Mateřství po oplodnění darovaným vajíčkem

balrozka
20. únor 2017

Dobrý den,

čekáme miminko po asi 13 letech marného snažení, včetně asistované reprodukce, kde zjistili, že nemám vajíčka. Můj AMH hormon je 0 nebo 0,1. Proto jsme zvolili možnost otěhotnět pomocí darovaného vajíčka. Teď se to na třetí pokus povedlo. Jeden skončil po 6 týdnech, na druhý pokus se to ani neujalo a teď jsem po třetím pokusu ve 24. týdnu.
Na miminko se těším, ale "policajtíček" hlodá: bude vůbec fungovat taková ta chemie matka-dítě (tedy, z mé strany asi ano, když to mimčo odnosím a porodím a myslím na něj), když tam nejsou moje geny přítomny? Nevycítí to i to miminko, že "není moje"? Jsou tam jen manželovy geny. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, jak potom mimčo reaguje? Někde jsem četla, že tyhle děti pak neposlouchají a nejsou k matce "připoutány" jako ty, které mají její genetický kód. Docela se toho bojím, ale touha po dítěti byla silnější než tyhle úvahy a tak nějak pocit, že to bude fungovat. Teď mne ale přepadl strach s nebývalou intenzitou - bojím se, jestli to vůbec všechno zvládnu a jaké to vlastně bude. Jestli to nebude stejné, jako když hlídám cizí miminka. Mají mne ráda, ale matka je matka.

zuzka_b2
20. únor 2017

No, to vypada, ze to moje neposlusny a na me nezavisly dite neni geneticky moje 🙂 neboj, zkusenost nemam, ale na netu pisou spoustu nesmyslu, treba ze Zeme je placata. Dite bude reagovat na lasku, geny jsou mu sumak.

hotentotka
20. únor 2017

@balrozka nebojte se,miminko vás bude milovat,máma je ta,která se stará a je blízko! Byla jsem adoptované dítě,vím o čem mluvím. Rodičům jsem pak péči vrátila,když byli staří a nemocní.A všechno dělám jako máma-i to,co se mi nelíbilo! Prostě věřím,že 99% je výchova,ať si genetici říkají co chtějí🙂 Přeji,ať je vaše děťátko zdravé a s vámi šťastné!!!

kackakastanka
20. únor 2017

@balrozka me ted pri nocnim cteni fora napadlo, ze mas krasnou odpoved v te kauze, jak nekde, myslim na Morave, nebo kde, vymenili v porodnici dve holcicky a ty minimalne myslim do roka, ci dvou, vyrustaly v jine, geneticky nevlastni rodine, a presto je ta rodina, kde vyrustaly, naprosto milovala a oni ji a bylo potom naopak velmi velmi narocne vratit je do puvodnich, geneticky vlastnich, rodin...takze si myslim, ze to v tvem pripade bude laska na prvni pohled, oboustranna ❤

msimankova
21. únor 2017

@balrozka podivej, ja s timto zkusenost nemam, ale kolik lidi nema vztah k biolog. rodicum? Ja to beru tak, ze duse si vybere cestu na svet a sve rodice. A ze k tobe prisla pres darovane vajicko? Ale prisla, ne? 🙂 Ja jsem trpela recma, ze kdyz neporodis normalne, nikdy nemuzes mit kdovijaky vztah ke svemu diteti, a kdyz nekojis, no to uz se muzes jit rovnou zahrabat. Zadne z techto veci nejdsou znamky dobre mamy a vztahu k detem 🙂