Kdo přemýšlí o třetím dítěti? Diskuze plná názorů.
Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.
@llenka1 měla jsi děti taky brzy po sobě. To muselo být náročné. jediné co si rozumově říkám, že az budeme staří, tak u 3 děti je větší šance, že za námi budou jezdit a nebudeme sami. Než u dvou.. A taky by mohlo být víc vnoucat ♥️🙂
Ale. Říkám si, že se to třeba vůbec nemusí povést.ta procenta, jak s každým rokem navíc klesá plodnost, jsou strašný
@nazka Jo začátek střídavky byl si myslím pro všechny těžký,kluci byli ještě malinci…3,5 a 2 roky :-/.Tak mladinka si fakt nepripadam,když jsem měla kluky tak brzy po sobě vše jsem v pohodě zvládala,teď jsem v těhotenství mnohem unavenejsi,tohle je ale asi hodně individuální 🙂.Každá žena to muže mít jinak.
@arevb mám tři císaře a pokud nejsou nějaké problémy víc těhotenství nehlídají. Já jsem cítila dost srůsty a celkově jsem se cítila na nic na konci toho třetího těhotenství.
Já mám druhé miminko teprve malé (5 měsíců), ale je tak strašně úžasnej, že bych hned chtěla další 😁 ale zase takové hodné 😁 první syn byl náročné miminko, teď jsou mu tři roky. Jeho jsem si jako miminko moc neužívala, ale teď z toho druhého jsem fakt úplně poprdena. Až se za to stydím. Jinak mě je 33 a manželovi 39 a on říká, že už je na další starej. Ale zároveň o něm taky dost často mluví a už mu vybral jméno 😅 jen teda bychom asi potřebovali větší byt a větší auto. To mě asi odrazuje nejvíc
@arevb jj, přesně tak. V porodnici se mnou byly na jipce 2 ženy a obě měly 3 císaře a říkaly, že úplně stejně. Hrozně záleží na stavu jizvy a jak daleko jsou cs po sobě. Kamarádka naopak měla dvě děti hned po sobě a jizva ji skoro praskla. Tak řekli, že třetí císař (těhotenství) nelze. No a stejně do toho šla, ale asi po 4 letech. A vše dobrý, jen ji cs udělali už ve 36+0
@fandysek_1 já to těhotenství prostě nemám ráda 🙈 mně bylo jako bych furt chlastala, fakt hnus 😫
@nazka také přemýšlím 😊dceři bude za pár dní 7 a syn v únoru 5 😊
@adepickova to je už krásný rozestup.a jaké máš pro a proti? 🙂
@nazka pro je asi vše,deti budou mít ještě sourozence,ja časem víc vnoučatek, a vždy jsem si přála mít 3 deti 😊proti je maximálně cestování,ale i to se dá vyřešit pořídí se větší auto, je jasné že to bude i trochu náročné,ale nic mě asi neodradí 😊
@nazka je mi 32, manželovi 37 a máme děti 3 roky a necelých 5 let. Poslední rok jsem se ho snažila přemluvit na třetí dítě, dokonce jsem vynechala HA v naději, že ho přesvědčím, ale snažit jsme se nezačali. Já jsem chtěla tři děti blízko u sebe, on zase tvrdí, že teď ne, možná v budoucnu. To už ale nechci já, zase jít mezitím do práce a nejmladší aby bylo "odstrčenej jedináček". Chápu i manžela, máme hypotéku, má strach z toho, že by třetí dítě nebylo zdravý nebo že by se něco stalo mně a on zůstal s dětma sám... Pořád se to v sobě snažím uzavřít, ale asi ne moc úspěšně, když se mi za poslední měsíc už 3× zdálo, že jsem těhotná ☹
Já už mám tedy 3...a teď čekáme 4 teho prcka... 5 létě dvojčata a 7 leteho kluka.. Přišlo to jako rána z nebe... Začala jsem si po těch letech užívat a vše super... A najednou prcek... Ale musím říct, že se strašně těším... I když i bojím, že to začne vše od začatku,ale je to stesti.... 👏😘... První 3 s manželem a teď jsem rozvedená a s novým partnerem... Takze uvidime.. 🤷♀️🤦♀️🤣
@nazka My máme dva kluky 4 a 1. A hrozně bych si přála další mimčo. Manžel dříve chtěl také 3, ale teď se seknul a říká, že je už spokojený. Bojí se, že by pak bylo s dětmi hodně práce a žádný čas pro nás. Jsem z toho upřímně dost smutná, ale můžu jen čekat, jestli změní názor. 😔 Vaši muži byli hned pro?
@nazka ahoj mě je taky 36, mám 13ti letyho a dvouměsíční ho kluka a taky si říkám, že bych ráda jeste třetí, prijdou mi jako to nejvíc co můžu v životě dosáhnout... jen se bojím zda bych zvládla dvě děti s tak malým věkovým rozestupem... taky nechci na další cekat déle, ono už teď jsem pocitově docela stará kůže 😂
@nazka Mám dva kluky (6 a 3), po Vánocích čekáme holčičku ❤ i tak mám ale pocit, že ještě nebudeme kompletní 😉🙏 Ano mateřství nebo celkově rodičovství je náročné finančně, psychicky,..ale zároveň třeba pro mě je to něco, co bych za nic nevyměnila❤
@mamikajuli to je hezky řečeno. Je to pravda, co píšeš. Není víc, než rodina. A gratuluji k tretatku ♥️
Můžu se zeptat, kolik Ti je? Když plánuješ ještě 4.?🙂

@nazka Ano bydlíme společně,kluky máme ve stridave péči,takže týden je nás tu hromada a týden je tu až příliš prázdno,na to jsem si ještě nějak nedokázala po rozvodu zvyknout, je to pořad tezke ze se mnou nejsou pořad a to už to jsou 4 roky,co takhle fungujeme.Kluci si celkem rozumí,ale občas se nějaký mracek najde,každý má hodně odlišnou povahu 🙂.Myslím,ze si nás miminko našlo,ještě nevíme co to bude. Jinak mě je 34 a příteli 43 .Já už to vzhledem k věku brala jako poslední šanci mít mimco,sama teď vidím,ze těhotenství je pro mě náročnější.