Menstruace ani ovulace nikde, co dělat dál?

abigail123
1. led 2018

Ahoj holky, jdu si pro nějakou radu nebo jen pro povzbuzení. ☹ věc se má takhle...
Od března 2017 jsem vysadila antikoncepci s tím, že by jsme rádi mimčo. Řekli jsme si, že to nebudeme zbytečně lámat přes koleno a ani se extra snažit. Prostě až to přijde, tak to přijde. (No většina z vás ví, jak to prostě chodí, když chcete otěhotnět a netrpělivě čekáte a čekáte a ono pořád nic- chlapi z toho těžkou hlavu nemají.)😒😀
Už hned po vysazení antikoncepce ale nastal problém s menstruaci. Dr.mi předepsala duphaston na úpravu cyklu, kteréj jsem ještě do nedávná brala. Vždy od 18 dc. Bez něho totiž menstruaci nedostanu.
Během půl roku brání duphastonu jsem několik měsíců zkoušela ovu testy a ani jednou neukázali ovu, max. jsem měla silnou (ale ne pozitivní) čáru dva dny před menstruaci (což je dle mého, hrozně málo času na případné uhnízděni). Dle dr.to tak prostě má být a prej bych otěhotněla i tak. 😒
Teď jsem ale řekla dost, rozhodla to zkusit bez něj, ovšem ale ms nikde, ovu nikde.
Chci změnit dr.ta moje by mi max.dala vyvolavačku a znovu duphaston, nic na podporu ovu. 😒
A tak prosím všechny, které jste to dočetly až sem, co by jste dělaly na mém místě. Šly k dr.znovu pro duphaston a žádali něco na podporu ovu nebo se na ty hormony vykašlat a zkusit to nechat na přírodě a max.po půl roce bez ms vyhledaly dr... Chystám se teda ještě zkusit gynex. 🙏
Předem děkuji 👶

shine2015
1. led 2018

@abigail123 já bych to teď nechala chvíli být..... nejsem zastáncem vycolavacek....takže i kdybych neměla ms 5mesicu tak bych nechala telo at se srovna samo....a doktora bych změnila.

westie
1. led 2018

@abigail123 Asi bych zmenila doktora a nechala to chvili byt, jesti se ti to neupravi samo.

anita003
2. led 2018

Mně teda po vysazení HA taky vůbec nepřišla MS... Kolegyně z práce mi doporučila Sarapis mensis a tuším do 2 -3 měsíců (nevim přesně, HA jsem vysadila už v červenci 2016) začala chodit pravidelně, takze jsem s užíváním mohla prestat. I ovulace dle testů probíhala. Je to přírodní, takže to neublíží a myslím, že to stojí za zkoušku místo Duphastonu, na ten bych se, aspoň na nějakou dobu, vykašlala...

janapetrvalska
2. led 2018

me po vysazeni pul roku slapala, pak se uplne rozhodila, vyvolavacky jsou hnus. Doktorka mi doporucila pupalku a hned dalsi ms prisla jak mela, brala jsem to cca 3 mes musis vyzkouset co ti bude fungovat. Kazda jsme jina a zacla bych pupalkou (koupis v lekarne) ruznymi bylinami na urovnai cyklu , nekomu pomuze joga , urco bych chtela po doktorce udelat hormonalni profil zda neni problem treba i se stitnou zlazou ..

abigail123
autor
2. led 2018

Děkuji všem 🌹
Zkusím to nechat na přírodě, dávám tomu do března, to bude půl roku a pak to začnu řešit. 😒

ivuska1986
2. led 2018

Ahojky, určitě bych změnila doktora. Odkud jsi? Ja z Prahy, chodim do Gyncentra, tam mi zachranili miminko, ma bývalá doktorka totiz nepoznala, ze jsem těhotná... Takze určitě doporučuji zmenu lékaře.

lalen1
2. led 2018

Zmenit doktora urcite... a jen tak bych to nenechala, urcite si odpocinout od hormonu a chemky ... a zkus treba gynex nebo neco prirodniho co Ti holky doporucuji..
Ja mela i kratke cykly, krvaceni a spineni mimo ms, dr nevidel ani ovulaci...ale gynex jsem brala presto dal... a i tak jsme se snazili a vyslo to prirozene... prvni holcicka byla pres ivf..

abigail123
autor
2. led 2018

@ivuska1986 jsem z Brna, takže se porozhlídnu někde tady. 😉

absintka19
2. led 2018

@abigail123 tak ja teda HS nebrala sle ms mi chodila max 1*60-90dni. Bolesti jak blazen, ovulace nikde. Duphaston sice cyklus nahodil, ale ovu nikde-a bez ni otehotnet prirozene nejde. Takze po roku do CAR-testy, horm.profily, genetika, spermiogram...a do 3mesicu od 1.bezplatne konzultace jsem podstoupila IVF a mame doma 7,5m holcicku-viz profil.
Takze takova traga to byt nemusi.
V dnesni dobe ....

absintka19
2. led 2018

@abigail123 jinak ja v Brne znam dobrou gyn.kdyby byl zajem. Nevim tedy zda nabira ale je super. Muzete to u ni zkusit, nebo CAR na konzultaci treba-vetsinou jsou bezplatne vcetne horm.profilu a spermiogramu (my meli takto v Heliosu)

kameka
2. led 2018

Ahoj, já po vysazení antikoncepce začala brát taky Duphaston, čisté kvůli zachování cyklu, protože bez toho to nešlo, nikdy jsem "jen tak" ms neměla. Otěhotnět jsem neplanovala, navíc mi bylo řečeno, ze to bude asi stejně problém a až budu chtít, budeme to nějak řešit. Nicméně asi po roce na Duphastonu jsem byla najednou těhotná 🙂 po porodu jsem si nechala dát tělísko, takže ms zase nic, pak jsme už plánované chtěli druhé miminko, takže jsem si nechala vyndat tělisko a že počkáme jak se tělo rozjede, pak ze nasadime zas Duphaston. Tělo se samozřejmě nerozjelo a ovu testy co jsem si dělala byly vždycky negativní, nikdy ani náznak niceho. Po 3 měsících ze teda ms vyvoláme, místo vyvolavacky jsem teda dostala nějaký prášky na týden, název už si nepamatuju. Ms jsem stejně nedostala, ale na kontrole doktorka zjistila, ze už jsem těhotná 🙂 takže moje zkušenost je, ze to jde i bez ms a bez ovu testů. Hlavní je asi vědět, kde je problém, u mě je to třeba téměř absence děložní sliznice, jakmile znas problém, můžeš s ním pracovat. K doktorce bys měla mít důvěru, když nemáš, zkus jinou. Bylinky ti taky určitě neublíží 🙂 tak hodně štěstí 🙂