icon

Jak podpořit partnera během snahy o miminko?

kkaki
19. bře 2026

Ahoj, je mi 27 a pritel 30. Snazime se o miminko 3 mesic. Vim, ze je to stale brzo na usudky, ze proc stale nemam pozitivni test. piju treti mesic kyselinou listovou, vynechala jsem ji na 3 tydny kvuli dovolene(zapomnela jsem prasky). Cykl je pravidelny 31-33 denni. Priznaky na ovu mam, ale nehlidam testama. Styk je nepravidelny, proto vim, ze nemuzu ocekavat rychly vysledek. Dnes jsem asi 10-11 DPO a test jsem delala odpoledne, byl negativni. Ocekavana MS je za 4 dny. Pockam do data a zkusim znovu. Je to kratka doba ale je mi lito, ze stale nic, a zazrak asi tento mesic tez nebude, ikdyz priznaky mam, rekla bych velmi podobne jak na MS, akorat dnes boli podbrisko vice.. K “uspechu” vim, ze by mel byt pohlavni styk alespon 2-3x tydne… a ne 1x do tydne , 1x v plodnem okne a doufat, ze to vyjde. Celkove to oba nepotrebujeme casto, ale kdyz vim, ze to zatizi proces oplodneni, tak jsem nervozni! Jak mam promluvit na chlapa, aby to neznelo, ze jen na to myslim… dekuji za rady.

mabs
19. bře 2026

3 měsíce není žádná doba. Zvlášť jestli sex máte jednou za týden. To je prostě málo.
Hele, buď to necháš plavat, budete to dál dělat jako do teď, ale budeš muset být trpělivá a nebo tomu jdi naproti. Udělejte si hezký večer, vezmi si pěkné prádlo,... Prostě víc vytvářet ty příležitosti. Rozhodně teda nedoporučuju styl: zlato, mám ovulaci, teď prostě musíme. To fakt zabije veškeré vzrušení.

kkaki
autor
Autor odpověď smazal
marketa1218
20. bře 2026

@kkaki Hlavně se uklidni a dýchej, tohle ti rozhodně nepomůže. Vypni hlavu a normálně si užívejte sex, tři měsíce je vůbec nic.A věk vás taky netlačí. Dej tomu čas. 🍀

pilzzee
21. bře 2026

@kkaki "Pijes" kyselinu listovou? Nevim, co to je, ale v prvni rade si porid ne JEN kyselinu listovou, ale nastepenej folat, idealne nejaky komplexni tehotensky vitaminy.

kkaki
autor
21. bře 2026
@pilzzee

@kkaki "Pijes" kyselinu listovou? Nevim, co to je, ale v prvni rade si porid ne JEN kyselinu listovou, ale nastepenej folat, idealne nejaky komplexni tehotensky vitaminy.

@pilzzee omlouvam se, jsem cizinka, muzu se vyjadrovat obcas zle. A dekuju za radu

kkaki
autor
21. bře 2026
@marketa1218

@kkaki Hlavně se uklidni a dýchej, tohle ti rozhodně nepomůže. Vypni hlavu a normálně si užívejte sex, tři měsíce je vůbec nic.A věk vás taky netlačí. Dej tomu čas. 🍀

@marketa1218 dekuju moc

marielek
Včera v 10:18

Sex jsme měli 2x denně, po dobu 7 měsíců. Prostě se to musí dělat i když neni tak silná chuť. Jinak hurá šetřete prachy do CAR nebo čekejte.

ninive211
Včera v 10:40

No tak pokud ani nesleduješ pořádně ovulaci a máte k tomu sex jednou týdně, tak otěhotnění může být spíš věcí náhody. Buď to necháváte tak jako volně plynout a když to přijde, tak to přijde a nestresujete se tím, jestli to přijde za půl roku, za rok, rok a půl...anebo fakt chcete miminko, ideálně co nejdřív a pak je třeba k tomu trošku přistoupit jinak. U chlapa je dobré, pokud bere viitamíny se zinkem (např. Selzink)-na podporu tvorby spermií, pokud je kuřák, rozhodně přestat kouřit, omezit alkohol a tak. Co já mám dobré zkušenosti u sebe u obou otěhotnění, tak od ovulace do MS brát enzym bromelain. Sex 2x denně, jak tu píše někdo, je zbytečně moc, spíš tak obden je ideál. Jednou týdně, pokud se zrovna netrefíte dobře, může být málo...ale někomu stačí, když se chlap otře ženské o kalhotky a je v tom 😀 A stačí jedno dobře načasované...
A poslední rada - netestuj před MS!!! Natož dokonce 4 dny před termínem MS, to je prostě moc brzo. Zbytečně se stresuješ a navíc jsou to vyhozené peníze za testy. Prostě počkej na den D a pokud ten den nepřijde, pak teprve testuj. některé mají v den vynechání dálnice, některé sotva slaboučkého ducha i s pár dny zpoždění.