Jak zůstat neplodná pomocí grafu bazální teploty?
Ahoj holky, vždy jsem používala ovu testy a měření BT k tomu, abych otěhotněla, vždy to vyšlo....
Teď mám dvě děti a víc nechci... Tak měřím bt a testuju ovulaci právě, abych se CHRÁNILA. Používám pesar ve "špatné" dny.
No, graf vidíte, v den ovulace a dál jsem pesar měla, před ní bohužel ne 🫣 hlavně ty dva dny před ovulací mě děsí.... Samozřejmě, už s tím nic neudělám, já vím... Jak jsem stará, tak jsem blbá no 🫣
Co myslíte? 🙏
Děkuji ❤️

@sarihy zítra udělám....
Ta poslední věta nebyla pro zakladatelku, ale pro některé přispívající......
Jako přeju ti, aby to vyšlo tak, jak si přeješ! Já bych byla v háji zeleném a vím, že mimino bych si nenechala...Drž se!
Tak zatím čistě bílo
@helen_h jojo, ja myslím, že těhotná nebudu, už i cítím podbřišek, že to přijde
@jahodi Používat měření bazální teploty jako antikoncepci je mimo. Ovulaci to ukazuje až zpětně, což pak dopadá přesně takhle jako se to stalo autorce. Trefili se do plodnych dnů před ovulací. A že těhotná teď nebi neznamená že příště by to nemohlo být jinak.
To je jedno těhotenský a druhý ovulační test??
Jakože ještě může být na čárku na TT brzo, ale snad je to tedy v pohodě, uvidíte...
@lilian2111 znám dost párů, kteří BT používají správně, a úspěšně. Tedy chrání se "něčím dalším" od MS do potvrzení proběhnuté ovulace - po ní je 100% neplodné období a lze bez ochrany. Prostě BT má svoje pravidla.
Pokud vím (nikdy jsem třeba HA neužívala), tak HA se taky musí užívat déle než jedna tabletka při sexu, aby fungovala. Tohle je stejné.
Jako srovnatelné to není snad jedině s kondomem, ten se vezme jen na vlastní akci. Ale to není přece ani HA.
@helen_h ano ano, přesně tak, už jsem 14dpo
@lilian2111 není to mimo. když se to používá správně...tzn přesně jak píše @jahodi od MS do potvrzení ovulace BT se chránit a po ní do MS je neplodné období... tady to bylo použito obráceně 😉
@lilian2111 To, že něčemu nerozumíš, hned neznamená, že to není možné.
Symptotermální metoda sleduje více znaků cyklu, na základě kterých se spolehlivě určuje plodné a neplodné období cyklu (nejen po ovulaci, ale i před ní). Má srovnatelnou spolehlivost s HA, je spolehlivější, než kondom - pokud se používá správně (což koneckonců platí u všech druhů antikoncepce, že se musí používat správně).
Nestačí sledovat teplotu a nestačí si myslet, že poznám ovulaci…ale jsme s tou metodou moc spokojení 🙂
@lilian2111 to se trochu mylis. Ja se ted merim cerstve druhy mesic kvuli snazeni, taky jsem se domnivala, ze ovulaci poznam, ale BT ukazala male detaily jinak nez byl muj dojem.
Druha vec, merim si jen potvrzeni ovulace, tzn tri dny po vzestupu, pak uz ne. Kdyz tehotna nebudu, tak to logicky poznam prichodem MS.
Zbytek uz reagovali jini
Taky si myslím, že je to dobrá metoda, jak počít a mizerná jak nepočít. Znám celkem dost holek, co zavrhly antinu, začaly se spoléhat na tuhle metodu a do roka byly těhotné. Protože například ovulace přišla o týden dřív než ji čekaly nebo byly někde na dovolené, neměřily a neuvědomily si, který je týden.
@petulkadodo jenže tady je evidentně ten problém v tom, že ji nepouzivaly správně. Je důležitý pochopit ten princip. Do potvrzení ovulace sex jen s ochranou...věř, že takto tě ovulace fakt nepřekvapí o týden dřív 😉
A že někdo zapomene měřit a hlídat si ovulaci, když to používá jako metodu antikoncepce...tak to pardon...tak pak nemuze ani tvrdit, ze tuhle metodu pouziva jako antikoncepci. Takže co se tady opakuje pořád dokola..když se ta metoda používá SPRAVNE...pak funguje

@jahodi ano, však je to moje chyba. Prostě jsem pár sexů před ovulací nepoužila pesar a pak bohužel přišla ovulace.