Jsem bez ovulace - je to možné?

alenkara
25. lis 2016

Ahoj holky,

skoro rok se s manželem snažíme o miminko... bezúspěšně. Už byl na testech - u něj vše v pořádku.

Mě čeká hormonální profil a mám si tento měsíc sledovat ovulaci.. tak sleduju, ale... NIC SE NEDĚJE, a to mám už jen týden do menses.

Přitom mám menzes přesnou jako hodinky, přesně vím, kdy přijde, mám ji vždy tři až pět dnů.... tak jak je možné, že nemám ovulaci? To bych pak neměla ani menstruovat, ne?

Achjo :(

queenmk
25. lis 2016

Jak víš, že se nic neděje? Děláš si ovulační testy? Měříš bazální teplotu? Ono ani jedno nemusí být průkazné, to by spíš měl sledovat doktor, jestli zrají folikuly. Každopádně i tak ne každý cyklus je ovulační, třeba ses zrovna trefila do anovulačního. A jinak jediným důkazem ovulace je těhotenství 🙂 Menstruace je řízena hormonálně, takže můžeš mít cyklus úplně pravidelný a stejně neovulovat. Ale ta pravděpodobnost je tak malá, že toho se vůbec neděs 🙂 Uvidíš, že to nakonec půjde, všechno chce jen svůj čas.

yerry
25. lis 2016

Nekdo to na sobe zkratka nepozna.... muze se stat ze ovulaci nemas ale to ti musi zjistit doktor .....

werumka
25. lis 2016

Pokud máš cykly pravidelné, je dost nepravděpodobné, že bys neovulovala. K pravidelné menstruaci je důležitý progesteron, který se vylučuje po ovulaci. Problémem nemusí být ovulace samotná, ale spíš třeba krátká luteální fáze (tj. ta fáze po ovulaci, pokud je moc krátká, vajíčko se nestihne zahnízdit). To zjistíš třeba měřením bazální teploty. Pokud nejsi zvyklá sledovat příznaky ovulace, tak to na sobě hned poznávat nemusíš. Jak dlouhé máš cykly?

katgatoo
25. lis 2016

Je to možné, ale není to nic neřešitelného. Je dobře, že jdeš na vyšetření, jestli se to potvrdí, dá se s tím aspoň pracovat.

8slunicko6
26. lis 2016

Můžeš mít menstruaci i bez ovulace. Já mám PCOS a občas mě bolelo břicho uprostřed cyklu, myslela jsem že je to ovulací-dělala jsem si 4 měsíce po sobě ovulační test a nikdy jsem ovulaci neměla. Pak mi to bylo potvrzeno i u lékaře. Vajíčka se ti tudíž mohou ve vaječnících dělat ale folikul pak vůbec nemusí prasknout a vajíčko se vlastně neuvolní. A ms jsem také měla pravidelnou... I zdravé ženy mají třeba 2x do roka anovulační cyklus a nepoznají to...

alcar
26. lis 2016

Mela jsem pravidelnou menstruaci, priznaky ovulace kazdy mesic, pozitivni ovulacni testy kazdy mesic, hormonalni profil ukazkovy a presto jsem ovulaci nemela. Potvrdilo se to az na utz, kde dr. zjistil, ze mam folikulu plno, ale zadny nebyl dominantni a nikdy nedozral do te spravne velikosti. PCOS jak vysity, coz mi bylo nasledne potvrzeno i pri laparoskopii. Resitelne to je - hormonalne ci laparoskopicky. Dulezite je si nechat vysetrit ten hormonalni profil, nechat udelat folikulometrii. Ovulacnim testum ani bazalni teplote moc never.

andelka
26. lis 2016

Já občas též mám anovulacni cykly a jsou dlouhé stejně jako ovulační. I bez ovulace můžeš mít ms a celkem pravidelný cyklus. Ale je dobré vědět jak to opravdu je,taky doporučuji měřit bt.