Měření BT vs. vstávání k dítěti

aktakd
29. dub 2018

Ahoj, rada bych se zeptala tech, co maji zkusenosti s merenim bazalni teploty, zda je to mozne zkombinovat s nocnim vstavanim k diteti a zda vysledky nebudou zkreslene a budou mit nejakou vypovidaci hodnotu? Mam rocniho syna a nocni buzeni je bezne, syn se mnou spi v posteli a tak k nemu nemusim vylozene vstavat, ale I tak jsem nekolikrat za noc a hlavne nad ranem vzhuru. Jde mi hlavne o zjisteni ovulace. Dekuji za zkusenosti.

prejeta_zaba
29. dub 2018

Já jsem to nakonec vzdala, v příručkách dr. Lázničková píše, ze je nutný alespoň 6hodinový nepřerušovaný spánek. ALE, vstávání k dítěti nevadí - protiřečí si. Abych vstávala x-krát za noc a ještě se stresovala, že budík nastavený na měření teploty mi znovu vzbudí dítě... Tyhle věci mě odradily, nezavrhuji metodu jako takovou, ale jsem k ní velice skeptická. Holt se zvolí jiná metoda antikoncepce, ono se to na pár měsíců nezblázní. Ovulace se dá zjistit podle hlenu a testů (podle čípku taky, ale to nemám zkušenosti).

j.a.n.i
29. dub 2018

@aktakd Z mé praktické zkušenosti to neovlivní, měřila jsem jak před prvním dítětem, tak před druhým, když jsem vstávala k tomu prvnímu (a to byl v jiné místnosti) a nelítalo to nijak výrazně víc, než před prvním.

aktakd
autor
1. kvě 2018

Diky moc za zkusenosti 🙂

odula
1. kvě 2018

Me zas lítala BT pri vstavani hodně. .souhlasim s @prejeta_zaba (dobrej nick 😂) Takze - chce to zkusit.