Kdo se snaží o potomka opravdu dlouho (roky)?
Ahoj, máme tu diskuzi pro ženy, které se snaží déle jak osm měsíců a našla jsem i takovou, kde se ženy vyrovnávají se třemi měsíci. Ale nenašla jsem žádnou, kde by na tom byl někdo podobně jako já - v současné chvíli se snažím o potomka již více jak 4 roky.
Ráda bych si občas popovídala s těmy z vás, které se několika měsícům smějí a které mají v kabelce připravený jed nebo aspoň projímadlo pro každého, kdo jim poradí "Nemysli na to". Jak se dá taková věc řešit z dlouhodobého hlediska? Jaké je podřizovat váš život nekonečnému kolotoči těhotenských/ovulačních testů a hormonálních terapií. Také vaše intimní partie viděl zástup doktorů, který by se nevešel ani do středně velkého letadla? Také si při koupi každé letní či zimní dovolené říkáte něco jako "Kéž bych tenhle zájezd na Bali za 180 000 musela kvůli těhotenství zrušit. Klidně bez nároku na storno poplatek."? Také jste už ustoupily z Vaší dětsky naivní představy, že jedináček musí být vrcholně nešťastné díte a jeho rodiče sobci, a říkáte si, že i to jedno dítě by byl zázrak přirovantelný leda k tomu, co udělal před pár tisíci lety Mojžíš u Rudého moře? Také jste začaly plánovat potomka mezi svými kamarádkami jako první, ale vypadá to, že budete poslední?
Nebo je tu někdo, kdo se mi směje i za moje blbý 4 roky? Pojďte si na mě zakřičet a obvinit mě z netrpělivosti, jestli chcete. 😉
@jesterka001 @sisinka74 přidávám se s dotazem 🙂
@jesterka001
@berblin
Holky,jmenujem se skupina - Maminky kolem 40, aneb na dite neni nikdy pozde.
Najedete si tam a normalne vstoupite.
Tak se na vas tesim🙂
Ahoj holky, chtěla jsem moc poděkovat za všechny "Líbí se" jak u diskuze, tak u mé prvotní zprávy a také za všechna srdíčka. Měla jsem z toho hroznou radost a upřímně, tak dobrou náladu, jako po založení téhle diskuze, jsem neměla už několik let, takže jsem hned ten večer nebo max. druhý den všechna zas poslala zpět. (Čímž jsem konečně zjistila, jak to s nima funguje 😉 Ačkoli to ve mě vyvolává sadu otázek: Odkud přišlo první srdíčko? Jak se množí? Je jejich počet (ne)konečný?)
Moc mě potěšily obzvlášť ohlasy se šťastným koncem a ohlasy těch z vás, které si díky diskuzi uvědomily, že se mají prima a že každý máme svoje starosti.
Všem snažilkám (ano, i těm krátkodobým 😉) přeju, aby si brzy mohly osvojit roli matky a aby se jim zdála alespoň tak úžasná, jak si to nyní vysněně plánují. Já osobně předpokládám, že až budu mít vlastní dítě, bude spát od narození celou noc v kuse, nebude nikdy nemocné, budu ho kojit právě tak dlouho, jak si to naplánuju a pravděpodobně po mě samo bude požadovat slavnou bezplenkovou metodu (čímž se aspoň dovím, jak to funguje). Jo a taky nebude nikdy brečet. Ani se vztekat. Ve třech letech začne předčítat Shakespeara a v pěti si spočte svůj první integrál. Tak.
Ahoj holky, snažilka už nejsem (nebo nevím, nijak se od porodu nechráníme, ale ani se o sourozence nesnažíme), jen jsem vás chtěla trošku povzbudit. V Na začátku roku 2003 jsem prodělala kyretáž po zamlklém těhotenství a od té doby se miminko nedařilo, takže bezmála 10let. Snažení, s pomocí doktorů, takový to ofiko, trvalo 6let, ale nakonec se stal zázrak, takže neztrácejte víru a naději 🙂 Mám to trochu rozepsané v článku, tak pokud máte chuť, mrkněte.
A hodně štěstí, přeju ho všem a ze srdce 😵
ahoj holky,tohle čekání znám a je nekonečný ☹ na první dítě jsme čekali 6 let,8 krát IUI a třikrát IVF,až na potřetí pokus se povedla dcera,dnes 5 a pul let,dva roky po jejím narození jsem otěhotněla spontáně,bohužel to v 11 tém týdnu skončilo,dnes za další tři roky po potratu jsem znovu těhotná,opět normálně,už ve 21 týdnu,ty keci že na to nemáš myslet,jsem taky nikdy nesnášela,vždycky to řekne jen ten,kdo nemá problém počít,za tuhle větu bych fakt vraždila ☹ přeju vám všem hodně úspěchů,hlavně hooodně sil a pevné nervy,na peníze v tomto směru člověk nehledí,nás to stálo přes 100 tisíc a určitě těch peněz nelituju,i kdyby se nepovedlo,aspon ten pocit,že jsem do toho dali opravdu všechno,naštěstí to vyšlo a vám vše přeju totéž. 🙂
Ahoj holky, ještě tak mimochodem, založila jsem soukromou diskuzi, kde si můžeme povídat trochu otevřeněji a tak pokud o to některá máte zájem, kontaktujte mne vnitřní poštou.
Dobrý den nejprve chci všechny pozdravit a dodat trochu naděje , že to musí občas vyjít. Moje kámoška také nemohla otěhotnět a bohužel se zjistilo , že má na partnerovo sperma alergii. TAKŽE musela na umělé oplodnění bohužel od jiného dárce a vyšlo to. Já mám dvě děti a chtěli jsme ještě jednoho mrnouska v 10tt mi doktzor oznámil , že čekám dvojčátka a bohužel musela jsem na ukončení ze zdravot, důvod. Doktor mi říkal , že ted otěhotnět rovná se výhře protože jsem měla hodně vyčištěnou sliznici a ejhle výhra se konná. JSEM opět v 9tt. a díky bohu vše v pořádku a jeden plod. Vím , neměla jsem a ani nemám takové potíže nemohu se tady srovnávat , ale chci vám jen dodat odvahu a pocit , že to musí někdy vyjít. Držím všem palečky -. Jo ještě jsem cjtěla napsat , že jedna maminka kdysi napsala , že nevěděla kudy dál a začla z plezíru užívat léky na přechod tuším Riaps tak nějak a vyšlo jí to... NEVÍM JESTLI těma léky , ale po jejich užívání to vyšlo. Možná jak si do těla dodala více hormonů kdo ví,,..
čekali a bojovali jsme 16 let
teda smekám dámy opravdu jste bojovnice. A za tohle by každá povinně měla dostat tunejvětší výhru mimíska.
Zdravím a připojím dlouhý příběh s dobrým koncem...
Naše cesta za miminkem trvala skoro devět let. Doktoři nám už nedávali žádné naděje... 6x jsem potratila z 3IVF, 4KET, cca 20 IUI. Nakonec ale Rudolfek přišel na svět přirozenou cestou 🙂)))
@damae asi bych se taky ráda přidala i do soukromé diskuze. Snažíme se šest let, ale v centru jsme od února 2010. Právě před týdnem jsem absolvovala šestý transfer. Z předchozích pokusů jednou bylo hcg 160, pak přestalo růst a z pátého pokusu, kdy už jsme se dostali až k srdicku, a začalo to vypadat opravdu nadějně, tak v 9. týdnu přestalo srdíčko bit. Takže teď čekáme, jestli se stane vánoční zázrak.
O Vánocích se zázraky dějí 😉. Mě tu jeden roční teď spí 😉😉. Já jsem se držela výsledků jedné statistiky která popisovala, že pouze 2% žen se dítěte nedočkají. Častěji že se stane, že to páry vzdají a to jsem si řekla, ze nebude náš případ 😉.
My se snazili 2roky(vim nic moc) 1potrat,ale ja chci jen rict,ze ja otehotnela hned co jsem se na to prestala upinatgpinat. 5.1a jsem zmenila dr kvuli bydlisti a to uz jsem jiste byla tehu,byt neslo nic videt a 19.12mi to pak potvrdila. Ja jen chci rict to hnusne nemysli na to uwme vyslo. Resila jsem Vanoce, praci a na tehu si fakt ani nevzpomela a dokóce me na to ze jsem to nedostala mtsela upozornit kamaradka. Takze ono to neni od veci 😉
agneszka Jojo ČLOVĚK sice se občas nevyspí , ale má to výhodu nemá po probdělé noci, kocovinu hihih-
jeee no, zrovna jsem zalozila novou diskuzi :D aniz bych si vsimla tveho prispevku.....
Holky, fascinují mě příspěvky typu : snažíme se 4 měsíce a já začínám být zoufalá :D no neva... proto bych ráda komunitu žen co se snaží a nebo snažili opravdu dlouho... roky, zkusili vše možné.... a už už otěhotněly... zajímá mě jak ? a nebo co pro to děláte ?
Já jsem ve fázi snažení se už 7mý rok... PCO, anovulační dlouhé cykly, 2kr.zamlklý potrat, 2kr.IUI ... nyní stimulace Nosifol, Drmek a pokud to nedopadne během 3 měsíců, tak CAR a IVF
Super, pridejte me . dekuju
Ahoj, snažíme se asi od doby, kdy jsem vynechala antikoncepci, tedy 4 roky a od té doby se žádnému Dr. nepodařilo u mě vyvolat MS...takže jsme se snažili zbytečně, pokud bych pominula zázrak. Jako bonus beru od mala hormony, takže se mě každý Dr. snaží zbavit jen vidí mj chorobopis 😀 .V CAR centru na mě koukali stylem, tak co s touhle budeme dělat to nevíme... nejsme starý ročníky, ale už teď vím, že jestli se budu celý život takhle trápit kvůli prckovi ? moc si to nedokážu představit
Během té doby, porodily všechny mé nejlepší kamarádky a 80% našeho ročníku...
Přihlásila jsem se na MK dnes, protože míra zoufalosti a smutku u mě překročila všechny poháry a já se nemám komu svěřit 🤐 rodina a okolí nic netuší. Hrajeme si na dokonalý pár, který je spokojený tak jak je...

@sisinka74 Ahoj, ráda, poradíš mi, jak to udělat? 🙂