icon

Jak se nejlépe připravit na těhotenství?

v_anilka
22. zář 2014

S manželem jsem se domluvili, že během příštího roku se začneme pokoušet o miminko, tak by mě zajímalo, jestli jste se nějak připravovali? Nekouřím, alkohol jen vyjímečně, nemám nadváhu, ale moc nesportuji a občas mě bolí záda, je mi 26 let a manželovi 27. Měla bych brát nějaké vitamíny a začít civičit? Co byste doporučily? Snad můj dotaz není moc hloupý, ale vím, že těhotenství dá určitě tělu dost zabrat, tak bych chtěla být pokud možné aspoň trochu připravená, abych si ho užila a mimi bylo v pořádku... vím, že né na vše se dá připravit, ale nerada bych si pak něco vyčítala, když teď mám možnost něco dělat 🙂

Strana
z2
misule999
28. zář 2014

@damae moc diky nejake rady určitě využiju 🙂 jsme na zacatku tak uvidime zase si říkám jestli to ma přijít tak to přijde 🙂

damae
30. zář 2014

@misule999 Bylo to myšleno spíš jako fór 😉 I když něco z toho se určitě použít dá...

v_anilka
autor
30. zář 2014

@la_bru Díky, ségra měla v těhu docela problémy se štítnou žlázou. Kdo by mi případně to vyšetření udělal? Obvoďák, či gynekolog?

damae
30. zář 2014

@v_anilka Mě to dělali oba. Obvoďák, gynekolog, pak taky alergoložka a imunoložka. Obecně se funkcí štítné žlázy zabývá endokrinolog, ale ti mají většinou narvané ordinace a budou po tobě chtít žádanku.

v_anilka
autor
30. zář 2014

@damae my se zatím nesnažíme, tak nevím, jestli není divný přijít za doktorem, že chci preventivně vyšetřit.. ale vím, že ségra měla opravdu problémy a přišlo se na to až v těhu a dokonce se doktor divil, že vůbec otěhotněla....

sasanka033
30. zář 2014

@damae 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dost dobry 😀

damae
30. zář 2014

@v_anilka štítná žláza může za ledaccos a mám pocit, že mě na ní doktor poslal i v rámci preventivního vyšetření krve, které by obvoďák měl dělat. Fakt si myslim, že zrovna k tomuhle vyšetření se dostaneš snadno.

ninive211
30. zář 2014

@v_anilka Já si nechala udělat test na ŠZ v rámci preventivní prohlídky u obvoďačky s tím, že v dohledné době plánujeme miminko a ještě předtím bych ráda věděla, že je všechno OK. Nebyl problém. Test byl zadarmo v rámci prevence

v_anilka
autor
30. zář 2014

@damae
@ninive211 díky za info holky

misule999
1. říj 2014

@damae to vím, že něco z toho byl fór ale když se člověk nad tím zamyslí tak něco pravdy na tom je 😀

damae
1. říj 2014

@misule999 V tom případě mě osobně přijde nejužitečnější sledování ovulace pomocí bazální teploty a hlenu a uplně za skvělé považuji cvičení mojžíšové a pánevního dna, které se doporučuje i jako příprava na porod a po porodu. Taky to nemůže ničemu uškodit.
Jsi-li hodně zvídavá, našla bych si nějaké info o té kyselině listové - ona nepomáhá oplodnění jako takovému, ale zabraňuje genetickým vadám plodu. Také jsem kdysi kdesi našla, že ten potravinový doplněk nejen že je nutné brát před oplodněním, ale také není možné ho jíst dlouhodobě v kuse, že potom spíš škodí... To mi ale nikdo další už nepotvrdil. Nicméně uplně nejlepší je, pokud s eprostě naučíš vyváženě jíst - doporučuje se 2x týdně ryba a hodně ořechů a semen. Samozřejmě zelenina a ovoce.

werik153
26. říj 2014

Ahoj holky, taky bych měla dotaz, jak dlouho před plánováním otěhotnět by se měla vysadit antikoncepce aby se vyčistilo tělo ? nebo to není potřeba ? Může se vysadit a hned jít na to ? 🙂 Beru HA asi 5 let, tak nevím jestli se má přestat brát třeba 3 měsíce před snažením a nebo je to jedno ? 🙂 Jinak bych chtěla začít stejně jako zakladatelka dotazu taky tak v březnu 🙂

kijokena
Odpověď byla odstraněná
brnacka71
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2