icon

Jak zastavit myšlenky na otěhotnění a nestresovat se

palomadorantez
20. črc 2019

Holky prosím porad te mi jak jste si pomohly a zbytečně se nestresovaly a furt neměly v hlavě jedno a to samý. Pochybnosti jestli není na otěhotnění pozdě jestli se to vůbec povede atd. Je mi 31 vím že jsem ještě mladá a že spoustu žen rodí dnes po 30 ale také vím že spoustu žen trpí neplodnosti ať jsou mladé nebo kolem mého věku. Člověk neví co ho čeká a na co se má připravit. Já počítám že mi snažení bude trvat díl jelikož mám jeden vejcovod a tak sice věřím že by se to mohlo povest ale moc stím nepočítám radši se psychicky připravuju na IVF které může dobře dopadnout nebo ne pak by následovala adopce kolem 36 věku ale ty myšlenky mě fakt nutí si furt dělat zbytečný stresy. Jak jste to zvládaly vy psychicky?

malinkaelinka
20. črc 2019

Začala jsem tvrdě makat ve fitku, naplánovala jsem si dvě hodně náročný turistický dovolený a trenovala víc na Gladiator race 🙂 Kromě psychické pohody mi to přineslo fantastickou fyzičku, že které čerpám celé těhotenství, které se dostavilo po návratu z druhé dovolené (po dvou letech čekání).

knoflikarka
20. črc 2019

Já nevěřím tomu, že pokud člověka něco opravdu trápí/něco moc moc chce, tak se to dá jen tak vypustit. Takové to "nesmíš na to myslet" a "je to v hlavě" aspoň teda mě stresovalo ještě víc, protože přirozeně na to člověk myslí. Dovolená, koníčky atd. myšlenky určitě pomůžou nasměrovat i jinam, ale myslet na to budeš i tak a je to normální. My jsme se snažili 3 roky, z toho 2 roky v centru asistované reprodukce, prošli jsme dvěma cykly IVF. Nebyla to jednoduchá doba, ale nejvíc mi pomohlo se smířit s tím, že to prostě vyjde a nebo taky ne, podat papíry na adopci, přestat se upínat na pozitivní přístup za každou cenu a dovolit si prožít všechny emoce a "netrestat se" za černé myšlenky. A taky vypsat se z toho. Držím palce, užij si léto na maximum a přeju, abyste co nejdřív přemýšleli spíš o tom, jaký kočárek pořídit 🍀🙂.

alcar
20. črc 2019

Ano, spis nez, abys premyslela nad tim, jak tyhle myslenky vypudit z hlavy, tak to prijmi jako uplne normalni vec. Mela to tak kazda, ktera se snazi otehotnet delsi dobu a nejde to. Ja takove myslenky mela a neobvinovala se za ne a ani se je nesnazila zapuzovat. Ja osobne byla i hodne otevrena vuci okoli, mluvila o tom, netvarila se, ze deti jeste nechceme. Nejblizsi okoli to vedelo, i kolegyne v praci a nikdo mi nikdy nerekl, ze na to nesmim myslet a otehotnim hned. Tak to proste nefunguje a kdo to rika, tak to byla spis nahoda. Ja si nemyslim, ze je to “v hlave”. Proste na to neverim. Takze to prijmi, z hlavy to proste nevypudis vubec nicim, kazdy mesic si klidne pobrec, je to normalni. Klidne si zajdi popovidat i k psychologovi, kdyz ti to pomuze. Drzim pesti, at se co nejdrive povede. 😉

palomadorantez
autor
20. črc 2019

Děkuji holky máte všichni pravdu já se sice začínám snažit teprve teď znova po 3 letech po prvý nám to trvalo 9 měsíců a když jsem tomu nevěřila a nejmíň to čekala tak bum a bylo to no ale to mi bylo 28 tak uvidím teď jak dlouho to zabere. Vubec jsem se netestovala až za 2 týdny jsem zjistila proč mi MS nepřišla a to protože jsem nevěrila že jsem byla v tom

sisakysela
20. črc 2019

Myslim,ze jak uz bylo receno vyse,ze pokud cloveka neco trapi,tak to nikdy z hlavy nedostane. Ale verim tomu,ze psychika na to ma ten nejvetsi vliv. Myslim,ze u me mely vliv tyto veci: zmena prace, mene fyzicke zateze (behavala jsem cca 300km mesicne a jeste chodila pravidelne plavat), a taky navsteva reprodukcni kliniky,kde nam nas problem srozumitelne vysvetlili (narozdil od me gynekolozky,ktera na to neni specializovana a v praci resi jine druhy problemu) a tak nejak uklidnili,ze je vse mozne. A samozrejme manzel,ktery je mou nejvetsi oporou a ktery je vzdy pozitivne naladeny a dokaze me uklidnit. Proste tak nejak si utridit priority a zit spokojeny zivot,to se hodi i potom v tehotenstvi 🙂 hodne stesti.

alcar
20. črc 2019

@palomadorantez jeste nehazej flintu do zita. Vubec to tak nemusi byt! My se pred prvnim tehotenstvim snazili dva roky, uz jsem byla objednana do CAR a nakonec se povedlo s Clostilbegytem a Pregnylem druhy cyklus. Za tri roky jsme se pokouseli znova a prislo to necekane uz po druhem cyklu snazeni a dokonce neuveritelne dvojcata! Vsichni, kdo vedeli, jak to bylo pred tim prvnim tehotenstvim tomu nemohli uverit a byl to pro kazdeho dobry sok. 😀 Takze i u tebe to muze byt nakonec vsechno jinak. 😉

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@alcar to máš pravdu člověk se nemá stresovat do předu zbytečně u mě je to umění být v klidu ale počítám že vším takže jsem vtomhle klidu

aurelie34
20. črc 2019

@palomadorantez je těžké na to nemyslet. Kord když člověk ví že má nějaký problém. Manžel prodělal rakovinu varlate a bohužel se nám nedařilo otěhotnět. Už jsme byli na vstupní konzultaci v centru a tam udělali manželovi spermiogram. Po výsledcích jsme se skoro shroutily. Doktor řekl že takhle špatný spermio dlouho neviděl a že přirozeně to určitě nepůjde. Tak že jsme začali plánovat IVF a smířili se s tím že přirozeně mít dítě nebudeme a já se tak nějak uklidnila. Další měsíc po tomto verdiktu jsem měla 2 čárky na testu a doktor tomu nemohl uvěřit. Tak že vše je možné a opravdu ta psychika hraje velkou roly.

kittyy17
20. črc 2019

@palomadorantez najdi si něco, co tě plně zaměstná. Práce, cestování, koníčky, štěně... nesmíš na to myslet

janablizka
20. črc 2019

Hlavně se nestresuj najdi si nějaké koníčky a držím palce at vše dopadne dobře.

alcar
20. črc 2019

@kittyy17 proc by na to nesmela myslet?

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@janablizka děkuji moc

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@sisakysela děkuji moc i tobe

travnulee
20. črc 2019

@palomadorantez nám se první tři roky nedařilo, posledni rok jsem hodně ujížděla na tomhle

https://www.youtube.com/watch?v=FhGMhKRUook

ma i hodně návodů, jak praveze pracovat s myslenkama, tak to bylo super, pak se po roce zdařilo, druhe přišlo hned, tak už na takové věci ani není čas.držím pesti ať to vyjde

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@travnulee tak já jsem nějaké dlouhé snažení nezažila tak obdivuji holky co se snaží dlouho... teď doufám že to dlouho trvat nebude

hermij
20. črc 2019

Myslet na to! A klidně hodně! 😉 Mysli na to, že chceš být krásná a zdravá maminka, že chceš mít zdravé tělo, které přijme miminko do svého lůna a že se mu chceš stát tou nejlepší maminkou. A podle toho jednej. Pracuj na vztahu se svým mužem, abyste měli láskyplný pevný vztah. Pracuj se svým tělem, měj se ráda. Věnuj se pohybu, načítej informace (nebo absolvuj kurzy) o stravování, o různých přirozených cestách, jak počít, případně i o těch umělých, jaké jsou cesty, jaká jsou rizika, jak podpořit úspěch... ať jsi připravená na všechny své role, které Tě budou čekat. Pokud máš vejcovod funkční, ovuluješ, a muž má zdravé spermie, tak pracuj na zlepšení kvality svých vajíček a pokračujte ve snažení přirozeně, jsi mladá 💃 Sleduj se třeba symptotermální metodou, abys viděla, jaký je průběh cyklu a zda je cyklus zdravý (to poznají certifikovaní poradci). Pokaždé, když dorazí menstruace, tak ji láskyplně přijmi. Jako fakt. Odlučováním staré výstelky se totiž děloha očišťuje, vypuzuje ji kontrakcemi, které trénuje na porod a pak v ní roste nová peřinka, ve které by se miminko mohlo uhnízdit... ❤

ange_de_la_morte
20. črc 2019

Připravovat se na to, že to přirozeně nepůjde je asi špatně - jak nadstavíš mysl, tak bude fungovat tělo ... vím že se to lépe říká než dělá, alespoň se o to snaž ( doporučuju knížku ,,Tajemství,, nebo ,,Myslete velkoryse,, A čistě prakticky - najdi si koníček, něco co tě bude bavit a zaměstná tě ,,na plný úvazek,, - začni sportovat, zaplať si kurz něčeho co jsi vždycky chtěla zkusit, naplánuj dovolenou, cokoliv co nebude souviset s dětmi ( já začla lepit scrapbookové alba) ... taky jsem svůj menstruační cyklus svěřila manželovi - zní to blbě ale hodně mi to to pomohlo ( on měl zapsané kdy mi začla MS ), já neměla předhled a tak mně nestresovalo jestli si už můžu nebo nemůžu dělat test a kdy mám plodné dny

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@ange_de_la_morte tak já věřím tomu že by se mohlo podařit přirozeně ale jen se psychicky připravují i na to že když to nepůjde tak budu na IVF připravena se vším všudy

llenka1
20. črc 2019

Ked mi po pol roku snazenia sa o prve mimco zacinalo hrabat.... nasla som si ,,projekt,, ... sama seba :D zacala cvicit, behat, zhodila 10 kg, fyzicka sla hore.... a za dalsi polrok som bola tehotna 🙂

ange_de_la_morte
20. črc 2019

@palomadorantez : pokud ti to pomáhá tak to tak dělej 🙂 já se nadstavila na jednoznačný cíl ( druhé se nám dlouho nedařilo) - prostě otěhotním a nepřipouštěla jsem si jinou možnost - naše malá princeznička bude mít za pár dní půl roku 🙂 ... držím palečky

merope
20. črc 2019

Já se smířila s tím, že mimi už nebude a naplánovala si život bez dětí. A bác, najednou se to povedlo. U tebe mi přijde, že máš jasný a super plán - pokud to nevyjde, jdeme na IVF. Naplánuj si i to IVF a tím neřeš "klasické" otěhotnění - prostě pokud to vyjde, je to bonus, ale počítej s tím IVF a uvidíš.

palomadorantez
autor
20. črc 2019

@merope no já počítám se vším jelikož člověk když se připravuje na vše tak ho žádná další MS nepřekvapí a není smutný z toho že to nevyšlo já díky bohu nejsem ta snažilka která se testuje před MS a probreci každou MS jelikož na otěhotnění věřím ale vědomě vím že nějaký čas to může ale i nemusí trvat

pathan
Autor odpověď smazal
lenkams
21. črc 2019

Ahoj holky, my se snazime pres 4 roky a uz prestavam verit... Mame toho za sebou hodne, menime CAR. Je mi 31, roky pribyvaji.. Moje psychika je v haji. Tak si ctu vase prispevky, co pomuze.. Hackuji, to me aspon zamestnava

floruska
22. črc 2019

Ano je těžko nemyslet na něco když to clovek tak moc chce,kór tady u toho,nám u druhého dítěte to taky dlouho nešlo pak už jsem byla ve stádiu kdy jsem manzela nutila do sexu a pořád si kupovala testy už jsem i myslela že jeden z nás má něco v nepořádku (samozřejmě jsem vinila může kvůli věkovému rozdílu že má pomalé spermie atd) a nakonec pomohlo opravdu až když jsem řešila úplně něco jiného a prostě to totálně vypustila a nebyla na to fixovaná,možná kdyby jste řešili zas třeba nějak bydlení nebo třeba jinou zásadnější věc....každopádně teď máme děti 4 a tobě držím pěsti pro štěstí)))

palomadorantez
autor
22. črc 2019

@floruska děkuji moc vážím si toho