icon

Je sex obden na škodu při snaze o otěhotnění?

misul122344
20. bře 2022

Ahoj 😊 půl rok se s přítelem snažíme o miminko akorát se nebudu tajit tím ze to máme skoro každý den max ob den je to nějak na škodu ? 😔 vše jde vždy do me . Nevím kde přesně delame chybu dřív jsem byla hodně ve stresu furt jsem myslela jen na miminko ale teď uz na to tolik u sexu nemyslím jsem v klidu a užívám si to jsme mladý par a opravdu nevíme . Děkujeme moc za rady

maxulekapcule
20. bře 2022

@misul122344 dej tomu čas ;) půl roku ještě není hrůza, my to taky dělali vpodstate každý den, a první nám trval 5 měsíců, druhy hned napoprvé, ale nedopadlo to, a třetí sedm měsíců

eloana
20. bře 2022

@misul122344 muze pritel zajit na spermiogram, pokud chce-je to obvykle prvni vysetreni. Ale pul roku neni zadne hruza

mydlova
20. bře 2022

@misul122344 půl roku nic není 🙂 sexujte jak budete mít chut. My jsme udělali tu chybu, že jsme před ovulaci abstinovali, ať je jich co nejvíce a pak jsme zjistili, že to byla chyba, protože v pytlu měli málo místa a ubili se 😄 užívejte si, jezdete na výlety, a až to nebudete čekat, tak to přijde ♥️

misul122344
autor
20. bře 2022

@maxulekapcule
@eloana

@mydlova
Moc dekuju za rady asi mate pravdu .. já ze čtu samé články jak to není moc dobré každý den
Na gynekologii se me pan doktor věcně ptá jestli už se zadarilo tak jsem ztoho taková nesvá strašně zkoumam testy protože jsem teď měla 5 dni zpoždění a nakonec to před chvíli dostala 😒 takže jsem zase opět zklamaná radši už to nebudu tolik zkoumat

maxulekapcule
20. bře 2022
arevb
20. bře 2022

@misul122344 my se už snažíme 9 měsíců, pořád si říkám, co je na tom tak složitého 😔

misul122344
autor
20. bře 2022

@arevb ano přesně tak všichni kolem me už mimi mají nebo čekají a vyšlo jim to a to to po pravdě ani moc neplanovali co říkali jen já vše plánuju vše si přestavuju a pak je to pro me akorát zklamání 😔

leniczka23
21. bře 2022

Je to naprosto ok a sex max od den je ideální. My to tak taky měli a máme pořád. Ale.pri tom snažení to je super že nemusíš hlídat žádnou ovulaci nic, protože víte že se trefíte s takovou frekvencí vždycky 😁 a Neves hlavu i u naprosto zdraveho páru je šance na otěhotnění v době ovulace pouze nejakych 20-30% půl roku není nic. Užívejte, ono to. přijde .

melek5
21. bře 2022

@misul122344 skus na to nemyslet holky co znám říkaly že spermie jsou nejsilnější od vynechání tři dnu sexu ono to přijde až to budeš nejmíň čekat

inah91
21. bře 2022

Ob den je ideální v tom, ze nemůžeš netrefit ovulaci. Nicméně pokud chceš, můžeš zjistit, jestli ovulujes vůbec - měřit bazalni teplotu, dělat ovulacni testy…
Ale půl roku je opravdu malá a normální čekací doba 🤗 držím palce 💪

jjasmina
21. bře 2022

obden je ideal dle mě, nam se takhle povedlo, ale chvíli to taky trvalo

levandule_k
21. bře 2022

@misul122344 Zase ne všichni přiznají, že rok před plánovaným početím vysadily HA. 😉

ferda90
21. bře 2022

@misul122344 ahoj, my tedy obden sex neměli, ale věděla jsem od dr kdy mám ovulaci, den před ovulaci a v ten den jsme měli sex a druhý měsíc jsem už byla těhotná, máme 13 měsíčního chlapečka ❤️ Držím palce ať se to povede co nejdřív ✊
Možná je to i o hlavě, jak se říká. Čím víc na to člověk mysli, tak se to nedaří. My si prostě v dubnu řekli, že,, jdeme do toho,, a v květnu jsem zjistila, že jsem těhotná, nečekali jsme to ani jeden, že to půjde tak rychle, ale nijak jsme to nehrotili. Bylo fajn, že jsem předtím byla na gynekologii v době ovulace a zrovna mi řekla doktorka, že kdybych chtěla otěhotnět, tak nyní je ideální čas, já si to zapamatovala a zkusila to jak říkala 🙂

ptule
21. bře 2022

@misul122344 Každý to má jinak, my třeba máme sex tak 2x za měsíc ( někdy ani to ne a vyhovuje nám to) s dcerou i tet po druhé jsem otěhotněla po půl roce. Nám to teda asi podpořili vitamíny, já brala femibion a partner už přesně nevím jak se jmenovalo ale obsahovalo to zinek a selen. Necelé dva měsíce co jsme začli brát vitamíny už jsem měla dvě čárky na testu // za chvíli začínám 7 měsíc 😍. Jo a ještě jsem pila kontrihel čaj.

misul122344
autor
21. bře 2022

@ptule l
@ferda90
@levandule_k
@inah91
@melek5
@leniczka23
Moc vám dekuju za rady asi se tím zbytečně moc trápím začnu to vnímat trosku jinak 😊😊

misul122344
autor
21. bře 2022

@ptule
@ferda90
@levandule_k
Zeptám se ještě kdy jste si tak zhruba dělali TT já jsi ho delala 5 dni po zpoždění a nakonec to dostala nechci být zklamaná hodně jsem četla ze ženy chodí na vyvolavačku nikdy jsem na ni nebyla 😃tak jestli je to chyba nebo ne vždy jsem to dostala tedy na chlup přesně až tenhle měsíc o 5 dni 😊

ferda90
21. bře 2022

@misul122344 víš co, u mě to bylo tak, že se mi jednou v noci zdál sen, že jsem těhotná, druhý den jsem si šla koupit TT a byl tam duch, ale test jsem si dělala až v tom květnu, v dubnu se nám za dařilo ale TT jsem dělala až po měsíci vlastně. Držím palce, zkus na to tak nemyslet. Kamarádka se snažila roky, prostě za každou cenu chtěla miminko, jednoho dne se sebrali s manželem, mobily nechali doma, jeli na chatu, neřešili žádné starosti nic a ona tam otěhotněla. Budu držet palce 💋

misul122344
autor
21. bře 2022

@ferda90 moc krásný❤️ ano určitě nebudu to tolik řešit to je spis ta moje povaha jsem strašně netrpělivej člověk 😃 nejradši bych měla vše hned ale ano mas pravdu 😊dekuji moc 💋

ferda90
21. bře 2022

@misul122344 jo jo, občas to tak taky mám. Každopádně držím pláče, užívejte s přítelem co to jde a jak se zadari, dej nám tady vědět. Krásný slunečný den přeji 😘

levandule_k
21. bře 2022

@misul122344 No já jsem ještě pořádně neměla důvod si dělat test, my se nějak extra nesnažíme, sex máme dle chuti a ne dle kalendáře. Nicméně jsme si asi před třemi měsíci řekli, že už jsme na dítě připraveni.

Menstruaci ti může posunout stres, nadměrná fyzická zátěž, nemoc. Pokud piješ bylinkové čaje, cvičíš hormonální jógu, tak i tohle. Pro mě není důvod běžet na vyvolávací injekci, když mám zpoždění.

tesina99
21. bře 2022

@misul122344 ahojky, hele my s manželem to samé. Bude mi za chvíli 23, manželovi bylo teď 24. Minulý rok se nám zadařilo hned druhý měsíc po vysazení antikoncepce (po 9letech brání) ale taky nevyšlo to a v květnu jsem potratila. Pak jsem čekala na ms po revizi 8 týdnů, do toho mi praskla cysta během těch měsíčků červenci, extrémní krvácení, které jsem v životě nezažila. Tak mi dali zase HA na měsíc, aby se cysta vstřebala a mohli se snažit až od září (úplně nasraná jsem byla, jak se to protáhlo od května až do září😃). A měli sex podle chuti, cca obden, někdy denně, předtím jsem měřila bazální teplotu kvůli ovulaci, pak to z nervů vzdala, protože jsem se rozbulela, že jsem jednou ráno nenašla teploměr a bylo to zrovna v plodném období a řekla si a dost, seru na to, akorát mě to nervuje. A pořád nic. Teď v únoru jsem byla už tak přešlá, že se pořád nedaří, začínala uvažovat nad nějakou genetikou nebo testy. Praskla mi další cysta v únoru 11. den cyklu, zánět celé pravé strany, dvoje antibiotika, ty mi zase rozjeli kvasinkovou infekci, takže bylo po sexu a sex jsme měli jen 3x než praskla cysta a konečná od té doby. No a jdu na kontrolu tedy po dvou týdnech, ale nedorazily mi měsíčky a já těhotná 😂 Nevím jak se to zrovna povedlo v tenhle blbý cyklus, fakt jsem to nečekala a byla z toho paf. Jestli pomohlo, že mělo mimi klid chvíli od sexu a v klidu se zavrtalo?😂 No do teď mi to hlava nebere, protože od září jsme byli oba zdraví 😃. Neplaš s testy, genetikou atd., mně teda jenom ta myšlenka znervózňovala, že já i manžel bychom museli něco takového podstupovat (bůh ví co tam můžou najít), ale taky jsem už nad tím uvažovala. Zatím je to krátká doba snažení a doktorka mi sama řekla, že u mladých páru řeší otěhotnění teď až po 2 letech, dřív to byl 1 rok, ale posunuli to. Ono to mimo přijde v (ne)pravý čas ❤️ Držím palce ať se zadaří ❤️

ptule
21. bře 2022

@misul122344 já teda při prvním těhu den po zpoždění, měla jsem zánět močáku a prostě jsem měla divnej pocit a nutkání udělat si test ( opravdu nečekaně byli //) Zeť po druhé jsem test dělala v den ms, den před tím jsem si dala dvě skleničky vína a ráno mi bylo strašně zle. Bylo mi to divné tak jsem to jen zkusila a nečekala že to tam bude ale objevili se // .... Za mě to teda vždycky vyšlo když jsem to nejméně čekala. A s testováním bych teda nikdy po zpoždění nevidrzela čekat dýl jak den ( nemám na to nervy)

merope
21. bře 2022

@misul122344 Pan doktor na gynekologii se ptá možná i proto, že po roce neúspěšných snažení splňujete kritéria na vyšetření "neplodnosti". Určitě se hodí - spermiogram i další.