icon

Jaké doplňky stravy pomohou při snažení o miminko?

klofik30
25. dub 2022

Dobrý večer všem,
je mi 23 let a s přítelem se začínáme snažit o miminko. Na začátku ledna jsem vysadila antikoncepci, tu jsem však nebrala moc dlouho, pouze asi pul roku. Nějaké tipy, jak začít ? vím,plodné dny, ovulace... ale nějaké jiné tipy ? doplňky stravy apod?
Mimochodem, má tu někoho kdo se taky snažil o otěhotnění takhle po vysazení ? jak dlouho se snažíte ?
Děkuji předem za odpověď.

Strana
z2
elesse
26. dub 2022

Takhle zpětně musím říct, že pro vztah byl náročný i přechod ze školy do práce, natož pak mimo a míň peněz. Nechci dělat chytrou, ale zkusila bych si jít na chvíli do práce, abych měla aspoň nárok na mateřskou a nějakou zkušenost, co s prací po návratu....
K samotné věci, také jsem netrpělivá. Zkoušela jsem ovulační testy, které mi nikdy nic neukázali, přesto čekám druhé dítě. Když byla polovina cyklu, otravně jsem se snažila o sex, k ničemu dobrému to nevedlo a když už ten sex byl, tak pro obě strany za trest. Vlastně obě doby (celkem ani ne půl roku), kdy jsme se rozhodli počít, byly pro náš sexuální život katastrofa. Naštěstí to trvalo krátce. takže pokud se bojíš dlouhého snažení, nemůžu plánování vůbec doporučit. Taky jsem pila kotvičník, grepový džus, brala vitamíny a testovala cca od 10 dpo. Čárka vždy přišla až den před ms a samozřejmě nervy, jestli ms přijde nebo ne... Nech tomu volný průběh🙂

klofik30
autor
26. dub 2022

@zelenaesmolda jsi normální ? chci si pořídit dítě nebo atomovou bombu ? proč to píšeš tak hnusně ? ptala jsem se na rady, a konkrétně jsem se ptala jiné paní na to, proč mi přijde že to není upřímné ? myslím, že tvůj pohled je možná dost mimo realitu, taky jako ten můj. Myslíš, že bych si plánovala dítě, kdybych nevedela ze mu nemuzu dat vše ? studuju vysokou školu, mám praxi, vím, že se zaměstnáním to může být všelijak ale takové komentáře ? jak to asi dělali lidi v minulých časem ? moje matka nastoupila do zamestnani ve 35 letech a nikdy zadne jine nemela. tak co to je za nesmysl ? vim s kym si to dite chci udelat na to, abych resila takove scenare co ty tu píšeš. Aha takže.. nemam delat testy, mam nechat vse plynout ale počkač počkat...co když se s přítelem rozejdů jééééééééžiši tak to vubec, zadne dite, nikdy, nesmysl.... prosimte co to je za nazor ? tohle od tebe je špíše nasrávací zpráva než nějaká rada.
vím jaký příjem má přítel, vím co je našetřené ale nevím jak ty, můj nájem je se vším v hodnotě 10 tisíc třeba :DDD takže i z toho rodičáku kdyby došlo na tvé slova, bych to dala... tahle situace ale i tak není můj případ. sice jsem mladá ale to neznamená, že nemám finanční gramotnost.
přijde mi to od tebe hloupé. a kdyžtak, se nauč psát s taktem. děkuji

klofik30
autor
26. dub 2022

@zelenaesmolda jak to lidi dělají v 18-20 letech když mají neplánované dítě ? utopí ho v řece ? boha nejsem tupá dvacítka co se ráno probudila s myšlenkou...aaaa...chci dítě. vím do čeho jdu, i z okolí mám nakoukáno dost (ano ano jasne neni to moje zkusenost ale stokrat videna vec se stava zkusenosti...vim vim vim ) znam lidi co se vesli ve třech do měsíčního příjmu do 15k a to se vším, a nikdo nestrádal. nehlede na to ze jsem se ptala na rady o početí , ne o tom, kde budu bydlet, co budu jíst, kde budu pracovat, a jestli me pritel vubec miluje.

klofik30
autor
26. dub 2022

nehlede na to, ze s tou skolou uz jsem psala, ze letos dodelavam skolu, a ze bakalare uz mam🙂 tudiz ing titul zejo..

klofik30
autor
26. dub 2022

@elesse Právě, nechci z toho sexu udělat jen nějakou cestu k dítěti. Ono to jen člověk prostě musí slyšet od více lidí a jsem moc vděčná 🙂 člověk se pořád bude snažit to nějak obejít ale to asi nelze. netrpelivost je šilena vec . jsem ráda, že jste měla takovýto průběh 🙂

felixfelicis
26. dub 2022

Ve tve situaci bych neresila nic. Jestli to mate dobre rozmyslene, jak rikas, a dite prijde, tak prijde. A kdyz ne, tak alespon dokoncis skolu a najdes si praci, coz taky nebude od veci. Dokud nevite o nejakem zdr. problemu, tak nejake honeni ovulacnich a tehotenskych testu by mi uplne zkazilo radost z toho procesu.

zelenaesmolda
26. dub 2022

@klofik30
No,ja narozdi od tebe uz nejsem student a dite mam takze vim,ze to neni takova sranda jak to vypada.
Ze studujes vysokou skolu je hezke ale co z toho kdyz nemas stalou praci do ktere by ses po materske vratila?Titul te fakt nevytrhne,je spousta vysokoskolaku co dela uplne neco jineho nez vystudovali.Spousta zamestnavatelu matky malych deti proste nezamestna protoze vecne jsou deti nemocne.
Nema smysl se divat na to,jak to delali lide kdysi,ty zijes tedka.Pred revoluci byly uplne jine socilani jistoty,uplne jiny trh prace.Bezne se pece o dite delila mezi celou rodinu protoze zili mladi a stari dokupy.
Ze se s pritelem rozejdes se klidne stat muze,nevim proc te to tak pobourilo,dneska se to stava docela bezne,obzvlast pokud jste mladi a v podstate nemeli cas si nic uzit.Casto to chlapi neunesou a proste odejdou,delas jako bys nikdy nevidela svobodnou matku.
Jak muzes rict,ze kdyz ma rodicak 10 tisic a najem taky,ze to teda utahnes?Zaplatis najem a pujdes se past?Uspory ti zmizi daleko rychleji nez si umis predstavit.
Ja nevim proc tu teda pises kdyz jsi rozhodnuta.Nenapsala jsem nic sprosteho,jenom jak to v realite funguje.Narozdil od tebe s tim mam zkusenost.Teorie a sen o miminku je krasna vec ale je treba to dite taky uzivit...

zelenaesmolda
26. dub 2022

@felixfelicis
jak to tak ctu tak to nema promyslene vubec,resp.nepremyslela nad tim co bude delat kdyz veci nepujdou podle planu,trosku mi pripomina toho typka v Basnicich co si delal graf na 10 let dopredu...

klofik30
autor
26. dub 2022

@zelenaesmolda paneboze čteš ty moje zpravy poradne ? píšu, že ikdyž je rodičák tak já z nej nájem zaplati, nepsala jsem nikde ze 10 tisic stačí na vše.
spíše mi příjdeš jako hnidopich který má potřebu něco negativně komentovat.
Nemusí být vždycky všechno podle plánu. mám se hroutit tedka z kazdeho mozneho problemu ?
chlap ti muze utect kdykoliv, ne jen v tehle situaci. ty ze me fakt delas asi neco na čtyři písmena podle toho co tu čtu. Hodnotíš mě, na základě nějakých 10ti zpráv a nevíš přitom jaký mám život.

klofik30
autor
26. dub 2022

@zelenaesmolda
Podle toho co ty píšeš tak podle mě si teda jen v práci, tvůj vztah s mužem stojí za starou belu, tvoje práce potom taky a setrite kazdou korunu aby jste vyšli dle tvého názoru... ja tě tu taky nijak nehodnotím tak myslím, že toto co píšeš není potřeba. Tvé řeči alias COBY KDYBY jsou na mojí diskuzi o tom, jak počít dítě docela irelevantní. Pokud někomu chceš sdělovat názor, co si vše má zařídit než vůbec bude chtít mít děti, a že s mužem musi mit okovy kazdy na jedne noze aby neutekl... tak si asi ve špatné diskuzi. Já se na toto vůbec neptala.

klofik30
autor
26. dub 2022

Opravdu fascinující když ti člověk, opravdu nevkusným způsobem začně dávat nevyžádané rady do života, jen na základě toho, že jsem napsala, že mám 23. Příště si raději deset let přidám.

zelenaesmolda
26. dub 2022

@klofik30
Ano,zaplatis najem a co pak?Co budes jist kdyz cely rodicak das za najem?
Nemusis se hroutit ale je treba si to promyslet a byt na tu situaci pripravena protoze se to proste stat muze.Nezijeme v idealnim svete a veci ne vzdycky jdou podle predem nalinkovaneho scenare.
A ano,chlap se muze sebrat kdykoliv ale je rozdil kdyz jsi schopna bez nej se o sebe postarat nebo ne.Navic uz to pak neni jenom o tobe ale i o tom diteti.
Pokud nemas dokoncenou skolu,nemas stalou praci a pouze brigadujes tak vlastne jistoty nemas zadne.Proc chces do tohohle mermomoci privest dite?
Podle tvych odpovedi jsi navic dost nevyzrala,nedokazes slusne diskutovat,napadas me tady pritom ja s tebou mluvim celou dobu slusne.Me je o 10 vic nez tobe,mam vice zkusenosti a ne,nesoudim te podle veku protoze ve 23 letech si klidne dite poridit muzes ale je treba mit neco jisteho,nejake zazemi coz ty v dane situaci nemas a rozciluj se jak chces.Momentalne jsi zavisla na brigade a priteli.

klofik30
autor
26. dub 2022

Nebudu již dále komentovat tvé komentáře, jelikož jsou za mě dost neadekvátní, dookola opakuju, že vím v čem žiju a co mám a nemám a co může na nemůže přijít, a navím jsem se tě na názor a rady do života vůbec neptala. Takže si tu konverzuj s někým jiným 🙂 děkuji za tvůj čas a měj se krásně, a ať tobe ty tvé grafy vyjdou, jelikož podle toho co píšeš, nemáš moc hezký život. Nashle

zelenaesmolda
26. dub 2022

@klofik30
Jak muzes vedet co prijde?Mas vesteckou kouli?Vis kolik takovych uz bylo,mely chlapa,zivot nalinkovany a buch ho,neco se pokazilo a najednou uz to nebyla pohadka a idylka.Zivot se ti muze otocit o 360 stupnu behem chvilicky,je treba opravdu premyslet do budoucna.Situace kdy jsi zavisla na brigade,na chlapovi neni opravdu dobra konstelace na dite.Je ti 23,zivot mas pred sebou,muzes dokoncit skolu,najit si dobrou praci,budovat karieru a pak se usadit.S ditetem uz se ta kariera moc budovat neda.
Taky nechapu rpoc se tady do me navazis,nic o mem zivote nevis ale uz soudis,ze jsem socka bez penez coz fakt nejsem.
Mela bys mozna trosku dospet,nabrat zkusenosti.Vidis to vsechno strasne ruzove jenomze ono to takova pohodicka vzdycky neni.Bohuzel.
Taky jsem mela zivot tak krasne nalinkovany jako ty,stacilo par hodin a vsechno bylo jinak...

klofik30
autor
26. dub 2022

nic takového jsem tu o vás nenapsala 🙂 prakticky to, ze jsem socka bez penez, a krava co nic nevi, jste napsala vy o me.
a ještě jednou tedy - nashledanou 🙂

zelenaesmolda
26. dub 2022

@klofik30
Tak jinak-nikdo nenapsal,ze jsi socka nebo krava.Jenom proste nemas predstavu o tom,co obnasi mit dite.Coz je logicke kdzy zadne nemas.
Blba asi nebudes kdyz studujes vysokou a asi nejakeho technickeho razeni kdyz po absolvovani te ceka titul Ing.
Ja se ti jenom snazim vysvetlit,ze v tve situaci je proste strasne nerozumne poustet se do ditete protoze nemas zadne zadni vratka.Zadne jistoty,ktere by nezavisely na nikom jinem.Brigada neni stabilni prijem,kdykoliv muze skoncit,nemas v tom zadne jistoty.
Je fajn,ze mas partnera ale zitra ho mit nemusis,neni to nic daneho,ze to tak bude naveky a neni dobre na to na 100% spolihat.
Vzdycky mas lepsi stat na vlastnich nohou a nebyt na nikom zavisla.
A jestli teda mermomoci chcces dite tak si toho pritele aspon vem,protoze jako pritelkyne ze zakona nemas narok na nic kdyby se mu neco stalo.

klofik30
autor
26. dub 2022

jedna paní před rokem napsala toto na stranku emimino -
Jo, dnes jsou všichni tak „zodpovědní“, že všechno je lepší odkládat, a pak končí na klinikách asistované reprodukce. Když tak mrkni na kanál Mimi a já - Petra Broulíková, otěhotněla v 18, ještě neměla maturitu, musela si ji pak dodělat dálkově, peníze měla hlavně z brigád, ale zvládla to. Tak doufám, že si to nerozmyslíš a dítě si necháte - mnohdy se rozpadají spíš vztahy, kdy se svatba a děti příliš odkládají. :mavam:

zelenaesmolda
26. dub 2022

@klofik30
A proc si chces brat za priklad nekoho kdo si to udelal zbytecne komplikovane?
Ono takhle napsane to zni krasne ale urcite uz tam nepise o neskonalem vycerpani kdy se musela po nocich ucit,byla neustale nevyspala protoze bud byla s ditetem nebo na brigade nebo se musela ucit.Ze si potom nasla praci a jakou je vec druha,matura je dneska uplny zaklad.
Co se reproduknich klinik tyce tak tim bych se nezabyvala,neni ti 40.

Taky znam jednu takovou co otehotnela v 17,skolu nikdy nedodelala takze ma ZS.Od chlapa odesla za jinym,ma tedka uz asi 3 nebo 4 deti,nikdy nepracovala.Nema zuby,chlap ma IQ tykve a opravdu je to zivot ala vymena manzelek.

Ty mas narozdil od tehle dvou prikladu dobre naslapnuto a je velka pravdepodobnost,ze pokud dostudujes a najdes praci v oboru tak se jednou budes mit hodne dobre.Nebudes muset brigadnicit,honit kazdou korunu a po nocich se ucit.
Pokud po skole pujdes pracovat,ziskas smlouvu na dobu neurcitou a zapracujes se tak narozdi od tehle dvou mas na vyber co chces v zivote delat a jak chces zit.
Je veliky rozdil moct si vybirat nebo muset brat co ti kdo nabidne...

felixfelicis
26. dub 2022

@klofik30 ano, Petra hodne propaguje mlade rodiny - ale otehotnela ve ctvrtaku, mela nejake zdravotni problemy a ze skoly ji vyhodili. Je dobre, ze s pritelem vse prekonali, vzali se a delaji reklamu na "dokonalou" rodinu, ale opravdu by si to nekdo vybral dobrovolne, dodelavat maturitu dalkove na nejake soukrome SŠ a pak byt pri vyberu povolani limitovana tim, co s detmi za zady zvladnu vystudovat? Takze zrovna ji bych za priklad nedavala.
Ty jsi v trochu jine situaci, takze bych nebyla tak tvrda jako zelenaesmolda. Ale je fakt, ze situaci si ditetem zkomplikujes, tak snad s tim pocitate.

zelenaesmolda
26. dub 2022

@felixfelicis
hlavne tyhle "dokonale" rodinky muzou byt dokonale jenom na oko,nikdo z nas nevi co se tam ve skutecnosti deje...medialni obraz je castokrat uplne jiny nez skutecny zivot

inssomnia
26. dub 2022

@klofik30 jestli můžu ještě v téhle situaci trochu přidat bod k zamyšlení (rozjíždí se to tu hnusně a zbytečně), tak bych na tvém místě opravdu trochu počkala - třeba rok.
Čekají tě státnice a v prvním trimestru spousta lidí trpí obrovskou únavou a nevolností. Nemusíš mít čistou hlavu. Mám rozdělaný třetí Mgr. titul, vím o čem mluvím.
Rok v práci ti zajistí PPM a to celkem není částka k zahození. Možná dostaneš i smlouvu na neurčito a budeš se mít kam vrátit (to pro mě třeba nebylo téma, hned po porodu jsem nastoupila jinde. Ale na moji práci se fronty nestojí, úvazek mám, jaký si řeknu). Hlavně se trochu zapracuješ, budeš mít zkušenost nejen do CV, ale i do budoucna.
Ja chtěla mít odpracované 2 roky, nakonec z toho byly tři a VŠ jsem končila až v 25. Těch dvou let 'zpoždění' jsem občas zalitovala, ale z těch dvou let, kdy jsem neřešila školu a bydlení, ale úžasnou práci a cestování, z těch psychicky žiju teď, když se život dost smrskl na leporela, puzzle, nočníky a tak.
Zvládnout se dá všechno a jestli po tom toužíš, tak souhlasím, že lepší dřív (rozumně) než pozdě. A přeju jen to nejlepší.

gbp
26. dub 2022

@inssomnia to si napsala moc hezky ☺️👍
@klofik30 urcite bych uvazila aspon to dokonceni skoly. nikdo nemuze predem vedet, co s nim tehotenstvi udela. a nejsou to jen zvraceni a unava, ktere znaji vsichni, ale ja treba mam opravdu velky problem se soustredit, v prvnim tehotenstvi jsem mela hematom a mela nejaky cas neschopenku. coz samo o sobe nejsou zadne velke problemy, nekdo ma mnohem horsi. ale rozhodne bych nechtela s touto hlavou cernych myslenek delat statnice. taky muze prijit zhorseni jinych zdravotnich problemu. ale to nechci strasit, ani ti to rozmlouvat. jen ze jsou i takove veci v tehotenstvi, o kterych se moc nemluvi.

petulkadodo
26. dub 2022

@klofik30 Hlavně nevěř iluzím na IG a podobně. Podívej se na film Matky. To je realita i ta instagramová. Ve tvém věku je velká šance, že vám to půjde rychle i bez snažení prostě jen tak z lásky. Já bych těch pár měsíců do státnic počkala, protože dělat je s nevolnostmi a obří únavou je na nic. Těhotenství a dítě je dost neřiditelný projekt. Trpělivost trénuj, protože pár dní čekání na menstruaci je nic oproti čekání na první kontrolu, první screening, první pohyby, potvrzení pohlaví, překonání týdne přežití, čekání na porod, a pak trpělivost s kojením, uspáváním, příkrmy, neurychlovat vývoj, neposazovat, nevodit... je to pak už jen jedna velká zkouška trpělivosti 🙂

madbetka
26. dub 2022

První dcera se mi narodila taky ve 23 letech a bylo to skvělé rozhodnutí 🙂 Nechali jsme tomu prostě volný průběh s tím, že až miminko přijde, tak prostě přijde (přišlo na první pokus 😊). Zkuste to nejdřív taky tak, vážně. Nedělej si z toho zbytečně stres od začátku.

V tu dobu jsem měla odpracovaný rok a půl a smlouvu na neurčito (je mi k ničemu, přestěhovali jsme se 80 km, takže budu hledat práci znovu, ale zase jsem měla pěknou mateřskou na všechny tři děti). Otěhotněla jsem měsíc po nástupu na VŠ (studovala jsem pětiletý magisterský obor). Teď, o šest let později, mám v ruce červený diplom, mám tři děti, manžela, jsme spokojení.
Za rok se budu vracet do práce, nebude mi ještě ani třicet, na kariéru času dost a už ji nebudu muset přerušovat.

Dá se to. Že je to občas masakr, to jako je. Pro mě i pro manžela. Státnice s dětmi byly takové malé peklo, nicméně když se chce… 😊

Zbytečně bych na to netlačila, až to přijde, tak to bude 🙂

inssomnia
26. dub 2022

@madbetka můžu srovnávat pětileté studium s dítětem a bez a ačkoli to jde, tak přece jen je to o něčem úplně jiném. Ať už u toho vlastního studia (prostě není čas se tomu věnovat do hloubky, úplně se ponořit do oboru), tak u života okolo (nemůžeš budovat kontakty, nikam s těmi lidmi nezajdeš, zařezáváš po škole doma). Já jsem zatím byla naplno doma jen rok (a to ještě s přestávkami) a nevím, jak dlouho tam vydržím s druhým :D a naplno se snad vrátím v max 33, takže to takový rozdíl taky nebude (+ pětiletá praxe). To jen pro vyvážení, všechno má svoje 🙂 jo a červený diplom fakt nikoho nikdy zajímat nebude. True story :D
A @klofik30 sry za off topic, vím že už máš skoro hotovo.

madbetka
26. dub 2022

@inssomnia Chtěla jsem tím říct jen to, že to jde. A že se tomu dá věnovat i tak, aby měl člověk dobré výsledky (nejsem pitomá a vím, že na známky se mě nikdo ptát nebude. Ten pocit zadostiučinění je ale po těch pěti letech úžasný).
To studium je samozřejmě jiné a pokud to člověk chce dělat dobře, tak je to náročné. Ale upřímně se mi lépe studovalo takhle s dětmi než předtím bez nich (to je ale dost dáno mojí povahou).

Nepsala jsem to proto, abych někoho přesvědčovala, že takhle je to správně. Psala jsem to jako protipól k těm komentářům, které se snaží podsouvat, že správně je to jedině v jiném pořadí. Není, správně je to tak, jak to člověku vyhovuje.

inssomnia
26. dub 2022

@madbetka souhlas s posledním odstavcem, proto píšeme každá ze svojí zkušenosti 🙂 a jo, zadostiučinění chápu a je rozhodně zasloužené. Dokonce jsem koukala, že jsme ve stejném oboru, tak zdravím ;)

lenkalubina
26. dub 2022

@klofik30 my po 10 letech vše vzdali a ejhle nečekaně jsem otěhotněla 🤣🤣

Strana
z2