icon

Kdo přemýšlí o třetím dítěti? Diskuze plná názorů.

nazka
16. říj 2021

Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.

Strana
z5
nazka
autor
19. říj 2021

@holkaokomodra tak 13ti lety už je "bezpracny", ne? 😄
Taky mám pocit, že děti jsou úplně nejvíc, co je.. Chápu Tě 🙂

nazka
autor
19. říj 2021

@xhex já se bojím, že manžel to taky takhle nebude chtít. Jediné, co mě utesuje je, že si nedává pozor, tak si říkám, že tak proti být nemůže. Je hrozně na vazkach.
Ty sny o těhotenství taky znám. Doufám upřímně, že se to u vás ještě zvráti a nebude to jen sen ♥️

nazka
autor
19. říj 2021

@lenulacek gratuluji, jak se těšíš? To je krasny
V cílové rovince bych taky už chtěla být 🤭

nazka
autor
Autor odpověď smazal
fatal_error
19. říj 2021

Já přidám zkušenost i z druhé strany, ať tady nejsou jen samé 100% pozitivní názory.
Nechtěla jsem to nikde psát veřejně, ale budiž. Prakticky okamžitě po porodu mladšího syna jsem měla pocit, že nechci, aby to bylo naposledy a že je strašná škoda skončit u dvou dětí. Fakt už téměř od porodu jsem doma mluvila o třetím, ale manžel byl proti. V hlavě jsem měla strop pro porod posledního dítěte 35 let s tím, že rodit později už je nerozum a mladšího jsem ve 35 letech porodila, teď je mi 37 let. Člověk nemůže vědět, jestli nedostane v 50 rakovinu, mrtvici, nevim co dalšího a nechat manžela samotnýho na 3 děti? Nebo naopak zůstat sama na 3 děti? No, ale touha po třetím dítěti tady pořád byla.
Teď v létě jsem se rozhodla, že chci tuhle otázku jednou provždy uzavřít, udělat za ní tlustou čáru a abych si časem nevyčítala, že jsme to ani nezkusili, uprosila jsem manžela na kompromis - 2 pokusy. Nakonec jsem to změnila na 1. A ten 1 pokus jsme tomu na začátku záři dali. Oba s manželem jsme počítali, že to nevyjde, protože starší syn trval rok a půl a mladší není přirozeně, je po clostilbegytu a zároveň 7 měsíců po potratu, já mám PCOS, ovuluju jen někdy, manžel má teratozoospermie a ještě pomalé. Co myslíte? Ono to vyšlo. 🙂 Čekáme třetí dítě.
Reakce manžela byla taková, že se psychicky zhroutil, to se naštěstí postupně lepší, ale pořád to není dobré.
A já? Že bych skákala radostí do stropu a byla nadšená, to opravdu nemohu říct, naopak si říkám, jestli jsem všechno to hezké, co jsme měli, totálně nezkazila. Kluci (4 roky a 1 a 3/4) nám dávají opravdu dost zabrat, máme malý byt (3kk 55m2), nemáme už žádnou možnost hlídání a já budu rodit ve 38 letech. Kam se poděl můj strop 35 let? Aktuálně mám pocit, že se z toho zblázníme, že to bude strašně náročné, bojím se o manžela a jeho psychiku. Cestování se 3 dětmi? Rozvoz dětí do škol, školek a kroužků? Po mém návratu do práce bude neustále některé z dětí s nudlí u nosu doma. Co na to asi řekne zaměstnavatel?
Utěšuju se, že je tahle panika na začátku normální, že se mi to jenom předem zdá těžší, než jaké to bude a že budeme nakonec rádi, že jsme do toho šli. Tak nám držte palce. 🙂
Pozitiva, která vidím, jsou: kluci jsou nároční, ale úžasní, není důvod, proč by třetí dítě nebylo taky úžasné. Zvýšíme šanci, že se předají naše geny, že někdo z dětí bude mít děti. Zároveň je vyšší šance, že se o nás někdo postará ve stáří. Se 2 dětmi bych měla pocit, že jsme si to usnadnili, 2 děti jsou celkem pohoda, ale proč ten život proflákat? 🙂 Lidé před smrtí nejvíce litují, že trávili příliš času v práci a málo se svými blízkými - rodina je to nejdůležitější a nejkrásnější, o nějakou kariéru jsem stejně nikdy nestála.

mamikajuli
AMBASADORKA
19. říj 2021

@nazka V prosinci mi bude 29. A děkuju moc❤

lenulacek
19. říj 2021

@nazka těším se strašně moc 🙂 porodu se teda bojím i když ty dva byly úplně v pohodě. Asi jak už vím do čeho jdu..

holkaokomodra
19. říj 2021

@nazka 13ti lety je v poho, ale to treti hned po tom druhem me desi a laka zároveň 😂

nazka
autor
19. říj 2021

@fatal_error i když jsme spolu o tom už dost mluvili, stejne Ti musím napsat, že jsi to hezký napsala a vystihla všechny moje pocity. A znova opakuju, že to u vás tak být mělo. Kor, když si k vám mimi naslo cestu, která neměla být snadná a přesto byla. Věřím, že Ty to dáš na 100%. A já Tě snad dozenu a pak si nad drinkem v parku povime, co jsme to vyvedli 😂
Teď se nám narodil synovec, proto jsem sem dala tuhle diskuzi, protože mě to uplne poblaznilo.

jajulin
19. říj 2021

@fatal_error naprosto se ztotožňuji s posledním odstavcem, který jsi napsala 🙂 . Máme plánovaně 4 děti, nejmladší bude mít 4 roky. A vůbec nelitujeme, že jsme do toho šli. Když byli na světě 3 malí, bylo to náročné - ani jedno dítě nebylo možné nechat samotné, všude řešit logistiku všech dětí. Lepšit se to začalo s nástupem nestaršího do školy. Bydlíme na maloměstě, děti (ty naše) od 1. třídy chodí do školy a ze školy samy, dojdou k prarodičům. Z hlediska logistiky a dovolných je to teď paráda oproti životu s miminkem. Ale to miminkovské období trvá cca do 3 let? To rychle uteče a člověk se pak po zbytek života může těšit z výhod velké rodiny. Jasně, nemáme záruku, že se čtyřmi dětmi budeme mít automaticky spoustu vnoučat a neskončíme ve stáří v LDN, ale udělali jsme vše pro to, abychom zvýšili pravděpodobnost pěkného stáří. Moje babička vychovala 4 děti, měla 13 vnoučat a dožila se 21 pravnoučat. Stačilo, aby ji každá rodina navštívila párkrát do roka a stále měla nějakou návštěvu, o nějakém osamělém stáří nemohla být řeč. Takhle si to představuji také, proto je potřeba pro to TEĎ něco udělat 🙂 . Věř, že ta nejistota a pochybnosti v těhotenství jsou naprosto normální. Ono si to nějak sedne, nějak se s tím popasujete a určitě to bude dobré, fakt 🙂. Držím palce 🙂 .

fatal_error
19. říj 2021

@nazka s tim ja pocitam, ze my 2 se sejdeme a dekuju za podporu. 🥂
@jajulin diky, my bydlime v Praze, ale na okraji a vyhledove budeme muset koupit vetsi byt, tak budeme vybirat lokalitu podle toho, aby deti dosly do skoly bez dozoru, treba hned vedlejsi Modrany, tam bydlej rodice, tam je to v tomhle dobry.

adepickova
19. říj 2021

@nazka tak nám se to 3 možná i povedlo 😇😇

nazka
autor
19. říj 2021

@adepickova ty jo, super 👍👍👍🥂

adepickova
19. říj 2021

@nazka ještě uvidím zda z toho něco bude 😇

llenka1
19. říj 2021

@nazka snad okrem kontroly 1x rocne nas uz nic ine necaka 🙂 mala som strop..deti do 35, mladsi sa narodil v 34 roch, teraz mam uz 36. Tretie s takym malym vekovym rozdielom, bez akejkolvek pomoci rodiny by som uz asi nedala :D Mat tak rodiny blizsie, idem do toho 🙂

janina228
19. říj 2021

@adepickova no vida,tomu se říká odhodlání 😉, ať je vše v pořádku přeji❤️. Jsem zvědavá, kolik z nás se k tobě sem do této diskuze do cca roka s takovou podobnou fotkou přidá 😄

adepickova
19. říj 2021

@janina228 deti jsou radost😇😇ale třemi koncim😁třeba se někdo ještě přidá 😇ja se Teda obávala byla jsem na darování vajicek před rokem a lidi strasili že me ro může ublížit, jenže mě hnal pocit pomoc někomu jinému, kdo opravdu po miminku touží a nemůže mít, ale nakonec se ještě poštěstilo i mě 😊🌸

janina228
19. říj 2021

@adepickova já věřím že se někdo časem přidá a třeba to budu i já ☺️.. a teda klobouk dolů za tvoje rozhodnutí takhle pomoci ženám, které dítě mít nemůžou.

adepickova
19. říj 2021

@janina228 hodně lidí to odsuzuje ,že vlastně svoje dítě posíláš do světa,ale mě to přijde jako jejich naděje když jim někdo může pomoci,sice moje geny to jsou ale🤷‍♀️ja s toho osobně měla strašně krásný pocit 😊třeba to zrovna budeš ty 😊budu schválně sledovat 😊

janina228
19. říj 2021

@adepickova no vidíš,a já v tom vidím prostě a jednoduše dobrý skutek, který určitě nebyl jen tak. Nemám zkušenost,ale předpokládám,že musela předcházet nějaká hormonální stimulace nebo něco podobného.. jako já snad jednou daruji vlasy, to je tak nějak můj strop 😄..

adepickova
19. říj 2021

@janina228 musela jsem si cca 13 dní píchat injekce,ke konci jak se folikuly zvětšovali tak to bolelo ,ale nic co by se nedalo přežít 😁😁ale fakt ten popis je nepopsatelny 🌸zrovna v den zákroku jsem tam byla s paní, a ta zase šla na umělé oplodnění

fatal_error
19. říj 2021

@janina228 ano, hormonalni stimulace, ktera zvysuje riziko rakoviny vajecniku v budoucnu, proto se za darovani plati darkynim asi 35 000, zdarma by do toho nikdo nesel.

adepickova
19. říj 2021

@fatal_error je to věc názoru, je tam velke riziko hodně věcí, ale za mě jsem to nedělala kvůli finanční kon.ale opravdu jen z důvodu někomu pomoci,bohužel sestřenice si prošla taky tímhle, a vím jak byla ráda když se umělé oplodnění podařilo, na Xty pokus,a bohužel malý v roce a půl umřel 😔takže za mě jen pro dobrou vec

lennus
19. říj 2021

@fatal_error Hormonální stimulace je i u IVF, a s tím právě zvýšené riziko rakoviny, jen se o tom moc nemluví, pár známých osobností přiznalo následující potíže právě po tomto.

adepickova
19. říj 2021

@lennus to je sice pravda ,ale třeba ženy který můžou mít přirozeně deti to berou tak jak to spoustu žen bere,neplodna žena která touží mít miminko ,cítit pocit těhotenství a vše kolem,moc na výběr nemají

broskvicka21
19. říj 2021

@nazka já jsem před třemi lety hledala stejné diskuze. Rozhodli jsme se doma,že chceme třetí,ale já měla trochu obavy. Děti už byly odrostlé a měli jsme celkem pohodu. Ale tři děti jsem vždycky tajně chtěla a když manžel vyslovil stejnouyšlenku nahlas bylo rozhodnuto. Nejmladšímu boudou v prosinci dva. A já jsem ráda,že jsme se tak rozhodli. Je to naše malé zlatíčko. Každý den na něho koukám jak si hraje a u toho mě zaplavuje takový pocit radosti a štěstí. Já tři děti (a třeba i víc) doporučuji. Je to někdy blázinec,ale stojí to za to.

lennus
19. říj 2021

@adepickova Já to jen konstatovala. Každopádně jsou i jiné možnosti, jen někdy se na ivf zbytečně spěchá, jen to chce jít někdy trochu jinou cestou a ivf brát jako poslední možnost i z tohoto důvodu. A tu touhu chápu, protože já měla zase potíže s donošením a také jsem si nechala pomoct, ale dělala jsem i jiné věci, protože nevěřím, že to nemá svůj důvod. Jen cesta je někdy složitá. Nikoho za nic nesoudím, každý máme opravdu svoji cestu.

janina228
19. říj 2021

@fatal_error to jsem tušila, že určitě tam nějaká finanční kompenzace být musí.. já naštěstí zkušenost nemám,ale předpokládám,že ani IVF není zdarma když to vezmu z druhé strany. A pokud má být placeno za tento úkon (jestli pojišťovna platí? přispívá? Já opravdu nevím) tak mi přijde správné aby nějakou část z toho dostala i dárkyně..

adepickova
19. říj 2021

@janina228 darkyne dostává v podstatě jen za náklady na cestu,atd ,ne za darování vajíčka, pohybuje se to jak kde,nejvíce jsem viděla asi 28 tisíc, ale zrovna u mě to nebyl důvod jít kvůli tomu,sestřenice měla problém,musela podstoupit um.oplodneni když nakonec se zadarilo a malý se narodil,tak o něj po roce a půl přišla při dopravní nehodě (ne její vinou),ale vím jaké měla trápení s tím že nemůže otěhotnět přirozenou cestou

oliver11
19. říj 2021

Tak my to máme asi takhle. Nejstarší dcery (mužovy ve střídavé péči) 25, 18. Pak naše společné dcery 16 a 13 a k nim 11 měsíců kluk. Mě je 41 a chlapovi 49, a bylo to nejkrásnější těhotenství i porod a o mateřské ani nemluvím. Jsme úplní, šťastní a spokojení. 👍

Strana
z5