icon

Kdo přemýšlí o třetím dítěti? Diskuze plná názorů.

nazka
16. říj 2021

Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.

Strana
z5
krisstina93
17. říj 2021

@nazka starším je 6 a 2 roky. Rozhodnuti, no nějak jsem se necítila kompletní, věděla jsem, že mi ještě něco v životě chybí. Na jaře sme měli svatbu a po té sem hned otěhotněla :D finančně ani organizačně to problém není, tak sme do toho šli 🙂

rendulik82
17. říj 2021

@nazka právěze skvěle. Je fakt, že malá v noci spí hezky, takže když je člověk vyspany je hned vše lepší 🙂 mě bylo letos 39..manžel má 48. Když jsem otěhotněla, tak jsem chtěla jít na potrat, přišlo mi, že už jsem stará a ze uz jsme mohli mít klid.. No ale teď jsem šťastná a cítím se naplněna. Je fakt, že člověk by po těch dvou dětech měl už jen vidiny práce až do důchodu a takhle si člověk ten život užije i jinak 🙂 a taky jsem se bála porodu, protože u druhého jsem mela komplikace, ale nakonec to bylo vše krásné a vlastně me i trochu mrzí, že už to nikdy nezaziju. 🙂

janina228
17. říj 2021

@nazka jej toho fakt bylo 🙈.. asi nejmenší problém ze všeho byly křečové žíly s prognózou zhoršování se v případě dalších těhotenství .. nicméně teď už mám děti větší,tak by nebylo na pořadu dne nošení starší, která byla tehdy ještě malinká.. no..až si to v hlavě srovnám, tak do toho třetího miminka stejně půjdem😄

vikinkav
17. říj 2021

Ja jsem to resila pred rokem a uz mame taky vyreseno - ted 3tydenni syn 😄 My jsme blazni a zbytecne si to asi komplikujeme, ale chteli jsme deti brzy po sobe, tak to i mame, starsim je ted 3 a 2 roky. Chtela jsem to mit vsechno sfouknuty pri jednom, zadne navraty do prace mezi detma. Pak uz bylo male 1,5 roku a zacinala to byt pohodicka, tak jsem hodne vahala, radi jezdime do zahranici, sportujeme a ja kdyz jsem si predstavila tehotenstvi, tak se mi uz nechtelo, ale nakonec jsme do toho sli 😊 To byl v podstate jediny zadrhel, ktery jsem v sobe mela.

ilonne
17. říj 2021

@nazka my máme tři, bylo to jak na houpačce, nejdřív jsme chtěli, pak už ne a pak se to stalo. A když se to stalo, tak jsme to asi chtěli. Rodila jsem v 39. Deti mají mezi sebou vždycky tři roky. Dceři je 10, staršímu synovi teď bude 7 a mladšímu jsou 4,5. Někdy mám pocit, že mám o tři děti víc než zvládnu (zrovna dneska, chytla jsem od nejmladšího bacil), ale většinou je to super.

babetak
17. říj 2021

@baja8 mám jich 5 🤣 nejdřív dvě a pak až po 5 letech další trojka během 4let 🙈🤣 Na Chocholouška, ale neměnila bych 👍 O třetím jsem měla vždy jasno, že chci, na čtvrté přišla myšlenka asi 3 měsíce po narození třetí dcery a páté si k nám našlo cestu "samo". Za mě třetí dítko můžu jen doporučit 😉

nazka
autor
17. říj 2021

@babetak děkuji za zkušenost. No upřímně se bojím, že kdyby bylo to třetí, abych pak ještě nechtěla 4. Ale to už fakt nejde, už bych byla daleko za svým věkovým limitem, navíc mám jen císaře a prostě ne.

nazka
autor
17. říj 2021

@vikinkav ty jo, ty sis naložila 😄 jsi fakt dobrá. Já si říkala, že bych nedala takhle u sebe děti. Teď je mám 3 roky a 3 měsíce a nemůžu ten rozdíl vynachválit. Starší už byla rozumná, dalo se lecco vysvětlit a zas to není tolik, aby si nemohli hrát. No a teď by ten rozdíl musel být menší, no. Abych nerodila ve 40..kdyz už, tak bych to ráda stihla příští rok
Taky je otázka, zda se vůbec zadaří, že
A vám moc gratuluji k miminku ♥️

nazka
autor
17. říj 2021

@ilonne ty nemoce jsou hrozný vždycky. Když jsem měla jen jedno dítě, byla jsem z ty 24hodinovy služby totálně hotová. Teď když jsou nemocný obě, tak padám na pusu a říkám si, že 3 nemocný bych nedala nikdy už 🤦‍♀️

nazka
autor
17. říj 2021

@janina228 a manžel je pro? Je to celé tedy na tobě, to rozhodnuti?

nazka
autor
17. říj 2021

@rendulik82 ten pocit té naplnenosti, to musí být nádhera. ♥️ Mně ještě kousek chybi.ale jak říkám, mám zároveň hodně strach. Nejdřív, jestli to vůbec půjde, pak aby bylo těhotenství ok,( ve druhém.me strašili, že budu půlku těhotenství ležet v nemocnici), pak aby bylo hlavně zdravé.. No a pak. To už se podda😄
Akorát teda moje mladší bude mít v lednu 2 a nespí doteď. V noci se budí tak 10x.jsem kolikrát zombice

ajja87
17. říj 2021

@nazka taky se přidávám do skupiny 😁u nas je to tak, že manžel strašně chce, ja už moc ne, máme dvě děti 5 a 6 měsíců, manžel by chtěl ještě jedno a klidně co nejdřív... Jenže mi už taky je 35,někdo si řekne, že to není ještě věk, ale ja vždycky když si spočítam kolik mi bude, až třeba té mladší bude co je teď mě... Vim, měla jsem začít s dětmi už dřív, ale tehdy jsem takhle vůbec neuvazovala... A to mě ještě ke všemu ta starší tuhle rozplakala, když mi řekla, že chce abychom byli ještě naživu, až bude dospělá jako my... To prostě člověk začne asi přemýšlet jinak... A další věc jsou komplikace během těhotenství, to druhé bylo horší a vůbec jsem si ho neuzivala... No tak vůbec nevím, manžel tlačí a já jsem furt strašně na vazkach

nazka
autor
17. říj 2021

@ajja87 a kolik je manželovi? Mým tchanovcum je 50+a mým rodičům k 70. Je to hrozný rozdíl a je mi to líto. Manžela ale měli v 18. Mně ve 33. A já bych poslední měla dejme tomu v 38. To je ještě o 5 víc než u našich. To mě děsí. Ale zároveň se necítím staře, touha je fakt velká. Mrzí mě práce, ale co, no manžel se bojí teda. Říká i, že už máme relativně klid a ten zmizí. Ale to miminko.. ♥️ Jaké jsi měla komplikace? Já v prvním preeklampsii, ale naštěstí až 37+0 a ve druhém mě strašili, že se zase vrátí. Naštěstí ne.

fandysek_1
17. říj 2021

@nazka Teď to mám se čtvrtým. Stále to mám otevřené o přes šílenou únavu a momentální rozpoložení manžela. Děti teď máme 3 a 4 roky a třetí 9 měsíců. Starší teď jdou do školky na půl dne. Mě bude 39 na jaře. Nejhorší je, že nevím jestli se zbavovat věcí po dětech nebo to nechávat.

nazka
autor
17. říj 2021

@fandysek_1 no tohle dilema mám taky. Vždycky, když dám něco na půdu, chlap mruci, ať se toho radši zbavim 🤷‍♀️ a kdy by jsi kdyztak chtěla další? Teď ucitis úlevu od starších, školka je na tohle prima 🙂
A prostorově a finančně je vše v pohodě u vás, co se týče 4 děti?

petradt1986
17. říj 2021

Tak to se pripojuji..
Vzdy jsem rikala, ze nechci deti. Mam dvě 🍀 a nevim co je ve vzduchu letos(teda kromě covidu😆), ale jakoby se mi splasily hormony a od ledna co neberu HA,tak se probudily hormony a po miminu toužím, prvni tri, ctyri mesice to bylo pro me utrpeni. Jako v tom, proc to nejde.. (Dve deti byly hned). Pátý měsíc se zadařilo, ale nedopadlo to. A od prázdnin nějak začínám pochybovat, jestli je to správné. Děti mám už v pubertalnim veku. Byt nemame nafukovaci.. Manzel je na stejne vlne..Za chvili to bude rok, kdy se snazime. A jestli se do konce roku nepodaří, asi to tak ma byt.
Ale zároveň v sobe prostě cítím, že nejsem úplná. Že to tretatko mi proste chybi.

panihk
17. říj 2021

Máme tři, velkým bylo 6 a 4, když se nejmenší narodila. Když jsme měli dvě, cítila jsem, že bych to ještě chtěla všechno zažít. Měla jsem i hodně práce a těhotenství přišlo vlastně strašně vhod - musela jsem aspoň trochu zvolnit. Takový pocit už teď teda nemám, už vím, že tři jsou můj strop. Celkově je to super, ale náročné, o tom žádná. Jsem jen jedna a každý má svoje potřeby a bebíčka. Navíc tři děti současně nikdo moc hlídat nechce, před tím to nebyl problém, mohli jsme s mužem na večeři nebo na víkend pryč. Teď to už omezující je, ale věřím, že až malá povyroste, nebudu mít já ani ostatní takový strach. Jinak naštěstí šla mamka letos v létě do důchodu a fakt hodně pomáhá, takže můžu dál pracovat, a logisticky to nějak zvládáme. Jo a ty dětský nemoci, to je peklo. Ti velcí už jsou jakžtakž promoření vším možným, ale ta malinká je na hromadě v podstatě od konce srpna nonstop.

vikinkav
17. říj 2021

@nazka dekuju 😊 ano, clovek planuje, ale zrovna u toho tehotenstvi je to loterie, vyjde nevyjde, preju at vam to klapne co nejlepe, jak budete chtit ☺️ Ja vidim v tom malem vekovem rozdilu hodne vyhod, jedina nevyhoda je, ze je to narocne na postarani se o vsechny najednou v tom rannem veku 😄 ale ta doba je pomerne kratka a neni nekonecna, vzdyt rostou taky rychle.

kikca88
17. říj 2021

@nazka my jsme nad 3 nerozmyšleli 🙈,přišlo samo a jsem za nej moc ráda a hlavně mam doma 3 partaky - dcera 5 let, dcera za měsíc 2 roky a chlapeček bude mít 7 měsíců 😄😄. Zatim se mají rádi, tak snad jim to vydrží 😄

ajja87
17. říj 2021

@nazka manžel má 36...popravdě ja se taky na svůj věk necítím... Pořád si připadám jak kdyby mi bylo třeba 25,ale bohužel to tak není... U obou těhotenská cukrovka(tu teda nepovazuju moc za komplikaci, ale přece jen taky prekazela) a trombóza... Jinak ještě mame pravděpodobnost v rodině různých a vážných dedicnych věci a to je taky to co mě troxhu odrazuje....

janina228
17. říj 2021

@nazka no..tak nějak. Manžel rozhodnuto má 🙂.. ale ví co všechno řeším, tak to nechává na mě,no.. což mi moc po pravdě nepomáhá 🙈

fandysek_1
17. říj 2021

@nazka dům máme velký a auto také. Spíš se obávám, až budou větší. Jejich potřeby, kroužky a třeba cestování.

fandysek_1
17. říj 2021

@nazka pokud bychom do toho šli tak zase co nejdřív. Pokud bych to zvládla do 40 bude to nejlepší. Což je za 1,5 roku.

miskatus
17. říj 2021

@nazka taky jsem z toho měla strach ze vše bude náročné a není- děti pomahaji, manžel je evidentně nadšený ze jsme velká rodina- muže pořídit nové auto 😂 a krom toho ze vstávám zase v noci což mi nevadí tak se nic k negativnímu nezměnilo…a pokazdy když ho v noci kojim tak ho hladim a říkám si: už nikdy nebudeš tak maličký… ani za 3 hodiny co te budu zase kojit… Upřímně ani jedno z děti jsem si takhle neuzivala…. A strachy jsem měla šílený-dva roky jsem řešila jestli ano nebo ne a ze všeho čeho jsem měla strach, se nestalo… nic… vše je jako ze sna♥️

baja8
17. říj 2021

@nazka Ahoj,já i přítel máme oba dvě děti z bývalého manželství a teď čekáme společne 🙂.Kluci mají 12,10,8 a 6 🙂. Vždy jsem chtěla tři děti,akorát s manželem to zrovna nedopadlo. Dlouho jsme s přítelem uvažovali o společném dítěti, nakonec jsme tomu dali volný průběh a ono to poměrně rychle vyšlo,na miminko se moc těšíme.

nazka
autor
17. říj 2021

@baja8 hele to je ale krásný. 🙂 Myslím, že se k vám miminko pěkně hodí. A je fajn, že máte oba kluky, rozumí si? Bydlíte spolecne? A můžu se zeptat, kolik je vám?

nazka
autor
17. říj 2021

@miskatus ♥️ ano, to jak rychle rostou.. I ty 3 hodiny jsou znát. Já to mám takhle s druhou. Kouká na ni, jak rychle roste. Prostí bych chtěla ještě jedno, znovu to pozorovat. Je to tak rychlý a zbytek života bude monotónní v práci..
Jsem moc ráda, že říkáš, že to není tak náročné a že i těhotenství bylo dobré. Já měla druhé lepší než první. Což je docela zvláštní

nazka
autor
17. říj 2021

@fandysek_1 chápu chápu.. No jsem zvědavá, jak to vymyslíte 🙂

nazka
autor
17. říj 2021

@vikinkav jsi dobrá. Fakt. Ten raný věk je náročný. Máte hlídání?
A moc děkuji za přání, je to hezké a milé ♥️

nazka
autor
17. říj 2021

@panihk takže Ty jsi šla mezi tím do práce? Já si hrozně těžko zvykam na "nové" věci.. Takže ptome jít do práce po 6 letech a pak znovu po roce na mateřskou je děs běs..

Strana
z5