icon

Kdo přemýšlí o třetím dítěti? Diskuze plná názorů.

nazka
16. říj 2021

Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.

Strana
z5
baja8
17. říj 2021

@nazka Ano bydlíme společně,kluky máme ve stridave péči,takže týden je nás tu hromada a týden je tu až příliš prázdno,na to jsem si ještě nějak nedokázala po rozvodu zvyknout, je to pořad tezke ze se mnou nejsou pořad a to už to jsou 4 roky,co takhle fungujeme.Kluci si celkem rozumí,ale občas se nějaký mracek najde,každý má hodně odlišnou povahu 🙂.Myslím,ze si nás miminko našlo,ještě nevíme co to bude. Jinak mě je 34 a příteli 43 .Já už to vzhledem k věku brala jako poslední šanci mít mimco,sama teď vidím,ze těhotenství je pro mě náročnější.

llenka1
17. říj 2021

@nazka mam 36, 2 deti..3,5 a skoro 2 rocneho... a premyslam, srdce hovori ano a rozum je zasadne proti. Potrebujem sa vratit do prace, vyriesit byvanie, vzdelanie, rodiny daleko, na vsetko sme sami. Fakt neviem...

nazka
autor
17. říj 2021

@llenka1 měla jsi děti taky brzy po sobě. To muselo být náročné. jediné co si rozumově říkám, že az budeme staří, tak u 3 děti je větší šance, že za námi budou jezdit a nebudeme sami. Než u dvou.. A taky by mohlo být víc vnoucat ♥️🙂
Ale. Říkám si, že se to třeba vůbec nemusí povést.ta procenta, jak s každým rokem navíc klesá plodnost, jsou strašný

nazka
autor
17. říj 2021

@baja8 to chápu. Muselo to být těžký asi hlavně na začátku, vid. Nedovedu si představit, že bych holky měla jen takhle málo..
Ty jsi ale ještě mladičká, to je akorát tak.vek na tretatko 🙂

arevb
17. říj 2021

@nazka takže máš 2 císaře a tohle by byl třetí? Mám taky 2 za sebou, nevím jestli pak to třetí těhotenství více hlídají...

baja8
17. říj 2021

@nazka Jo začátek střídavky byl si myslím pro všechny těžký,kluci byli ještě malinci…3,5 a 2 roky :-/.Tak mladinka si fakt nepripadam,když jsem měla kluky tak brzy po sobě vše jsem v pohodě zvládala,teď jsem v těhotenství mnohem unavenejsi,tohle je ale asi hodně individuální 🙂.Každá žena to muže mít jinak.

fandysek_1
17. říj 2021

@arevb mám tři císaře a pokud nejsou nějaké problémy víc těhotenství nehlídají. Já jsem cítila dost srůsty a celkově jsem se cítila na nic na konci toho třetího těhotenství.

cinam
17. říj 2021

Já mám druhé miminko teprve malé (5 měsíců), ale je tak strašně úžasnej, že bych hned chtěla další 😁 ale zase takové hodné 😁 první syn byl náročné miminko, teď jsou mu tři roky. Jeho jsem si jako miminko moc neužívala, ale teď z toho druhého jsem fakt úplně poprdena. Až se za to stydím. Jinak mě je 33 a manželovi 39 a on říká, že už je na další starej. Ale zároveň o něm taky dost často mluví a už mu vybral jméno 😅 jen teda bychom asi potřebovali větší byt a větší auto. To mě asi odrazuje nejvíc

llenka1
17. říj 2021

@nazka u mna je aj strach.. Prve tehotenstvo polovica prelezana, krvacanie hematomy, druhe tehotenstvo sice ok, ale maly sa narodil s vrodenou vadou ledviny. V 2 mesiacoch operacia.. Tak si vravim, ci pokusat osud..zdrave miminko je zazrak.

nazka
autor
18. říj 2021

@arevb jj, přesně tak. V porodnici se mnou byly na jipce 2 ženy a obě měly 3 císaře a říkaly, že úplně stejně. Hrozně záleží na stavu jizvy a jak daleko jsou cs po sobě. Kamarádka naopak měla dvě děti hned po sobě a jizva ji skoro praskla. Tak řekli, že třetí císař (těhotenství) nelze. No a stejně do toho šla, ale asi po 4 letech. A vše dobrý, jen ji cs udělali už ve 36+0

nazka
autor
18. říj 2021

@fandysek_1 já to těhotenství prostě nemám ráda 🙈 mně bylo jako bych furt chlastala, fakt hnus 😫

nazka
autor
18. říj 2021

@llenka1 přesně tak. A už je malý v pořádku? Užili jste si svoje teda 😞

nazka
autor
18. říj 2021

@cinam já to měla naopak. První za odměnu a druhý divočák. Jenže jak jsem byla vykulena z prvního, tak jsem si to moc neuzivala. A druhý hned. Až mě to vůči první hrozně mrzí.
V jak velkem bytě bydlíte? My 3+1,ale máme možnost přístavby dvou pokojů na půdě..

panihk
18. říj 2021

@nazka Nn, já pracuju pořád, z domova.

cinam
18. říj 2021

@nazka taky máme 3+1. Teď jsme tedy většinu času na chalupě, kde jsou nahoře dva pokojicky veliké, takže tam by to šlo. Ale až budou děti větší (školka, škola), tak stejně budeme muset být ve městě v bytě.

nazka
autor
18. říj 2021

@cinam ale je super, ze mate možnost se vyluftovat. My chatu máme jen u rodičů, nic našeho. 😞

cinam
18. říj 2021

@nazka jo je to bezva, jsme tu od začátku covidu. Do města jen za doktory

adepickova
18. říj 2021

@nazka také přemýšlím 😊dceři bude za pár dní 7 a syn v únoru 5 😊

nazka
autor
18. říj 2021

@adepickova to je už krásný rozestup.a jaké máš pro a proti? 🙂

adepickova
18. říj 2021

@nazka pro je asi vše,deti budou mít ještě sourozence,ja časem víc vnoučatek, a vždy jsem si přála mít 3 deti 😊proti je maximálně cestování,ale i to se dá vyřešit pořídí se větší auto, je jasné že to bude i trochu náročné,ale nic mě asi neodradí 😊

xhex
18. říj 2021

@nazka je mi 32, manželovi 37 a máme děti 3 roky a necelých 5 let. Poslední rok jsem se ho snažila přemluvit na třetí dítě, dokonce jsem vynechala HA v naději, že ho přesvědčím, ale snažit jsme se nezačali. Já jsem chtěla tři děti blízko u sebe, on zase tvrdí, že teď ne, možná v budoucnu. To už ale nechci já, zase jít mezitím do práce a nejmladší aby bylo "odstrčenej jedináček". Chápu i manžela, máme hypotéku, má strach z toho, že by třetí dítě nebylo zdravý nebo že by se něco stalo mně a on zůstal s dětma sám... Pořád se to v sobě snažím uzavřít, ale asi ne moc úspěšně, když se mi za poslední měsíc už 3× zdálo, že jsem těhotná ☹

helakov
18. říj 2021

@marselina No mě je 42 let a dcery mám 9 a 6 let a v únoru se nám narodí třetí holčička (mimo plán😉)

marselina
18. říj 2021

@helakov juu to je krásne gratuluju💗💗

lenulacek
18. říj 2021

@nazka my už máme vyreseno, za par dni mám termín 🙂 ❤️

baruskaaa14
18. říj 2021

Já už mám tedy 3...a teď čekáme 4 teho prcka... 5 létě dvojčata a 7 leteho kluka.. Přišlo to jako rána z nebe... Začala jsem si po těch letech užívat a vše super... A najednou prcek... Ale musím říct, že se strašně těším... I když i bojím, že to začne vše od začatku,ale je to stesti.... 👏😘... První 3 s manželem a teď jsem rozvedená a s novým partnerem... Takze uvidime.. 🤷‍♀️🤦‍♀️🤣

mikolisek
18. říj 2021

@nazka My máme dva kluky 4 a 1. A hrozně bych si přála další mimčo. Manžel dříve chtěl také 3, ale teď se seknul a říká, že je už spokojený. Bojí se, že by pak bylo s dětmi hodně práce a žádný čas pro nás. Jsem z toho upřímně dost smutná, ale můžu jen čekat, jestli změní názor. 😔 Vaši muži byli hned pro?

holkaokomodra
18. říj 2021

@nazka ahoj mě je taky 36, mám 13ti letyho a dvouměsíční ho kluka a taky si říkám, že bych ráda jeste třetí, prijdou mi jako to nejvíc co můžu v životě dosáhnout... jen se bojím zda bych zvládla dvě děti s tak malým věkovým rozestupem... taky nechci na další cekat déle, ono už teď jsem pocitově docela stará kůže 😂

xhex
18. říj 2021

@mikolisek přesně to mám doma já. Vždy jsme se bavili o 3 dětech, ale když došlo na lámání chleba... Prý je takhle spokojenej, nechce jít s energií a penězma až úplně na krev, chce si užívat to co máme. Já jsem ho nepřesvědčila, snad budeš mít u svyho muže víc štěstí.

mamikajuli
AMBASADORKA
19. říj 2021

@nazka Mám dva kluky (6 a 3), po Vánocích čekáme holčičku ❤ i tak mám ale pocit, že ještě nebudeme kompletní 😉🙏 Ano mateřství nebo celkově rodičovství je náročné finančně, psychicky,..ale zároveň třeba pro mě je to něco, co bych za nic nevyměnila❤

nazka
autor
19. říj 2021

@mamikajuli to je hezky řečeno. Je to pravda, co píšeš. Není víc, než rodina. A gratuluji k tretatku ♥️
Můžu se zeptat, kolik Ti je? Když plánuješ ještě 4.?🙂

Strana
z5