok a půl s pomocí doktorů a hormonů a nic (spermio měl naprosto v pořádku), já z toho byla nešťastná, plánovaný sex, spousta počúraných testů, každou menstruaci jsem obrečela. Vztah to nevydržel, poznali jsme se s manželem a dva dny před svatbou si řekli, že tomu necháme volný průběh a o svatební noci při prvním nechráněném sexu jsme si udělali prcka, prostě jsem si jen užívala ten den a dostala za to nádherný dar. Malý má deset týdnů a i když jsme plánovali začít se snažit o druhé od ledna, tak jsme se domluvili, že tomu opět necháme volný průběh ( i když si manžel dělal legraci, že už máme jen sex plodící nebo vypuzovací) a jelikož jsem ještě ani od porodu nedostala menstruaci, plně kojím a netuším, kdy přijde první ovulace, tak sex ani plánovat nemůžu a jsem v pohodě 😉

digisek
3. kvě 2016

No ono je hezké tomu "nechat volný průběh" ..... ale když plodné jsou tak 3 dny v měsíci (zejména pro ženy kolem 35 jako jsem já) tak už ten "volný průběh" spěje spíš k plánované antikoncepci než k plánovanému těhotenství........s chlapama to bývá těžké, většinou o plodnosti a těhotenství moc nevědí, mají za to, že jak se udělají tak je z toho dítě a pokud to není takový ten vzorný vyzrálý a sečtělý muž, je to spíš na nás na ženských si ten sex nejak naplánovat aby to vůbec někdy dopadlo.......chápu názory žen, které se s partnery milují obden, že pokud to úplně neřeší tak to stejně dřív nebo později vyjde.........ale když máte sex s partnerem/manželem třeba 1x až 2x do měsíce, tak to holt nějak plánovat musíte.......na to už je matka příroda trochu krátká tohle zařídit jen tak ......... takže za mě asi takhle..............jsi mladá užívej sexu a když chceš mimi tak ono to nějak přijde.........když je ti kolem 30 a chceš mimi, měla bys tomu lehce pomoct třeba čajema, listovkou apod .......a s každým rokem navíc ti nezbývá než víc a víc plánovat ...... jak ty doplňky jako čaje, vitamíny, apod, tak i ten sex (nejlíp tedy naplánovat na plodné dny 🙂 pokud jde o mimi..............je to můj názor, můžete klidně nesouhlasit.......ale já to vidím takhle

lajla
3. kvě 2016

@digisek naprosto Souhlasím... Máme 4 děti, 3 revize za sebou.. Tj 7 tehu ale manza prakticky dosud 'netuší' jak to funguje🙂

pavses
3. kvě 2016

@shannondrake Měli jsme s partnerem také volný průběh a opravdu ani já jsem nepočítala nějaké ovulační dny a on do mě ne vždy ejakuloval. Pak dokonce bylo období, že byl dost pryč a za celý měsíc jsme měli sex jen 2x, z toho jednou 5. den, kdy mi končily měsíčky a pak asi až 21. kdy mi měly zase pomalu začít, mezitím jak si dobře spočítáte ovulace daleko od obou údajů a otěhotněla jsem...Fakt to neřeště, příroda stejně rozhodne za Vás...🙂

rousse
3. kvě 2016

@shannondrake úplně to hoďte za hlavu a nechte tomu opravdu volný průběh - takové profi snažení hned na začátku je úplně na pytel, moc dobře to znám. Poprvé jsem otěhotněla bez snažení s volným průběhem na první dobrou - zamlklé - kyretáž, pak mi hráblo a začala jsem se svědomitě snažit = testování, počítání, měření, sex na povel a jediné, k čemu to vedlo, byly hádky a moje permanentní "falešná březost", ale půl roku těhotenství nikde. Až jsem na to opravdu hodila bobek a začala jsem si sex zase užívat, tak se zadařilo hned první měsíc, kdy jsem nic nepočítala, o nic se nesnažila a sex byl mimo ofiko plodné dny. Takže asi tak🙂

upuska
4. kvě 2016

Řešila jsem teď něco podobného, přítel se občas udělá do mě, občas ven..byla jsem z toho mrzutá a nakonec jsem mu řekla, že tedy buď miminko chce a bude to pořád na ostro a nebo nechce a budeme si dávat pozor..on mi řekl, že ho chce, že kdyby ne, tak to neudělá, ale že ho nechce za každou cenu "jakože teď na to vlítneme a budeme číhat, jestli už" nemohla jsem to hned pobrat, ale nakonec to asi chápu...já jsem bohužel ten případ, co se hned pozoruje a doufá, že to vyšlo..snažim se od toho odprostit a nekomplikovat to nám oběma, tak to snad zvládnu..

andreaandrejka
4. kvě 2016

Taky jsme se s manželem domluvily, že tomu dáme volný průběh. Prostě v pohodě a v klidu, nehrotit to, užívat si sex bez ochrany a jako bonus mít jednou miminko. Pokud chceš mít sex jen kvůli tomu, aby jsi otěhotněla a pak se na něj zlobíš, když se do tebe neudělal, tak to není volný průběh a asi by jsi mu měla říct, že to tak nechceš. Hlavně ho nenut, protože to je to nejhorší co můžeš udělat.
Pokud budeš hned ze začátku sledovat ovulaci a vymezovat si dny, kdy musí ejakulovat do tebe tak mi věř, že si zaděláš jen na psychický blok.

Já tímto volným průběhem otěhotněla za 2 měsíce 🙂

shannondrake
autor
4. kvě 2016

Tak partner se nakonec nechal strhnout ovulačními testy. Zajímalo mě v jaké dny mám ovulaci tak jsem od nějakého 10.dne testovala a lepila si to do notýsku, který jsem nechávala na stole. Zároveň jsem s tím ale partnera nijak neobtěžovala. Od druhého dne ho to začalo strašně zajímat a vždy se jako v první z práce šel podívat jestli už jsou silne //. Jakmile byli, zajasal a hned na mě skočil 😀 teď mi občas hladí bříško a vymýšlí pro miminko jména. Je to sranda 🙂

Strana
z3