Jaký věk si představíte pod pojmem mladá maminka?
ahoj nevím jestli tato diskuze patří zrovna jdeme na to tak se kdyžtak omouvám 🙂 Jaký věk si představíte pod pojmem mladá maminka? Podle mě tak 15- do těch skoro 18. Ale jde o to mě je 19 s přítelem plánujeme mimi brzy, Ale moje máma mě říká že bych byla hloupá kdybych měla dřív než tak ve 24 letech. Jak to vzaly u vás těhotenství (19-24 let)
@bjoucik.15 Jo, přesně a my ještě oba s manželem vypadáme o deset let mladší, i stylem oblékání asi, takže na nás fakt někdy koukají divně, jako by k nám malá vůbec nepatřila. Dost mi to vadilo, teď budeme mít druhou princeznu a já už se tomu směju 🙂
@jokerka Ja som mala prvé dieťa v 23,bolo to síce akurát,no pôvodne som chcela mať dieťa už v 19,keďže som nemala vhodného partnera,tak sa to posunulo ďalej,ale keby som môjho terajšieho manžela stretla už v 18,tak v 19 by som isto rodila.Cítila som sa už na to.Zábavu po baroch,párty a pod. som si odbavila od 15 do 18 akurát dosť. A čo sa týka cestovania,ja v tom nevidím problém,cestujeme aj s deťmi. Zatiaľ len po Európe jazdíme autom.To,že sa niekam nedá ísť,lebo máte dieťa,je len výhovorka. A tým sa nechcem nikoho dotknúť.Ja len vidím z vlastnej skúsenosti,že to ide!
@lrg to mi příjde už dost na první dítě fakt asi ideál 21-25 aby se tělo s tím vypořádalo.
@bjoucik.15 no hele myslím že taky na mě budou koukat :D..asi taky vypadám mladší než mi je, spíše je to asi genově babičce je 82 a klidně by člověk řekl přes 60, to samé máma a tety :D a k tomu všemu jsem menší (163cm) a taky se docela bojím s váhou mám tak 52-54kg strašně to skáče, měla jsem poruchu příjmu potravy a furt se to nějak semnou vleče někdy do sebe nedostanu nic a někdy to do sebe sypu jak do popelnice, ale to sypání ted převládá :D ale kila nepřibívaj, bych byla spoojena s 57 kily a nabrat to u mě není jednoduchý PS: když mě měla tu poruchu příjmu potravy (44kg- možná i mín)
@lrg no taky už mě to nechává chladnou,ale někdy mi to vadí (např. když po mě v kauflandu chtějí občanku,že jsem si koupila víno). no to bych vraždila..... bohužel kolem mě jsou maminky, které vypadají, jako maminky a tak k nim moc nezapadám :(
@bjoucik.15 bud ráda, jen počkej až seschnou a budou chtít vědět tvuj tajný elixír mládí ;) budou ti závidět, a lepší vypadat mladší, nez o 30 let straší 🙂
@jokerka tak já mám 160cm a 49kg 😀 a někdy naberu, pak shodím.... těhotenství mi hrozně prospívalo,všichni říkali, že vypadám jak mamina,ale po porodu se to zase vrátilo k té podobě "holčičky" ☹ Všichni říkají "buď ráda, že takhle vypadáš", ale nechápou jak mi to občas stěžuje život 😒
@bjoucik.15 😀 Na mojí rozlučce se svobodou mě nechtěli pustit na diskotéku, protože jsem si zapomněla občanku 🙂 Je teda pravda, že já celý život trpím pocitem, že vypadám jako dítě a proto mě lidi neberou vážně. Taky nemám kamarádky mezi maminama, snažila jsem se seznámit na pískovišti apod., ale je to těžší jak sbalit chlapa 🙂 Nevím, jsou to fakt takové paní, nezapadám. Manželovi je 31 a lepí se na něj dvacítky, protože je potetovaný a tunely v uších, takže si každý myslí, že mu musí být do 25.
@bjoucik.15 tak to se nedá nic dělat když se tělo rozhodne že to chce tak, tak to asi bude 🙂 Jo chápu to, to znám s tou mojí váhou-postavou, že takhle to je ideální, jako modelka že vypadám a podobně, jen tak přibližně pro přestavu (93-74-90) zas tak fajn to není, spíš takové komplexy že mi příjde že mám malý zadek :D mě by se líbilo mít takový větší pevný ne zas moc abych šla já a muj zadek kilometr zamnou :D..ale to už je docela vybočení z téma 🙂
@lrg no tak to jsem ráda, že tady mám spřízněnou duši 😵 já se s nima nemám o čem bavit... podle knížek nevychovávám a imunitu si rozvíjí sama 😀 no a o vaření se mi bavit nechce, uklízím jen když musím, šminky skoro nepoužívám, chlap je normální no a nevyšívám ani neháčkuju 😀
@jokerka 😀 tak to si mě teď dostala.. já mám komplexy z mých mínus dvojek 😎 aspoň dvojky,kdybych měla a ne "lentilky pod kobercem" 😀 😒 ale zase chlap říká "mám malé ruce, mě stačí" a je hotovo.
@jokerka no a myslím, že tvůj zadek je adekvátní k tvým proporcím 😉
@bjoucik.15 asi každej má z něčeho komplexy :D ale opravdu co asi nikdy nepochopim jsou holky co mají 20 kilo s postelí a řeknou já jsem tlustá, pak se chytnou za tu kužičku od kosti a že je to obří špek 😲 🤐
@jokerka jj to je moje ségra a to je hubenější než já 🙂 já jsem akorátní od pasu dolů 🙂 a když se někomu nelíbím, tak ať si trhne nohou...zastávám pravidlo "co je malý to je hezký,a když ne, tak toho není moc" 😀
Vdávala jsem se v 19 a dítě jsem porodila ve 22. Samozřejmě, že se setkáš s různými reakcemi v okolí, ale vesměs to, že nám to přejí, ale sami by se zařídili jinak. Jejich věc.
Vedla jsem a vedu rodinný život ráda a necítím, že by mě malej nějak omezoval. Naopak se těším, až povyroste a budeme jezdit na výlety, čundry atd. On bude za pár let veliký a budeme moct jet k moři, zatímco moji vrstevníci teprve budou začínat vyměňovat plíny a ten šok bude o dost větší.
V tomhle věku je člověk daleko pružnější, vitálnější a dovede líp vstřebat jakoukoli změnu, trošku se umrtvit.
Utěšuju se tím, že se to pořadí prostě jen prohodilo.
@bjoucik.15 To ani nelátkuješ a nešátkuješ? 🙂))) Já jsem o dětech nevěděla vůbec nic, řídila jsem se jen vlastním instinktem a selským rozumem a mám úžasně chytrou a veselou holčičku, neřeším dudlík, neřeším pleny, neřeším, že olizuje podrážky a 82x denně vyklízí a přemisťuje šuplíky a tak dále. Podle některých jsem líná a nedůsledná, podle jiných zase dceru rozmazluju, to ukáže až čas, jestli jsem svým přístupem udělala chybu 🙂
Teda holky tady je to sama mlada maminka, krasa! Moc vam fandim! Ja mam první dite v 32 letech, nikdy driv nebyl spravny chlap.Uz jsem se bala ze me to snad nepotka- a pak se objevil a do dvou let byla svatba i mimco. Sama mam starsi rodice a ja to tak nechtěla. Pro me je mlada maminka tech 20 - 25. Kdybych mela moznost to v příštím zivote zkusit jinak, tak prave mit dite brzy🙂 myslím si, že pokud i mlada holka citi ze by mimi chtela = je to ta spravna doba a nemusi resit jestli je uz dost vylitana (kdyby nebyla asi by takove choutky vubec nemela).Dalsi vyhodou je ze deti budou samostatne jeste ve veku kdy rodice budou aktivni - muzete si pak znova doprat hezky "svobodny" zivot po čtyřicítce (cestovat atd.)
@lrg ale jo látkovala jsem i šátkovala, ale na dalšího prcka pořídím manducu 😀
@verundice přesně tak, ještě budu v poho (neříkám mladá a fit) a užiju si ten svobodnej život a větší děti mě nebudou mít za starou matku - nikoho se nechci dotknout. ale třeba se to ještě změní... to je hudba budoucnosti...zatím mám energii a trpělivost na to moje kvítko a nevím jakou bych měla za 10let 🙂
@lrg jo a stím seznámením na pískovišti... nevím, která maminky by se semnou bavila o filmech,kovbojích a motorkách 😀
Tak já otěhotněla ve 20 a porodila ve 21 letech.. Svého rozhodnutí nelituji.. Je pravda, že s přítelem jsme plánovaly dítko až tak ve 22 - 23 letech... Ale přišlo to dřív... Ano, sice, jsem nemphla chvíli na diskotéky, a jen tak si skočit na jedno, ale co nevadilo mi to.. Mám takové kamarády, kamarádky, co za námi přijdu domu a popily jsme doma.. Jo, někteří kamarádi mi řekly, že jsem blázen že tak brzo ale nelituji toho.. Jim je teď 30 a maj doma batole.. Mě je teď 26 let a mám doma druhou 14 ti denní holčičku, a užívám si obouch svých dcer jak můžu.. Mě přijde, že čím dýl člověk s dětma otály, tím hůř.. Už nemá tolik energie.. Ano i já se přiznám,že teď už také nemám tolik energie jakov těch 21letech.. ale samozřejmě proti starším maminkám nic nemám, a rozhodně neodsuzuji.. Naopak... 🙂 říkám, jen svůj názor.. 😉
Je lepší mít dítě ve 20 než pořád na něco čekat a čumět že to nejde. První dceru jsem měla ve 22 letech a neměnila bych. Teď je mi 30 mám 4 měsíční mimčo a už prostě cítím ze jsem stará. Věčně unavená to jsem u první neměla.
Nam je oboum 25 a cekame prvni miminko.
Já si mladou maminku představuji taky asi do těch 25 let. Sama jsem dítě měla ve 27 letech a to jsem si připadala, že už je nejvyšší čas. Chtěla jsem dítě mnohem dřív, no osud tomu rozhodl jinak.
Na druhou stránku vidím příklad v rodině u manžela, kdy sestřenice měla děti v 17, pak hned další ve 20 letech. No a pak se na děcka vykašlala, našla si o dost staršího milence a o holky se nestará. Teprve teď téměř ve 30 letech dohání, co zameškala. Taky blbý.
Já myslím, že 19 je brzy... Taky jsem vždycky chtěla co nejdřív mimi, ale pak jsem se rozhodla studovat a hodně cestovat, žila jsem ve Švýcarsku, Holandsku, navštívila USA a ničeho nelituju... Teď mi je 26, brzy budu maminkou a i tak si někdy říkám, že jsem měla dát ještě aspoň Austrálii... a to jsem tyhle rady nikdy nechápala... Ale je fakt, že už jen těhotensvím začíná nový, jiný život... Na mimíska se moc těším a svou dceru budu podporovat v zážitcích... První dítě ve 30 není pozdě... a možná se člověk cítí více s mateřstvím spokojený než v 19... ale každý dle svých pocitů... Nikoho neodsuzuju, ani v 18 ani ve 45 🙂... Protože spokojená máma= spokojené dítě 🙂
Holky, to jste mě dostaly! Mně bude za chvíli 32, mám malého syna.... No a do této chvíle jsem byla přesvědčená o tom, že jsem mladá maminka🙂. Asi byl dotaz míněn ve smyslu příliš mladá maminka. Na to si odpovídat netroufám, to je individuální. Ale stejně, jako může být pro jednoho akorát věk 19, může být pro jiného akorát věk 32, ne? My třicátníci vážně ještě nejsme důchodci, netrpíme na špatné klouby a našimi koníčky není vždy pečení buchet a pletení ponožek....

Mě přijde dítě kolem 20 brzy...já osobně bych to rozhodně nechtěla, protože bych si nepřišla dost "vyřáděná". Bála bych se toho, že jednou si uvědomím, že jsem si toho dost neužila (myslím tím bezstarostné návštěvy různých akcí, cestování,...) a budu se to snažit dohnat v době, když už se to moc "hodit" nebude. Takže za mě dítě ve dvaceti ani náhodou, až teprve teď si na to přijdu dost připravená a to po všech stránkách. Ale pokud někdo dítě ve dvaceti a dřív chce, tak je to jeho volba a jeho život ;)