Je možné, že nemám ovulaci? Ovu test nikdy nezobrazil //

eliz12
21. únor 2014

Ahoj holky,
mám dotaz. Pokoušíme se o miminko, sice teprve od listopadu, ale chtěla jsem si jen tak vyzkoušet ovulační testy. Zkoušela jsem začít hned po menstruaci a testovala celý měsíc, ale nikdy se mi nezobrazily dvě čárečky. Je možné, že ovulaci nemám? Měsíčky mám pravidelné, docela silné, jak hodinky. Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně?

Děkuji

doko
21. únor 2014

ahoj špatně nemusíš dělat nic- některé cykly v roce jsou prostě anovulační 😉 takže i když jsi naprosto zdravá, tak třeba 2x až 3x ročně můžeš mít cyklus bez ovulace. akorát bych to hlídala a když by jich bylo nějak víc, navštívila bych lékaře a zeptala se jeho 🙂 a taky se moc nespoléhej jen na testy....znám holky, kterým taky neukazoval a přitom ovulace byla 😉 (a to jistě, protože z těch cyklů otěhotněly 😀 ).

ninikry
21. únor 2014

Ahoj, taky bych se podle toho moc neřídila, mně taky vždycky vycházely tak prapodivně.

klaire22
21. únor 2014

možné to je. Já jsem také neovulovala. Lékař mi napsal utrogestan a clostylbegit, aby se vaječníky zase rozjely a opravdu to pomohlo 🙂

eli_graf
4. bře 2014

Nic neděláš špatně, pokud testuješ v aspoň přibližně stejnou hodinu a pokud omezíš tekutiny 2 hod před testováním (ikdyž někdo to nedodržuje, a testy má hezky pozitivní - každá jsme jiná).
Je možné že jsi měla cyklus anovulační, nebo taky že u Tebe testy nefungují. Spousta lidí říká, že ovu testy jsou jen tahání peněz z lidí. Já tedy taky testuji, ale myslím, že je fajn to kombinovat ještě s jinou metodou - měření BT, ovu hlen, čípek,... prostě co Ti bude vyhovovat. 🙂 a pokud se Ti bude zdát, že máš opravdu anovu, zajdi si k dr....