Je dítě po třicítce správná volba? Diskutujte s námi!
Holky já se asi zbláznila, bude mi za chvilku 36, a strašně chci ještě jedno mimčo 🙈 Šly byste do dítěte takhle pozdě?
Ano, máme 3 děti...je to teda zahul, člověk už nemá tolik sil... hlavně ty noci
Poslední třetí jsem měla v 35,5 a přijde nám to tak jako na poslední chvíli. Takže ano, jestli chcete,tak do toho jděte,ale neotálet už. Teď mi je 41 a už jsme rádi,že starší jsou pubertaci a nejmladší předškolák a nemáme třeba teprve mimino.
Pokud se na to cítíš psychicky a zdravotně jsi ok, tak proč ne... Mé kolegyně kamarádka si pořídila první dítě v 47 letech a je to skvělá máma plná energie. Já sama za sebe bych v 36 už do dítěte nešla, já měla první v 31 a druhé v 33 letech a už tehdy jsem cítila, že to přichází pozdě a těch uplynulých 11 let mi to jen potvrzuje.
To není pozdě 😀 Je mi 37 a nemám ještě třetí dítě uzavřené 😀
Mně se narodila mladší v čerstvých 35. Prvorozený ve 30. Studovala jsem do 25, práce, chvilku jsme žili v zahraničí, rok to trvalo. Mezi starším a mladší to dvakrát nedopadlo a vše se protáhlo. Lákalo mě i třetí, ale strop jsem si dala 40. Pak už jsem si to zpracovala a cítím, že jsme kompletní. Fandím mladým rodičům, nač dlouho otálet, ale 36 není pozdě. Nechala bych tomu volný průběh a třeba si vás ta dušička najde. Když ne, má to tak být. 😉
@veroniqess U mě jde o druhé dítě 🙂
Druhé jsem rodila v čerstvým 36, třetí v 39. Strop byla pro mě 40.
Když jsem s tím třetím otěhotněla nečekaně, stěžovala jsem si doktorovi, že jsem stara. Bývalý horovicky primář- vyhlášeny gynporodnik. Řekl mi, že stara nejsem, že jsem v nejlepším věku a mám to srovnané i v hlavě.
Klido pido, 36 let je ještě pohoda 🙂
Proč ne věk je jen číslo a 36 je úplný prd v dnešní době už se to tak neresi ...
Já jsem se narodila mamce v 35 letech. Takže nevidím důvod proč by jsi do toho nešla.😉
V dnešní době 36 let není nic hrozného. Jestli chcete miminko tak do toho, mladší už nebudete, tak ať potom nelitujete. Jestli to půjde nebo ne to vám nikdo neřekne, jít to nemusí ani ve 20 letech.
Jasně, v 36 jsem měla 3. dítko. Běž do toho!
Já začala ve 33 😊 je mi 40 a čekám čtvrté,poslední 😊 36 není žádný věk a už vůbec ne pozdě na dítě,jdi do toho ❤️
36 není pozdě. 46 je pozdě
Ja ve 35 teprv zacala 😀
Záleží, jak se cítíš. Já jsem měla druhé dítě, když mi bylo čerstvě 32 a musím říct, že se už cítím stará na to, mít malé miminko. Jsem unavená hlavně psychicky a dost mě to vyčerpává. Teď jsou malé 3 a jsem ráda, že už trochu "odrostla" a já se můžu "dát trochu do pořádku". Miminko bych už nechtěla. Taky záleží, jaké to dítě je.
Moje známá měla úplně první dítě ve 41 a druhé ve 43 letech. Úplně rozkvetla. Zvládala to s přehledem a je strašně spokojená.
Takže podle mě, věk je jen číslo. Každý se cítí jinak "starý" a musí si zvážit sám, jestli v daném věku mít ještě dítě nebo ne.
Ahoj jestli můžu tak já jsem v 11 TT a je mi 43 a neskutečně se těším . Kamarádka rodila v 42 a neměnila by . Je to na tobě jak se cítíš
@vlasta1981 ahojik, u nas presne tak. Snazime se pres deset let a po nekolika neuspesich se konecne povedlo a ve 44 letech. Ted je mi 45, jsem ve 28tt a nebyla jsem vic vitalnejsi. I tehotenstvi si uzivam o hodne vice, nez kdyz mi bylo 20 🙂 kazdy opravdu, jak se citi. Vzdyt i ivf se delaji do padesati let bez jednoho dne. Vek se jen cislo.
@junetule já se léčila 22 let s neplodnosti. A najednou zázrak . Po 2 měsících snažení . V květnu zamlklé v 6tt a teď se držíme už jsme 11+1. Je to obrovský bojovník . Takže já si myslím pokud se na to cítí žena ale i muž tak proč ne. Mému muži bylo v květnu 50 a je strašně šťastny další dítě si moc přál.
JÁ ani nahodou..
Mám tři děti. Rodila jsem ve 28, 33 a 38. Pozitiva jednoznačně převažují. Ale jako...nenudím se. Ve 40 to ještě není tak zlé, ačkoliv je mi jasné, že ty roky, kdy člověk neměl na sebe až tak čas, a jinak to prostě nešlo, se časem projeví. 36 je normálně přirozeně plodný věk, tak není o čem.
@vlasta1981 tak to gratuluji a drzim pesticky, at je vse v poradku ✊🤗 hlavne pozitivni mysleni, at je mimi stastne 🙂 muj muz ma 48 a je to jeho prvni ditko, tak nemuze byt stastnejsiho chlapa 😃 u nas je to neplodnost z me strany, po mimodeloznim tehu mi museli odebrat vejcovod a druhy nepruchodny. A po ivf a dvou ZP jsme to uz vzdavali, takze je jedno, kolik nam je, kdyz se na to citime 🙂
@junetule držím palce ❤️❤️🍀 a děkuju
Já ne. 😁 ale bude to tím že mám nějaký koníčky a zájmy, kde by mě těhotenství vyřadilo úplně z provozu
Ve 38 se mi narodila dvojčata, ke dvěma dcerám (když se prcci narodili, holkám bylo 17 a 12). I když to není jednoduché, nelituju jediné minuty, že jsme se tak rozhodli. 🙂

Podivej se na to takto - driv se deti rodily dokavad to slo. Zensky mely bezne 8 deti a pochybuju, ze to vsechno stihly do 36 😀 Ta "magicka" hranice 30, 35 atd .... ta tam neni proto, ze uz je blby mit deti, ale proto, aby se zenska nevzbudila ve 35 ze tedka uz by teda to prvni slo .... (proto pak je dost sance, ze to nepujde). Ja jsem mela decka 32 a 35, ted je mi 36 a vekem bych treti klidne dala, kdybych mela neomezenej budget 😀