Jak se nejlépe připravit na těhotenství?
S manželem jsem se domluvili, že během příštího roku se začneme pokoušet o miminko, tak by mě zajímalo, jestli jste se nějak připravovali? Nekouřím, alkohol jen vyjímečně, nemám nadváhu, ale moc nesportuji a občas mě bolí záda, je mi 26 let a manželovi 27. Měla bych brát nějaké vitamíny a začít civičit? Co byste doporučily? Snad můj dotaz není moc hloupý, ale vím, že těhotenství dá určitě tělu dost zabrat, tak bych chtěla být pokud možné aspoň trochu připravená, abych si ho užila a mimi bylo v pořádku... vím, že né na vše se dá připravit, ale nerada bych si pak něco vyčítala, když teď mám možnost něco dělat 🙂
@damae 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dost dobry 😀
@misule999 V tom případě mě osobně přijde nejužitečnější sledování ovulace pomocí bazální teploty a hlenu a uplně za skvělé považuji cvičení mojžíšové a pánevního dna, které se doporučuje i jako příprava na porod a po porodu. Taky to nemůže ničemu uškodit.
Jsi-li hodně zvídavá, našla bych si nějaké info o té kyselině listové - ona nepomáhá oplodnění jako takovému, ale zabraňuje genetickým vadám plodu. Také jsem kdysi kdesi našla, že ten potravinový doplněk nejen že je nutné brát před oplodněním, ale také není možné ho jíst dlouhodobě v kuse, že potom spíš škodí... To mi ale nikdo další už nepotvrdil. Nicméně uplně nejlepší je, pokud s eprostě naučíš vyváženě jíst - doporučuje se 2x týdně ryba a hodně ořechů a semen. Samozřejmě zelenina a ovoce.
Ahoj holky, taky bych měla dotaz, jak dlouho před plánováním otěhotnět by se měla vysadit antikoncepce aby se vyčistilo tělo ? nebo to není potřeba ? Může se vysadit a hned jít na to ? 🙂 Beru HA asi 5 let, tak nevím jestli se má přestat brát třeba 3 měsíce před snažením a nebo je to jedno ? 🙂 Jinak bych chtěla začít stejně jako zakladatelka dotazu taky tak v březnu 🙂

@damae moc diky nejake rady určitě využiju 🙂 jsme na zacatku tak uvidime zase si říkám jestli to ma přijít tak to přijde 🙂