Jak zvládáte opakované neúspěchy po IVF?

Ahoj holky, doufám, že tu podobné téma není.

Spadl na mě dnes nějaký splín. Mám za sebou 7xKET a 2 inseminace a to všechno s dárcem. No a ani jednou se mi zatím nepodařilo otěhotnět. Nejvíce mě štve, že jsem si myslela, že to s dárcem půjde hladce a prostě to nejde, i když jsem zdravá a neměl by být problém otěhotnět. Do centra chodím už od listopadu 2005 a je toho na mě už hodně. Sice jsem si našla hodně aktivit, skoro nejsem doma, ale prostě dítě to nenahradí.

Nyní čekám na MS a mám rozepsán stimulační protokol na 2. IVF. A najednou mě přepadají myšlenky, jestli to má vůbec cenu, jestli se to někdy povede. Vím, že bych měla myslet pozitivně, ale nějak to nejde. Možná to způsobuje i to, že začíná ztrácet nervy manžel. Zrovna ve středu jsme se nepohodli, protože má pocit, že to stojí akorát spoustu peněz a efekt žádný. Prostě začal řešit, že jsem ještě ani jednou nebyla těhotná a jak je možné, že se to někomu podaří na první nebo druhý pokus.

Máte některá podobné pocity a jak to zvládáte?
buresinkaautor
14. říj 2008
* Macouš - Podolí, 1.IVF duben/08 krátký protokol puregon + orgalutran, 34 vajíček,14 embrijek, prodl. kultivace přežilo 12 emrijek, ET 1 embrijko,lehčí OHSS, výsledek ET negativní, 6/08 KET 2 embria po léčbě estrimaxem (bez ovulace)-HCG 0; 8/08- zase Estrimax a KET 2 embria - 2/9 negativní HCG; KET č. 3 - 22/9 - jedna-poslední blastocysta-HCG 0. Čekám na další stimulaci na 2 IVF.

*Kuba2-Reprofit-snaha v CAR od 05/2007-1xIUI, 3IVF,1KET (vše v Gyncentru), 08/08 nativ s min.stimulací (Reprofit)-t toho těhu, ale v 11.tt ZT , čekám až do stanu MS po šestinedělí a hurá do dalšího boje.

*Burešinka - Podolí - snaha v CAR od 11/2005 - 11/06 1.IVF krátký protokol, přes 40 folikulů,28 vajíček,14 embryjek, vše zamraženo pro OHSS III. stupně, v roce 2007 - 5xKET - vždy negativní, v roce 2008 - 2xKET - vždy negativní a 2xIUI - negativní, od 6.10. 2.IVF - krátký protokol gonal 100j, UTZ 10.10. - sliznice 9 mm, zatím asi 16 folikulů od 11-13 mm, od dneška Cetrotide, UTZ 13.10. - sliznice 8 mm, nevím jak to ti doktoři měří, folikulů zase dost, OPU 17.10. 🙂
*VM72-Sanus Pardubice.Snaha o mimi od 11/2005,v CAR od 5/2007.Od června do prosince07 6x IUI-bez úspěchu,laparka-jsem O.K.Manžel špatné spermio.Stimulace na 1.IVF-březen08.Pouze 2 vajíčka-jedno nezralé,druhé opl.ICSI,po 5.dnech stopnuto,špatný vývin.Stimulace na 2.IVF-červen08.Odebráno 13vajíček,11olpl.ICSI,21/6 ET,19/7 KET,18/8 KET vše negativní,13/9 KET- biochem.těhot. Další mrazáčky nejsou.Čekám na další stimulaci a mezitím zkusím alespoň IUI.(První UZ před IUI 14.10.)

*Eloska-04/08 1. IVF+ICSI,dlouhý protokol,2 vajíčka,transfer 1embrya, druhé zamraženo,TT positivní,krvácení, cca ve 4.týdnu to však embryo vzdalo,spontánní potrat,07/08-KET-zrušen-embryo nepřežilo rozmrazení,09/08,2.IVF+ICSI,krátký protokol,3 vajíčka, 3 embrya,transfer 2 embrya-TT negativní. Zatím nevím jak dál-určitě laparoskopie a pak se uvidí.

*Myskyva - 7IUI,06/08 1IVF dlouhý protokol,7 vajíček,transfér 2embria,3embria zamražena TT negativní
09/08 Ket 2 embria,10den po KET tt pozitivní,embrijko to vzdalo 6.10 HCG 17,5
2KET snad 11/08 zbývá jedno embrio - snad přežije rozmrazení

*Dckami - snažení od 6/2006. Od 11/07 Pronatal Teplice, 4xIUI a laparku. 1.IVF 8/08 dlouhý protokol, Zoladex a potom Gonal. Stimulaci zastavená 25.9, byl tam pouze 1 folík. Čekám na MS 3.-4.den cyklu krev - kontrola LH a FSH. Potom uvidíme.......
dckami
14. říj 2008
ahoj kočky,
od víkendu mě pobolívá v podbřisku jako v době ovulace, tak jsem se objednala do Pronatalu. Stále čekám, že přijde mrcha a tyhle příznaky jsou divné.... Takže po dnešní kontrole v Teplicích jsem se přesvědčila, že už znám své tělo a i přesto, že jsem dle poslední zprávy lékaře měla začít krvácet už minulý týden ve čtvrtek, po utz mi lékař potvrdil, že se mi blíží ovulace. Folikl je 19mm, sliznice vysoká. Tak mi sestra píchla pregnyl a mrcha by měla přijít až koncem října. Potom půjdu na krev uvidí se, co dál. Bolesti v podbřišku jsou od toho, že se mi probouzí vaječníky, které byly utlumené Zoladexem. Takže alespoň vím, na čem jsem a můžu jet na hory v klidu.
:-N
kuba2
14. říj 2008
Ahojky holky, Myskyvo mrzí mě že to nevyšlo.
Macouši - no u nás to bylo 1x týdně, pak 1xza 14 dnů -po 3.IVF v červnu jen 1x za měsíc a od 1.8. až doteď nic -to jsem otěhotněla a teď po revizi nemůžu 😞 Ale on se stejně k ničemu nemá 😞 Tak nevím jestli si do budoucna nebudu muset najít milence 🙂 -ale to bych nerada. Jinak já bych taky chtěla holčičku 🙂, ale když to bude kluk tak se taky zlobit nebudu 🙂. Hlavně ať něco je a je to zdravé 🙂
kuba2
14. říj 2008
Dckami měli jste zkusit toho folíka využít přirozeně 🙂-třeba se to povede 🙂 Kam se chystáš na hory?
macous
16. říj 2008
Ahoj kočky, tak kdepak se flákáte?
Kami, tak si užij hory a koukejte to doma ještě zkusit. Pokud je jen trochu dobrý spermiko 😉 Nic za to nedáš a ještě si užiješ 😃

Kubi, máš svatou pravdu, taky jsem takhle přemýšlela, ale manža jakštakš seká latinu, sice něco bylo naposledy před měsícem, ale já byla po KETu a on pak po operaci kolene, a já zase pak mrchu, tak snad teď o víkendu by z toho něco mohlo i být, ale znáš to, já za ním nepůjdu, tak musí přijít sám a tím si tak jistá nejsem :-N
dckami
16. říj 2008
díky za rady , dneska na to vlítneme 😃 😃

Na hory pojdedeme do Rakouska na ledovec Molltal, využijeme porodloužený víkend k aktivnímu odpočinku. Jedeme tam s partou, takani nebudu mít čas myslet na naše neúspěchy :-| .
dasule
16. říj 2008
Ahoj kočky,tak už se pomalu asi přidávám do Clubu 😞 dnes jsem 13 den po ET a začala jsem krvácet,v pondělí jdu na kontrolu,tak jsem zvědavá,co mi dr řekne.Mrazáčky bohužel nemáme,takže teď si dáme pauzu a pak asi za 4 měsíce to možná zkusíme znovu,ale chci nejspíše přejít z Fetrimedu do FN Olomouc.Co si o tom myslíte?Za jak dlouho jste šli do práce,ukončili vám PN hned po kontrole?Děkuji Dáša
dckami
16. říj 2008
ahoj Dašulko,
je mi to líto 😞 , další z klubu IVF září 08 😢 .
S PN ti bohužel neporadím, já jsem j neměla, protože mi nedělali ani OPU. Můžu se zeptat, proč chceš změnit CAR? Nebyla si spokojená?
dasule
16. říj 2008
dckami,držím palečky 😉 Jinak my se o miminko snažíme 4 roky,jsme po 5 IUI neúspěšných,tedˇpo 1 IVF taky neúspěch.Já se léčím s ednometriozou a sníženou funkci štítné žlázy,manža má horší spermio,jinak ok.Holky,snad nám to jednou vyjde,věřím tomu,že ano!Sice se mi teď zhroutil celý svět a taky musím do hnusné práce,je nás málo a kámošky,ty poslední co mi zbyly,2 poslední,během mé PN otěhotněly,chápete to?Myslela jsem,že mě šlehne!Ta nespravedlnost!Vyšlo jim to na první šup a my se pořád jen snažíme 😞 Asi se musíme přestat snažit a možná se na nás štěstí konečně usměje!
dasule
16. říj 2008
celkem ani ne,jsem z Ostravy takže mám výhodu,že mají pobočku v Polance,takže nemusíme kvůli každé kontroly do Olomouce.Pokaždé jsme se viděli s jiným doktorem,takže pokud si rychle něco o mě nepřečetli,nebyli v obraze.Hned na nás netlačili,prvně nám udělali 5 IUI,jeden dr. říkal,že s takovým počtem spermií to bude zázrak jestli to vyjde a v Oloumouci mi zase doktor řekl,že i s takovým počtem se dějí zázraky,ale neděli a při posledním mi další dr. řekl,že jsem teda měla pěkné nervy,že nechápe,proč mi dělali tolik zbytečných IUI,že mi mohli udělat hned IVF,takže jsem byla komplet zavalená hormony.Navíc 2 krát cysta.Při stimulaci mi jeden dr. napsal Puregon a na poslední kontrole jsem šla zase k jinému,který tam je odpoledne a ten se divil tomu dávkování,takže mi dávku zvýšil,za léky jsem dala skoro 7 tisíc.Den před ET jsem měla oslabený organismus,asi toho bylo na mě moc,OPU bylo dost bolestivé a dostala jsem teploty,ale bohužel PK mi dělali od úterý a v pátek už museli udělat ET.Sice si mě tam nechali,ale zůstala jsem tam úplně sama!Dr. mi řekl,že si musím hlídat teplotu a pokud bude i 37 musím si vzít Paralen,takže jsem co půl hodiny měřila teplotu jako divá.Samozřejmě mi nedali ani teploměr a ani Paralen.Naštěstí jsem zdravotní sestra,tak jsem si vzala vše s sebou.Nikdo se na mě ani nepřišel podívat a ráno mě bez řečí poslali domů.Takže jsem mohla klidně odjet domů a ušetřit si tak nervy a peníze za zbytečný pobyt.Prostě mě naštvalo to,že si něco platím a péče žádná!Chtěla bych z Fertimedu přejít do FN Olomouc.
dasule
16. říj 2008
ikdyž možná pro nás udělali vše co se dalo,ale i tak mám spousta pochybností.
macous
17. říj 2008
Dášulko, jestli tam taomu moc nevěříš, tak to jdi fakt radši jinam, to by bylo dál asi docela k ničemu |-|
myskyva
17. říj 2008
ahojte
tak už jsem se po skončení PN zase vrátila do pracovního procesu a teda..... :-S po měsíčnim flákání byly ty dva dny celkem náročný

dasule je mi to líto že ani tobě to nevyšlo 😞
dasule
17. říj 2008
jo mě taky 😞 mysky a ukončili ti PN hned při kontrole?
myskyva
17. říj 2008
já musela čekat až mi klesne klesne HCG,pak mi jí ukončila
dasule
17. říj 2008
dobře děkuji a do kterého CARU chodíš?Tvé 1 IVF?Příští rok zkusíme 2 IVF,ale asi už v jiném CARU.
myskyva
17. říj 2008
jj první IVF KET,chodím k Apolináři.
Letos už do 2IVF nechcete jít??Třeba by byl pěknej dárek k vánocům 😉
dasule
17. říj 2008
😉 ještě jsem nebyla na KOčekáme to až v pondělí,takže uvidím,co mi řekne a doporučí,ikdyž to nevidím moc nadějně,protože tam bude lékař,z ktérého musím všechno páčit ]-( Manža nehce teď o doktorech nic slyšet a navíc musím našetřit nějaké penízky.Asi to necháme na příští rok,třeba v březnu 🙂
kuba2
17. říj 2008
Ahojky holky, vítám Dasuli. Já jsem taky z Ostravy a chodím do Reprofitu a nedám na ně dopustit-otěhotněla jsem tam hned na poprvé z nativního IVf-bohužel to nedopadlo 😞 Před tím jsem chodila do Gync. OV a tam už bych nešla. Jinak já jsem si nikdy PN na IVF nebrala. Nebyl důvod.
Macouši já si taky říkám že by o víkendu něco mohlo být, ale nevím dost o tom pochybuji 😞. Tobě přeji ať jsi úspěšnější 🙂
A co ostatní jak se máte?
macous
17. říj 2008
Ahoj ženský,
tak mám po kontrole a vypadá to dobře, je tam cca 15 folíků, tak by z toho něco mohlo být a nemusel by být ani OHSS jako min. - 34 folíků. Taky stimuluju Puregonem a jen 75 dílků a ode dneška Orgalutran, další KO v pondělí, a pak už OPU asi ve středu, tak se těším, já už tak moc chci být těhotná, se picnu 😃 😃

Kubi - tak to jsem na to zvědavá - víš na co 😃 má to koleno, tak se mi tak moc nechce, by si lehnul na záda a já abych se dřela jak blbka - to by se mu tak líbilo - a co já, a co já a co já 😃 😃 😃
dasule
17. říj 2008
tak držím moc palce 🙂 kubo,já si PN musela vzít,pracuji na chirurgické jednotce intenzivní péče :-| Díky za info...
vika34
17. říj 2008
ahojte,teším sa ,že nie som jediná,ktorá má problémy s mužom,ked to konečne vyzeralo,že by mohol byť sex,tak som to dostala ]-( ,tak zas pauza
kuba2
17. říj 2008
No Viko já si taky nemyslím, že u nás něco o víkendu bude-jsem 3 týdny po revizi a on se snad bojí nebo co. Doufám, že už nespoléhá jen na IVF! 😞 No uvidíme. Dr. sice říkal sex až po první MS-ale myslím, že alespoň mazlení by nevadilo-jenže asi bohužel 😞
Macouši skvělá úroda 🙂-moc na tebe budu myslet aby ti to vyšlo.
Jinak holky Ostravačky příští čtvrtek možná máme srazík s holkama co chodí na IVF-ale hodně je už těhotných, tak pokud se chcete přidat budu ráda 🙂. Ale ještě Vám to upřesním 🙂 Nebo si můžeme udělat vlastní srazík. 🙂
vika34
17. říj 2008
ja by som sa rada stretla,ale Ostrava je trochu od ruky 😃 ,kam chodíš potápať?
kuba2
18. říj 2008
Viko ta fotka je z rozhraní Egypt-Sudán. Ale nejčastěji se jezdí právě dolů do Egypta-to moře tam je fakt krásné. Teď mám ale v potápění útrum-kvůli IVF-prostě na to už nejsou penízky 😞. Ale potápět se můžu i v 60, ale miminko můžuz mít ještě pár let.Takže to je teď důležitější.
buresinkaautor
18. říj 2008
Ahojky holky,

vítám zde Dasuli, je mi moc líto, že Ti IVF nevyšlo, ale musíme prostě doufat, že se nám to všem jednou povede.

Jinak jak jsem dopadla, včera jsem byla na OPU, ze 30 folikulů bylo 20 vajíček, naštěstí je mi dobře, minule mi bylo po OPU pěkně blbě, ale tentokráte to je lepší. No a dnes ráno jsem volala do laboratoře. 🙂

Oplodnilo se 15 vajíček. Z toho 8 dali hned zamrazit. Jedno zatím vypadá takové, že se neví, tak ho ještě nechali, jestli se vzpamatuje. No každopádně je to zatím 14 embryí. Na těch 6 nechávají prodlouženou kultivaci a buď v pondělí nebo v úterý, ale spíše prý v úterý bude transfer. Mám si znovu volat v pondělí v 8,30. Tak doufám, že vydrží a budou krásná. 🙂
buresinkaautor
18. říj 2008
* Macouš - Podolí, 1.IVF duben/08 krátký protokol puregon + orgalutran, 34 vajíček,14 embrijek, prodl. kultivace přežilo 12 emrijek, ET 1 embrijko,lehčí OHSS, výsledek ET negativní, 6/08 KET 2 embria po léčbě estrimaxem (bez ovulace)-HCG 0; 8/08- zase Estrimax a KET 2 embria - 2/9 negativní HCG; KET č. 3 - 22/9 - jedna-poslední blastocysta-HCG 0. Čekám na další stimulaci na 2 IVF.

*Kuba2-Reprofit-snaha v CAR od 05/2007-1xIUI, 3IVF,1KET (vše v Gyncentru), 08/08 nativ s min.stimulací (Reprofit)-t toho těhu, ale v 11.tt ZT , čekám až do stanu MS po šestinedělí a hurá do dalšího boje.

*Burešinka - Podolí - snaha v CAR od 11/2005 - 11/06 1.IVF krátký protokol, přes 40 folikulů,28 vajíček,14 embryjek, vše zamraženo pro OHSS III. stupně, v roce 2007 - 5xKET - vždy negativní, v roce 2008 - 2xKET - vždy negativní a 2xIUI - negativní, od 6.10. 2.IVF - krátký protokol gonal 100j, UTZ 10.10. - sliznice 9 mm, zatím asi 16 folikulů od 11-13 mm, od dneška Cetrotide, UTZ 13.10. - sliznice 8 mm, nevím jak to ti doktoři měří, folikulů zase dost, OPU 17.10. - z 30 folikulů 20 vajíček, 15 se oplodnilo, 8 je zamraženo, 6 se zatím vyvíjí krásně, u 1 se zatím neví, ET 20. nebo 21.10.🙂

*VM72-Sanus Pardubice.Snaha o mimi od 11/2005,v CAR od 5/2007.Od června do prosince07 6x IUI-bez úspěchu,laparka-jsem O.K.Manžel špatné spermio.Stimulace na 1.IVF-březen08.Pouze 2 vajíčka-jedno nezralé,druhé opl.ICSI,po 5.dnech stopnuto,špatný vývin.Stimulace na 2.IVF-červen08.Odebráno 13vajíček,11olpl.ICSI,21/6 ET,19/7 KET,18/8 KET vše negativní,13/9 KET- biochem.těhot. Další mrazáčky nejsou.Čekám na další stimulaci a mezitím zkusím alespoň IUI.(První UZ před IUI 14.10.)

*Eloska-04/08 1. IVF+ICSI,dlouhý protokol,2 vajíčka,transfer 1embrya, druhé zamraženo,TT positivní,krvácení, cca ve 4.týdnu to však embryo vzdalo,spontánní potrat,07/08-KET-zrušen-embryo nepřežilo rozmrazení,09/08,2.IVF+ICSI,krátký protokol,3 vajíčka, 3 embrya,transfer 2 embrya-TT negativní. Zatím nevím jak dál-určitě laparoskopie a pak se uvidí.

*Myskyva - 7IUI,06/08 1IVF dlouhý protokol,7 vajíček,transfér 2embria,3embria zamražena TT negativní
09/08 Ket 2 embria,10den po KET tt pozitivní,embrijko to vzdalo 6.10 HCG 17,5
2KET snad 11/08 zbývá jedno embrio - snad přežije rozmrazení

*Dckami - snažení od 6/2006. Od 11/07 Pronatal Teplice, 4xIUI a laparku. 1.IVF 8/08 dlouhý protokol, Zoladex a potom Gonal. Stimulaci zastavená 25.9, byl tam pouze 1 folík. Čekám na MS 3.-4.den cyklu krev - kontrola LH a FSH. Potom uvidíme....... 🙂
kuba2
18. říj 2008
Buresinko-krásná úrodička 🙂 Gratuluji.
macous
18. říj 2008
Ahojda holky,

Burešinko - gratuluji 😃 prima, ty nejhezčí budeš mít co nevidět u sebe 😃
Kubiku a Viko - tak holky schválně která z nás dřív si užije s manžou - to jsem zvědavá, ale nechci teda prohrát, takže se dneska navoním a uvidíme 😃 😃 :-p :-p
kuba2
18. říj 2008
Macousi asi prohraji já. Nic nebude. Dnes když jsem se snažila na to naladit téma, se naštval praskl dveřma a šel do práce 😞 No nevím těma dveřma poslední dobou praská často .....tak doufám že ho to přejde jinak nevím nevím 😞 Včera bylo fajn, tak jsem si myslela že by něco mohlo být....a nic. Tak nechápu jestli se bojí po té revizi nebo jestli se z něj díky těm všem problémů kolem IVF stává frigidní chlap 😞 ...Tak držím palce ať holky dopadnete lépe 🙂

Začni psát odpověď...

Odešli