icon

Kdy je nejlepší doba na snažení? Problém s otěhotněním

mandlicka25
11. dub 2016

Ahoj holky, měla bych na Vás prosbu. Beru duphaston a clostillbegyt cca půl roku a chodila jsem na kontrolování ovulky a folikulů. Bohužel i přes to se nám nezadařilo. Dnes jsem byla u doktora a byl na mě docela nepříjemnej, že mě pošle na IVF, že je v tomhle úspěšný a se mnou se mu to nedaří a že mu ty měsíční kontroly nikdo neproplatí. Uprosila jsem ho ještě na jeden měsíc, dnes mi řekl, že ovu bude cca za 3-4 dny, kdy je podle Vás nejlepší čas na snažení? Mám načteno docela už dost, ale názory se různí jak s termíny tak s intervaly. Někde čtu obden a jinde, že je to nesmysl a něco podobného s rozvržením, ovulační testy hlásí, že po ovu je nejlepší doba, ale jinde zase, že už před ovu. Minulý cyklus jsme začali v den ovulky a asi už bylo pozdě nebo už nevím, kde je chyba. V každém přídadě díky za jakýkoli názor!

weronicaaaa
•
11. dub 2016

My sme se s přítelem milovali každý den..nevím,kdy byla ovulace a vyšlo nám to 2 měsíc po vysazení antikoncepce 🙂

wendie
•
11. dub 2016

co pamatuju já tak 3dny před ovu a den po ovu. a asi ideálně obden. to říkal i můj doktor 🙂 držím pěsti!!!

weronicaaaa
•
11. dub 2016

Ale říká se,že ideál je 2 dny před ovu a v den ovu 🙂

wendie
•
11. dub 2016

joo, souhlasím s weronicaaaa 🙂

salenas
•
11. dub 2016

Obden,dle doktora,kor když víš,kdy bude ovulace.když už tak dlouho bereš clostík,dal ti aspon pregnyl na uvolnění vajíček? A jak dlouho ho bereš? Myslím,že braní clostíku je omezené,tuším ,že max šest cyklů.jak ti po něm je,mě bylo hrozně zle.
Začněte už ted s tulrním a moc držím palečky!

hankatrdlinka
•
11. dub 2016

a co zkusit ovulační testy...v dr.max za cca 100, je jich tam 7, tuším.....ovulace bývá cca 14 den po začátku menzes a prý je nejlepší (podle gyndařky), dva dny před ovu a dva dny po, ale klidně i mezi tím 🙂...asi druhý pokus podle ovu testů a vyšlo to 😉...držím palčeky

mandlicka25
autor
•
12. dub 2016

@salenas Je mi po něm příšerně, hlavně večer. Beru ho už 4 cyklus, proto mi vyhrožuje s tím IVF. Na uvolnění vajíčka jsem nic nedostala, říkal, že mám folikul 16mm a že se uvolní při 22mm, to můře být 3-4 dny. Dnes si jdu pro lubrikační gel na podporu otěhotnění, tak zkusíme něco nového a uvidíme.
Děkuju!

mandlicka25
autor
•
12. dub 2016

@hankatrdlinka chystám se na ně, ale chci začít už před ovu, protože minule bylo asi pozdě :(. Celkově jsem z ovu testů nejistá, protože minule mi doktor řekl, že ovu bude dnes nejdéle zítra. V ten den jsem si dělala test a druhá čárka byla lehce slavší než kontrolní, takže by se dalo říct, že se jednalo o negat. test a druhý den už bilo jen bílo ☹ .

mandlicka25
autor
•
12. dub 2016

@weronicaaaa moc děkuju!

mandlicka25
autor
•
12. dub 2016

@wendie Děkuju!

salenas
•
12. dub 2016

@mandlicka25 to ti píše obyč gyndař? Proč nejdeš do caru,nemusíš mít hned ivf,ale inseminaci a ta je zdarma a rovnou by zkontrolovali muže...ten clostík je fakt driák,měla jsi nějakou pauzu nebo jedeš v kuse?

bajana
•
12. dub 2016

Kvôli kvalite spermii je ideálne obden.

pajiskazemlyna
•
12. dub 2016

Určitě obden...

ivis_b
•
12. dub 2016

@mandlicka25 na testy se neda spolehnout, ja je nemela uplne pozitivni nikdy a ovulace byla. Pokud je testovaci carka skoro stejne silna, resp. trochu slabsi nez kontrolni, i tak to muze byt pozitivni - ja to tak mela a druhy den uz to slablo a to prichazela ovulace. Jinak folikul muze prasknout i driv nez bude 22mm, staci treba i 20. Skoda, ze te prestal merit uz pri 16mm, to se pak tezko urcuje, kdy bude ovu, kazdemu to roste jinak. Mne doktorka merila naposledy pri 19, 5mm a to mi rekla, ze je vhodny cas to zkusit. Myslim, ze ovulaci jsem pak mela nejpozdeji druhy den a zadarilo se. Drzim palce!

jajkaz
•
12. dub 2016

@mandlicka25 Jak znám z vlastní zkušenosti, tak všude řeknou, že půl roku snažení nic neznamená. Ty léky, co bereš, já vůbec neznám. Tak nemůžu úplně radit, co s tím, jak často... Ale chci ti nabídnout jiný pohled - předpokládám, že partner vyšetřený je (nebo ne?). A co nakonec pomohlo nám - cvičení podle L. Mojžíšové. Zkus se na to kouknout, případně dr. požádat o žádanku na toto cvičení (je nutné to cvičit pod dohledem odborníka, samostudium někde z knížky nebo netu může být i nebezpečné). Podle toho, co mi o tom vyprávěla moje fyzioterapeutka, je potřeba mít připravené pánevní dno. Pokud toto není dobré, ani 10 ivf a různých preparátů nepomůže.
Přeji, aby se i vám brzy zadařilo 😉

salenas
•
12. dub 2016

@jajkaz hezky napsané 🙂

mandlicka25
autor
•
12. dub 2016

@salenas nemam s tim zadnou zkusenost. Car je co? Omlouvam se, je mi 25 s nikdy jsem tohle neresila... Chodim normalne ke gynekologovi.

salenas
•
12. dub 2016

@mandlicka25 centrum asistované reprodukce. Hele, já bych se už na svýho gyndaře teda vyprdla, clostík je takovej driák a měli by to kontrolovat opravdu už doktoři z caru. Je potřeba dělat pravidelně ultrazvuky a je známo,že clostík i snižuje sliznici, v caru by ti ke clostíku píchly pregnyl a bud by řekli,kdy přesně se snažit a nebo inseminace. a hlavně, ty se cpeš clostíkem, co když muž má špatné sperma? pak tohle všechno by bylo zbytečné !

asa2
•
12. dub 2016

Já jsem taky brala Clostilbegyt a pak mi před ovulací píchal injekci. Bohužel se nic nedělo, nikdy se nám nepodařilo. Od injekce jsme měli mít pohlavní styk do 48h. V té samé době mi také endokrynoložka zjistila vysokou hladinu Prolaktinu, takže ten Clostik byl na prd!! A vím, že je to svinstvo!!! Už mě taky posílal do CARu, ale ještě říkal že počkáme až se srovná ten prolaktin no a zázrakem jsem otěhotněla asi do 3 měsíců úplně přirozeně a bez žádných tabletek. @mandlicka25 A jak dlouho se snažíte o mimi? Nám to vyšlo až 2 roky po potratu. Měla jsem hormony hoodně rozházené právě různými léky, injekcemi a potratem.

jajkaz
•
12. dub 2016

@salenas Děkuji 🙂 Nám to vážně pomohlo 😉 Přišla jsem k fyzioterapeutce, ta mě okoukla, prohmátla a prý mám kolem páteře hodně bloků a že jestli je problém jen tady, cvičením to dáme dopořádku a miminko bude. To byla moje první návštěva tam. Dostala jsem cviky, které mám cvičit a za měsíc kontrola a znovu mobilizace kostrče. A k tomu doporučení tři měsíce se nesnažit (já předtím 2x otěhotněla, ale trvalo to dlouho, než se zadařilo a o obě miminka jsme přišli koncem prvního trimestru). Když jsem přišla na druhou kontrolu, pani fyzioterapeutka mě strašně moc chválila, že takový pokrok ani nečekala - opravdu poctivě jsem cvičila 😉. No a na třetí kontrolu jsem přišla s tím, že jsem těhotná, že jen jednou nám to omylem ujelo 😅 😵 A teď to naše "neuhlídání se" má 5 let 😉

salenas
•
12. dub 2016

@jajkaz kráááása!

odula
•
12. dub 2016

@mandlicka25 ty jo... Změň doktora. Jako... Si myslí, ze když ti bude přidávat stresy, a říkat ti ještě cosi o proplacení... tak ze bude "úspěšnější" nebo co? To snad není pravda totonk. Arogance některých typů nezná mezi... Grrr.

nadla
•
12. dub 2016

ahoj, pridam se. Ja se chci zeptat, po vysazeni HA jsem mela menstruaci rozhazenou... mela jsem cystu na vajecniku, dostala jsem antibiotika na 3 dny a na 14 dni orgametril 2x1 do 3 dnu po vysazeni se dostavila menstruace, tak jak mela. 1.4. a 4.4. zkoncila. Tenhle tyden podle kalkulacky bych mela mit ovulaci, ve čtvrtek... teda jestli ji vubec budu mit. Ma nekdo zkusenost ? mely jste ovulaci po orgametrilu ? myslite, ze se mi povede uz otehotnet ? dekuju

wendie
•
12. dub 2016

nadla, (holky já už tu leta nebyla a neumím označovat :D). orgametril jsem při plánování prvního těhu taky brala, ale nic se nedělo, ovulace prostě nebyla. měla jsem polycystická ovaria (jakoby prorostlé vaječníky cystami a vajíčka nemohla růst, nebo hůře rostla), pak i ten clostík, 3cykly, ale nic se nedělo, dr. mě poslal na laparoskopické profouknutí vaječníků /paradoxně den před zákrokem folikul 24mm/... a hned po laparoskopii jsem do 2měsíců otěhotněla. určitě vás pobaví, že po 11m kdy jsem brala Azalii (HAK při kojení) a vysadila a čekala na prevenci u dr. jsem záhadně jedním omylem otěhotněla podruhé a mám kluky 19měsíců od sebe!!! držím vám všem pěstičky, hlavně svěží tělo, zdravý duch, kyselina listová a nadhled!!!

lennisek1
•
12. dub 2016

@mandlicka25 nám se dvakrát nezadařilo a to jsme dodržovali ob den (aby měly podle literatury spermie čas na obnovu) a pak jsme to zkusili denně a vyšlo to🙂 podle mě není zádný správný recept, každý pár a zejména žena to má jiné.. A být tebou, tak vyměním doktora, takové chování je strašné

mandlicka25
autor
•
13. dub 2016

Holky děkuju moc všem! Já jsem z něho byla v pondělí tak špatná, že jsem setřičce nebyla schopna říct ani adresu! Dostala jsem "papír" pro přítele na vyšetření, o víkendu musím nastudovat, jak to tady v HK máme a zašla bych se poradit na nějakou kliniku a případně zkusila inseminaci, hned na IVF se mi nechce. Neberu antikoncepci skoro rok a půl a prášky na ovulku a to vše kolem beru od listopadu, clostilbegyt už asi 4 cyklus. Veškerá vyšetření mám v pořádku a teď několikrát, co jsem byla na ultrazvuku, jsem měla "krasnou" ovulku, sniznici atd... Tak si říkám, když to nejde s tím vším kolem, tak bez toho těžko, no uvidíme, děkuju a moc si toho vážím!

bajana
•
13. dub 2016

@mandlicka25 koľko máš rokov? Nechaj tomu ešte čas, urobte spermiogram, nasaďte si vitamíny (selzink pre neho, listovku pre teba), uvar si kontryhel, a ak ste dosť sexuálne aktívni, tak sa vykašli na ovulku a užívajte si obden alebo keď bude chuť...ak to takto nepôjde trebárs do rijna, potom to riešte. 6 mesiacov snaženia je pre zdravé páry priemer (u nás 2r). S IVF počkaj, tie hormonálne stimulácie sú hnus a často stimulujú aj nežiaduce veci (lekári na Zlutaku v Brne to ich vidia dosť často). Držím palce.

mandlicka25
autor
•
13. dub 2016

@bajana Děkuju, je mi 25, snažíme se už déle jen ty léky beru půl roku. Bohužel jsem zatím bez léků ovulku neměla :( a hlídat ji musím velice pečlivě, protože přítel je hodně pracovně mimo a stane se, že jezdí domů jen na víkendy, což bychom neměli miminko nikdy. Takže se aspoň v těch dnech snaží dojíždet... Děkuju :*