icon

Máme s mužem krevní skupinu A-, bude 2. dítě postižené?

lucijenkaa
25. pro 2015

Dobry den,mam dozaz,ja,manzel i dcerka mame stejnou krevni skupinu A rh negativni ,budeme mit druhe dite postizene?jake je riziko?setkaly ste se stim nejaka presne stouto situaci a jak to u druheho mimi dopadlo? Dekuji noc za odpovedi

Strana
z3
magdalenax
26. pro 2015

Proč to řešíš tady? Bude-li třeba, tak ti na gyndě píchnou protilátky a je vyřešeno

lucijenkaa
autor
Odpověď byla odstraněná
madlis
Odpověď byla odstraněná
madlis
Odpověď byla odstraněná
konik_mischel
27. pro 2015

taktéž moc nechápu proč to zakladatelka řeší tady? 1. je logické , že dítě má krevní skupinu po otci, po matce nebo jejich kombinaci. 2. od toho chodíte k lékaři a věřte tomu, že pokud by bylo nějaké riziko pro vás či dítě, dr vás určitě upozorní a pohlídá. Bohužel v dnešní době chytrého internetu má každý pocit, že je jistější vyhledat si to na netu nebo se zeptat na MK ( a to nic proti všem, co sem chodíme), než se zeptat při pochybnostech doktora, který 6 let studoval medicínu a má 20 let praxe v oboru 😉

lucijenkaa
autor
27. pro 2015

Ja jsem se tady zeptala,protoze jsem na netu nenasla jasnou odpoved a proroze sem na svatky u tchyne ktera mi toto rekla ,tak me napadlo se zeptat tady,k dr.jdu uz za x mesicu na kontrolu

madlis
27. pro 2015

1)Pravidla pro přispívání do fóra
Aby se ve fóru všichni cítili svobodne jako ty, vyhýbej se tomu, aby tvé příspěvky měly:
Úmysl odsudzovat, ponižovat, zesměšňovat a nadávat
2) kdybych se tu na konikovi nemohla zeptat na cokoliv, tak se nemuzu zeptat ani na otoky, ktere me ted trápí, protoze za a) je vsude psáno, ze je to normalni a za b) kdyz si nejsem jista, mam se zeptat doktora. V tom pripade se ani nikdo nema ptat napr na krev z konečníku (momentalne aktualni diskuze na hl.stránce) ani na nevolnosti v jakym koliv mesici těhotenství atd...
A za 3) zkuste najít neco o krevní skupine a postižení. Nic nenajdete! Tak se Lucka zeptala tady, aby se ujistila, ze to opravdu nema souvislost. To ze to tchýně nevi, je přirozený, protoze v ty dobe se tepr RH faktor zacal resit, jako problem, asi proto moje babička 7x potratila, ale tehdy veda nebyla tak daleko. Moje mamka uz injekci dostala ale netušila co to je,az ted po letech, kdy to zacal řešit brácha.

janie1988
Odpověď byla odstraněná
nataly007
27. pro 2015

@lucijenkaa jak už řekly ostatní - samotnému dítěti nic nehrozí, jelikož Rh negativita je recesivní znak, a tedy pokud jsou oba partneři negativní, budou negativní i všechny vaše děti a tělo matky si tedy proti nim nevytváří žadné protilátky, které by miminko mohly ohrozit. Jediný problém může být, pokud si v dospělosti najde tvá dcera muže Rh+ a měla by s ním dítě, které by bylo pozitivní po něm. Pak by jí doktoři hlídali protilátky, aby nenapadaly miminko (to vede k fetální erytroblastóze a poškození plodu nebo potratu, to je asi to, co měla na mysli tchyně), což je dnes rutinní záležitost a pokud chodí žena na kontroly, nepředstavuje jakákoliv kombinace krve už žádný problém - vše se dneska včas zjišťuje a kontroluje.

bledulka84
27. pro 2015

@marton máš pravdu, může mít i nulu, omlouvám se

madlis
27. pro 2015

@janie1988 ja vim 😉
@nataly007 perfektni odpoved 🙂

nataly007
27. pro 2015

@janie1988 myslím, že autorku samotnou před rozhovorem s tchyní taky nenapadlo, že u stejné krevní skupiny a Rh faktoru by mohl být jakýkoliv problém. Prostě jí to ale nasadilo brouka do hlavy a třeba nenašla to, co hledala nebo vysvětlení, které by bylo podáno srozumitelně (ono se všude píše o matce Rh- a otci Rh+ co a jak dělat, protože to je ta blbá kombinace, takže celkem chápu, že o situaci obou rodičů Rh- toho tolik není). A ani se moc nedivím tchyni, asi nechtěla strašit, spíš měla strach, aby bylo vše v pořádku. Dříve v době, kdy měla děti ona, o tom kromě lékařů lidé moc informací neměli, pouze to, že ženy Rh- mají problém u opakovaných těhotenství a nikdo jim moc nevysvětlil co a proč. Dnes by si samozřejmě bez problémů dohledala, že už to problém není a nestrašila by mladé maminky, ale jelikož už se jí samotné tento problém netýká, nenapadlo ji třeba zjišťovat, že dneska je to jinak, než když rodila ona.

lucijenkaa
autor
27. pro 2015

Dekuji za vase odpovedi,prave vsude psaly o Rh- a Rh+ ale o stejnem nic,jenze jsem netusila ze me kvuly teto otazce tady bude nekdo odsuzovat,priste si dam radeji pozor nato naco se ptam ikdyz mi natom.jloupe nic neprijde

andelka
27. pro 2015

@lucijenkaa no nepsali nic, protože to není problém, to je jasný, tak proč by o tom psali? Tchýně si dala dohromady pár střípků, od každého kousek a pořádně nic, a vyplašila tě. Jo, kdysi byla rozdílnost Rh problém, teď už dlouho ne. Ale vy takový problém nemáte, takže to řešit vůbec nemusíte.

marton
27. pro 2015

@nataly007 je to tak jak píšeš 🙂 .Nevím kdo to tu psal,ale nesouhlasím s tím,že nejlepší info dá lékař,který studoval 6 let medicínu.Ano měl by,ale to by tady na MK nebyly tak časté diskuze třeba ohledně protilátek v těhotenství.A proč by se zakladatelka nezeptala právě tady?Jinému zase můžou připadat přihlouplé otázky těch co tady kritizují.
Pěkný den,

marton
27. pro 2015

@andelka to ale jaksi zakladatelka nevěděla...nepsali,tudíž není problém.Když se jedná o děti jsme všechny občas vyplašené. A jsem fakt překvapená,co je tu odbornic na krevní skupiny 🙂 .Jsem z oboru,ale tato suverenita mi očividně chybí/nemyslím konkrétně Rh negativitu/.

marton
27. pro 2015

@lucijenkaa buď v klidu 🙂 .

andelka
27. pro 2015

@marton jo, s těmi doktory souhlasím, někdy fakt hledím na ty odborníky.
Já jsem taky byla vyplašená, neznala jsem svoji KS ani rh, po krevních testech mi Dr řekl jen zběžné info (protože věděl že to prostě se pohlídá a dá se to v pohodě řešit, tak proč to rozebírat detailně), cestou domů mi to šrotovalo, co to zase je, sedla jsem ke knížce o těhotenství,k pc, zjistila info a uklidnila se. Při čtení o rh mi došlo logicky, že při stejných prostě problém není.

lucijenkaa
autor
27. pro 2015

Ted uz vim a opravdu jste me uklidnily 🙂

marton
27. pro 2015

@andelka jako jo,pokud to člověk pobere tak ano.Ale když ten červík hlodá,tak proč se nezeptat.Od toho tyto fóra jsou 🙂 .

skotskaa
28. pro 2015

Vymazala jsem urážlivé příspěvky a příspěvky, které neodpovídaly přímo na otázku @lucijenkaa. Maminky, diskutujte prosím jen k tématu, vše ostatní půjde pryč. Děkuju.

lucijenkaa
autor
28. pro 2015

Dekuji@skotskaa

Strana
z3