Je možné, aby se ovulace dostavila dřív než obvykle?
Ahoj holky, asi je to hloupý dotaz, ale nevíte, jestli je možné, aby se ovulace dostavila dřív než obvykle? Byli jsme s manželem u moře a měli jsme jednou nechráněný styk a cca 3 dny poté jsem měla (asi) plodný hlen, ale podle kalendáře bych měla mít ovulaci až o cca 3 dny později (nevím jistě, kdy mám ovulaci, neměřím to a nijak to nesleduji). Nechráněný styk byl 8 DC a hlen 11 DC, ovulace by měla podle kalkulačky na internetu být 14 DC (vím, že je to orientační) a cyklus mívám kolem 26-27 dnů.
Mám od té doby trochu žaludek na vodě a pobolívá mě v levo v podbřišku, což normálně neznám, ale i kdybych byla těhotná, je to asi brzo na nějaké změny. Měly jste to tak některá a byly/nebyly jste těhotné?

Ahoj, tak nemožné to určitě není, ale vzhledem k délce cyklu, bych se přikláněla k OVU alespoň 11 DC ( protože luteální fáze obvykle opravdu netrvá déle než 14 dní. Tzn. že 8 DC , kdyby tam byla nějaká opravdu vytrvalá spermie, která si počkala - těhu bys být mohla. Ale spermie opravdu většinou vydrží tak 48 hodin ( ano, literatura vykládá, že klidně 72 hodin... ale u běžného smrtelníka to bývá méně 🙂 ) .... Takže podle mě se spíše ,,minuli,, - vajíčko nestihlo doputovat a spermie to vzdali... Ale pravdu poví až MS 🙂