icon

Jaký je ideální věkový rozdíl mezi sourozenci?

nika110818
4. kvě 2022

Ahoj, prosím, kdo máte 2 a více dětiček, jaký je dle vás ideální (jestli se to dá říct) věkový rozdíl? Dcerka ma 11 měsíců a určitě chceme, jestli nám to bude dopřáno, i druhé děťátko. Vím, že to nejde úplně naplánovat a jsou mnohem mnohem důležitější věci, nicméně nějaké postřehy z praxe by mě zajímali. 🙂 Děkuji.

Strana
z4
veroniquecz
8. kvě 2022

@lennus chyběl a chybí. Jenže táta umřel měsíc predtim než jsem se narodila a mamka už zůstala sama, takže jsem měla smůlu. Mám ale sestřenky, se kterými jsme prožívali dětství a jsme jak schůdky od sebe o 5,5 roku, já nejstarší a pak ony, všechny stejný rozestup a ony mají nádherný vztah, tak to je moje prani, aby to moje holky taky tak měly, proste vidím na nich, ze to jde 🫶♥️

janule0123
9. kvě 2022

@nika110818 nejlepší rozdíl je vždycky ten co máš doma 😂najdeš si na každým plus a minus 😎 jinak já chtěla děti blízko od sebe …ideál o dva a nejvíc do tři … i se povedlo na hraně k těm třem.. jen to skončilo revizi a pokud se povede hned min než tři roky to nebude …

andelka
10. kvě 2022

@1eso1 to záleží na mnoha faktorech. Já mám bráchu o 15 let staršího, kdyz mi byly 4 šel na 2 roky na vojnu. Jasně, vztah je jiný,ale sourozenci jsme a vždycky jsme měli hezký vztah. Bral mě na výlety, na sport, když byla mamka v nemocnici staral se o mě, bydlíme v jednom městě,tak se navštěvujeme, s dětmi chodím k nim na zahradu..Úplný jedináček bych být nechtěla. Ale my máme stejnou mamku. Můj manžel má děti od sebe o 13,5 roku a ten vztah tam moc není. Ale hlavně proto,že se vidí sporadicky. Ten pocit sounáležitosti tam není takový.

andelka
10. kvě 2022

@lennus též myslím. Nejmladší se narodil když bylo starším skoro 7 a 9. Sourozenci jsou. Bydlí spolu, jezdíme na výlety,na návštěvy, snažíme se dělat aktivity co jdou společně,nebo se i rozdělíme. Později se budou míjet víc,ale to dětství jim nikdo nevezme. A až budou všichni dospělí,bude to zas jiné. Já když mi bylo 10 a bráchovi 25, tak jsem byla opravdu malá ségra. Teď je nám 38 a 53 a jsme už srovnani.

dancacyrmonova
23. črc 2023

@nika110818 Mám dceru 3 roky a 4 měsíce a čekám druhé (21+6tt) a jsem za tento věkový rozdíl moc rada. 😊👌 Malá je strašně šikovná a už chodí do školky, takže i více trpělivá vůči ostatním dětem. Spoustu toho zvládne sama a dá se s ní domluvit.😊👌🙏 Až se malý narodí budou od sebe o 3 roky a 8 měsíců a myslím si, ze to bude dobré.😊 Malá bude ve školce přes den, takže si uziju malého a pak se muzu věnovat jí.😊

Strana
z4